חדשה וממש זקוקה לעזרה

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
חדשה וממש זקוקה לעזרה

שלום
אני בת 34 ויש לי מחלה אוטואימונית ברקע. ב 2010 התחילו לי כאב בשן הקידמית מלמעלה עם הקרנות לאיזור האוזן. הכאב היה כל יום כל היום ממש סיוט. עברתי בירורים , אפיסקטמי על ידי כירוג ובסוף גם עקירה של השן הקדמית. שום דבר מזה לא הועיל עד שרופא אחד שהכלית אליו העלה אפשרות של פגיעה בעצב המשולש והתחלתי בטגרטול. אני לא זוכרת למה הפסקתי אותו ( נראה לי בגלל עלייה באנזימי כבד) אבל היה שיפור חלקי ו 3 שנים חייתי עם כאבים חלשים באים והולכים. מלפני שבוע הכל חזר ובעצמה בלתי נסבלת. מרגישה כאב אזור האוזן ולפעמים לחץ אלייה וכאילו היא סתומה. גם כאב בשן הקדמית ואני כבר לא יודעת מה יכול לכאוב שם כי אין שן . כל הסיוט חזר וזה כואב לי בלי הפסקה יום יום ושום כדור נגד כאבים כמו נקסין, אופטלגין, טרמדקס, פרקוסט וכו' עוזר. אני אובדת עצות. אני כאובה ברמות בלתי נסבלות ואפילו לא בטוחה מה יש לי וזה ממש מכינס אותי לדיכאון אני לא יכולה לתפקד ככה. האם מישהו פה שמע פעם כאב מסוג כזה? האם זה באמת כאב של פגיעה עצבית בעצב השלישי. למי אני יכולה לפנות ומה אני יכולה לעשות כדי להקל על הכאב?
בבקשה עיזרו לי

ל3

New member
שלום לך

תודה שהתייחסת לשאלתי,.אני לא מטופלת במרפאת כאב. הייתי השבוע אצל רופאת המשפחה והיא שלחה אותי לניורולוג שאלך אליו ביום ראשון הקרוב ( אמרה שהתורים למרפאות כאב הם חצי שנה לפחות). העניין הוא שאף פעם לא אובחן אצלי באמת מה יש לי כי הרפוא שנתן טגרטול אחרי העיקרה וכל טיפולי השיננים העלה את האפשרות לטרגימינל נורלגייה ואמר שיתן טגרטול לבחון אם זה באמת עוזר. הפסקתי את הטגרטול אחרי תקופה לא זוכרת למה ועכשיו, 3 שנים אחרי הכל חזר באותה עוצמה נוראית שהייתה אז. ממה שקראתי ברשת יש לי את כל הסימנים לטרגימינל נורלגייה. האם נוריולוג יכול לטפל בזה? מי יכול להפנות אותי למרפאת כאב? לא איכפת לי ללכת פרטי לתותחים ( אפילו מעדיפה) יש לך אולי המלצות על מישהו כזה? האם בדיקת MRI מגלה את הבעייה הזו?
אני מאזור חדרה
תודה

אם זו בעית עצב כמו שרשמת בהודעה הראשונה

אז נוירולוג אמור לטפל בך.
בכל מקרה את פשוט מבקשת מהקופה/רופאת משפחה שיתנו לך את המרפאות כאב המסונפות לקופ"ח, או מחפשת לבד,
למשל למכבי יש ברשת אסותא,
לכללית למשל בחיפה יש במרפאת לין
יש גם ברמב"ם בחיפה שאני מטופל שם.
רק קחי בחשבון שיתכן שתטופלי במרפאת כאב בלי פיתרון באופק, עד שימליצו לך על קנביס רפואי, וגם זה יקח זמן עד שתקבלי אישור עבורו, אבל יש סיכוי גם שזה יהיה הפיתרון היחיד שיעזור באמת.
בהצלחה!

ל3

New member
אתה סובל מאותה בעייה?

הנחתי כך משום שרשמת מה יוכל או לא יוכל לעזור לי. אני דווקא מאוד לא מעוניינת בקנביס רפואי ומעדיפה בכלל לא להגיע לזה. אין פתרונות אחרים לבעייה? ולמה שום דבר אחר אין סיכוי שיעזור?

לא, לי יש קלסטר, ואני מטופל במרפאת כאב

ואצל נוירולוג, כל התרופות שסופקו לי לא עזרו, ואלו שכן עזרו מעט עשו נזקים ותופעות לוואי, הדבר היחיד שהציל אותי זה הקנביס הרפואי, ממליץ לך לקרוא עליו, המוניטין שלו יותר מזיק ממנו עצמו.
בכל מקרה לך יש דרך ארוכה עד שזה בכלל יהיה בכלל בחשבון, לפני זה תקבלי עוד הרבה מוצרים מבוססים על סמים מסוכנים יותר כמו אופיאטים (אופיום ונגזרותיו)
אני מבין את הכאב והתיסכול למרות שאצלי זה שונה, אבל עדיין כואב, לחיות יום יום עם הכאבים ובעצם להיות מנותק מהחיים כי מי יכול לתפקד בכלל ככה

שיהיה לך שבוע מקסים

Sigal H

New member
יש לך את זה ביותר מפחיד?

ל3 - יש הרבה סוגים של תרופות. בד"כ זה עניין של ניסוי וטעיה, עד שמגיעים למשהו שעובד בלי תופעות לוואי או עם תופעות לוואי שוליות. לפעמים זה אפילו קורה בניסיון הראשון. מעבר לאופיאטים יש למשל תרופות ממשפחות נוגדי האפילפסיה ונוגדי הדיכאון - לא כי יש לך אפילפסיה או דיכאון חלילה, אלה תרופות שמשפיעות על המוח וכו' ויעילות פעמים רבות לטיפול בכאב. אל תפחדי משמות מפוצצים, בסך הכל אם זה מצליח אפשר לחיות איתן טוב לאורך שנים. קנביס זה הקו האחרון, רק אחרי שניסית את כל התרופות שיש לרפואה להציע, וכולן נפסלו מסיבה זו או אחרת, אבל אין צורך להקדים את המאוחר.

אני מציעה שתתחילי מלהגיע לנוירולוג ותראי מה יש לו לומר ולהציע, אילו בדיקות צריך לעשות ומה אפשר לקחת בינתיים כדי לא להשתגע מהכאב. אחר כך נראה לאן ממשיכים.

בהצלחה, ל3, ושתרגישי טוב במהרה!

ברור שיש ביותר מפחיד

או יותר נעים, איך שתבחרי סיגל היקרה

אני לא אומר שקנביס הוא הפיתרון היחיד, אבל לפחות זה לא תרופות שמנסים עלי כי אין לרופאים מושג מה לעשות איתי (ועם רוב חולי הכאב...)
קנביס הוא הקו האחרון לא בגלל שהוא יותר גרוע מאפיום ונוגדי דיכאון שכבר לקחתי בכמויות, הוא פשוט לא רווח נקי של חברות התרופות,
בנוסף לזה (שימי לב שאני תמיד בעד הדרכים הטבעיות) יש את התזונה שמשפיעה, סתם דוגמא לסיפור על אמא ש"הייתה צריכה" לתת לילד של קוקאין (אופס גיליתי מה זה רטלין
)
ובחרה בדרך אחרת, המורים אפילו לא יודעים שהוא בלי רטלין
https://www.facebook.com/mykl.symplr/posts/623520727711714

ל3

New member
איזה תרופות נגד כאב יש? בבקשה הצילו

לוקחת אופלגין לא מזיז לי כלום. תור קרוב בפרטי למרפאת כאב יש רק בסוף ינואר ואני מתפוצצת מכאבים אני בוכה בלי הפסקה אני כבר לא יכולה יותר אני נשברת. איזה תרופות נוגדות כאב יש לא איכפת לי כבר לנסות הכל
תודה

לאט לאט

שלום לך

מגיבה רק עכישו, ובכל זאת.

ראשית, נשמע לא טוב שכואב לך כל כך.
את צריכה רופא כאב. אם המצב הוא כל כך נורא, עדיף לגשת למיון. שם יוכלו לסדר לך לראות רופא כאב מיידי, עדיף לעשות את זה בשעות הבוקר, עד שעה 14:00, כדי שתוכלי לפגוש את מומחי הכאב הבכירים, שנמצאים בבתי החולים עד השעה הזאת.
חשוב מאוד שתלכי לבית חולים אם זה המצב שלך, כי נשמע שאת נשברת לא רק פיזית, וצריך לשבור את מעגל הכאב הזה. הידרדרות כאן - לא טובה לך.

לעניין התרופות - אנחנו לא ממליצים בפורום על תרופות, וגם מה שכתב כאן אלרונד בעניין קנאבייס, הוא בעירבון מוגבל. לא לכל כאב מתאים קנאביייס, ולא כל אחד מאתנו יכול להמליץ עליו.
נשמע שהתחלת עם טגרטול שעזר לך, ועכשיו את צריכה לחזור לקבל משהו. יש הרבה מאוד תרופות היום שיכולות להועיל, במיוחד אם טרגרטול עשה אצלך את העבודה.
אבל שוב, המפתח הוא ללכת לרופא כאב טוב.
אני שבה וממליצה - בית חולים . כמה שיותר מהר. ככה לא צריך לחכות לתור לפרטי. לרופא הפרטי תלכי אחרי שתקבלי משהו שיעזור לך לשכך את הכאב עכשיו, במצב החירום שאת נמצאת בו.
בהצלחה וספרי לנו איך זה מתקדם.

ל3

New member
תודה על התגובה ושאלה בבקשה

הייתי אצל רופא פרטי של כאב ד"ר סילביו מאיכילוב והוא התחיל לי טגרטול ( כרגע 300 מ"ג) ואני לא רואה שיפור. העניין הוא שנסיתי לקבוע תור למרפאת כאב באיכליוב כי נראה לי שאני צריכה טיפול מרפאתי שכן שם ניתן לקבל את מגוון הטיפולים אבל אין תורים רק לעוד כמה חודשים ואני סובלת נורא עד שיבוש איכות החיים והתפקוד. האם יש מרפאת כאב ( לא רופא פרטי שלא יכול להעניק לי טיפולים מרפאתיים) שניתן להיתקבל אלייה בדחיפות? האם בתל השומר אני אוכל להתקבל בדחיפות? האם במקום אחר ואיפה מומלץ?
אני ממש ממש סובלת ואין מזור לכאבים

Sigal H

New member
לא יודעת, הכל לוקח זמן

כמה חודשים זה הזמן הרגיל שמחכים לתור במרפאת כאב. לכולנו זה דחוף, התורים האלה חסרי פרופורציה...

לגבי מרפאות כאב במרכז אני לא יודעת, אני צפונית ומטופלת ברמב"ם.

לגבי הטגרטול, כמה זמן את כבר לוקחת איתו? הוא מהתרופות שלוקח להן זמן להשפיע, עם תקופת הסתגלות של שבועיים עד חודש בד"כ, לכן אם אין לך תופעות לוואי שמחייבות הפסקת התרופה, צריך לפחות חודש וחצי להחליט אם היא יעילה או לא.

שיהיה לך טוב

ל3

New member
אני גם נחשבת "צפון"

גרה חצי שעה-40 דק מחיפה. איך המרפאה ברמבם? יש לך רופא ספיציפי שאת ממליצה עליו? אני פשוט מאוד חדשה בתחום מרפאות הכאב ( לא בתחום הכאב) ואין לי מושג מי מומלץ ואיזו מרפאה מומלצת

Sigal H

New member
המרפאה סבבה

אני מטופלת אצל ד"ר גלר. היא לא הייתה האדם הכי נחמד בהתחלה, אבל בביקור השני והשלישי כבר חייכה יותר. היא העזה לקחת איתי הימור גדול. זו נקודה לזכותה מבחינתי, שגם אחרי שהכל פחות או יותר נפסל, היא המשיכה לחפש למעני וניסתה לזרז הליכים ככל שיכלה. כמו כן, אנשים מהצוות שיצא לי לפגוש היו חביבים בהחלט, וכשהמצב השתפר אפשר היה לראות עליהם את השמחה

זו התרשמותי. התורים, כמובן, ארוכים. ובכל זאת, גם זו אפשרות.

בהצלחה!

נראה לי

שמוטב שלא להבטיח לאנשים שקנאביייס יציל אותם, ועוד יותר מוטב, שלא לייאש אותם באמירה שעד שיגיעו ל.. ייקח זמן.
אנחנו לא רופאים, לא ראינו אותה, אין לנו מושכ מה היא ההבחנה שלה. נראה לי שגם לה לא ממש יש מושג כזה.
בואו נימנע מהמלצות גורפות על קנאביייס. אפילו אם אתה ממש מרוצה ממנו, או בטוח שהוא נהדר. אנחנו לא רופאים, ואסור לנו להמליץ על זה בפורום. תודה

למעלה