חדשה בתחום

ליה38

New member
חדשה בתחום

אני בת 40 אם חד הורית לנער מדהים בן 12.5 ( טפו , טפו - ליתר בטחון ) . לא מצאתי עדיין את הזוגיות המתאימה לי אבל אני אמא מדהימה , אם יורשה לי לומר . לפני שנתיים החלטתי שאני רוצה להביא עוד ילד , אך החלטתי שהפעם בניגוד לפעם הקודמת אהיה מתוכננת יותר ופניתי ללימודים שמבטיחים לי עתיד מקצועי טוב יותר . הרגשתי שאני צריכה להיכנס להריון אבל חשבתי שיש לי כל הזמן שצריך . לפני חצי שנה התחילו כאבים חזקים בזמן מחזור - הרופאים לא הבינו מה זה . התקפים עם חום מאוד גבוה - אני לא מסוגלת לאכול , לדבר , לתפקד במשך יומיים בכל פעם . רק החודש גניקולוג מומחה אמר לי שככל הנראה מדובר באנדומטריוזיס וייתכן שאזדקק ללפרוסקופיה בגלל עוצמת הכאבים . בנתיים , קיבלתי נרות וולטרן ואני מרגישה סוף סוף הקלה כלשהי בכאב. אבל לא זה מה שרציתי לומר לכן - אני פשוט יושבת פה ובוכה ומרגישה הכי לבד שאפשר .אני כבר בגיל שבו הרופאים פחות מתחשבים ברצון שלי להיות אם . חברות שלי אומרות משפטים שהכי מכאיבים כמו : " לפחות יש לך ילד אחד " . ואני לא מוכנה לוותר על החלום שלי עדיין . אף אחד לא ממש מבין אותי שכן אני תמיד חיה לפי האמונה שלי - מאוד עצמאית , לא מתוך אג'נדה ספציפית , אלא יותר חיה כמו שאני מאמינה . אני מתכוונת לנסות להיכנס להריון עכשיו ומקווה שאצליח . אני עושה זאת בדרך של הזרעה .אנשים מצפים שאוותר וזו לא הדרך שלי . כשחלמתי איך החיים שלי ייראו - לא דמיינתי להיות אם חד הורית ולתכנן הזרעה לילד נוסף . מצד שני , גם לא חלמתי להגיע לכל ההשגים שלי - כמו איכות הקשר שיצרתי עם הבן שלי , המקצוע שלי , הלימודים והאנשים שאוהבים אותי ונמצאים כאן בשבילי . המצחיק הוא שההריון הראשון היה לא מתוכנן ולמרות שכולם היו נגד - היה הדבר הכי נכון עבורי מהרגע הראשון . אני עצובה שחיכיתי ועכשיו אולי הסתבכתי אבל אני מקווה שאצליח ובנתיים אמשיך גם בבדיקות , למרות שכבר ברור מה יש לי . אני כותבת כאן לכן - הותיקות ממני בתחום בתקווה לקבל כמו גם לתת תמיכה ועידוד . אני אמנם כואבת כעת - פיזית ונפשית - אבל מאוד מאמינה בכוחה של חשיבה חיובית ואת זה לא יוכלו לקחת מאיתנו . להתראות בנתיים , ליה

שלום לך

חשיבה חיובית זה מצויין ועוזר המון אבל אל תעצרי כאן....תתפלאי לשמוע שהרופאים דווקא כן מתחשבים ברצון להיות אמא, אני בת 40 ומבחינתם הם יעשו הכל כדי שאצליח להרות למרות שהמצב שלי קשה עם אנדו מסובך. אנשים תמיד ידברו ואת צריכה לתת לזה לעבור לידך והלאה, הגעת לאן שהגעת בזכות עצמך ואף אחד לא יכול לקחת לך את זה.תגשימי את החלום שלך ועוד נשמע ממך על ההריון לו את מייחלת. עצות: אנדו' והזרעות לא תמיד הולכים טוב ביחד כדי להתייעץ עם רופא פריון שמבין באנדו' המומלצים שלנו הם: פרופ' משיח, פרופ' שולמן, פרופ' זיידמן. תפני לייעוץ במרפאת אנדו בתה"ש שם תקבלי את הייעוץ הטוב ביותר מהרופאים המתמצאים הכי באנדו והכי חשוב תמיכה וטיפול נכון באנדו. וחוץ מהמקוצעניים בנושא יש לך גם אותנו ואת מאוד מוזמנת להצטרף אלינו לתת ולקבל את לא לבד אנחנו כאן איתך תמיד שבת שלום

ליה38

New member
תודה

תודה על התמיכה . לגבי מרפאת האנדו בתה"ש - האם יוכלו לתת לי ייעוץ מתאים ללא לפרוסקופיה שמספקת אבחנה מדויקת ביותר ? אני מאוד מבולבלת כרגע - מצד אחד רופא שלוחץ עלי לנסות הזרעות כיוון שאין מה להפסיד וכל טיפול רק יעכב אותי עכשיו ומצד שני מומחה למחלות גניקולוגיות שטוען שקודם כל יש לבדוק מה הקף הבעיה ורק אז להחליט . באיזשהו מקום אני חשה מעט הקלה שלכאבים המסתוריים שלי יש שם - כי כשלא ידעו מה יש לי זה הפחיד אותי יותר . בכל מקרה , אני קוראת את ההודעות שלכם בפורום ומתמלאת הערכה לנשים שחוות התמודדות של שנים עם הבעיה הזו ולא נכנעות למצב . אני אטפל בעצמי קודם כל - אתן צאנס לרופא הזה כי אני מאוד סומכת עליו ובד בבד אברר מחר בקופת חולים על הפרוצדורה הנדרשת ממני בכדי להגיע למרפאת האנדו בתה"ש לייעוץ . התחלתי את היום בדיכאון ועכשיו פניתי לניקוי חלונות שמשום מה באופן מאוד מוזר מעודד את רוחי . מחר אשתול עץ חדש שזה הדבר שעושה לי כמעט הכי טוב . ובכלל - נכון שהמצב לא כמו "שחלמתי " בת 40 בלי בן זוג שיתמוך בי עכשיו , ועם מחלה חדשה ולא מוכרת . אבל יש גם המון דברים טובים בדיוק כמו שאמרת- דברים שלי שאף אחד לא יכול לקחת ממני. והיום אביב ואני מתעקשת להאמין שיהיה טוב . ויש לי את הפורום הזה לפנות אליכן ולדעת שאני לא לבד . אז שתהיה לך שבת מדהימה , תודה

שבת שלום

מרפאת אנדו בתה"ש - המומחיות שלהם לתת לך יעוץ לגבי אנדו אבל הם גם כירורגים כך שיש סיכוי טוב לקבל את התשובה לפרסקופיה. וגם אני כמו המומחה למחלות גניקולודיות חושבת שכדאי לבדוק תחילה את היקף הבעיה לפני הכול. לדעתי - יש כמה דברים שכדאי שתעשי לפני : 1. לעשות בדיקת דם שנקראת CA125 אותה את יכולה לקבל דרך הגיניקולוג (הבדיקה הזו אומנם לא מוכיחה אנדו אבל מראה שיש ממצאים). תעשי גם US וגינלי אם התוצאות האלו תפני למרפאת אנדו . 2. את מזמינה תור ומבקשת טופס 17 מהקופה שלך או מהגניקולוג שיאשר לך לפנות למרפאה. במידה ואת לא מקבל אישורים מהקופה בעלות של 120 ש"ח את מתקבלת שם בברכה או אם את מתכוונת להאבק בקופה אז את משאירה במרפאת בתה"ש פיקדון (צק) ע"ס 177 ש"ח (מקווה שלא טועה בסכום אבל זה סדר הגודל) למשך 3 חודשים עד שאת מצליחה להשיג את הטופס 17 מהקופה. אנדו אפשר לזהות רק בלפרסקופיה אבל אף פעם לא רצים מיד לניתוח עושים תחילה עוד מספר בדיקות עליו מחליט הרופא המומחה - אפשר לבצע CT או MRI כדי לראות היכן יש מוקדים. על ניתוח מחליטים לפי מיקום המוקדים וגודלם. מסכימה לגבי העץ, איזה עץ את הולכת לשתול? אתמול שתלנו בביתנו החדש צמחי תבלין ותה לא יכולה לשתול עץ כי הבית שכור ואני נקשרת לעצים שלי - בבית הקודם שתלתי לואיזה שממעמד של שיח היא תפסה מעמד של עץ, ענקית ומדהימה והייתי צריכה להשאיר אותה מאחור נשארו איתה גם הנענע הרוזמין הלימונית וכמה פרחי תורמוס וזה עצוב כי אף אחד לא יטפל בהם עכשיו. אז שתהיה שבת נפלאה ואוטוטו חג שמח וכשר והאביב מגיע יששששששששששש

ליה38

New member
שלום לך

קודם כל זה כיף להכיר אותך - אין ספק שאת אופטימית כמוני וזה הכי חשוב לזכור את התמונה השלמה בה אנו נמצאות עם כל הבעיות שלנו. בעניין הכי חשוב העץ - קלמנטינה ללא ספק !! אני שותלת אותו מול חלון הסלון וחולמת על הריח של פריחת ההדרים כשזה יגיע . האמת ששתלתי באותו מקום כבר פעמיים עצי הדר בוגרים ולמרות אהבתי הרבה הם לא נקלטו . לכן הפעם החלטתי על עץ צעיר יותר שיש לו יותר סיכויים. הבית הוא שלי -אחד מהדברים שעשיתי במו ידי - קניתי אדמה בזול יחסית , תכננתי, הבאתי חומרים , פועלים ולא ויתרתי ולמרות שכולם חשבו שיהיה קל לעבוד על בחורה לבד בסופו של דבר , אף אחד לא השיג מחירים כמוני. בקיצור - הבית הזה הוא השורשים שלי - היצירה שלי ואני הכי אוהבת את האדמה והצמחים שבו .זו לא הגינה הכי מתוכננת - אבל יש בה המון אהבה . הבן שלי צוחק עלי שלפעמים אני נותנת לכל מיני צמחי בר מוזרים לגדול רק כי הם ממש משתדלים לשרוד בלי שום טיפול . כשגרתי בשכירות שתלתי בעציצי אבן וחימר גדולים - גם את יכולה לעשות זאת , אפילו עצים קטנים כמו תפוז ולימון ננסי ואז כשתעברי - תוכלי לקחת אותם איתך . יש עציצים במחירים טובים במשתלות ליד קלקיליה , קלונסוואה , בכרמל - אצל הדרוזים שכחתי את השם של המקום . יש מטפסים מדהימים שאת יכולה לגדל בעציצים קשורים לעמוד מרכזי - אלמון הודי נראה נהדר או יסמין בשביל הריח . ולעניין האנדו - הרופא שלי נתן לי בדיקות לעשות - בדיקת CA125 , עוד בדיקה שאני צריכה לבדוק מהי , אולטראסאונד וגינלי ואולטראסאונד בטן .אני אפנה למרפאה בתל- השומר לייעוץ גם אם לא אקבל הפניה מהקופה - אני שומרת את הכוחות שלי למאבקים חשובים יותר . מחר יש לי תור ב-8:00 לרופא כללי , ממנו אקח הפניה לכל הבדיקות ואתחיל להריץ את הדברים . שיהיה גם לך חג שמח ונפלא - שהאביב יביא לכולנו רק בשורות טובות .

הייייי../images/Emo39.gif

גרתי בפרדס קלמנטינות - לכי על קלמנטיה בשם נובה....גדולות מתוקות בזכותן התחלתי לאכול קלמנטינות. ועכשיו מתחילה הפריחה ..... לפחות עכשיו אני יודעת במי להיעזר כנעבור לבית משלנו אקח ממך טיפים. אני חביבת קקטוסים יותר אבל ללא ספק בבית שלי מקווה שיהיה גם שטח לא אותר על עצי הדר...והמון פרחים. לגבי CA125 - מאתר אינפומד.....אני אישית לא אוהבת את ההסבר כי זה קצת מפחיד אך זוהי בדיקת הדם היחידה שמראה שיש משהו בגוף... "בבדיקה זו בודקים את הנוכחות של נוגדן בנסיוב כנגד אנטיגן הקיים על חלק מתאים סרטניים המכונה CA-125. סמן זה חיובי בעיקר בנשים עם סרטן השחלות, אבל יכול להיות חיובי גם בנשים שאין להן כלל גידול ממאיר. תשובה חיובית שגויה מתקבלת בנשים לפני גיל המעבר בשכיחות גבוהה יותר מאשר בנשים לאחר גיל המעבר, ועל כן לעולם אין לקבוע נוכחות גידול ממאיר רק על סמך תוצאת בדיקה זו. " כמו שכתבתי במילים פשוטות הבדיקה מראה שיש ממצאים וכמו שכתוב זה לא בהכרח ממאיר כמו אנדומטריוזיס.

ליה38

New member
הי שמש|

נובה זה הסוג שאחפש מחר במשתלה . כשתצטרכי טיפים - אשמח לתת בנוגע לגינה ולבניה מה שאני יודעת או בעלי מקצוע שיש לי קשר איתם . ומה שאני לא יודעת ישירות יש לי איפה לברר . בנוגע לבדיקה - תודה על המידע , ממש לא מלחיץ... אבל טוב שהזהרת אותי לגבי התשובות . את נתת לי הרבה כוח ואני באמת מודה לך על כך . זה אולי נראה מעט , רק כמה תשובות לשאלות - אבל זה ממש הרבה מעבר לזה עבורי . מה שתצטרכי ומתי - אני פה . המון תודה , ממני.

ליה38

New member
מבטיחה לעדכן

ובנתיים - מאוד שמחה שהיום עשיתי לעצמי ריפוי בעיסוק בצורת ניקוי חלונות - כי בדיוק כשסיימתי התחיל הגשם . מדהים לא ? בכל מקרה , אני בראש של אביב - מחר אטפל בעניינים רפואיים ואקנה לעצמי את העץ - אשתדל נובה . בנתיים - שיהיה לנו רק אביב - אז מה אם קצת גשם בחוץ ? . להתראות בנתיים .

למעלה