חדשה דנדשה

guti30

New member
חדשה דנדשה

היי כולן!
אני חדשה כאן וגם בתחום הפונדקאות. ברצוני להפוך לפונדקאית ואני בצעדיי הראשונים (בדרך להיפגש עם זוג מחר)
כולי מלאה התרגשות- יש המלצות או עצות? אשמח לכל פיסת מידע ועצה

pundekaut2

New member
כל הכבוד על הרצון שיהיה בהצלחה

חשוב מאוד שתהיה ביניכם כימיה במישור האישי.
אבל גם הבנות ותאום ציפיות במישור "המקצועי" - מה כל אחד מצפה מהתהליך.

החל מרמת המעורבות שלכם אחד בחיים של השני, מדברים כל יום או פעם בשבוע.
נפגשים רק לצרכי בדיקות, או גם בנסיבות חברתיות אחרות.

מי הרופא המטפל, מה אופן הטיפול - מחזור טבעי או הורמונים, תרומת ביצית (מצריך נסיעות לחו"ל או לא),
אילו בדיקות עושים בהמלך ההריון, מקום הלידה, אופי הלידה ועוד.
(אני דברתי עם פונדקאית שלא רוצה לשאת תאומים, אחרת לא מוכנה לעשות בדיקת מי שפיר, ושלישית רוצה ללדת עם דולה במימון הזוג).

מה עושים אחרי הלידה, נשארים בקשר, או כל אחד ממשיך לדרכו.

וכמובן עניינים כספיים - סכום התשלום הבסיסי, תשלומים נוספים וכו'.

guti30

New member
אני מבינה שיש לך הרבה נסיון

נשמע שיש לך הרבה נסיון... נפגשנו היום והם היו מקסימים... דיי זורמים- הם לא יתעקשו על דרך טיפול הורמונאלית או על בדיקות פולשניות ללא צורך רפואי מחייב. הגענו להבנה שלמרות שאני מתנגדת נחרצות לבדיקת מי שפיר- אם יהיו תוצאות בדיקות אחרות שיצריכו מי שפיר לדעת הרופא- עדיף לבצע- אבל אם אפשר להמנע אז נמנע...
אבל קודם כל יש לי עוד דרך ארוכה לפניי- לאסוף את כל המסמכים (בטיפשוטי זרקתי את סיכומי ההריונות הקודמים שלי) לבצע בדיקות שמשרד הבריאות דורש וכו',
אבל בגדול דיי מצאנו שפה משותפת- לפי איך שהדברים זרמו בשיחה הם ממש לא לוחצים- הרופא שיעקב אחרי ההריון יכול להיות הרופא שלי, בגדול אני רוצה מינימום התערבות תרופתית בכל השלבים כולל בלידה והם הסכימו שלא יבקשו אלא אם יהיה הכרחי- שזה נראה ליגיטימי לחלוטין.
יצא לי לבדר אתמול עם מישהי שגם נמצאת כרגע בטיפולים עם פונדקאית וגם היא סיפרה לי על כמה דרישות הזויות של פונדקאיות שהיא נפגשה איתן- כמו לממן שאיבת שומן אחרי הלידה וחדר כושר לאחרת אני בטוחה שלפעמים בקשות ליגיטימיות של מישהי אחת נראות הזויות לאחרות- אבל אם לחשוב על זה לעומק כל המצב הזה של אשה אחת נושאת ברחמה עובר של זוג אחר היא סיטואזיה לא שגרתית ולא טבעית אז הגיוני שגם לחלק מאותן נשים שמסכנות את בריאותן בכל הריון ולידה ( כי עדיין יש בהליך המדהים הזה סוג של סיכון) יהיו דרישות ובקשות הזויות.
אני אישית הייתי מעדיפה שלא יהיו תאומים, אבל אם וכאשר בעזרת השם והמדע (לא בהכרח בסדר הזה- אני חילונית לגמרי :) ) אם כן יהיו תאומים- כי אף אחד לא יכול להבטיח לי מראש שלא- אז אני בטח ובטח שלא אבקש לדלל- הזוג הזה עבר כל כך הרבה וכל כך מחכה לילד ( כמו הרבה זוגות אחרים כאן אני מניחה) שנראה כי אם יוצא שנקלטים שני עוברים זו ברכה בשבילם- וזה הסיכון שמי ששוקלת להיות פונדקאית צריכה לקחת (יחד עם עוד מס' סיכונים לא קטן בדרך)
לסיכום המפגש שלי איתם היום- ממש התרגשתי והוקסמתי מהם ואני מקווה שאעבור את כל הבדיקות והמיונים ואוכל לסייע להם בחלומם

כאם מיועדת אני חושבת

שיש דברים שמוסכמים בין הזוג לפונדקאית ואין דבר הזוי אם זה מוסכם מראש .

מה שנראה לי מוזר זה שלא בדקת מראש את התאמתך הרפואית ועוד לא אספת מסמכים בכלל לראות אם את מתאימה !! ובינתיים נפגשת עם זוג ונטעת בהם תיקוות . אני מדברת ממקרה אישי שקרה לנו עם פונדקאית שנפגשנו עימה לפני שהיו לה האישורים הרפואיים ואז גילינו שלמרות שהיא טענה שהיא בריאה וכו שיש לה לחץ דם מעט גבוה וטרום סוכרת והיא עשתה בדיקת המוגלובין מסוכרר ויצא גבוה . ודי נקשרנו אליה ואהבנו את הראש שלה אבל היא לא בריאה כמו שחשבה ! לסיכום .. לדעתי בחורה שחושבת שהיא רוצה להיות פונדקאית מן הראוי לפני שתפנה לזוג שתבדוק התאמתה הרפואית קודם .( גם אם נראה לה שהיא בריאה ועברה הריונות תקינים )

בהצלחה בכל מקרה .

הודייה 1

New member
מסכימה עם מהיועדים לאושר

צודקת מאה אחוז .סוף מעשה במחשבה תחילה .בחיים לא הייתי ניגשת להתהליך לפני שאני בודקת התאמתי ובטח לא הייתי נפגשת עם זוג וקופצת מעל הפופיק .. אכן נשמע קצת לא הגיוני .

guti30

New member
מאוד מקווה שלא קפצתי

ממה שאני יודעת אני בריאה לגמרי- עם לחץ דם תקין- נוטה לנמוך- פשוט ברוב טיפשוטי זרקתי את סיכומי הלידות שלי כי לא חשבתי שאצטרך- לא חשבתי אז על פונדקאות- אז אני צריכה לבקש אותם מהבית חולים- מעבר לזה לפי מיטב ידיעתי אני בריאה.
כשכתבת על הסוכר התכוונת ברגיל או בהריון?

אם הייתה לך סכרת היריון

הוועדה לא תאשר אותך. גם אם יש לך עכשיו סוכרת ...לא תאושרי .
לגבי טרום סוכרת אין לי מושג ...
הלוואי ותאושרי כל פונדקאית חדשה יוצרת משפחה חדשה .אבל גם לדעתי היית צריכה לברר אם את מתאימה רפואית לפני שנפגשת עם זוג . אני מאמינה שיהייה טוב !!!

guti30

New member
גם אני מקווה

למזלי לא הייתה לי סוכרת. התקרבתי לגבול העליון בהעמסה רגילה והרופא שלי שאל אם אני אוכלת הרבה סוכר- לצערי אכלתי המון והודיתי בפניו שכן- אז הוא פשוט אמר לי להוריד במינון ושאין צורך לבצע העמסת סוכר מלאה כי הייתי מתחת לגבול
שוב מקווה שאלקט את כל המסמכים במהרה והבדיקות יצאו תקינות- כי לפי מיטב ידיעתי אני בריאה

VNRN

New member
קצת מופתעת מדבריכם ומהטון

כשאני נפגשתי ודיברתי עם פונדקאיות, נפגשתי עם תשע ודיברתי עם עוד בערך עשר, כולן "רק" הביעו רצון (שזה המון). אף אחת מהן לא הבינה מה עליה לעשות ואילו בדיקות עליה לעבור.
כאשר זוג מחליט לעבור את ההליך ללא סיוע של ליווי מקצועי, הוא צריך לקחת בחשבון שעליו להדריך את הפונדקאית בנבכי הבירוקרטיה. אני הסברתי לכל אחת מה נדרש ממנה. לאלה שנפגשתי איתן הבאתי את כל המסמכים והסברתי להן פנים לפנים. היו בהחלט כמה פונדקאיות פוטנציאליות שסייעתי להן בכל מיני תחומים עוד לפני שידעתי אם הן יכולות לעבור את הועדה. כן, הפעלתי קשרים למענן כי הן עוררו אצלי רצון לסייע מתוך ידיעה שייתכן ש"לא יצא לי מזה כלום". כן, היו גם שתיים ש"נלחמנו עליהן" ובסוף הדברים לא הסתייעו - למזלנו
.
אני ממש לא מבינה את הגישה שלכם. אני יודעת על פונדקאיות פוטנציאליות שפנו לקבל הסברים מאביבה מהועדה והתשובה היתה שהיא לא מדברת עם פונדקאיות אלא רק עם ההורים. אז מה אתם רוצים מהאשה שהביעה נכונות ורוצה באמת ובתמים לסייע לאחד מאיתנו? הגישה שהצגתם היתה שיפוטית לדעתי וממש לא במקום.
לזוג שנפגש איתה היתה הזדמנות לשאול כל מה שרצה לפני שנפגש איתה והם החליטו לפגוש אותה! הם אנשים בוגרים ועושים את ההחלטות שלהם! התהליך הזה כ"כ מורכב וכ"כ שונה אצל כל אחד. מה שנראה לגיטימי בעיני מישהו אחד נראה מוזר מאוד בעיני מישהו אחר.
למען ההגינות אציין ששוחחתי במשך זמן ארוך עם האשה הזו שמבקשת להיות פונדקאית. ממה שהתרשמתי היא מאוד מיוחדת ותהיה פונדקאית נפלאה!!!
בהצלחה לך אישה יקרה!

MAMALY

New member
הטון היה בסדר גמור

אני חושבת שכלום הביעו תמיהה ורצון לעזור ולא תקפו אף אחד
מי שעושה דברים לבד בלי מרכז מסודר טבעי שיהיו פגישות קודם כדי לדעת אם בכלל יש על מה לדבר וטבעי שעלו שאלות כמו שהא שואלת וזה בסדר גם ככה וגם בסדר להגיד שצריך קודם את כל הבדיקות ואז לשאול את השאלות.
אף אחד הוא לא משטרת השאלות אבל סדר בדברים מאוד חשוב לעשות זה הכל.

העיקר בהצלחה

hope4good

New member
מסכימה

גם לי הפריע קצת הטון המאשים, ובתור מיועדת היה לי ברור שאני זו שצריכה לדעת מה לשאול (ולכן שאלתי את מירב כל הזמן ובניתי על זה שמי שהיא תכיר לי עומדת בדרישות).

guti30

New member
המון תודה על הפירגון תפסיקו לריב!

המון תודה על הפירגון ועל העזרה הרבה- לכולן יש כאן מטרה אחת ותוצאה זהה שכולן שואפות להגיע אליה ומזל שיש נשים כמוך שעוזרות לאלה שבתחילת התהליך המורכב הזה. אני מבינה שזה תהליך מורכב גם פיזית גם כלכלית והכי הרבה נפשית- מעורבות כאן יותר מדיי רגשות- גם של ההורים המיועדים וגם של הפונדקאיות שלפעמים- מה לעשות, לצערי לא תמיד יודעת ומבינה כשהיא רק בתחילת התהליך ולא יודעת באיזה מצב רגשי נמצאים ההורים ומה עבר עליהם כבר ואם איזה מטען רגשי הם מתמודדים- מנקודת מבטי האישית- לא ידעתי עד כמה הנטל הרגשי של המיועדים גדול עד שלא ישבתי ודיברתי איתם וגם משיחה איתך... וקריאה בפורום. עד שלא יושבים איתם זה לא נתפס.
אני מאחלת לכולנו לכל אחת ואחת מכאן תגיע בסוף ליום המיוחל באם זה להעביר תינוק לאמו או לאם המיועדת- לקבל אותו בחזרה אלייך.

hope4good

New member
תבורכי! נשמע מצוין!

הלוואי וזה אכן יסתדר, תמשיכי לעדכן ותדעי שאנחנו כאן להתייעצות ולמה שתרצי. ההודעות שלך ממש מרגשות

למעלה