חדשה בפורום

לילית462

New member
שלום וברכה ../images/Emo140.gif

מה מי כמה למה ? יש לנו שאלון שנמצא במאמרים, נשמח אם תעני עליו.

מיטל125

New member
מרמת גן בקרוב ביוהנסבורג

אני ובעלי צפויים לעזוב את הארץ עקב הצעת עבודה ביוהנסבורג ואני חוששת מאד אשמח לקבל פרטים על החיים שם . האם באמת מסוכן כמו כל השמועות בארץ זה מדאיג אותי מאד

לילית462

New member
נסי להגדיר לנו ולעצמך ממה ת חוששת

יש לנו כמה חברים בפורום מדרא"פ. ואני בטוחה שהגדרת החששות גם היא יכולה לעזור בכלל. כולנו היינו בעבר בשלב שאת נמצאת בו, ולכן כולנו מזדהים ויכולים לעזור ולתמוך.

מיטל125

New member
החשש שלי נוצר מזה ששמעתי

שלא ניתן לצאת אחרי השעה 17:00 מהבית שאין חופשיות בגדול , פריצות לבתים, במקרים גרועים רצח, שוד לאור היום וכו'. אני באה מתחום הקוסמטיקה איפור ושיער האם יש שם עבודה בתחום אפשר לעבוד מהבית או במכון יופי יש לך מושג איך זה עובד אני לא מזמן פתחתי עסק בארץ ונורא בא לי להמשיך באותו כיוון גם שם יש לי ילד בן שנה איך זה עובד מבחינת המשך חיסונים שהוא צריך לקבל?, איזה ביטוח צריך לעשות? בקיצור אני נורא מבולבלת ויש לי כל כך הרבה שאלות אשמח אם תעני לי על מה ששאלתי לבנתיים, אודה לך מאד

לילית462

New member
אני אענה לך על מה שאני יודעת

יש כאן כמה גולשים מדרום-אפריקה שיכולים לענות טוב ממני.
לגבי עבודה בתחום הקוסמטיקה - הדרום אפריקאיות שאני מכירה, הן נשים סופר מטופחות שמבלות חלק גדול מזמנן בסלון, ציפורנים, קוסמטיקאית, שיער וכו' - אני כמעט בטוחה שאת יכולה לפתוח עסק פרטי/ עצמאי ולהמשיך לעשות מה שאת אוהבת.
חיסונים - בדומה לארץ, את ממשיכה לפי ההנחיות של רופא הילדים, אני לא יודעת אם בדרום אפריקה יש חיסונים נוספים (כמו שיש במדינות אפריקה אחרות) אבל הבסיס הוא כמו בישראל, בד"כ נותנים יותר חיסונים מאשר בארץ. בכלל הרפואה בדרום אפריקה מאוד מתקדמת - אירופאית לחלוטין.
לגבי ביטוח - כדי לכם לבדוק האם המעסיק משלם לכם ביטוח רפואי (מקובל ביותר) ומה הביטוח שהמעסיק נותן כולל. כדאי לך לקרוא קצת על דרום אפריקה, תוכלי להבין שלמרות שמדובר במדינה אפריקאית, זאת המדינה המפותחת ביותר באפריקה ומדובר במדינה מערבית למדי. לגבי הבטחון - אולי אחרים יוכלו לפרט על זה.

לילית462

New member
../images/Emo124.gifטאשקה איפה את ? דרום אפריקאים, השמיעו

קול - מי שיכול לתת מידע על המדינה היפה שלכם - בבקשה, אל תשכחו שגם אתם הייתם במצב המבולבל הזה פעם לפני המעבר למדינה זרה.

טאשקה

New member
האמת לילית ענתה על רוב השאלות, אוסיף קצת

1. זה לא שלא יוצאים מהבית אחרי 17:00, אבל בהחלט לא מסתובבים ברגל אחרי השקיעה. לא עונדים תכשיטים ובכלל צריכים להיות עם היד על הדופק. באזורים הומי אדם, כמו קניונים או בשכונות של הלבנים אפשר להסתובב במשך היום, אם צריך. בכלל משתדלים להמעיט את ההסתובבות ברגל, גם כך צריך רכב כדי להגיע ממקום למקום. לא יוצאים כאן לגינות ציבוריות עם הילדים בד"כ. יש מקומות מגודרים עם מתקנים וכו', אך לרוב מעבירים את הזמן בבית או הולכים לחברים, חוגים, גן... לרוב האנשים שגרים בבתים פרטיים או אפילו בקומפלקס דירות יש חצר ובה מתקנים לילדים, בריכה, דשא וכו' בדיוק מהסיבה שאין כל כך לאן לצאת או שזה פשוט לא בטיחותי. יש פה כמה וכמה מקומות בילוי נחמדים לילדים. שטח גדול ומגודר עם מתקנים וכו'. יש הרבה מסעדות ואוכל טעים, מועדונים שאליהם יוצאים גם בערב ובשעות מאוחרות. פשוט צריכים להיות ערניים. בכלל קצת קשה להסביר איפה עובר הגבול הדק בין מותר ואסור, מסוכן ולא. חוץ ממה שהסברתי צריכים קצת לחיות כאן ופשוט להרגיש את זה. בהתחלה זה קשה, כי לא יודעים לאן ללכת, מה לעשות וכו', אך לומדים עם הזמן ומתייעצים עם אנשים. הילד שלך עוד קטן, אז זה לא צריך להיות נורא כל כך. 2. לגבי העיסוק שלך, בהחלט יש פה ביקוש. מכיוון שהרבה נשים כאן לא עובדות, הן מתעסקות לא מעט בדברים האלה. אולי תוכלי בתור התחלה לחבור לקוסמטיקאית שכבר עובדת פה ולעבוד בשבילה ואז להמשיך בתור עצמאית. 3. לגבי החיסונים: תביאי את פנקס החיסונים שלך מהארץ. פה ממשיכים כרגיל באחד מבתי החולים אצל רופא הילדים. רוב החיסונים הם כמו בארץ, למעט כמה נוספים, כמו יותר מנות פוליו. 4. יש כמה אפשרויות לביטוח בריאות. יש כמה חברות שמציאות ביטוחים. אפשר לעשות ביטוח חלקי שמכסה רק את האישפוז בבית החולים ומכון כושר, ועד ביטוח מלא שמכסה הההכל, כולל טיפולי שיניים. כמובן שיש הבדל גדול במחיר. אנחנו עשינו בשנה הראשונה פה את הביטוח החלקי, ואז כל ביקור אצל רופא משולם באופן פרטי, אך זה השתלם לנו. עכשיו יש לנו את הביטוח המלא. כדאי בהחלט לבקש מהמעסיק את הביטוח המלא. טוב, אני חייבת לרוץ. שעות הגן פה נורא קצרות: 8:30 עד 12:30. אם יש לך עוד שאלות, אל תהססי.

מיטל125

New member
תודה עזרת לי מאד

לגבי שעות הגן למה כל כך קצר ומה קורה לגבי חוגים ?עד איזה שעות?

טאשקה

New member
תשובות

למה הגן קצר? ככה. וברצינות, הם טוענים שילד עד גיל בית ספר לא צריך לבלות יותר מדי שעות מחוץ לבית ובוקר בגן יותר ממספיק עבורו. מה גם כפי שכתבתי קודם יש הרבה מאוד אמהות שלא עובדות ולרובן יש עוזרת בבית. זה לגבי גנים יהודיים. יש פה גנים ובתי ספר ממשלתיים, בהם רוב הילדים הם שחורים. אלה עובדים כמו בארץ מבחינת השעות, אבל הם בד"כ לא משהו. יש, כמובן, מסגרות פרטיות לא יהודיות של כל מיני מגזרים במדינה. ויש מס' גנים/בתי ספר בינלאומיים, בהם לומדים ילדים מכל הדתות, לבנים, שחורים וכו'. אלה נחשבים מאוד יוקרתיים ברמה גבוהה מאוד ויקרים בהתאם. שם ילדי הגן יכולים להשאר עד 17:00 למיטב ידיעתי. החוגים: רוב החוגים מתקיימים מיד אחרי הגן או קצת אחריו, בסביבות 13:00, או קצת יותר מאוחר. השנה יש לנו חוג אחד שנחשב מאוחר, הוא מתחיל ב 16:00. זה בגילאים הצעירים.

מיטל125

New member
שאלות נוספות בזמנך הפנוי

לגבי עלות מוצרי צריכה ואוכל , האם יש שם מוצרים ישראלים מהארץ כמו נס קפה תבלינים וכו' האם מוצרי החשמל זולים יותר מהארץ ? האם את נוסעת לבדך ביום או שמצטרף אלייך מישהו במהלך כל נסיעה? הבנתי שכדאי לגור בדופלקס עם עוד אנשים לעומת וילה פרטית. האם הדירות בדופלקס גדולות מספיק? יש לך מושג אם דירות מגיעות מרוהטות או שאין אופציה כזאת? שוב המון תודה

למעלה