חדשה כאן ../images/Emo13.gif
היי לכם. כשהסידרה הייתה עוד משודרת הייתי מעריצה היסטרית. לאחרונה אני רואה שוב את הסידרה מחדש. ממש שמחה לראות שיש עוד פורום של מעריצי אקס פיילז
כמה הערות לפי ראות עיניי אחרי צפיה מחודשת בעונות 1,2: נדמה לי שבמבחן הזמן, האפקט הקונספירטיבי וה"מפחיד" של הסידרה יורד ולא מחזיק, ההנאה מתבססת על הדמויות והאינטראקציות ביניהן. אנדרסון משחקת הרבה יותר טוב מדוכובני וזה ניכר. מספיק שהיא נכנסת לסצינה וכבר נוצר האפקט המיוחד שממגנט אותנו אליה. אולי כי היא מצליחה ממש להביא את דיינה סקאלי אל החיים בעוד שלדייויד חסרה הכאריזמה שיש לה. זכור לי שתמיד שראיתי/ קראתי ראיון עם ג'יליאן (שחקנית מוכשרת מאוד בפני עצמה) תהיתי, מי האישה הזו ומה היא עשתה לסקאלי. הן כל כך שונות ועם זאת היא שחקת אותה בצורה מופתית. למרות אי אילו סייגים הדמויות נותרות א-מיניות, יש בזה המון קסם כמובן. קצת כמו אבירים מימי הביניים שמסורים לחלוטין לעבודתם/ייעודם . סקאלי מזכירה לי את ז'אן דאר'ק, ולמי שראה את הסרט הצרפתי שנעשה בשנות העשרים על ידי הבמאי קארל דרייר, אפילו התסרוקת שלהן זהה (קארה נוקשה ומדים), וגם הדרך שבה מעוצבת הדמות. בעונה הראשונה , בשני מקרים מאלדר וסקאלי דוחים אפשרות לקשר עם מישהו שמביע בהם עניין, ובשני המקרים השני מביע תחושת שייכות מעודנת שבסוף מביאה לדחיקת המחזר/ת. בנוסף, נחמד לראות דמיון (ויש הרבה מאוד) בין הדרך בה מעוצבת סקאלי לדמותה של סוכנת האפ.בי.איי קלאריס סטרלינג מ"שתיקת הכבשים" בכיכובה המבריק של ג'ודי פוסטר. הסרט הידוע יצא רק שנה לפני ש"תיקים באפלה" עלתה לאויר. בהחלט ייתכן שאנדרסון ביססה חלק מהמשחק שלה על הדמות ההיא. שתיהן נטולות חיים אישיים ,אינטליגנטיות, סקסיות, ויש להן קארה.. עוד דמות שנחמד לעשות איתה השוואות, כוכב הסידרה טווין פיקס,דייל קופר, אף הוא סוכן אפ.בי.איי שנשלח לחקור רצח בעיירה קטנה ונידחת ולהתחכות אחר את שורשי הרוע, ובסופו של דבר מגיע אל העל טבעי. בניגוד למאלדר, קופר אנושי יותר, מתאהב ומתפתח, וגם מלא כאריזמה. יכל היה להיות ממש ממש נחמד לו נכתב תסריט ובו ארבעת הסוכנים המהוללים היו נפגשים לחקירה משותפת, או לחילופין לשילוב כוחות. טוב זהו הערותיי עד כאן.. לבינתיים.
היי לכם. כשהסידרה הייתה עוד משודרת הייתי מעריצה היסטרית. לאחרונה אני רואה שוב את הסידרה מחדש. ממש שמחה לראות שיש עוד פורום של מעריצי אקס פיילז