../images/Emo245.gif../images/Emo140.gif
תשובותיי: 1. גולדנברג הוא אחד מהמומלצים כאן בפורום בתחום. תעשי עליו חיפוש כדי לאתר את השירשורים לגביו. אינני מכירה אותו באופן אישי כי לא נותחתי אצלו. מעבר להמלצות עליו ככירורג מעולה בתחום האנדוסקופיה (ע"פ מה שכתבו נשים שנותחו אצלו), אינני יודעת איך הוא בנושא רופא אנדו - את זה יספרו לך המטופלות שלו שאצלו במעקב בקשר לאנדומטריוזיס. 2. מאוד אינדיווידואלי. הרופא ינחה אותך וירשום לך גם על דף השיחרור את ההמלצות לחופשת מחלה ולהחלמה. מנסיוני בשתי לפרוסקופיות, נערכתי לשבועיים, ולרוב זה ממש היה לי די והותר, אך בפועל נשארתי בבית מעבר לזמן הזה כדי לתת לגוף מנוחה של ממש בלי להתרוצץ ובלי לחץ של עבודה וגם דאגתי להתפנק היטב ע"י הסובבים. זה גם מאוד תלוי בהאם הניתוח "קל" או מורכב יותר. ואת זה יודעים רק בזמן הניתוח. לפני חודשיים היה הניתוח האחרון שלי לעת עתה, שאמנם לא היה לפה' אלא פתיחת בטן, והרופא אמר לי שאקח בחשבון שבועיים של אישפוז (!) וחודש החלמה. בפועל, שוחררתי אחרי 3 ימים בלבד הבייתה, בטוטאל הייתי בדיוק חודש בבית. דווקא בניתוח הזה האישפוז וההחלמה היו לי הכי קלים ומהירים מאשר בלפה'. אז את מבינה, זה משהו שרק כשתהיי אחרי תדעי לגביו. 3. גם אינדיווידואלי. מן הסתם, ניתוח לא חף מכאבים. כמובן שאם כואב אז מבקשים משככים והצוות המטפל דואג לשיכוך כאבים. יש נשים שכואב להן יותר וכאלה שכואב פחות. סף הכאב שונה אצל כל אחת, ורק את יודעת עד כמה את רגישה לכאב וכמובן תדעי בהמשך..
. לי מאוד עזר בניתוחים שעברתי, להשתדל להיות ניידת כמה שיותר. אני השתמשתי במשככים וככה יכולתי לקום מהמיטה כשהורו לי, והתהלכתי הרבה, ישבתי מחוץ למיטה (העדפתי את זה מרביצה בשכיבה) וזה בהמשך עזר לי גם בעניין הכאב. דבר נוסף שעשיתי, בניתוח האחרון, זה דמיון מודרך שלמדתי מהפסיכ' שלי - ספציפית בנושא כאב כדי ללמוד לשלוט בו. 4. שאלתך זו קשורה למה ימצאו בניתוח. (וכמובן תלוי בהתאוששות גופך) ולכן התשובה לכך היא של הרופא, לאחר הניתוח. הוא יאמר לך מה חלון ההזדמנויות הכי נכון לך להתחיל בנסיונות להרות. בלפה' הראשונה שלי התחלתי בטיפולי פוריות כדי לנסות להרות, רק אחרי כמה חודשים מהניתוח. אמנם רופא האנדו ייעץ לי להתחיל מהר טיפולים, אבל זה היה מתוך בחירה שלי לחכות, כי אני העדפתי להיות על דיכוי ולהנות קצת מחיים ללא כאב (וחיי היו גיהנום של כאבים עד לניתוח). אז משכתי את הסיפור. 5. הבדיקה היא אכן סוג של אינדיקטור, ממליצה לך לערוך על הבדיקה חיפוש כאן בפורום (תשתמשי במנוע החיפוש למעלה) ותראי הרבה שירשורים בנושא. אני לא יודעת עד כמה מותר היום (נהלים חדשים בענייני בדיקות) לרדת לעומק הערכים ולענות על מה זה אומר, אבל יכולה לספר לך לגביי - שהיו לי ערכים גבוהים מאוד מעל לנורמה ונמוכים ממנה. עדיין, האנדו היה עובדה ודאית שהוכחה בניתוח, אז גבוה או נמוך - לא משנה את עובדת האנדו כשאת מאובחנת. דבר נוסף שאני ממליצה מנסיוני, זו הכנה לניתוח ע"י אנשי מקצוע. לצערי לא ידעתי שזה קיים כשנותחתי לראשונה אי שם ב 2007. לשמחתי את הניתוח האחרון עברתי בליווי תמיכתי של פסיכיאטרית ושל עו"ס והדרך בה עברתי את הניתוח האחרון היתה מדהימה. אני וכל מכריי הופתענו בגדול וכך גם כל רופאיי. וכל זה בזכות אותו טיפול, שלא היה לי ב 3 ניתוחים קודמים. את יכולה לברר עם פרופ' גולדנברג על מרפאת חווה בתה"ש. כיום, לשמחתי נוצר קשר בין המרפאה למרפאת האנדו בתה"ש ורופאי האנדו, (ומהם זה מחלחל גם לשאר הרופאים במח' נשים שם)- כבר מפנים בעצמם מטופלות שמעוניינות בליווי. כמובן שאם את רוצה עוד פרטים, אשמח לענות במסר. שיהיה בהצלחה!! חפשי פה גם את שלל הטיפים לקראת ואחרי ניתוח.