חדשה בפורום

shavitt

New member
חדשה בפורום

שלום לכולם, ובמיוחד לבאי כנס הבולאים שהיה ביום שלישי שהכירו לי את האתר. נהניתי מאד לקרוא את מגוון ההודעות כאן, למדתי הרבה ואני מקווה ללמוד עוד בהמשך, ואולי גם לתרום מהידע המועט שלי... אני אוספת בעיקר בולים, יותר מ-10 שנים, לפי מדינות. לאט לאט הצטמצמתי למדינות מערב אירופה, צפון אמריקה ואוסטרליה. שבוע טוב! שביט

kerengil

New member
ברוכה הבאה שביט!

שמחנו להכיר אותך בכנס ועוד יותר שהחלטת להציץ לכאן. לא תתאכזבי. ואגב - אריק - מבצע חבר מביא חבר עדיין בתוקף?

דרמסלה

New member
שביט ../images/Emo24.gif

איזה כיף שבאת
אני מקוה שכמו כולנו, תציצי ותיפגעי ... באספנות את כבר פגועה, כוונתי לפורום

שלום שביט וברוכה הבאה.

שאלה לי אליך, ולמעשה לכל מי שאוסף בולים בכמויות גדולות. אצלי יש אוסף בולי הכלבים שמסודר באלבומים לבולים ואלבומים למעטפות, כולם אלבומים טובים ויקרים. פרט לאוסף, יש לי כמות לא קטנה של אלבומים ישנים וזקנים, שמעלים אבק וחלודה, עם בולים ששנוררתי מכל מיני מקומות ובהם אני משתמש להחלפות ולמתנות. האלבומים תופסים מלא מקום, וגם הבולים נהרסים בפנים לאט לאט. יש הרבה בולים שם שצריכים ללכת ישר לפח. חשבתי לשנות את השיטה: אפשר לקנות יחסית בזול חבילות של מעטפות נייר שקופות, מיוחדות לבולים (1000 מעטפות עולות בערך 100 ש"ח, שזה מחיר של אלבום אחד טוב), ולהעביר הכל למעטפות שאותן אסדר בקופסת קרטון אחת גדולה. נכון שקשה יהיה לראות מה יש בפנים, אבל ממילא זה לא לאוסף האמתי אלא לערימות האחרות. ככה אהיה מוכרח לעבור על הכל ולזרוק את מה שצריך לזרוק, וגם הכל יתפוס פחות מקום באופן משמעותי. מה את עושה עם כמויות גדולות של בולים? איסוף לפי מדינות צריך להסתכם בכמות לא מעטה. אשמח לשמוע עוד דעות מכולם, כולל אלו שלא אוספים בולים בכלל - אולי יבוא איזה רעיון טוב שלא חשבנו עליו.

python 4

New member
אני ירוק מקנאה..

כמה בולים יש לך... לדוד שלי יש אוסף די גדול של 6000 בולים (אל תצחק, הכל יחסי..) והוא סידר את כולם בקופסאות קרטון קטנות, לפי מדינות. הוא אמר שכשיהיה לו זמן הוא יסדר הכל באלבומים. לי יש בערך 3000 בולים (תפסיקו לצחוק...) והם מסודרים אצלי באחת-עשרה אלבומים גדולים (עם דפים שחורים כמובן, שזה אידיאלי). כל אלבום מייצג אזור בעולם (בד"כ יבשת שלמה או חלק ממנה, למעט 3 אלבומים מיוחדים לברה"מ, הונגריה וישראל). בכל אלבום המדינות מסודרות בערך לפי סידור גיאוגרפי (באסיה ממזרח למערב, באמריקה ואפריקה מצפון לדרום וכו'), כאשר לכל מדינה יש את הדף שלה. בדף של כל מדינה יש כרטיס מודפס עם השם של המדינה, הבירה, הדגל, ומפה שלה, וכן דגלים היסטורים מעניינים. אה כן, ואם נשאר מקום אז יש בדף גם כמה בולים מאותה מדינה.. לפעמים נראה לי שאוסף הבולים אצלי הוא משני לעומת האוסף של מידע גיאוגרפי והיסטורי. אבל היי, זה רק אני והאובססיביות שלי..

לא יודע למה אתה מתנצל כל הזמן.

אני לא חושב שבסך הכל בערימות האלו אצלי יש יותר בולים מאשר אצלך. הענין הוא לא בכמות - עוד מאה דולר יקנו לי עוד 5000 בולים באי ביי. אז מה עשינו בזה? העניין הוא באיכות. אתה לפחות מסדר יפה, מוסיף מידע - אצלי הם סתם זרוקים, מתקלקלים ומחכים למשיח. אז מה אתה אומר, להתחיל לקנות אלבומים עם דפים שחורים גם בשביל אלו? בסוף נצטרך להחליף בית, כי לא יהיה מקום גם לנו וגם לבולים באותה הכתובת. אגב, נתקלתי פעם בשני אחים שמצאו במגירת השולחן של אביהם שנפטר דף קטן עם 65 בולים נורא ישנים שנראו כולם אותו הדבר: בול קטן ואדום עם תמונה של המלכה ויקטוריה. לא היה להם מושג מה זה. בסוף הם מכרו את זה לסוחר בלונדון שנתן להם 45,000 לירות שטרלינג. אז נכון שלא הכמות מדברת? נכון.

python 4

New member
../images/Emo12.gifרגע! בול אדום? קטן? ויקטוריה?

אין לי. שמע, אומנם האיכות חשובה יותר מהכמות, אבל לא בכמויות קטנות כמו שיש לי, אז עוד צריך להשקיע קצת בכמות, ורק כשמגיעים לכמות סבירה אפשר להתחיל לעבוד על האיכות. אה, לא משנה. פשוט אצלי אין הבדל באיכות בין בול לבול, ולכן מה שמדבר אלי הוא הכמות.

shavitt

New member
השיטה שלי

את האוסף שלי אני שומרת באלבומים טובים כמוך, אלבום (או מספר אלבומים) לכל מדינה. המדינה ה"בזבזנית" ביותר היא ארה"ב שלה כבר יש לי 5 אלבומים ועוד היד נטוייה... את ההחלפות אני שומרת באלבומי החלפות שהם אלבומים יחסית טובים שהשגתי מכל מיני מקומות, ואני מסדרת את ההחלפות בתוכם בצפיפות רבה. אני לא משתמשת באלבומים ישנים ומתפוררים, כי כמו שכתבת זה פשוט הורס את הבולים. מניסיוני, אין טעם לאגור בולים שכן בסוף הם מחלידים / נעלמים / סתם תופסים מקום מיותר, ולכן אני ז-ו-ר-ק-ת כל מיני בולים שיש לי אותם לעשרות... אני יודעת שזה סותר את כל כללי האספנות והאגרנות למיניהם אבל חייבים להתפשר
ניסיתי, כמוך, לסדר את ההחלפות בקופסאות ובשקיות אבל תמיד ברגע האמת לא לי ולא לאספנים שהצעתי להם לחפש בקופסאות היה חשק לחטט בפנים. ולכן הצעתי לאספנים בינוניים כמוני - זרקו חומר מיותר! (אני מקווה שלא אגורש בבושת פנים מהפורום בעקבות ההצעה...)

ronmerav

New member
לא נזרוק אותך!

, הבעיה ידועה.כל אחד ושיטתו, ומקסימום מרימים גבה (או שתיים, אם המצב ממש חמור...). בכל אופן, אפשר לשאול אולי בהתאחדות אם יש להם צורך בבולים, הם מחלקים אותם כדי לעודד אספנות. אני כשלעצמי אוגר אותם בתוך מעטפות לפי סדרות (סמלי ערים, מנוף הארץ, חגי ישראל וכו') ולפי ארצות, מתוך תקווה שאוכל להחליף/לתת למי שמעוניין. יש לי כמה קופסאות נעליים מלאות במעטפות כאלה, ואני חושב שאוכל להחליף חלק ניכר מהם, רק צריך זמן וסבלנות. בתור ילד אספתי גם בולים פסולים (כאלה שחסרה להם שן, או פס של קיפול וכו') עד שיום אחד זרקתי אותם, והיו בהם כאלה שקשה היה לי להפרד מהם: או "יקרים" יותר, או שלא היו באוסף... והנה לאחרונה מישהו פה כתב שהוא מוכן לקבל לאוסף שלו גם בולים קרועים, כי הערך שלהם לא מעניין אותו. אז חבל שלא שמרתי. מצד שני האבק וחוסר המקום... טוב, הבעיה ידועה.

python 4

New member
אני בשוק ממכם!

יש לכם כל כך הרבה בולים שאתם יכולים להרשות לעצמכם לזרוק? לי יש גם בולים קרועים או חסרי שן, ואני לא זורק כי הם די יחודיים אצלי. ולמעשה אני קצת לא מבין מה זה חשוב אם הבול 'פסול' או לא, אם חסרה לו שן או שהוא מקופל, מה שחשוב זה התמונה שמצויירת עליו, לא? טוב, אז אני אוסף רק שנה.. אני עוד ישיג אותכם! ואההההה!

פיתון יקירי,

אם כך, הרי לך קפיצת דרך. בסביבות מאה דולר, אתה יכול לקנות אלבום מלא באלפי בולים צבעוניים ויפים, בכל מיני נושאים חביבים. עבור על כל התמונות שבקישור וספר לי מה דעתך.

python 4

New member
אתה צוחק?

הייתי הולך על זה אם הוא לא היה רוצה 40$ דמי משלוח!!! אני יודע שזה לא 'חוקי' לקנות ככה אוסף שלם.. אבל היי, לפחות אז הייתי יכול להגיד ששלי הכי גדול..

שמע: בעקרון, למה לא לקנות בקילו?

אני לגמרי לא צוחק. בהתחלה, האוסף באמת צריך לגדול בכמות. לאחר הכמות מגיעה האיכות. שוחחנו על כך בעבר בפורום, ומרבית המשתתפים בדיון הסכימו. למשל, אם הדגלים מדברים אליך, אתה יכול לקנות ב"בית טוב" חבילה של 100 בולי דגלים, בפחות מ-4 דולר (!). בערך מחיר של שתי מנות פלאפל, או מנה אחת ושתיה. למה לא? אני בכלל לא מזלזל, עשיתי זאת בעצמי בעבר, וזה כיף גדול. לא כל רכישה צריכה להיות של פריט ייחודי ויחיד במינו בעולם.

python 4

New member
עשית לי את היום!

אחרי עשרים הודעות בנוסח 'יש לי כל כך הרבה בולים שאני מצית את הסיגרים שלי איתם'.. כן,
גם אני רוצה 100 בולי דגלים במחיר של מנת פלאפל ושתיה.
תודה!

kerengil

New member
האם אני רואה נכון?

הבולים נמצאים באלבום תמונות - איך אפשר לעשות את זה לבולים? הרי אי אפשר להוציא אותם משם כבר, וגם אם כן הדבק של האלבום יהרוס אותם לגמרי!!! כולנו יודעים איך נראות תמונות ישנות באלבום, ובטח לבולים הוא יזיק יותר! נורא

למעלה