חדשה כאן

danosh26

New member
חדשה כאן

הייי, בת 26 מת"א...

אני רוצה להתחיל לעשות ספורט- בעיקר הליכות אך קשה לי ללכת לבד, אי לכך- אני פונה אליכן, אם מישהי
מחפשת פרטנרית להליכות... אשמח להצעות!!

שבת שלוםםם

susieada

New member
danosh: ברוכה הבאה

כייף שאת רוצה להתחיל להתאמן והליכות הן כניסה מקסימה לספורט.
כל הכבוד על ההחלטה.
יש לך מטרה ספציפית? מה השעות שאת פנויה להליכות?
אני בטוחה שמישהי תשמח להצטרף אליך! את צודקת. הרבה יותר קל עם פרטנרית או עם קבוצה!
שוב ברוכה הבאה!

danosh26

New member
חחח תודה רבה..

כן, המטרה שלי כמובן זה לרזות וגם כמובן בשביל הכייף....

השעות שאני פנויה להליכות זה בעיקר בשעות הערב באזור פארק הירקון

גם די חדשה, תודה, סיפור ושאלה (לא בהכרח בסדר

הזה..)
היי,
אני צופה בפורום מספר חודשים, ומלבד שאלונת קטנה, טרם השתתפתי.
באופן כללי אני בטטת כורסה, עם עודף משקל מכובד ונטייה כללית להפעלת שרירי האגודל והלסת בלבד. מאז לידתה של בתי הקטנה (בת שנתיים וחצי היום) הנטייה הטבעית אף התגברה.
לפני כשלושה חודשים חברה הציעה לי להשתתף בטריאתלון הנשים, כשחיינית בשלשה. התחלתי במרץ באימונים, ודפדפתי בפורום הזה ובפורום השכן, דבר שעורר בי חשק לבדוק האם אני, שלמשמע הוראות המורה בתיכון לרוץ חימום הייתי מחפשת את השיח הקרוב להסתתר בו, מסוגלת לרוץ. המשכתי באימוני השחייה, ובמקביל התחלתי להתאמן בריצה עם התוכנית של C25K. להפתעתי גיליתי שאני עומדת בתוכנית. תחושת ההישג לאחר ריצה בת 3 דקות היתה מופלאה, ואני נהנית מאוד מהריצה ומהיכולת שלי להתקדם.
שחיתי בטריאתלון, תוך שאני נלהבת מהאירוע, ושמחה מאוד לחוות את חלקי הקטן בדבר הנפלא הזה, וחשבתי שאנסה להתאמן על מנת לעשות את העממי כולו בשנה הבאה, ולא רק כחלק משלשה.
תודה לסוזי ולכל מי שמסייע/ת להגשמת האירוע המופלא הזה, שהצליח לשנות את חיי!
בשבוע האחרון המשכתי לרוץ, בהמלך השבוע חשתי כאבים בקרסול, אותם ייחסתי לסנדל שנעלתי ולעין הרע. הכאבים חלפו, אך הופיעו שוב לאחר ריצה בשבוע שעבר. אצתי רצתי להזמין מדרסים, אך האיש בחנות (מעניין איך קוראים למקצוע שלו) אמר לי שלדעתו הבעייה היא שהגוף שלי אינו מוכן עדיין לריצה, ושעליי ללכת כמה חודשים, לפחות 45 דקות לפחות 3 פעמים בשבוע, ורק אחר כך לנסות שוב לרוץ, אחרת אני בסיכון גבוה לפציעה.
אני שונאת ללכת, זה משעמם אותי. סוף סוף מצאתי משהו שנחמד ומאתגר אותי, וגם משתלב בלו"ז הבלתי אפשרי של אם לשני דרדקים, עם משרה מלאה, כשקיץ בחוץ...
האם הוא צודק לדעתכן? היש פתרון אחר לקרסול? האם מותר לי להמשיך לרוץ? האם מישהי התנסתה במעבר מבטטות לספורטיביות ונתקלה בבעיה דומה?
אשמח למחשבותיכן ורעיונותיכן...

שלום לך וברוכה הבאה

קודם כל,
על היציאה לדרך. לא פשוט להתחיל אחרי לידה, גם אם עברו שנתיים וחצי. דעי לך שאת לא לבד בעניין המורה לחינוך גופני. יש הרבה מאד נשים בפורום הזה שהיו גרועות בחינוך גופני בבית הספר. אני שייכת למועדון המכובד הזה...

כיף לך שהצטרפת לשלשה לטרינשים. אין ספק שזו חוויה שממלאה אותך בכוח להמשיך הלאה.

לגבי ריצה בעודף משקל, אני ממש לא מומחית. מביאה לך את דעתו של ד"ר יוני יירום ממדיקס שהתארח בפורום וענה על שאלות. בתחילת השרשור מור מציגה את ד"ר יירום.

מכיוון שלא מצאתי מילה למי שמכין מדרסים, אני קוראת לו "מדרסן". המדרסן הראשון שלי סיפר שזה לא ממש מקצוע מסודר שלומדים ולכן אני מתפלאה שהאיש בחנות יודע להגיד לך בוודאות לא רק שאסור לך לרוץ אלא גם כמה את צריכה ללכת. ממש מתקשה להאמין שהוא למד את זה איפשהו.

אישית, עברתי לעשות מדרסים אצל הפיזיותרפיסט שלי, יובל דוד שהוא גם פיזיותרפיסט ספורט. המדרסים שלו מעולים ומחזיקים אצלי מעמד כבר שלוש שנים. הם מאווררים ונעימים יותר מהמדרסים שעשה לי המדרסן ועלו כמוהם למרות שבניגוד לאלו של המדרסן, הם לא מסובסדים על ידי קופת חולים.

ממליצה בחום. יובל דוד מקבל ברמת חן.

שיהיה בהצלחה. מקווה שבקרוב תוכלי לרוץ ככל שאת רוצה. אין ספק שיש פה פרדוקס. כדי לרוץ צריך לרזות ואחת הדרכים הכיפיות לעשות זאת היא לרוץ....

כמה דברים

קודם כל- יופי שהשתתפת, ומדהים כמה שזה עושה חשק אדיר להמשיך ולעשות יותר בשנה הבאה.
לגבי הכאבים. לפני מדרסים הייתי בודקת את הנעליים. האם הם מתאימות לך? אולי הם גמורות כבר?
בד"כ כשהנעליים טובות מותאמות טוב אין צורך במדרסים, אלא אם כן יש לך כף רגל מיוחדת, או בעיה אחרת שדורשת מדרס.
אני לא מתלהבת מריצה בעודף משקל גדול.
זה מפיל הרבה עומס על כפות הרגליים, הקרסוליים, הברכיים הירכיים והגב התחתון (וגם רצפת האגן).
הליכה יעילה מאד לירידה במשקל , בשילוב עם תזונה מתאימה, כמובן.
כדי להגדיל את ההוצאה הקלורית ולשפר את הכושר אפשר ללכת בעליות או במדרגות ו/או להאריך את משך הזמן.
ההמלצה האוניברסאלית היא ללכת 3-6 פעמים בשבוע, 30-60 דקות. לא צריך השכלה מיוחדת כדי לדעת להגיד את זה.
אני לא הייתי ממשיכה לרוץ כאשר יש חשד שזה גורם לכאבים כי פציעה יכולה להשבית אותך לזמן ארוך ואז שכרך יצא בהפסדך.
תצעדי נמרצות, תרדי במשקל עד שהעודף יהיה פחות מכובד ואז תחזרי לרוץ .
יותר עדיף.
והכי עדיף- להתייעץ פרונטאלית עם בעל מקצוע (פיזיו', מאמן, יועץ פ"ג)

אני מזדהה עם חוסר החיבה להליכה

אבל אם כואב לך, זה לרוב סימן שאת לא בדרך הנכונה לשום-מקום.
אז אולי אופניים?

מור שלז

New member
ברוכה הבאה
כיף לקרוא על חוויותיך מטרינשים

רק מלקרוא אותך כבר יש לי חיוך
תודה ששיתפת

אני ממליצה בחום להתייעץ קודם כל עם פיזיותרפיסט טוב. לקבל המלצות להמשך, תרגילי חיזוק. לא לכל דבר צריך מדרסים. והרבה פעמים ביקור אחד אצל פיזיותרפיסט ואז המשך תרגילים בעצמך בבית יכול לחולל פלאים (כך זה אצלי)

אני יכולה לספר לך שכשאני הפכתי מבטטה לספורטאית - נפצעתי די על ההתחלה. הרבה מאוד תרגילי חיזוק, שהפכו לחלק מהשגרה שלי, בהנחיה של הפיזיותרפיסט בסופו של דבר פתרו את הבעיה.
אם בהתחלה לא היה ברור אם בכלל אני אוכל אי פעם לרוץ בלי בעיה (יש לי בעיה של מפרקים גמישים מדי שמובילים לעוד ועוד פציעות), הרי שבעקבות החיזוקים הגעתי למצב שאני רצה קילומטרים על קילומטרים, סיימתי אינספור מרוצים, טריאתלונים, איש ברזל, ואולטרה מרתונים כמעט ללא פציעות (מצד שני המפרקים שלי מתנקמים בי על זה כל פעם שאני נופלת - נפילה שאנשים אחרים לא סופרים - אצלי מסתיימת בפריקה או נקע).

המלצה בינתיים אם את לא אוהבת הליכה וריצה פוצעת אותך - נסי אימוני עליות/מדרגות (ולרדת בהליכה!). זה אימונים קשים, מעלים דופק, אבל פחות מעמיסים על המפרקים. לא בטוח שזה יעבוד - אבל שווה לך לנסות.

גם הליכה בחוף הים, בחול העמוק, או עם הרגליים במים יוצרת התנגדות שמעלה דופק כמו בריצה, ללא האימפקט של הריצה.

בהצלחה וברוכה הבאה!

למעלה