אפרט קצת
אורג היקר יש לנו שתי דעות שונות על המדיטציה הטרנסנדנטלית. הדעה שלי מבוססת על מה שאני יודע כמורה ל-TM, פלוס נסיון של שנים רבות. הדעה שלך, אני למעשה לא יודע על מה היא מבוססת, אבל אני מניח שהיא בנוייה על דברים שונים שמופיעים באתרי אינטרנט שמתנגדים ל-TM. להערכתך, יהיה זהה, או אפילו יותר טוב, אם אדם ילמד אצלך TM במשך שעה, למרות שאינך יודע ללמד TM, מאשר אם ילמד אצלי. ראשית, לדעתך, למה צריך ללמד את האנשים הללו TM? אם הטכניקה היא מעולה - אנא צא ואמור זאת חד וחלק. אם אתה חושב שתוכל ללמד משהו שיעשה את TM ליותר טובה, למה לקרוא לזה TM? אם היא לא טובה, למה לגרום לאנשים הללו, בין אם למדו אצלי או אצלך, סבל מיותר? מהרישי מקיים מסיבת עתונאים, כלל עולמית, שבועית, במה שנקרא 'ערוץ מהרישי', בלווין. הוא לא משודר, לדאבוני על ידי 'יס', אלא נקלט בארץ, מלווין שנקרא Hotbird (דורש צלחת אחרת, ומפענח אחר). השבוע בדיוק, הוא נשאל שאלה ממישהו שמתרגל מדיטציה אחרת, ובגלל העוצמה האדירה של פרוייקט השלום של מהרישי, שבו הוא רוצה ליטול חלק, הוא שואל האם לעבור ל-TM? הופתעתי מאוד מתשובתו של מהרישי, שהתמקד בעיקר במורים מוסמכים ל-TM שמסיבות השמורות להם (ברובם של המקרים, תאוות בצע), מלמדים TM שלא דרך האגודה. הוא המשיך ואמר, לא - אל תעזוב את המדיטציה שלך אם אתה שבע רצון ממנה. במשך שנים רבות, למדתי להבין, שמהרישי עונה לכל אחד לפי מה שההוא רוצה לשמוע. בגבולות האמת כמובן. אתה בא אליו עם שאלה, כנראה שיש משהו שאתה מעדיף, והתשובה של מהרישי תהיה בכיוון ההעדפה שלך. או, מה שקורה לעיתים, לא רק אצל מהרישי, אלא אצל כל מרואיין טוב - הוא מחליט על מה הוא ידבר היום, ומכוון את התשובות לשאלות שלך, כך שיכסו את מה שהוא רצה, מראש, לדבר עליו. כבר כתבתי בעבר, שאני לא מנסה להבין את הסיבות למה מהרישי אמר כך או עשה כך, אבין זאת בצורה מלאה כשאהיה ברמת התודעה שלו. אני מנסה לעשות את מה שהוא מבקש ממני לעשות, כאדם וכמורה ל-TM. בכל אופן, לפי הבנתי הצנועה, יכול להיות שהאיש לא ממש רצה ללמוד TM, והיה מרוצה ממה שהוא תירגל, ולכן היתה תשובתו של מהרישי כפי שהיתה. לעולם לא אתן יד לתרמית. לא בכל נושא שהוא, ובטח ובטח לא בנושא TM. לכן, לצורך הניסוי שהצעת, חובתי המוסרית היא, להציג לאנשים שחלקם לא ילמדו TMאלא מה שאתה, נניח, חושב שהוא TM. הם חייבים לדעת זאת. אחרת, זו תהיה תרמית (אדם בתום לב בא ללמוד TM ואני דוחף לו מתחת לרצפה משהו שאני משוכנע שבינו לבין TM אין כל קשר), זה יהיה לא חוקי, וזה יהיה דבר לגמרי פסול. לימוד TM מבוצע בשני חלקים עקריים: מבוא, בו בשתי הרצאות מסבירים מהי TM. והקורס עצמו. מה שהצעתי, היה, במידה וההנהלה הבינלאומית של האגודה תהיה מעוניינת בזה, שאחרי המבוא, אנשים יוקצו לשני דני-אדם שילמדו אותם. מורה מוסמך ל-TM (או אולי 2 - 3 מורים), ואתה. כשאיש איננו יודע מה למד, מיהם המורים המוסמכים, ומי איננו. הוא לא ידע האם למד TM, או משהו שמישהו חושב שזה יותר טוב מ-TM. יכול להיות, שמשום שאני כנראה אתן את המבוא, שזה פוסל אותי מלהיות אחד ממורי הקורס. מסכים. אז או שהמבוא ייתנן על ידי מורה אחר, או שאני לא אהיה בין המורים שמעבירים את הקורס. במחשבה שניה, זה ממש להשתמש בבני אדם לניסוי מעבדה!!! ניסוי שאין לו כל טעם. דניאל