חדשה כאן

net the jet

New member
מצטערת, לא יודעת אם ש ברשתות האילו.

יש בחלק מבצי הטבע, וכבו כאן שיש ברמי לוי נדמה לי.

טליאמתי

New member
מתוך הרשימה יש אצלנו רק שופרסל ובו אין את הקמח אבל יש

בויקטורי (אם יש אצלכם כמובן) ודווקא שם הוא הכי זול.

שלום עוגיה 123 וברוכה הבאה

אני יכולה להמליץ על:
טובה אברמוביץ - פתח תקווה
בריג'יט כוכבי - כפר יונה
אני לא מכירה ספציפית בתל אביב אך ממליצה להתייעץ עם רופא המשפחה או הגסטרו' ולבדוק לאן הם בדרך כלל מפנים.
בהצלחה,

אמא של הבנים

עוגיה 123

New member
חדשה כאן

אז תוצאות הביופסיה של בתי הגיעו והן חיוביות.
התזונה שלה היתה גרועה מאוד בשנתיים האחרונות ובעיקר בשנה האחרונה (היא בת 4).
בינתיים היא אוכלת בגן בעיקר את הפיתה של גרין לייט שאנחנו מכינים לה לארוחת בוקר.
היא קצת סגורה לגבי טעימות של תבשילים שאני מכינה-בסופ״ש הכנתי מוקפץ עם אטריות אורז וחזה עוף אך סרבה לטעום.
היא אהבה פנקייק, במה אפשר להמיר קמח תופח בצורה הכי פשוטה? אולי קמח פולנטה?
המתכון שלי היה על ביצה אחת, 2 כפות קמח תופח, 2 כפות גבינה לבנה ו2.5 כפיות סוכר .
מה עוד אפשר להציע לה עד שהתיאבון יחזור?
היא מקבלת כל יום 24 טיפות ברזל (גלינו את הצליאק מהאנמיה שיש לה למרות שקיבלה טיפות ברזל כל יום וגם מזה שפחות גבהה בשנה וחצי האחרונות)
גם המלצות על מסעדות מתאימות לילדים באזור תל אביב יתקבלו בשמחה (עד עכשיו נהגנו לאכול הרבה בחוץ בסופי שבוע). היא אהבה שניצלים

net the jet

New member
כמה תשובות- שניצלים אין בעיה להכין בדיוק כמו

קודם. או עם פירורי לחם נ״ג , יש לקנות כמה סוגים, או להיות יצרתיים ולטחון בייגלע נ״ג או קונרפלקס למשל...
&nbsp
החלפת פולטה במקום קח זה לא טוב. יש לזה טעם אחר לגמרי ולא מתאים לפנקייק. את יכולה להחליף בתערובת קויה מוכנה, יש כמה בשוק היום. אני מוצאת שהקמח החדש שנקרא ׳כרגיל׳ הוא נהדר, ללא טעם או רייח לוואי.
&nbsp
לגבי מסעדות, תריצי חיפוש, יש כמה מוקמות מומלצים בתל אביב. ממה שאני זוכרת יש את ׳קפה מרקו׳ ,׳אחותי׳ , שמעתי לאחרונה שבית הפנקייק בנמל ת״א מכין פנקייק נ״ג. לא זוכרת עוד אבל יש, שווה לחפש אחורה בהודעות.

לגבי פנקייק ועוד

הי עוגיה,
הצליאקית שלי באותו שנתון של הבת שלך - אובחנה בגיל 3. קודם כל חיבוק!
צריך הרבה סבלנות עם האוכל בהתחלה - אצלי הייתה רגילה להיזהר מאוד עם אוכל ועד היום היא לא אכלנית מצטיינת.
פנקייק אני מכינה עם Mix B של שר - חברה איטלקית עם מוצרים מצוינים. הנוסחה של קמח תופח היא כפית אפייה לכוס. במחיר לקילו הוא יותר זול מתמי או כרגיל. הטעם סבבה - גם הילדים לא צליאקים שלי אוכלים ממנו.
ברזל אצלנו הולך הרבה יותר טוב עם דובונים של יומי (המלצה של רופא הילדים שלנו)
יש באזור תל אביב את מוזס בשביל המבורגרים, פסטמיה בשביל פסטה ופלאפל בריבוע בשביל פלאפל.
אם צריכה עוד עזרה מוזמנת במסר..
מניחה שכבר נרשמת לעמותה ויש לך את האפליקציה שלהם כדי לבדוק בזמן אמת מה 'כשר'?

עוגיה 123

New member
תודה!

מה לגבי מיצים? ויטמניציק/אייסטי?
אני בבית לא מחזיקה משקאות ממותקים אבל אצל סבתא/חברים יש

אני צריכה באמת להירשם לאתר של העמותה
כדאי אולי לעשות בדיקה גנטית לצליאק לילדה? בדיקה כזאת יכולה לשלול צליאק

net the jet

New member
אכן מומלץ להרשם לעמותה- תהיה לך תשובה לכל השאלות

לגבי מזונות, תרופות וכ״ו.
&nbsp
לגבי בדיקה גנטית- הרי יש איבחון מסודר עם ביופסיה נכון ?!, אז למה בדיוק את צריכה לעשות גם בדיקה גנטית? כבר יש לה צליאק....

d a p h n a

New member
בדיקה גנטית לא יכולה לשלול צליאק

מאחר וישנו אחוז קטן (כ-2%) מחולי הצליאק שיש להם בדיקה גנטית שלילית, או בגלל false negative, או בגלל שישנו ככל הנראה גן שטרם זוהה שמקושר גם הוא עם צליאק, בנוסף לגנים המוכרים.
&nbsp
כך או כך, אם הילדה אובחנה עם ביופסיה חיובית, בדיקה גנטית לא תשלול כלום. יש לה צליאק. כדאי פשוט לקבל את זה וללמוד לחיות עם זה. בהתחלה זה נראה קשה. אחרי שמתרגלים זה כבר ממש בסדר גמור.
&nbsp
&nbsp

הי עוגיה

גם לי יש בן 4 עם צליאק. הוא גם אוהב את הפיתות של גרין :) , ומת על שניצלים.
בשלב הראשון אני מאוד ממליצה להרשם לעמותת הצליאק. כך תהיה לך גישה למדריך המזון.
לגבי קמחים: בהתחלה הייתי מנסה להשתמש בקמחים שמחליפים 1:1 קמח רגיל, כך שאין צורך בכל מיני ערבובים, זה יחסוך לך זמן.
בחצי חינם את יכולה למצוא את הMixB של חברת שר כמו שאמרו לך...
בשופרסל יש סניפים שיש בהם מחלקות גרין, או בחנויות האורגניק מרקט של השופרסל יש קמח שנקרא קמח תמי (כתום) יתאים לך לפנקייק.
בנוסף יש את קמח כרגיל אבל אני לא נתקלתי בו בשופרסל או בחצי חינם, נראה לי שהוא משווק ברמי לוי או אושר עד?
פירורי לחם אני קונה את פירורי פז של דגש, ויש עוד סוגים, אפשר למצוא בחצי חינם ושופרסל.
פסטה אנחנו קונים פסטה מאורז מלא של חברה שנקראת טינקיאדה, היא די יקרה אבל טעימה ובמרקם טוב, אני פשוט מכינה פחות פסטה ממה שהיינו רגילים למשל.
יש קורנפלקס של תלמה - גם רגיל, גם ברנפלקס וגם כריות, אנחנו לפעמים אוכלים לארוחת בוקר עם יוגורט ושמים בפנים הרבה פירות.
אם היא אוהבת בשרי אפשר לעשות שיפודי פרגית, קציצות, פלפלים ממולאים עם אורז ובשר.
אפשר לעשות את כל סוגי הפשטידות (תירס, פלפלים, קישואים, בטטות) ולהשתמש בקמח ללא גלוטן וכנ"ל כל מיני סוגי לביבות אפויות או מטוגנות.
דייסות אפשר לעשות מאורז, קמח שקדים.
בקיצור אפשר להכין ה-כ-ל (ההסתייגות היחידה היא עניין המחיר).

הבן שלי אף פעם לפני הצליאק לא אכל אורז ותפוחי אדמה ועכשיו הוא ממש אוהב. אני בהתחלה עשיתי לו למשל רק אורז לבן ותפוח אדמה אפוי בקליפה, ממש בלי כלום ונתתי לו לאכול את התפוח אדמה עם קטשופ. הוא גם מאוד אוהב תירס על קלח. נתנו לו גם פריכיות אורז.
בהתחלה גם אכלנו יותר פירות וירקות מהרגיל. מאוד ניסינו לא להלחץ אם הוא לא אהב משהו או לא אכל.
לגבי מסעדות, אנחנו לא נהגנו לצאת לאכול בחוץ ומאז הצליאק אני מודה שלא הלכנו איתו לאכול באף מסעדה. קשה לי מאוד עם זה שיכול להיות זיהום משני שיהרוס את כל המאמץ שאנחנו משקיעים בבית. אולי בהמשך כשהבן שלי ידביק את פערי הצמיחה נתחיל ללכת למסעדות.
אנחנו קונים בחוץ בעיקר ארטיקים, הילד מרוצה
.

אם תצטרכי עזרה אני אשמח לעזור, אני גם גרה בתל אביב, ואת מוזמנת לשלוח לי הודעה, או לדבר בטלפון.
המון בהצלחה!

עוגיה 123

New member
יש למישהי המלצה לדיאטיקנית מעולה לילדים במכבי?

כרגע מגוון המזונות שהילדה אוכלת מאוד מצומצם וגם לפני גילוי הצליאק הוא היה מצומצם.
הייתי רוצה ללכת עם הילדה לייעוץ והדרכה כך שתקבל מגורם סמכותי תפריט עשיר יותר שממנו גם תמצא מה לאכול (היא הרבה פעמים אומרת שהיא רעבה אבל לא רוצה שניצל ביתי (מאז שטעמה עוף טוב אצל חברה) ומסרבת לעוד הרבה מאכלים.
כרגע התפריט שלה כולל רק כוס שוקו בבוקר עם עוגיה:קורנפלקס, בגן לרוב רק פיתה עם גבינה צהובה/שוקולד /חומוס תעשייתי (לא רצתה לנסות טחינה שאני מכינה), ובערב שוב פיתה עם חומוס, ביצה קשה (רק החלבון) וקינוחים (קורנפלקס, חטיפים ועוגיות).
אני ממש מיואשת.
היא ילדה מאוד אינטליגנטית ואחראית ודואגת לשאול בכל דבר שמציעים לה אם יש בו גלוטן (כולל במלח)- לכן מקווה שגורם מקצועי וסמכותי יוכל להכווין אותה בהצלחה גדולה יותר משאני ובעלי הצלחנו

למעלה