חדשה בשכונה

תמר36

New member
אני בדיעה של אוסה, זה מעצבן לראות את היכולת

ולא לקבל עזרה. אני בדיעה שאם אפשר לעזור אז לעזור. זה לא שהם פרזיטיים ומנצלים את כספיי ההורים, החיים היום לצערינו ממש קשים, זוג ללא תמיכה של ההורים בקושי שורד אם כלל. ההורים שלי עזרו לי המון, אני גרושה ובזכותם יש לי בית פרטי עם גינה ואנ מגדלת שניי ילדים ללא תמיכה של אף אחד ואני גננת כך שהמשכורת לא משהו. אני מעריכה ומברכת את הוריי על העזרה, אין לי מושג מה היתי עושה בלעדייהם.

klasica

New member
לא כל הזוגות שורדים בקושי, יש בהחלט זוגות

שמשכורותיהם עולות על הפנסיות של הוריהם. אני חושבת שמגיע הזמן שמגיע להורים קצת לנוח מעול כלכלת ילדיהם לאחר שגמרו לגדלם, נתנו להם השכלה, וכמו שאמר שר אוצרנו נתנו להם חכה כדי לדוג את הדגים. זכותם לעשות בשארית ממונם שצברו מה שברצונם וכראות עיניהם. אני מניחה שלו היה המצב הפוך, גברת זנב חתול היתה מאד ממורמרת על כך שהורי בעלה הפרזיטים מחכים לעזרה ממנו. אתם ילדים גדולים כבר. אף אחד לא חייב לתת לכם דירה . אין באפשרותכם תגורו בשכירות. תמיכה ועזרה לא חייבת להיות תמיד בכסף, גם עזרה עם הילדים היא תמיכה. כל אחד כראות עיניו. ולתמר מאחר ולא מזמן ילדת ואת גרושה אני מניחה שהוריך הבטיחו היטב את זכויותיך בבית הפרטי שנתנו לך, כך שאם פרק ב' לא יצלח לבן זוגך לא יהיו דרישות על מה שהשקיעו בזיעת אפם לבטחונך האישי. זה מה שאני הייתי עושה. יפה שהוריך יכלו לעזור לך עד כדי קניית בית פרטי עם גינה, לא כולם יכולים, וגם לא חייבים. כן יש בהחלט משהו פרזיטי בכך שאנשים בוגרים מחכים שהוריהם יוציאו אותם מהבוץ. .

פרצלה

New member
הורים נותנים כשהם יכולים ורוצים זה נכון

וזה הגיוני וזה אמיתי,אףהורה לא צריך לשעבד את עצמו לילדיו הבוגרים ולגרוע מעצמו. ולא זו הבעיה פה,צר לי. הבעיה היא הפליה וכשהורים יוצרים הפליה בין ילדיהם,יש להם לעזור,הם יכולים,אבל בוחרים לעזור רק לילד אחד כשיש עוד ילד שזקוק אף הוא לעזרה,עוזרים לאחד כן ולאחד לא,זו זכותם,אבל שלא יתפלאו אם הילד המופלא לרעה לא יהיה בקשר איתם יותר. זו גם זכותו

klasica

New member
מאיפה את יודעת ? רק על סמך הסיפור של

זנב חתול? יש הרבה צרות עין בסיפורה אני מוכרחה לציין. היא מציינת שהאחות משתייכת לסגל אוניברסיטה , אבל לא ציינה אם זה סגל בכיר או זוטר כי הזוטר ממש לא מרוויח הון כפי שהיא מנסה לצייר, ולפי תאורה הבת חיה לבדה, ולפי עניות דעתם של ההורים היא אולי היתה זקוקה לעזרתם יותר. אין לי מושג והכל ספקולציות שלי וגם שלך. ולכן אומר לאט לך בהוצאת מסקנות.

פרצלה

New member
צרות עין?

הורה חכם מקפיד שלא ליצור מצב בו יש צרות עין בין ילדיו. כאן מדובר בהורים לא חכמים כל כך,שבחרו לעזור רק לבת ולבנם שזקוק אף הוא לעזרה אינם עוזרים. אם הסיפור נכון או לא? לא את ולא אני יודעות,ככה זה בוירטואליה. אז מדברים בכללי. ובכללי אני אומרת לך,שאם הורים שיש ביכולתם לעזור ויש להם יותר מילד אחד שזקוק לעזרה והם בוחרים לעזור רק לאחד,הם הורים רעים,הם יוצרים מצב בלתי אפםשרי בין ילדיהם וסביר להניח שיום אחד ילמו את החשבון כשיקבלו את אותו יחס מהילד ששמו בצד. זה נורא פשוט

נונה17

New member
גם סגל בכיר לא מרוויח משהו

(יחסית) ובהחלט צריך לעבוד קשה ולהזיע כמה שנים בלי הרבה תמורה כדי להגיע לשם. בכל אופן - על פניו זה נראה מקומם ומכעיס כשעושים אפליה בין שני ילדים. אולי יש גורמים בסיפור שאנחנו לא מכירים, אבל בהנחה שכל שאר התנאים שווים - זה דבר שלא יעשה. בלי קשר, אני חושבת שכל עוד אדם יכול לקיים את עצמו ולא נוצר מצב חירום - רצוי מאוד מאוד מאוד לא להסתמך על עזרה של הורים. קודם כל - הורים לא מחוייבים לעזור לילדיהם הבוגרים. לא חוקית ולדעתי גם לא מוסרית. מגיע להורים להנות בבגרותם מחיים טובים אחרי שגידלו את ילדיהם. אין שום סיבה שהורים ימנעו מעצמם מותרות שמגיעים להם (אלא אם נוצר מצב חירום וילד צריך דחוף עזרה אחרת הוא יתמוטט). בנוסף - כשאדם תלוי באדם אחר, בין אם זה הורה או בן זוג או כל אחד אחר, נוצר מצב לא בריא של "בעל המאה הוא בעל הדעה" ונפתח פתח לשליטה בחייו של הנסמך כלכלית. לכן אני חושבת שעם כל הכעס של זנב חתול על משפחת בעלה, עדיף שינסו פשוט להסתדר בלעדיהם או להגיע לאיזה הסדר שמקובל על כולם.

kalah

New member
גם המסקנות שלך הן חד צדדיות.

את מנסה אמנם לאזן בין הצדדים, אבל זה יוצא לך בעיקר כלפי הצד שאת סיפורו לא שמענו. את מוסיפה השערות ומתייחסת אליהן כאל עובדות. היא אמרה שהבת גרה רחוק, ושההורים גם קנו דירה נוספת לידה, אם כבר. חוץ מזה, העניין פה הוא של אפליה- לא על האם הורים צריכים לעזור לילדים ולא על כמה זה לא בסדר שזוג נשוי בוגר מחכה שהוריו יחלצו אותו מבוץ כלכלי. השאלה פה היא אך ורק למה לילד אחד שגם מצבו לא משהו- לא עוזרים.זה גם לא קשור להסכם ממון- לא כולם מציעים ולא כולם חותמים ואי אפשר להגיד למישהי שלא מסכימה לחתום- מגיע לך. אין ספק שזנב חתול לא מספרת לנו האם היא ובעלה עובדים ועוד קצת פרטים מסביב (ואין ספק, זנב חתול- דירה זה לא ממש חובה, אפשר גם בשכירות כמה שנים) אבל מה שלא יהיה- לשבת בשקט כשעוזרים רק לצד אחד זה מרגיז. האפשרויות היחידות שאני אהיה מוכנה לקבל דבר כזה היא שאם נותנים להם כסף והם בזבזנים כרוניים או מתעקשים לא לעבוד כי עאלק "רוצים להיות עצמאי" או הימורים וכד'..

klasica

New member
אכן הודיתי שדעותי הן בהחלט ספקולטיביות

אבל כשאני קוראת שוב את מכתבה של זנב חתול, בכל זאת מתעוררות בי כמה שאלות כותבת זנב חתול על 2 דירות "אחת לו בשימוש פעם היתה רק לסופישבוע עכשיו גם זה לא" , אם הבנתי נכון, היתה דירה שבעלה גר בה ועכשיו לא. מדוע? מה קרה שהדירה נלקחה ממנו? כותבת זנב חתול : בעלי הלך אל ההורים שלו ורצה שיעזרו לו המצב הכלכלי לוחץ מכל עבר הם אמרו שאין להם , וזה אחרי שהם חזרו מחו"ל טיול מאוד מאוד יקר , שהוא לא יכול לגור בבית שאנחנו גרים בו 17 מ"ר יותר ואין לנו כסף לקנות בית. אבל מבחינתם אין להם מה לעשות. מאז בעלי מרגיש לבד . חשב שתמיד יש לו גב כלכלי" מה זה רצה שההורים יעזרו לו כי המצב הכלכלי לוחץ? והוא לא יכול לגור בבית שאנחנו גרים בו 17 מ"ר??????? ואין לנו כסף לקנות בית. אין כסף לקנות בית תגור בשכירות, תציע להורים שלך לשכור מהם את הדירה. חשב תמיד שיש לו גב כלכלי? היי ההורים שלך אינם הגב הכלכלי שלך, גב כלכלי על סמך מה? הבנת קאלה? יש הרבה ניסתר על הנגלה.

kalah

New member
תראי,

לגבי הפיסקה הראשונה שציטטת, נראה לי שזו שגיאת כתיב שלה וצריך להיות שם "לא" במקום "לו" אבל אי אפשר לדעת - זה אכן יכול להשתמע לשני כיוונים במקרה הזה. לגבי הדירה- שימי לב שגם אני, בהערת ביניים אמרתי לה שאין כל פסול בשכירות. עם זאת- עד כמה שזה לא נאה ולא יאה לבקש מההורים- אולי הוא ביקש כי הוא הרגיש נוח לבקש והוא יודע שיש- לא מבקשים סתם ככה. אין ספק שיש פה הרבה עניינים עלומים אבל כנראה שהוא ציפה על סמך מה שהיא מספרת- לפי העזרה שאחותו מקבלת- שגם לו יעזרו. אותי יותר מעניין לשמוע ממנה האם שניהם עובדים ומה הם עושים להשגת בית משל עצמם לפני שהם פונים לאחרים.

קודם כל תודה על התגובות

למען הסדר הטוב: שנינו עובדים, לא עצלנים, לא מהמרים, לא מהטיפוסים של מסיבות, לא בזבזנים די מנסים לחסוך כמה שאפשר. שנית אחותו נשואה והיא בסגל הבכיר. שלישית אכן טעות כתיב לא במקום לו רביעית בעלי הרגיש נח לבקש לא כי הוא מהטיפוסים שרצים ישר להורים, ממש לא. הוא הרגיש ויודע שיש אפשרות במיוחד לאור העובדה שהם עוזרים לאחותו. בעלי ואמא שלו מאוד קשורים ואחותו מאוד קשורה לאבא. הוא לרגע לא הרגיש חצוף לבקש עזרה כי כך הוא חונך, ושוב עזרה זה לא הזרמת מזומנים, עזרה יכולה להתבטא גם בהצעה לגור בביתם הריק למשל . חמישית שוב אין לי עיניים גדולות אני בן אדם מאוד פשוט , אני בת למשפחה קשת יום, הורי גרים עד היום בשכירות והם בני יותר מ-60. רק אני לא לא הבין אף פעם אם יש לך למה לא לעזור במיוחד אם זה הבן שלך? חשוב לי לציין שיותר מכל כואב לי על בעלי, הוא מאוד נפגע מהם הוא הרגיש פתאום בודד דבר נוסף אף פעם לא היינו תלויים בהם את החתונה שלנו מימנו בכוחות עצמנו ללא עזרה לא דרשנו מהם דבר לפעמים עולה בנו המחשבה שאם היו לנו ילדים אולי היחס היה שונה . מה דעתכם?

פרצלה

New member
אני מאמינה שיום אחד בעלך ישלם להם כגמולם

אין דבר יותר מכוער מהורים שמפלים בין ילדיהם

ופה אני אתן את הדוגמא של הבעליל ואחיו

יש לו אח קטן ממנו שעובד בעבודות מעפנות, חי אצל האמא ועל חשבונה ומקבל כספים ללא הפסקה מהאבא. הוא לא משתתף בחשבונות, לא מממן את עצמו, את מה שמרוויח שומר לעצמו בצד. וכאשר נתקלים בקשיים הם גם מבקשים מהבעליל שלי כסף. תמיד יוצא שההורים שלו נותנים לאח שלו כספים ודברים אחרים בפניו והוא אף פעם לא מקבל דבר. זה לא שהוא צריך את הכסף שלהם או את הדברים שהם נותנים לאח, אבל תחושת התסכול היא קשה מאוד. כי אף פעם לא מציעים לו גם כשהוא בשעה קשה ולהיפך ממנו רק לוקחים. הוא תמיד מרגיש שהוא סוג ב' ואמר להם את זה לא פעם אחת . לא נראה לי שזה הזיז להם משהו.

פרצלה

New member
את ניתפסת לטפל

הנושא הוא לא עזרה כלכליתכן חובה או לא. הנושא הוא עזרה כלכלית רק לילד אחד כשגם שהני זקוק,כן או לא. נ ק ו ד ה

תמר36

New member
אני חושבת שכמו שראיתי איך שהוריי מעמידים אותי

על הרגליים כך אנהג עם ילדיי, אתן את המקסימום שאוכל. יהיה לי מאוד קשה לראות איך הבן שלי מבקש ואני אומר לו "מצטערת לא נותנת" כשאני כן יכולה לתת. הוריי היו שכירים, הרוויחו מצויין וידעו לשים בצד חסכונות לא מעטים שעזרו לנו כשהיינו צריכים באמת.

למעלה