חדשה כאן...

aniani10

New member
חדשה כאן...

שלום לכולן, בשבוע שעבר התברר לי שהצטרפתי לקהילת האנדומיטריוזיס... אני בת 36, מתכננת להיכנס להריון בעתיד הקרוב, והאנדומיטריוזיס התגלה אצלי בבדיקת אולטרהסאונד שגרתית. אז את שלה ההלם והבאסה כבר עברתי, ועכשיו מנסה לשנס מותניים ולראות איך אני עוברת את זה הכי טוב שאפשר. כמה שאלות... 1. קבעתי תור פרטי אצל פרופסור גולדנברג, שהבנתי שהוא מהתותחים בתחום. מישהי נותחה אצלו? 2. לכמה זמן העדרות מהעבודה לאחר הלפרסקופיה אני צריכה להכין את עצמי? 3. יש כאבים אחרי הניתוח? מגבלות מיוחדות? 4. כמה זמן אחרי הניתוח אפשר להתחיל לנסות להיכנס להריון? 5. הבנתי שCA125 הוא אינדיקטור, ואמור לצאת גבוה. קבלתי אתמול תוצאות: יצא לי 12.5. מה זה אומר? תודה ושבת שלום, אני

annabell Lee

New member
ברוכה הבאה?? נגיד...

קודם כל חייבת לשאול מה ראו לך באולטרא סאונד? 1. לא מכירה, הבנתי שיש עליו ביקורות טובות..תחפשי כאן פרטים והודעות... 2.נורא תלוי בך...התיאוריה טוענת..עד כמה שאני זוכרת מהכמעט לפר' שעברתי..שאמרו לי בסביבות 5 ימים..אבל תלוי מה מוצאים וכמה זמן ניתוח וכו' וכוי..לא עברתי לפר' פרופר..אז אולי אחרות יוכלו לענות לך. 3.שוב...אצל כל אחת זה אחרת... 4.הגבול העליון הנורמלי אמור להיות 36....אבל שוב...יש כאן גם כאלו שבתקופות דיכוי המחלה ירדו לרמת CA נורמלי... 5. אחרי פתיחת בטן קיבלתי המלצה של שנה...אבל הייתי בדרגת חומרה גבוהה של המחלה..והיה מדובר בהפריית מבחנה. חסר לך כרגע המון מידע לגבי חומרת המחלה, האם תצטרכי טיפולים וכו'....אני חושבת שיהיה יותר קל לענות לך שתדעי בדיוק מה מצבך. בהצלחה...

aniani10

New member
ובכן...

באולטרהסאונד הרופא עבר על הרחם והשחלות, הכל היה בסדר עד שהגיע לשחלה הימנית וישר אמר לי שהוא רואה גידול שפיר עליה. מה שלא הבנתי מתשובתך - לפי מה נקבעת חומרת המחלה? לפי גודל הגידול? ממש לא מתאים לי לחכות עכשיו שנה

גידול??

לא ציסטה? חומרת המחלה ממה שידוע לי נקבעת עפ"י מיקום המוקדים ופיזורם באגן. גולדנברג אכן נחשב למומחה בתחום, אומנם לא עברתי אצלו ניתוח לאנדו' אלא ניתוח אחר, אבל אם אצטרך שוב מאמינה שאפנה רק אליו. לגבי חופשת מחלה אחרי ניתוח, ממה שידוע לי, המינימום הוא שבועיים אבל הכל תלוי במה שימצאו בניתוח, כי רק בניתוח ניתן לראות מה המצב באמת. לגבי כניסה להריון, שוב הכל תלוי במצב, לי כעיקרון אמרו אחרי הניתוח השני שאפשר כבר אחרי חודשיים שלושה. לגבי ה CA125, רמה גבוהה שלו יכולה להעיד על אנדומטריוזיס אך רמה נמוכה אינה שוללת אנדומטריוזיס. יש בהחלט נשים עם רמות תקינות של CA125 ויש להן אנדומטריוזיס.

annabell Lee

New member
הבנתי..אני חושבת שבכל מקרה

אי אפשר ממש לדעת, במקרה שלך, מה יהיה הלאה, עד שיבררו אם זה אנדומטריומה או לא. גם הנושא של פוריות עדיין לא ברור אצלך..אם הבנתי נכון מדבריך, עוד לא בטוח שזה אנדו'.

זואילי

New member
../images/Emo245.gif../images/Emo140.gif

תשובותיי: 1. גולדנברג הוא אחד מהמומלצים כאן בפורום בתחום. תעשי עליו חיפוש כדי לאתר את השירשורים לגביו. אינני מכירה אותו באופן אישי כי לא נותחתי אצלו. מעבר להמלצות עליו ככירורג מעולה בתחום האנדוסקופיה (ע"פ מה שכתבו נשים שנותחו אצלו), אינני יודעת איך הוא בנושא רופא אנדו - את זה יספרו לך המטופלות שלו שאצלו במעקב בקשר לאנדומטריוזיס. 2. מאוד אינדיווידואלי. הרופא ינחה אותך וירשום לך גם על דף השיחרור את ההמלצות לחופשת מחלה ולהחלמה. מנסיוני בשתי לפרוסקופיות, נערכתי לשבועיים, ולרוב זה ממש היה לי די והותר, אך בפועל נשארתי בבית מעבר לזמן הזה כדי לתת לגוף מנוחה של ממש בלי להתרוצץ ובלי לחץ של עבודה וגם דאגתי להתפנק היטב ע"י הסובבים. זה גם מאוד תלוי בהאם הניתוח "קל" או מורכב יותר. ואת זה יודעים רק בזמן הניתוח. לפני חודשיים היה הניתוח האחרון שלי לעת עתה, שאמנם לא היה לפה' אלא פתיחת בטן, והרופא אמר לי שאקח בחשבון שבועיים של אישפוז (!) וחודש החלמה. בפועל, שוחררתי אחרי 3 ימים בלבד הבייתה, בטוטאל הייתי בדיוק חודש בבית. דווקא בניתוח הזה האישפוז וההחלמה היו לי הכי קלים ומהירים מאשר בלפה'. אז את מבינה, זה משהו שרק כשתהיי אחרי תדעי לגביו. 3. גם אינדיווידואלי. מן הסתם, ניתוח לא חף מכאבים. כמובן שאם כואב אז מבקשים משככים והצוות המטפל דואג לשיכוך כאבים. יש נשים שכואב להן יותר וכאלה שכואב פחות. סף הכאב שונה אצל כל אחת, ורק את יודעת עד כמה את רגישה לכאב וכמובן תדעי בהמשך..
. לי מאוד עזר בניתוחים שעברתי, להשתדל להיות ניידת כמה שיותר. אני השתמשתי במשככים וככה יכולתי לקום מהמיטה כשהורו לי, והתהלכתי הרבה, ישבתי מחוץ למיטה (העדפתי את זה מרביצה בשכיבה) וזה בהמשך עזר לי גם בעניין הכאב. דבר נוסף שעשיתי, בניתוח האחרון, זה דמיון מודרך שלמדתי מהפסיכ' שלי - ספציפית בנושא כאב כדי ללמוד לשלוט בו. 4. שאלתך זו קשורה למה ימצאו בניתוח. (וכמובן תלוי בהתאוששות גופך) ולכן התשובה לכך היא של הרופא, לאחר הניתוח. הוא יאמר לך מה חלון ההזדמנויות הכי נכון לך להתחיל בנסיונות להרות. בלפה' הראשונה שלי התחלתי בטיפולי פוריות כדי לנסות להרות, רק אחרי כמה חודשים מהניתוח. אמנם רופא האנדו ייעץ לי להתחיל מהר טיפולים, אבל זה היה מתוך בחירה שלי לחכות, כי אני העדפתי להיות על דיכוי ולהנות קצת מחיים ללא כאב (וחיי היו גיהנום של כאבים עד לניתוח). אז משכתי את הסיפור. 5. הבדיקה היא אכן סוג של אינדיקטור, ממליצה לך לערוך על הבדיקה חיפוש כאן בפורום (תשתמשי במנוע החיפוש למעלה) ותראי הרבה שירשורים בנושא. אני לא יודעת עד כמה מותר היום (נהלים חדשים בענייני בדיקות) לרדת לעומק הערכים ולענות על מה זה אומר, אבל יכולה לספר לך לגביי - שהיו לי ערכים גבוהים מאוד מעל לנורמה ונמוכים ממנה. עדיין, האנדו היה עובדה ודאית שהוכחה בניתוח, אז גבוה או נמוך - לא משנה את עובדת האנדו כשאת מאובחנת. דבר נוסף שאני ממליצה מנסיוני, זו הכנה לניתוח ע"י אנשי מקצוע. לצערי לא ידעתי שזה קיים כשנותחתי לראשונה אי שם ב 2007. לשמחתי את הניתוח האחרון עברתי בליווי תמיכתי של פסיכיאטרית ושל עו"ס והדרך בה עברתי את הניתוח האחרון היתה מדהימה. אני וכל מכריי הופתענו בגדול וכך גם כל רופאיי. וכל זה בזכות אותו טיפול, שלא היה לי ב 3 ניתוחים קודמים. את יכולה לברר עם פרופ' גולדנברג על מרפאת חווה בתה"ש. כיום, לשמחתי נוצר קשר בין המרפאה למרפאת האנדו בתה"ש ורופאי האנדו, (ומהם זה מחלחל גם לשאר הרופאים במח' נשים שם)- כבר מפנים בעצמם מטופלות שמעוניינות בליווי. כמובן שאם את רוצה עוד פרטים, אשמח לענות במסר. שיהיה בהצלחה!! חפשי פה גם את שלל הטיפים לקראת ואחרי ניתוח.

דפי 29

New member
הי יקרה

כשאני גיליתי שנכנסתי למעגל האנדו קבעתי גם תור לגולדנברג כי קראתי כל מיני דברים אבל אני ממש מרגישה צורך לומר לך שהתאכזבתי קשות!! הוא ניתח אותי והניתוח היה שווה לקליפת השום, לא היה שום שינוי. וברגע שהוא מקבל את הכסף שלו את מעניינת לו את התחת...(סליחה אבל זה היה ממש ככה) אני מאוד מאוד ממליצה לך לקבוע תור לד"ר סוריאנו שהוא הרבה יותר רגיש, מחוייב, מלווה וסופר מקצועי. עושה ים לפרסקופיות ומתמחה בזה. לגבי ההיעדרות מהעבודה זה מאוד תלוי ומשתנה. אני הייתי בתקופה לחוצה בטירוף ואחרי שלושה ארבעה ימים חזרתי לעבוד, זה היה לא קל אבל אפשרי. ממש ממליצה לקחת יותר ימים, אבל שוב, זה מאוד אישי. שבוע זה מעולה לדעתי. אני לא יודעת אם את סובלת מכאבים חזקים אבל לי הכאבים של הניתוח היו בקטנה לעומת הכאבים של האנדו... לא נעים אבל לא נורא בכלל. לגבי כמה זמן צריך להמתין לפני נסיונות הריון אני לא יודעת. וגם לגבי תוצאות הבדיקה. בכל מקרה סורי לסוריאנו, כדאי מאוד. טיפי חופר אבל מקסים בהצלחה!!

galim29

New member
ברוכה הבאה

לשאלותייך: 1. גולדנברג נחשב מהמבינים הגדולים בתחום האנדו, תלוי גם בכימיה שיש לך איתו. יש פה כמה משנותחו אצלו. את יכולה תמיד לחשוב על חוות דעת שנייה במרפאת האנדו בתל השומר ואז להחליט איפה מרגיש לך נוח יותר. אין ספק שכלכלית יותר משתלם דרך תל השומר אבל שווה בדיקה של 2 המקרים ואז להחליט. 2. היעדרות אחרי ניתוח תלויה בקצב ההחלמה שלך. יש בנות שחוזרות אחרי שבוע שבועיים ויש בנות (כמוני) שחזרו אחרי חודשיים. מאוד תלוי בתוצאות הניתוח ובקצב ההחלמה שלך... אז לצערי קשה לדעת. 3. כנ"ל לגבי כאבים. תקבלי דף הסברים אחרי הניתוח והרופא יכול להרחיב לך ל(משל לגבי יחסי מין... שצריך לחכות.) 4. כמה זמן? יש חלון זמן שמקציבים לניסיון כדי לא לאבד את תוצאות הניתוח... מה שיותר חשוב זה שלא תיכנסי ללופ עם עצמך בנסיונות להרות על חשבון הבריאות שלך. אבל חשוב מאוד להיות במעקב כל הזמן מול רופא/מרפאת האנדו ביחס לניסיונות הפוריות ושיהיה קשר בין הרופאים. 5. הCA-125 הוא אינדיקטור אך לא תמיד מדויק. גם הערכים שלו לא תמיד עוזרים לאבחון אנדו. לי הייתה תוצאה של 15 עם אנדו חמור. יש ערכים יותר גבוהים אבל כשמדברים על משהו חמור יותר, זה בדרך כלל ערכים גבוהים... אז זה לא אומר שיש אנדומטריוזיס או יותר נכון, לא מעיד על החומרה שלו. מאחלת לך המון הצלחה. אנחנו כאן, עדכני מה קורה בהמשך.
.

זהבה240

New member
אני נותחתי על ידו

ואני חושבת שהוא מנתח מדהים. הוא מאוד עניני, מאוד מקצועי, ומשתף את המטופלת בכל ההחלטות עוד לפני הניתוח. אני סומכת עליו מאוד מאוד בנושא הזה, לאחר הניתוח הבנתי משני גניקולוגים בכירים שלא עובדים אתו בכלל, שהוא נחשב למומחה גדול מאוד בתחום הזה [הם הגדירו אותו כמומחה מס' 1 בניתוחים הללו] המרקר לא בהכרח אומר משהו. לרוב זה גבוה, אבל לא מחייב. לא היו לי כאבים מיוחדים. קצת בעיות של גזים ובטן נפוחה. לא יותר מזה. לא נזקקתי למשכחי כאבים, אבל יש בנות שכן. תקראי אחורה בפורום , יש המון חומר בנושא זה. בהצלחה, זהבה

ראיתי שקיבלת תשובות אתן גם מנסיוני

ברוכה הבאה אלינו ומקווה שנוכל לעזור כמה שאפשר. שמחה לקרוא שאת החלק הקשה של קבלת הבשורה עברת ושמחה לראות שאת מתחילה ברגל ימין את ההכרות שלך עם המחלה ואיך לחיות איתה בשלום.... ולשאלותייך 1. אני אישית עברתי היסטורוסקופיה ניתוחית אצלו בציבורי....הוא היה מאוד מקצועי ומקסים....אבל כמו שכבר קראת כאן יש גם מאוכזבות ממנו ... ולכן לדעתי כדאי להמשיך לשאול עליו בעוד פורומים או ללכת לפגישה אחת איתו ולראות בעצמך אם הוא מתאים לך..... 2. בזמנו כשאני נותחתי (2005) נתנו שבועיים החלמה ..... 3. ניתוח זה ניתוח ובהחלט יש כאבים ..... כל אחת וסף הכאב שלה.... לגבי המגבלות את תרגישי אותן בזמן אמת. 4. תלוי מה יהיה בניתוח 5. לגבי ה- CA לא סגורה עליו ממש - אצלי בשיא המחלה הוא היה יחסית נמוך למה ששמעתי אצל אחרות כשבעצם האנדו שלי השתולל ללא הכרה.... האם נאמר לך בוודאות שאת הולכת לניתוח? האם ניתנה אופציית הדיכוי?

aniani10

New member
תוך כמה ימים אהיה חכמה יותר...

קבעתי לי תור אצל פרופ' גולדנברג, נראה מה הוא יגיד, מקווה שרק דברים אופטימיים.... אני יודעת שאני צריכה ניתוח כי זה מה שהרופא שעשה לי אולטרה סאונד וגילה את האנדו אמר, ורופא הנשים שלי הסכים איתו. מה שלא ברור לי, והתשובות של כולן מחזקות את אי הבהירות - זה למה בכלל עושים את בדיקת הCA125 אם התוצאות שלה כל כך לא חד משמעיות? למה זה טוב? ועוד משו קטן שאולי תדעו לענות לי עליו: האם למישהי ידוע אם יש בעיה לצלול עם אנדומיטריוזיס? זה תחביב גדול שלי ואני תוהה אם לפני הניתוח מותר לי לצלול וכמובן אחריו לילה טוב , אני

למה עושים CA

כדי לעשות השוואות בין בדיקה לבדיקה אצלך.....אבל הבדיקה לא מראה על חומרת המחלה (כלומר לא יכולה להגיד באיזה דרגה האנדו' אצלך).... צלילה זה ספורט ב'לחץ' רצוי ועדיף לשאול רופא..... ומלבד הצלילה תבואי מוכנה עם רשימת שאלות...כולל השאלות ששאלת אותנו.

kikona126

New member
זק למה הכוונה ספורט בלחץ?

מבחינת הנשימה? זה מעניין כי גם אני עושה ספורט (מקצועי) אבל במקרה שלי המנתח מאוד שמח שחזרתי לספורט לאחר הניתוח, מבחינתו זה הראה על חזרה לשיגרה... (ובספורט שלי יש הרבה נפילות על הבטן ועל הגב... ומדובר בספורט מקצועי)

כן מבחינת נשימה

אבל אפשר גם לשאול האם הלחץ שבצלילה משפיע גם על הגוף? למרות שביררתי את הנושא עם מדריך צלילה....והוא אמר שלא אמורה להיות השפעה על הגוף....כדאי עדיין לשאול את הרופא על כך.....כי רק רופא אנדו מכיר איך האנדו עובד והאם יכולה להיות השפעה על הגוף כשיש אנדו.

annabell Lee

New member
שאלה טובה למה עושים CA..

אולי בגלל שהיא בכל זאת נותנת, לפעמים את האינדיקציה מבלי לעבור פרוצדורות כירורגיות. אצלי היא היתה דווקא בהתאמה עם רמת המחלה ועוד..בתקופת השיא הייתי בסביבות 800..והיתה לזה מסתבר גם סיבה מאוד טובה...אבל כמו שראית היא לא המאבחנת הכי טובה...ואי אפשר להסתבך עליה בלבד..לצערינו.

למעלה