חדשה ושאלה

חדשה ושאלה

שלום אני חדשה בפורום אני זקוקה לעזרה ומקווה שבאתי לפורום הנכון אני ממש צריכה תמיכה למרות שזה מאנשים שאני לא מכירה בזמן האחרון אני מרגישה די בודדה מהבצפר אני בקושי עם אנשים החברות שלי מהבצפר כבר מעצבנות אותי החברות לא מהבצפר כבר לא בקשר איתי כי יש להן חברות משלהן והם השתנו עם השנים, תמיד שמגיע חג או יום שישי אני מרגישה נורא בודדה אני לאחרונה התחלתי להיות יותר מדי בבית ואני כבר לא יודעת מה לעשות ניסיתי לדבר עם מישהי שהתידדתי מהבצפר אבל זה לא עזר הדברים שהיא אמרה לי נראה שלא הזיז לה כלל מה ניתן לעשות נגד בדידות אני כבר מתחרפנת בעבר הייתי יותר פעילה כיום אני מבלה יותר בבית מאשר בחוץ דבר שלא אופייני לי נמאס לי כבר לבכותת:( אני מרגישה שאף אחד לא מבין אותי מהאנשים הקרובים ולכן אני לא משתפת אותם היום ניסיתי וזה לא הלך כמו שכבר ציינתי ושאר האנשים שאני עוד איכשהו בקשר אני לא מרגישה בנוח לדבר איתם כי אני כבר לא בקשר איתם רק מדי פעם היי מה נשמע ולא מעבר קיצר אנשים תעזרו לי תודה:(

shana86

New member
גם לי היתה תקופה כזאת

כשהייתי צעירה יותר, הייתה לי מין תקופה שנפרדתי ממי שהיה אהבתי הראשונה ורוב החברים שלי הלכו איתו ופתאום ממרכז העיניינים הפכתי להיות מיותרת. מה שאני עשיתי זה שינוי כיוון. במקום לנסות ו''לרדוף'' אחרי החברים הישנים התחלתי להסתובב במקומות חדשים, נרשמתי לחוגים בחדר כושר וכו' וככה הכרתי אנשים חדשים שיכולתי לבלות איתם. זו העצה שלי...

כנסי שנייה בבקשה

בנוסף לבעיית הבדידות יש לי בעיה חברתית קשה אני בן אדם לא חברותי וקשה לי להתחבר עם אנשים חדשים אני לא יודעת מה לעשות נמאס לי מהתקופה אני עוד כמה חודשים אלך לצבא אבל עד הצבא אני רוצה לבלות ואין לי עם מי יש לי 2 חברות הכי טובות מהבצפר אבל יש ליאיתן בעיות אחת לא אוהבת לצאת השנייה מקטרת וזה לא נעים אני לא יודעת מה לעשות יש לכם רעיונות?.

shana86

New member
מה שאני הייתי עושה...

אבל זה רק אני, הייתי יוצאת עם המקטרת למקומות שאפשר להכיר בהם אנשים (מסיבות, הופעות, פאבים) וככה גם לא יוצאת לבד וגם מכירה אנשים.

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo39.gif

אני חושבת שאת צריכה למצוא חברים חדשים, כנראה שאלה שכבר יש לא מתאימים לך, לפחות לא בתקופה זו של חייך, ואולי שווה לפתח תחום התעניינות כלשהו חדש- תחביב שיעזור לך לפגוש אנשים שאוהבים לעשות משהו כמוך. כתבת שאת היית יותר פעילה בעבר וכיום את יותר מבלה בבית וזה דבר שלא אופייני לך- מה גרם לשינוי
האם זה ההרגשה שהחברות לא מתאימות לך אז את מסתגרת בבית
מה היה קודם- השהייה בבית או ההתרחקות מהחברות
(ממש הביצה או התרנגול
).

תשובה לשאלות

מה שגרם לשינוי הוא מעבר בית הספר והחברות הישנות הכירו חברות חדשות ולכן אנחנו כבר לא מתראות וגם אם מתראות לפעמים אין לנו ממש על מה לדבר אני רוצ ה להכיר חברות חדשות אני חייבת אנשים פעילים כמוני אני מרגישה שאני נחנקת בבית וזה לא משפיע טוב על הנפש שוב שאלתי חברה שהתיידדתי מהבצפר והיא רק אמרה לי לא יודעת תנסי להכיר מהבצפר או שתחכי לצבא ולכן היא לא ממש עזרה לי והבינה את מצבי והרגשתי טוב עכשיו אני לגמרי אבודה אין לי למי לשפוך לכן שפכתי פה בפורום בלית ברירה אני בד"כ לא עושה דברים כאלו

לדעתי החברה צודקת-

תתיידדי עם עוד אנשים מהבית ספר החדש, תמצאי משהו שאת אוהבת לעשות ויש לו חוג ותלכי לחוג וככה תוכלי להכיר אנשים עם תחומי התעניינות דומים.

אבל אני לא מצילחה להתבחר עם אנשים חדשים:(

יש לי בעיה חברתית וקשה לי להתחבר עם אנשים אוף.. זה מעצבן נורא שאת שארית החיים שלי לנפי הצבא אני אצטרך לבלות לבדי בדד

L L B

New member
תראי משו-

לי ברוך ה' אין שום בעיה חברתית, אבל אני גם מרגישה בודדה..
אבל אולי אצלי זה מבחירה... כי אני בעצם שולטת על מה לספר לאנשים שסביבי ומה לא, אני בוחרת באם לשתף אותם במכאוביי או לא...

תודה איזה חמודה את כנסי!!

ואיי יש פה אנשים ממש נחמדים אבל הקטע שלי אין למי לספר ניסיתי ולא הלך אבל עדיין אני אוהבת תילדה הזו כי היא בן אדם חברותי שהיא חברה של כולם וזה קיצר לא נורא אני אנסה לחיות גם בלי זה למרות שמבחינה נפשית ורגשית עדיין כואב לי

אופירA

New member
מנהל
אבל אם תלכי לחוג

תפתחי יותר הזדמנויות להכיר אנשים. למרות שאת לא מצליחה להתחבר עם אנשים חדשים, ככל שיש לך יותר הזדמנויות להכיר אנשים חדשים (ולהכיר את עצמך במסגרות פעילות שונות ומגוונות) - כך יש יותר אפשרויות שאנשים יתחברו איתך מיוזמתם, ואז יש לך פחות בעיה לשתף פעולה בקשר. הרי כשחברות מבקשות את חברתך את כן חברותית, כל הבעיה זה שאת לא יודעת לייצר יוזמות חברתיות, נכון? תזכרי גם, כשאת פותחת הרבה הזדמנויות להכיר אנשים, זה לא קורה ברגע אחד. זה יכול לקרות אחרי המון זמן. אם תדעי את זה, ולא תתרגשי מזה שזה לוקח המון זמן, לא תצטרכי לקרוא לזה בשם "יש לי בעיה חברתית", לא תצטרכי לתקוע את עצמך בתודעה של בעיה (מה שלכשעצמו יוצר לך בעיה אמיתית...), ותוכלי לפנות אנרגיות לללמוד איך ליצור קשרים עם אנשים, להסתכל איך אנשים יוצרים קשרים זה עם זה ולחפש אילו מההתנהגויות הללו את יכולה לקחת לעצמך. ביסוד הבעיה שלך ליצור קשר עם אנשים נמצאת בעיקרון הבעיה שלך ליצור קשר עם עצמך, להיות מרוצה מעצמך ולדעת מי את. מי שמרוצה מעצמו ומכיר את עצמו היטב, יותר קל לו ליצור קשרים חברתיים שמתאימים לו. הבעיה הזו לא תיפתר בכך שתיכנסי לצבא, אלא פשוט שהשהות והתפקיד בצבא יפתחו לך הזדמנויות לעשות עם עצמך דברים, להעסיק את עצמך ולהיות בחברת אנשים חדשים. אותו דבר את יכולה לעשות במסגרות פעילות של חוגים או פעילות פוליטית או כל פעילות חברתית יזומה (משמר אזרחי, התנדבויות וכו') - וחבל שתחכי שנתיים... אל תמדדי את התועלת של דבר בתוצאות שלו. תעשי, ודברים יקרו. גם אם שנתיים זה לא מספיק זמן כדי ליצור חברויות חדשות מספיק עמוקות, עדיין זה מספיק זמן כדי להשתפשף בפעילות חברתית, להכיר את עצמך בכל מיני זוויות ולהתבגר. אולי לא ייצא לך מזה פיתרון של הבעיה החברתית שלך, אבל תיפתר לך הבעיה של שעמום וחוסר מעש, תיפתר לך הבעיה של שקיעה בחוסר שביעות רצון מעצמך, והשלב הבא - את יודעת מהו, כן, תיפתר הבעיה החברתית....

תודה לך

את/ה כל דבריך היו נכונים אני לא מודעת לעצמי אם אפשר להגדיר את זה כך פעם אחת לפני כמה שנים שאלו אותי מה התכונות החיוביות שבך ולא ידעתי מה להגיד ידעתי ר תחיובית קיצר הכל נכון אבל עדיין אני בבעיה אבל תודה רבה על כל מה שכתבת הכל נכון וצודק אתה חכם/מה

אנסה לעזור מעט

הי שמי נעה ואני אנסה להיות לך קצת לעזר. הייתי ממליצה לך לחשוב מהו ההיפך מבדידות בענייך,להזכר בתקופות הללו שהיית מערכי רשימה מהעזר לך אז, והחליטי שפעם ביום את עושה משהו שמרומם את ליבך.שנית: מוסיקה יכולה תמיד לעזורומשפרת מצב רוח.וגם איזו קומדיה או סרט רומנטי טוב. את יודעת אנחנו הבנות.עצם היציאה מהבית למפגש עם אנשים אחרים יכול לשפר את המצב רוח.אם אינך עובדת אולי לחפש מסגרת התנדבותית.נעה מלניק מאמנת לרגעי קסם.www.biglal.co.il/websites/noa

אנסה לעזור מעט

הי שמי נעה ואני אנסה להיות לך קצת לעזר. הייתי ממליצה לך לחשוב מהו ההיפך מבדידות בענייך,להזכר בתקופות הללו שהיית מערכי רשימה מהעזר לך אז, והחליטי שפעם ביום את עושה משהו שמרומם את ליבך.שנית: מוסיקה יכולה תמיד לעזורומשפרת מצב רוח.וגם איזו קומדיה או סרט רומנטי טוב. את יודעת אנחנו הבנות.עצם היציאה מהבית למפגש עם אנשים אחרים יכול לשפר את המצב רוח.אם אינך עובדת אולי לחפש מסגרת התנדבותית.נעה מלניק מאמנת לרגעי קסם.www.biglal.co.il/websites/noa

למעלה