חדשה כאן

Julia307

New member
חדשה כאן ../images/Emo13.gif

היי לכם. כשהסידרה הייתה עוד משודרת הייתי מעריצה היסטרית. לאחרונה אני רואה שוב את הסידרה מחדש. ממש שמחה לראות שיש עוד פורום של מעריצי אקס פיילז :) כמה הערות לפי ראות עיניי אחרי צפיה מחודשת בעונות 1,2: נדמה לי שבמבחן הזמן, האפקט הקונספירטיבי וה"מפחיד" של הסידרה יורד ולא מחזיק, ההנאה מתבססת על הדמויות והאינטראקציות ביניהן. אנדרסון משחקת הרבה יותר טוב מדוכובני וזה ניכר. מספיק שהיא נכנסת לסצינה וכבר נוצר האפקט המיוחד שממגנט אותנו אליה. אולי כי היא מצליחה ממש להביא את דיינה סקאלי אל החיים בעוד שלדייויד חסרה הכאריזמה שיש לה. זכור לי שתמיד שראיתי/ קראתי ראיון עם ג'יליאן (שחקנית מוכשרת מאוד בפני עצמה) תהיתי, מי האישה הזו ומה היא עשתה לסקאלי. הן כל כך שונות ועם זאת היא שחקת אותה בצורה מופתית. למרות אי אילו סייגים הדמויות נותרות א-מיניות, יש בזה המון קסם כמובן. קצת כמו אבירים מימי הביניים שמסורים לחלוטין לעבודתם/ייעודם . סקאלי מזכירה לי את ז'אן דאר'ק, ולמי שראה את הסרט הצרפתי שנעשה בשנות העשרים על ידי הבמאי קארל דרייר, אפילו התסרוקת שלהן זהה (קארה נוקשה ומדים), וגם הדרך שבה מעוצבת הדמות. בעונה הראשונה , בשני מקרים מאלדר וסקאלי דוחים אפשרות לקשר עם מישהו שמביע בהם עניין, ובשני המקרים השני מביע תחושת שייכות מעודנת שבסוף מביאה לדחיקת המחזר/ת. בנוסף, נחמד לראות דמיון (ויש הרבה מאוד) בין הדרך בה מעוצבת סקאלי לדמותה של סוכנת האפ.בי.איי קלאריס סטרלינג מ"שתיקת הכבשים" בכיכובה המבריק של ג'ודי פוסטר. הסרט הידוע יצא רק שנה לפני ש"תיקים באפלה" עלתה לאויר. בהחלט ייתכן שאנדרסון ביססה חלק מהמשחק שלה על הדמות ההיא. שתיהן נטולות חיים אישיים ,אינטליגנטיות, סקסיות, ויש להן קארה.. עוד דמות שנחמד לעשות איתה השוואות, כוכב הסידרה טווין פיקס,דייל קופר, אף הוא סוכן אפ.בי.איי שנשלח לחקור רצח בעיירה קטנה ונידחת ולהתחכות אחר את שורשי הרוע, ובסופו של דבר מגיע אל העל טבעי. בניגוד למאלדר, קופר אנושי יותר, מתאהב ומתפתח, וגם מלא כאריזמה. יכל היה להיות ממש ממש נחמד לו נכתב תסריט ובו ארבעת הסוכנים המהוללים היו נפגשים לחקירה משותפת, או לחילופין לשילוב כוחות. טוב זהו הערותיי עד כאן.. לבינתיים.

ברוכה הבאה

שמחה שמצאת אותנו. לפי הערותייך אני מבינה כי לא ראית את כל העונות (או שכן??). בכל מקרה את מוזמנת לשאול, לענות, לתהות ולחשוב פה איתנו על כל נושא שבא לך . ואם תרצי קצת לספר על עצמך זה יהיה נחמד. עינת

Julia307

New member
עוד קצת על המתח המיני הלא ממומש

דווקא צפיתי בחמש העונות הראשונות בהתלהבות אקסטטית, אחרי כן איבדתי עניין/ הסדרה הפכה לפלונטר/ הפסיקו לשדר אותה באופן רציף בארץ. כיום אני רואה את הפרקים מחדש בדיוידי ,מספריית הוידאו . אבל כן, בהודעה הזו התייחסתי לשתי העונות הראשונות. לדעתי שלוש העונות הראשונות היו המשובחות ביותר של הסדרה, במיוחד השניה. בקשר ל-א מיניות של הדמויות, יש לזה חלק אדיר בהצלחה של הסדרה. חיוני לגמרי, כדי ליצור את רמות המתח המטורפות ששררו, העדר כל מימוש ארצי. גם בסרט ובסדרה הנוספים שהזכרתי (טווין פיקס ושתיקת הכבשים), סוכן האף.בי.איי נשאר טהור, א מיני, כמעט לא ארצי. הדמויות האלה מתחברות למיתוסים מוקדמים יותר של אבירות שכללו התנזרות. זה מעצים את המתח האירוטי שנבנה סביבן. למשל הסוכנת קלאריס סטרלינג בשתיקת הכבשים, ניהלה מערכת סמי ארוטית דקה עם חניבעל לקטר. מובן ששום דבר לא קרה (כי הוא קניבל מטורף) אבל המתח היה שם והוסיף המון , עוד מימד , לעלילה ולפחד סביבה החקירה שלה. גם בטווין פיקס, רוב הזמן הסוכן דייל קופר לא נגיש ולא מתעניין באף אחת. יש פרק שבו אחת הדמויות נכנסת למיטתו ומנסה לפתות אותו, אבל הוא מגיב( בצורה מאוד דומה למאלדר בפרק fire) בריחוק מנומס אם כי לא נטול כל עניין, ודוחה אותה. למרות כל זה,אני חושבת שקארטר פיספס כבמאי ויוצר את השימוש במתח הזה, שיכל לבוא לידי ביטוי / קידום כבר בעונה ארבע או עוד קודם. מובן למה הוא החליט להשאיר אותם ואותנו, עם ביטויים דקים בלבד של עניין רומנטי, אבל מאחר שהוא טרח כל כך להשאיר את הרמזים המיניים , זה לא הוגן שלא נעשה בהם כל שימוש. מה ששמעתי שמתרחש בעונה תשיעית עם הילד וכל זה , הוא בעיני פספוס גדול. גם פרי נהדר ובשל מקריב בסופו של דבר. כך גם הפספוס במקרה של מאלדר וסקאלי. וחבל, כי דוכובני ובייחוד אנדרסון שחקנים מצוינים , וזה יכל לתת הרבה לסדרה. אה, וחבל שפספסתי את מפגש הפורום :) מקווה שיהיו עוד..

pusher

New member
רק דבר אחד קטן../images/Emo9.gif

לא נראה לי שאשרוד את כל מה שכתבת
רגע
קוראים לך ג'וליה?

1Shir

New member
אפשר לחשוב

דרור היא לא דוגמא למה שקורה כאן.... אני מבטיחה שאני קוראת מתחילת ועד סופה כל הודעה שלך
גם אם אני לא תמיד מגיבה

pusher

New member
סליחה באמת../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

די די אני צוחקת,טוב נו,אני אשתדל לקרוא

אם היה משהו שאהבתי בסדרה

זה היה המתח הבלתי ממומש. אחר כך באה הדרמה, המתח, הפחד וכו'... אבל האהבה הטהורה הזאת (או כמו שיובל אומר: האהבות הכי טהורות הן אלה שלא נגמרות) הייתה הטופ שבטופ, כן, גם אני מצטערת שכריס נכנע לצופים והחליט להפוך את מאלדר וסקאלי לזוג אבל מצד שני אם כריס החליט אני איתו בעניין. ובטח שיהיה עוד מפגש!

Gilliana

New member
אל דאגה, יהיו גם יהיו ../images/Emo13.gif

ויכול מאד להיות שאפילו יחסית במועד לא רחוק.

1Shir

New member
מזל שהיא הגיעה

רק ככה נזכרתי שקוראים לך אריאל....

aerynsun

New member
השם סמאלי קאט

המקור שלו מחברים, לפי השיר של פיבי?

1Shir

New member
ברוכה הבאה ג'וליה!!!../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif../images/Emo9.gif

הכינוי שלך מיד הזכיר לי משום מה את ג'וליה מניפ/טאק.... למקרה שאת צופה
אז קודם כל כיף שהצטרפת אלינו!! רק הודעה ראשונה וכבר כיף לראות שיש לך הרבה מה להגיד :) מיד אני אגיב על הכול רק באמת חשוב שתגידי כמו ששאלו מעלי, אם ראית את כל הסדרה או לא, כי אולי צריך להיזהר בתגובות לא לעשות לך ספויילרים חוץ מזה אם בא לך את יכולה גם לספר מה השם שלך ובת כמה את... ולגבי מה שכתבת: * דווקא בשבילי האפקט הקונספירטיבי והמפחיד של הסדרה עדיין משפיע עלי ועדיין רלוונטי למרות שעבר זמן רב.... * אין ספק שג'יליאן אנדרסון/סקאלי מביאה איתה הרבה עומק רגשי בנוכחות שלה... זה אחד הדברים הטובים שיש לי להגיד עליה (כי יש לי גם כמה לא טובים, אני מעדיפה בהרבה את מאלדר/דוכובני) * אני מניחה שלגבי העונה הראשונה התכוונת לפרק על האדם הקדמון שבו סקאלי יוצאת לדייט, ולגבי מאלדר אני לא בטוחה אם התכוונת לאקסית שלו מהפרק עם האש? לא בטוחה שירדתי לסוף דעתך במשפט: "השני מביע תחושת שייכות מעודנת שבסוף מביאה לדחיקת המחזר/ת" שכאילו הם מסתפקים אחד בשני וכי יש להם זה את זו הם דוחים את המחזר/ת החיצוני/ת? * גם אני מתה על הסרט "שתיקת הכבשים" וגם על ההמשך "חניבעל" עם ג'וליאן מור רק את הסרט השלישי בסדרה שכאילו חוזר לעבר עוד לא יצא לי לראות, בהזדמנות אעשה זאת "טוין פיקס" לא ראיתי... אם את מהדור של טווין פיקס את בטח מעל גיל 20... שוב ברוכה הבאה ונהניתי מאוד לקרוא את כל מה שכתבת!

Julia307

New member
הממ

אני בת 22, את טויון פיקס ראיתי כששדרו את זה שוב בטלוויזיה לפני איזה כמה שנים, וגם קצת בדיוידי. לא ראיתי כששדרו את זה לראשונה בסוף שנות העשרים הייתי קטנה מדי :) באמת התכונתי לפרק "אש" מעונה ראשונה, כן. התכוונתי שבשני המקרים סקאלי/מאלדר לא מתערבים ישירות אבל אפשר לראות נימה קלה של רכושנות כלפי השני שעשוי לפתח משהו עם מישהו אחר (דייט, רומן וכו) וזה נחמד, מראה על איזשהו מתח רומנטי. לא אהבתי את מה שכריס קארטר בחר לעדות עם הפוטנציאל הרומנטי ביניהם בסדרה, אני חושבת שזה פספוס גדול והיה צריך לקרות כבר בעונה השלישית. פשוט כי ככה הוא בחר ליצור את העלילה , וברגע שיש שני אנשים בוגרים עם מתח מיני של כמה שנים, זה די מופרע שלא יקרה כלום ביניהם. אפילו אם הם נזירים ימי ביניימים. למה את לא אוהבת את המשחק/הדמות שלה? מעניין אותי, כי נראה לי שבד"כ מעריצים מעדיפים אותה על פניו.

1Shir

New member
מסכימה איתך מאוד

זה לא טבעי שמתח מיני יחזיק כל כך הרבה זמן. בניגוד לעינת, לא ברור לי למה זה מה שהכי אהבת בסדרה, זה נראה לי כמו קטע של שחצנות וכבוד ופחות מתחבר למציאות ולרגשות באמת. לגבי סקאלי/ג'יליאן - עם המשחק שלה בטח שאין לי בעיה, בכלל אפשר לספור על אצבעות כף יד אחת את מספר הפעמים בחיים שלי שירדתי על משחק, וברוך השם יש מאחורי מספיק שעות צפייה... הפעמים היחידות שזה קרה אני חושבת היו בסדרות כמו בברלי הילס, מלרוז פלייס, דוגמניות בע"מ, מעולם לא בתיקים באפלה. אני נוטה שלא לשפוט משחק, אני מאוד מאמינה לדמויות. אבל - בדמות של סקאלי יש כל מיני תכונות שאני לא אוהבת, כמו הסגירות שלה-גם באופי וגם במחשבה, הנטייה שלה להיצמד למדע ולהוכחות. חוץ מאלה שהם מאוד דומיננטיים יש בה גם המון תכונות טובות, כמו היושר שלה והיכולת שלה לתמרן בין נאמנויות. אני לא בטוחה שבד"כ מעריצים מעדיפים אותה, אני חושבת שזה בטח בערך חצי-חצי, נראה לי שגם כאן בפורום אנחנו כמה לכאן וכמה לכאן ובסך הכול לכולנו יש סימפטיה לשניהם כי תכל'ס אי אפשר באמת לאהוב אחד מהם בלי לאהוב גם את השני.

אני אסביר את עצמי

1. קודם כל כי זה הסביר והדגיש את האובססיה של מאלדר ואת הסגפנות שלו וחיי הסגירות בגלל המסע ורגש האשמה. . 2 זה התאים לאופי של שניהם לאהוב אבל לא להתקרב וזה נתן אמינות לדמות, 3. כל המושי מושי הזה הוא לא בשבילי- טו מאץ' רומניטקה עושה לי קצת בחילה, 4.מאלדר היה צריך לעבור תהליך כדי לאהוב מישהי כמו שהוא אוהב את סקאלי, 5. למה חייבים סקס? העובדה כי שניהם הפכו לחצי שני אחד של השני לפני שהם שכבו הפכה את ההגדרה על פיה מה שדומה לחיים של שניהם בכל נושא אחר. 6. כי ככה כריס רצה!

1Shir

New member
../images/Emo122.gif

1. מה טוב באובססיביות/סגפנות/סגירות/רגש אשמה? 2. אני מצטערת אבל לדעתי אין בנאדם בעולם שמתאים לאופי שלו לאהוב בלי להתקרב כאשר הוא יודע שהצד השני מעוניין בו באותה מידה. אמינות זה הדבר האחרון שיש כאן. 3. רומנטיקה היא לפעמים חלק מהחיים, ואם היא כבר שם ממילא, מה הטעם בלנסות להסתיר ולהחביא ולהדחיק אותה? 4. עם תהליכים אני לא מתווכחת
5. כאן אפילו לא הבנתי מה כתבת..
מה ז"א "הפכה את ההגדרה על פיה מה שדומה לחיים של שניהם בכל נושא אחר"? אה אולי התכוונת שהם לא נורמטיביים? עם זה אין לי בעיה, אבל מה שקרה שם זה בעיני לא אנושי, הם נלחמו כנגד הטבע שלהם, הם כבלו את עצמם, כאילו כמה בנאדם יכול להדחיק, חבר'ה יאללה תשתחררו, תתוודעו לרגשות שלכם, אל תחיו כ"כ הרבה שנים בסרטים ובאשליות, מילא קצת אבל כמה אפשר להיות תקועים, הבנת למה אני מתכוונת? 6. צפייה ביקורתית

את לא סיימת איתי

1. לא אמרתי שזה טוב אבל זה מאלדר, לטוב ולרע ולכן הוא חייב להיות נאמן לעצמו. 2. זה לא שמתאים לו לאופי לאהוב בלי להתקרב אלא שמתאים לו להיות סגור וקשה לו להתקרב ולכן זה לוקח לו המון זמן, לקח לו מיליון שנה בערך להודות בפני עצמו שהוא אוהב אותה אז להודות בפניה?? 3.רומנטיקה צריכה לבוא במינון נכון, עם יד על הלב אני בספק אם יכלתי לראות את מאלדר וסקאלי מתנשקים כל פרק במשך כמה עונות. 4. תודה 5.כן, החיים שלהם לא נורמטיביים ולכן חיי האהבה שלהם כאלו. מה רע בחיי אהבה ללא סקס? אכן סקס הוא חלק חשוב, מעולה ועיקרי בחיי זוגיות ובחיינו בכלל, הם פשוט הראו לנו שאפשר גם אחרת! 6.למדתי לא לבקר חכמים ממני.

למעלה