חדשה בשכונה

חדשה בשכונה

היי זה הולך להיות קצת ארוך מקווה שלא תתיאשו באמצע אז זו אני, נשואה כבר שנה אבל יוצאת עם בעלי קרוב ל 8-9 שנים.ככה שמכירה כבר את המשפחה שלו טוב טוב להורים שלי איך להגיד בעדינות... אין כסף אבל לאמא שלי יש לב גדול ורחב והרבה אופטימיות.לעומת זאת להורים שלו יש כסף,כל שנה חו"ל, בזבוזים על ריהוט יוקרתי בכל זאת יש 2 דירות (אחת לו בשימוש פעם היתה רק לסופישבוע עכשיו גם זה לא-בקיצור לא מאוכלסת ),בקיצור אף פעם לא הרגשתי הכי נח איתם הרגשתי תמיד איזשהיא הרגשת התנשאות מעלי, יש לציין שהם די שונאים את המוצא שלי(מרוקאית) וזה לא שהם לא מהצד המזרחי ... לא פעם שמעתי את חמותי אומרת לסבתא עלי "טוב מה היא מבינה, זה מה שהוא בחר (הבן שלה)". יומיים לפני החתונה היא אמרה עלי דברים קשים בשיחה עם בעלי ואח"כ גם איתי בטלפון על איזו טיפוס לא חברותי אני (אני? לא חברותית? והבת המוכשרת שלך הדוגמא והמודל כן ? לא זכור לי שהיא חברותית)וכמה אני לא בסדר ואיזה בן אדם חרא אני? סליחה איפה היית כל השנים אם זו הדיעה שלך עלי, יומיים לפני החתונה את נזכרת לשחרר קצת לחץ ועל מי על הכלה?בקיצור דם יזע ודמעות. יש לציין שמאז ומתמיד תמיד דאגו לאחותו הגדולה בעלי יכול להסתדר לבד. בית עזרו לה לקנות , כל הזמן רחמים עליה כמה קשה לה( היא עובדת באוניברסיטה) לא עבדה אף פעם בחייה בעבודות שחורות כאלה של תיכוניסטים לפני צבא או אחרי , חממה בקיצור למי שלא יודע איך זה להיות אחד מהסגל באוניברסיטה מסכנה עם הילדים לבד ,(כאילו היא בחרה לגור רחוק אמנם קניתם בית לידה אז למה שלא תנצלו את זה)ובעלי לא משנה באיזה רגעי משבר הוא , הוא כבר יסתדר. עד שבשבוע שבר זהו נשבר לי - בעלי הלך אל ההורים שלו ורצה שיעזרו לו המצב הכלכלי לוחץ מכל עבר הם אמרו שאין להם , וזה אחרי שהם חזרו מחו"ל טיול מאוד מאוד יקר , שהוא לא יכול לגור בבית שאנחנו גרים בו 17 מ"ר יותר ואין לנו כסף לקנות בית. אבל מבחינתם אין להם מה לעשות. מאז בעלי מרגיש לבד . חשב שתמיד יש לו גב כלכלי ואני שואלת מה זה השטויות האלה? יש לכם בית ריק ריק ריק למה לא להציע לנו את הבית הזה , ידוע שאתם לא מתכננים למכור או להשכיר אותו אז למה לא לעזור בעלי חושב שבגלל ההורים שלי כביכול. הם יתנו ושלי כלום? נכון זה הכסף שלהם הם עבדו בשבילו אבל גם הבתם ילדים לעולם אם לא תדאגו להם אז למי. אמא שלי אומרת לי תמיד אם אני לא אדאג לילדים שלי אז מי כן ? מה דעתכם? מצטערת על האורך פשוט הייתי חייבת לפרוק את זה

כמה נקודות לציון

מקראיה בפורום חשוב לי להדגיש: א. אנני בן אדם מפונק או עצלן כלל, הורי לימדו וחינכו אותי עבודה קשה מה היא ב. ברור לי שזה הכסף של חמי וחמותי ג. מהמקום שבעלי בא - הוא רגיל לרמת חיים מסויימת. למשל אין חבר אחד מהילדות שלא גר בבית שההורים נתנו לו - ועוד פעם הם לא חייבים אבל אם יש אופציה אז למה לא למה לתת לילד לסבול ?וזה לא בא ממני הקטע עם הדירה אלא דווקא מצד בעלי וזה כל-כך כואב לי לראות אותו ככה. כאילו בגללי , בגלל שאני לא הבאתי איתי כלום .... כנראה שהכסף מדבר בכל דרך אפשרית

גארוטה

New member
אני מניחה שלך ולבעלך

ישנן מספר השערות מדוע הוריו לא מוכנים לעזור לכם. האם בגלל שהוריך אינם יכולים לעזור, האם מכיוון שאינם מרוצים מבחירתו בך לאשתו, אולי כי הם חושבים שאתם לא משתדלים מספיק "לעזור לעצמכם" ומעדיפים להיות תלויים בהם, או כל סיבה אחרת... מה לדעתכם הסיבה? אני מציעה לכם לבוא להוריו בהצעה, אם הדירה ממילא עומדת סתם ואינה מוצעת למכירה/השכרה, תציעו להם לפחות לשלם משהו סימלי (לדוגמא אם הם יכולים לדרוש עבורה 600$ אתם תשלמו להם 300$), ככה לא תהיה להם סיבה לסרב כי בכ"ז הם ירוויחו משהו מהעזרה שלהם... שווה בדיקה.

klasica

New member
ובהמשך להצעתה של גארוטה מה דעתך להציע להורי

בעלך שתמורת מגוריכם בדירה שתחתמי על הסכם ממון ? את מוכנה?

בוביץ

New member
עד כמה שאני מזדהה עם חלק מהדברים

ההורים שלו לא חייבים לכם כלום נכון זה לא פייר שהיא נותנת לאחות השניה יותר ולכם לא אבל זה המצב וזה הכסף שלהם וזו זכותם וזה גם זכותם לנסוע מדי שבוע ולהחליף רהיטים כל שנה אם בא להם כי זה הכסף שהם הרוויחו ביושר זכותם לעשות בכסף שלהם מה שהבא להם הם לא חייבים לך אגורה... אז יש להם דירה פנויה זה לא אומר שהם חייבים להחזיק אותכם שם אתם מספיק גדולים כדי להתמודד לבד זה שאצל האחרים גם ככה זה לא אומר כלום מעניין אם החבר הכי טוב שלו היה ביל גייטס החבר שלך היה צריך לחיות באותו סגנון כמו ביל גייטס? בקיצור אין קשר בין הדברים ככה זה יש הורים שמביאים לבן אחד יותר ולבן שני פחות ככה זה וזה זכותם..

אוסה

New member
בוביץ ...זכותם של ההורים זה נכון

אבל עדיין קשה להיות בצד שלא מקבל.... אני לא אבין לעולם את אלו שיכולים לעזור ולא עוזרים אבל נראה שפה באמת הכל בגלל חוסר אהבתם אל אשת הבן (וחבל).

בוביץ

New member
ברור שזה לא קל להיות בצד הלא מקבל

אבל עדיף לשכוח מיזה ולא להתייחס לזה כל ה\מן כי זה סתם עושה רע לעצמך גם אצלי במשפחה זה ככה אנחנו מתעלמים ומעדיפים לא לחשוב על זה וזה עובר התחושה..

klasica

New member
תראי אוסה, אין מתנות חינם ואם לזנב חתול נדמה

שהורים של אחרים נותנים ואין חבר אחד שלא גר בבית שההורים נתנו לו אז אולי היא לא מכירה את כל הסיפורים שמסתתרים מאחורי הברוש של הורים עשירים שנותנים כי לא כולם מספרים שהם חתמו על הסכם ממון. ולא שאני שוללת זאת בימים טרופים אלה, שאחרי כל פיפס קטן רצים לרקוד על מדרגות הרבנות רצוי מאד לחתום על מסמך מעין זה, אם הורים נותנים לבנם מתנה, והם הזיעו קשות על הכסף שקנו בו את הדירה, זכותם לבקש שאם יקרה משהו חלילה, שהדירה תשאר לבנם. השאלה היא, האם זנב חתול, היתה מסכימה לחתום על הסכם ממון?

פרצלה

New member
הורים מפלים הם הורים רעים

הם מעבר לזה,הם הורים מרעילים שגורמים למתח בין ילדיהם,למתח בין בני הזוג וכו'. לעצם העניין,אם הורים עושים הפליות בין ילדיהםבלי סיבה וזה מה שבעצם קורה פה, נותנים לילד אחד ולשני לא סתם כך בלי סיבה אמיתית ,שלא יתפלאו אם יקבלו חזרה אותו דבר בדיוק. וזה יחזור אליהם בבומרנג כשהם ירצו לבוא אל בני הזו המקופח,כשירצו לבלות עם הנכדים כשיזדקנו ויצטרכו עזרה ותשןמת לב,יחס מגעיל גורר יחס מגעיל. וזה די מתנדא ולא אמיתי להגיד למישהו שחש מקופח אצל הוריו,תדלג הלאה,לא נורא..... הכי דבילי ששמעתי אי פעם היה,תשמח שהם עוזרים לאחיך......... נו,בטח

klasica

New member
נראה לי שאת קופצת למסקנות מהר מדי רק מהסיפור

של זנב חתול החלטת שהם הורים מרעילים? שהם מפלים בלי סיבה? ואולי יש סיבה ? אולי כדאי קצת להזהר בהצהרות בומבסטיות , הרי הם רק עדות של צד אחד, חבל שאי אפשר לשמוע גם את הצד של ההורים. ממש גזר דין של בית דין שדה. אולי משהו בהתנהגות הבן דווקא גרם להורים להסתייג? כמובן שזנב חתול תכחיש וכי מה?

פרצלה

New member
תראי לי סיפור אחד פה שהוא מבוסס

על שני צדדים? אין דבר כזה. פה אנחנו שומעות צד אחד,הצד המתלונן וכל אחתמאיתנו בוחרת אם להאמין או לא. אני מדברת לחלוטין באופן כללי,הורה שמפלה בין ילדיו ללא סיבה הוא הורה טיפש,רע וכנראה גם בעתיד ישלם מחיר. חבל

איזה סיבה בעולם יש להפלות בין ילדים?

מה זה הקשקוש הזה?יש ילד ששווה יותר או פחות?מאיזו סיבה שבעולם? את באמת חושבת שבעלה שמרגיש ככה, ממציא את זה? אנשים יכולים להמציא סיבות ותירוצים כמה שהם רוצים אבל הורה שאוהב ילד אחד יותר מהשני ולא משכיל אפילו להצניע את הרגשות האלה אלא מנפנף בהם (כן, לתת כל הזמן לילד אחד ולשני כלום זה לנפנף בזה למרות שזו "זכותם") זה גועל נפש.

אוסה

New member
נשמע מאוד הגיוני לחתום עד הסכם ממון

למה הורים שנותנים לילדם דירה שאותה רכשו מכספם ולא משנה אם עמלו קשה לקנותה או קיבלו אותה ירושה או משהו אחר. למה בעצם הם צריכים לתת אותה מתנה גם לבן/בת זוג של ילדם? הרי הנישואים יכולים להסתיים ההורות לא מסתיימת לעולם! אם אני הייתי נותנת בית לילדי הייתי דורשת הסכם ממון או מוצאת דרך "לבטח" את הרכוש שלי שוב אחרי הכל נישואים יכולים להסתיים.

ואוו...איזה חכמה את.

ממש פנינים של אינפורמציה. יופי. אז זו זכותם. וואוו, איזה חידוש. אז מה אם זו זכותם? ומה עם הזכות להיות בני אדם? את מנפנפת פה בזכויות. נראה איך את היית מרגישה אם המשפחה שלך, בשר מבשרך היו מקפחים אותך בלי שום סיבה לעומת אחיך או אחותך ומסרבים לעזור אפילו במה שהם כן יכולים, בלי להתאמץ? את אוהבת את המשפחה שלך? אם היית יכולה היית עושה מעשה טוב בשביל מישהו אחר? האמת, לא נראה לי.

מנסיון של חברה : עדיף שלא

לא לחיות ולהיות תלויים כלחכלית בהוריעם, בעיקר בהורים שלא נותנים בכיף. כי "בעל המאה הוא בעל הדעה". עדיף שתעשו את שלכםבכוחות עצמכם - ולא תהיו חייבים שום דבר לאף אחד.

אני באותה הדעה איתך..

נכון שזה כואב וקשה. זנב חתול- אני מבינה אותך מאוד ומאוד מזדהה. הדבר שלדעתי קשה ביותר זה לבעלך- לראות שהוריו הם כאלו. אבל גם אני מרגישה כמו "אניאורחת" מי שלא רוצה לתת ולעזור שלא יתן. לא צריך טובות ולא צריך עזרה. בסופו של דבר עדיף שתנסו להסתדר לבד ולצאת בחכמה מהמצב שבו אתם נמצאים. במילא כאשר מתעסקים עם אנשים שכאולו- אם הם יתנו, הם יזכרו לכם את זה לכל החיים ויזכירו לכם את זה בכל רגע נתון. ואתם מצידכם תמיד תרגי/שו חייבים ושמישהו עשה לכם טובה.

צודקת ב 100%

החיים שלנו לדוגמא השתפרו פי 1000 שויתרנו על ה"עזרה" שקיבלנו ובתמורה קיבלנו חזרה את הכבוד העצמי שלנו. תאמיני לי שכסף זה לא הכל ואם אפשר ברור שצריך לעמוד על הרגליים שלך, אבל מגעיל אותי ההורים שלו שלמרות האפשרות בוחרים להכאיב ולסרב. ילדים נשארים ילדים גם אם הם כבר אנשים מבוגרים ואני בחיים לא אכאיב לילדה שלי אחת ואלטף את השניה. זה מצמרר אותי.

אין ספק שזה מגעיל...

אבל לצערי אני מכירה סיפורים דומים גם אצלינו ואצל חברינו... הורים שיכולים לעזור ולא עוזרים. הורים שמנצלים את הילדים מכל מיני בחינות ואפילו גורמים להרעה במצבם. הורים שמסכסכים בין ילדם ובני זוגם...מסכסכים בין אחים... הורים שמתעללים פסיכולוגית בילדיהם (כן גם בגיל מבוגר). אין בררה. לחנך אותם אי אפשר. אפשר רק לתפוס מרחק. להבין את המצב ולסמוך רק על עצמך ועל מי שבאמת רוצה בטובתך.

למעלה