חדשה כאן

1Shir

New member
לא משנה../images/Emo122.gif

כנראה ככה תפוז קיבל את זה, במקור עשינו כוכביות שמפרידות, אבל לא חשוב :)

1Shir

New member
לא, זה בסדר, גם בטח אי אפשר

(כי כששמת במקור הוא לא קיבל את הכוכביות שהפרידו) בכל אופן זה לא ממש משנה, תודה.. :)

Gilliana

New member
רגע - אני רוצה לעשות קצת סדר...

... ברשותכן. א. עינת - מה זה מימוש של אהבה בין גבר לאשה אם לא סקס? החזקת ידיים? אם מדובר באהבה רומנטית מהסוג שיש (בד"כ) בין גבר ואשה - הרי שכאשר אנו מדברים על מימוש, קשה לי לראות דרך מימוש שאיננה פיזית, זאת אומרת - סקס. אני בהחלט מסכימה איתך שסקס הוא חלק נלווה לאהבה אבל אהבה רומנטית בלעדיו היא אהבה, כמו ששיר אומרת, קצת פנטזיונית ובהחלט לא בוגרת ומלאה. מה לעשות? ככה אלוהים ברא את בני האדם. ב. שיר - לזוגיות "רשמית" (ולא משנה כרגע מה ההגדרה לזוגיות כזו - חתונה, חיים משותפים או סתם מונוגמיות ובלעדיות של קשר בין גבר לאשה), אין שום קשר לכבוד, הערכה ואמון. גם לאהבה רומנטית אין שום קשר לאלו - את בהחלט יכולה לרכוש כבוד, הערכה ואמון לחבר אבל זה עדיין לא אומר שאת מאוהבת בו, נכון? בואו נשים את הקלפים על השולחן: כשאתן מאוהבות בגבר אתן רוצות תכל'ס להיות איתו, להרגיש אותו פיזית וכל עוד זה לא קורה - זה מאד מתסכל! תגידו לי שזה לא כך...

1Shir

New member
דווקא אני לא ממש מסכימה

אפשר בנסיבות מסוימות להיות גם בלי סקס. עצם העובדה שזה קרה להם בסופו של דבר מצביעה בעיני על כך שאלו היו יחסים רומנטיים כבר הרבה זמן לפני כן. באופן היפותטי אם מאלדר וסקאלי לא היו שוכבים בכלל לנצח, אז אולי הייתי אומרת שהאהבה ביניהם היא לא ממש רומנטית אלא יותר חברית. אבל אני חושבת שפעמים רבות הגבול הוא דק. מה שאמרתי לגבי פנטזיה וחוסר בגרות לא ממש היה לגבי סקס או לא סקס, זה היה מעבר לכך על חוסר מימוש באופן כללי, אבל זו היתה אי הבנה שלי את עינת. לגבי מאוד מתסכל ולהגיד לך שזה לא כך אני לא יודעת, אני חושבת שבד"כ זה כך אבל זה לא תמיד חייב להיות כך, יש יוצאים מן הכלל בנסיבות מסוימות.

מגיבה

למען הסדר הטוב. אני אסביר לאט למען כולם ומראש אני מתנצלת על הודעות מבולבלות חסרות קשר אתם הרי כבר מכירים אותי. אז ככה: כן, מימוש אהבה הוא לרוב סקס או קשר פיזי כלשהו (אם זה נשיקה חיבוק או מה שזה לא יהיה) אבל וכאן מגיע אבל כל כך גדול שהוא מקיף את כדור הארץ מאלדר וסקאלי הראו לנו שהאהבה שלהם מומשה בדרך אחרת זה מה שכל כך יפה בהם. אני לא חושבת שהסקס היה כל כך חסר להם ולכן הם גם הגיעו לשלב הזה כל כך מאוחר, כי הם קיבלו כל כך הרבה אחד מהשני עד שהם לא הרגישו בחוסר המגע הפיזי. אני מאמינה שלו הסקס היה חסר להם הם היו עוברים את השלב הזה הרבה לפני. כן, היה מתח מיני בכל זאת מדובר בגבר מדהים ובאישה (נו, טוב, יפה) אבל אני עדיין חושבת שהעובדה כי לא שכבו לא מצביעה על חוסר במשהו אלא על אהבה טיפה שונה ממה שאנו רגילים אליו. אני לא חושבת שזה הפחית מאהבתם אולי אפילו הוסיף, אני לא חושבת שמאלדר או סקאלי הרגישו אי מיצוי של הקשר בגלל חוסר המגע הפיזי. אולי מעורבות בזה אי אילו בעיות רגשיות ונפשיות של השניים הללו אבל עדיין, האהבה שלהם אחד לשניה לא נגרעה ולדעתי מומשה באופן מלא גם ללא הסקס. ואולי זה מתסכל לא להרגיש פיזית את הגבר שאת אוהבת אבל אם אני מסתדרת עם זה 12 שנה אז גם סקאלי יכולה
(אין לייחס חשיבות למשפט האחרון).

יאא גם על זה תתווכחי?../images/Emo3.gif

הרי אנחנו כבר מכירות אותי ואת ההודעות הלא מובנות שלי אז אין מה להתווכח פה:)

Gilliana

New member
יפה אמרת שיר!

תומכת בכל מילה, לא הייתי יכולה לנסח את זה יותר בעצמי אפילו אם הייתי מאד מאד מתאמצת!

Gilliana

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

קודם כל - שמחים שהצטרפת אלינו ומקווים שתהיי שותפה פעילה בפורום וכמובן - תהני בחברתנו.
As for your observations: למרות שיאכלו אותי כאן על מה שאני עומדת לומר - אני מסיכמה איתך שג'יליאן שחקנית מוכשרת בהרבה מדיויד (ראי את תפקידה כליידי דדלוק בסדרה Bleak house). היא בכלל אישיות יוצאת מן הכלל - לא יודעת עד כמה את מכירה אותה, אבל מספיק לקרוא את ההודעה שכתבה באתר שלה (ושהעליתי הנה לפורום) לפני מספר ימים, על מנת לקבל תמונה. לגבי השוני בין ג'יליאן לסקאלי - אין לי מושג אם ראית את כל הסדרה עד סופה, אבל אין ספק שהחל מעונה 6 סקאלי מתחילה לעבור שינוי וכנראה שהיא נעשית יותר ג'יליאן מאשר סקאלי אם אפשר להגדיר זאת כך. הדבר בולט במיוחד בעונות שמונה ותשע כמובן ולאור ההתפתחויות האחרונות בחייה של ג'יליאן (הפרידה מהבעל, ההריון הפתאומי והמסתורי) - קשה שלא לראות את הדמיון.
לגבי קרוסאובר בין טווין פיקס לתיקים - מצטערת לומר שלא מושך אותי. לא אהבתי את טווין פיקס - יותר מדי "דיויד לינץ'" לטעמי אם את מבינה למה אני מתכוונת ובקיצור - Not my cup of tea.

Julia307

New member
בקשר לעונה תשיעית

ראיתי רק עד סוף עונה חמישית. קראתי קצת על מה שמתרחש בעונות 7,8,9 והאמת? לדעתי הסדרה הייתה צריכה לרדת אחרי עונה 6. משום מה בשנות התשעים היה נהוג שגוררים וגוררים סדרת טלוויזיה מצליחה. כיום לא עושים כאלה דברים (למשל "הסופרנוס" נגמרת בעונה הנוכחית שהיא השישית ), וטוב שכך. גם את טווין פיקס לא גמרו כמו שצריך ונשארו על פלונטר ענק ולא ברור. גם קארטר וגם לינץ' הסתבכו עם החידות שלהם, במקרה של "תיקים" ממש פיספסו לא יצרו את הרומן (או שבירת המתח הרומנטי) בין סקאלי ומאלדר כמו שהיה צריך. אם סקאלי נעשית יותר ג'יליאן, אותי זה לא משמח. אני אוהבת את סקאלי כמו שהיא בעונות הראשונות, היא נהדרת. טווין פיקס ביזארית מדי גם לדעתי, אבל תודי שהיא סדרה מוצלחת ,בדרכה הלינצ'ית...

Gilliana

New member
לקרוא ולראות - שני דברים שונים

להיפך, העונה השביעית היתה לדעתי ולדעת רבים אחרים, מהעונות הטובות של הסדרה (רובנו אכן אוהבים במיוחד את עונה 6 אבל גם, מאד, את 7). עונה היא עונה מ ע ו ל ה ! בעונה תשע יש אכן ירידה משמעותית וזת מכיוון שעיקר המשקל מועבר אל צמד הסוכנים החדשים ולא די בכך שמאלדר איננו, גם תפקידה של סקאלי (שמרגע שמאלדר נעלם הופכת להיות מה שנקרא יותר מאלדר ממאלדר) הצטמצם למעט פרקים כמו "ויליאם" (פרק מעולה אך קשה) וכמובן - פרק הסיום של הסדרה, "האמת", שבו גם מאלדר עושה קאמבק גדול. אני מסיכמה איתך שהן קארטר והן לינץ' הסתבכו מדי - גם בעיני הרומן, או איך שלא נקרא לזה, נעשה בצורה גרועה, מבולבלת ולא ברורה.לגבי סקאלי - אכן, היא עוברת שינוי של 180 מעלות בין העונות הראשונות לבין סוף הסדרה אבל היא עדיין מקסימה, בעיני - אפילו יותר, הרבה יותר! ולביום לגבי טווין פיקס - אין ספק שהיטבת להגדיר - ביזארית אך טובה בדרכה הלינצ'ית.

אם אפשר להוסיף

לגבי עונות 8 ו 9 , לי אישית לקח הרבה הרבה זמן לקבל אותן, לא רק זה אלא שבהמלך שידורן היו לי ספקות אם להמשיך אבל אני "נדפקתי" בתכונת הנאמנות ורק מתוך כבוד למאלדר ולכריס המשכתי לראות שבוע אחר שבוע (הייתה גם תקווה שמאלדר יחזור לפני המועד המשוער). והיום אני נהנית מהעונות האלו ואף רואה שוב ושוב פרקים נבחרים מתוכן. אל תפסלי לפני שראית

למעלה