חדשה בעניין

תמר20

New member
חדשה בעניין

המדיטציות.... מחפשת משהו חדש, עמוק יותר . חשבתי אולי מדיטציה תעזור לי אבל הבעייה היא שאין לי מושג בזה. אולי תוכלו לומר לי אם קיימים חוגים בתל אביב? תמר

danigl

New member
המלצה על המדיטציה הטרנסנדנטלית

תמר20 היקרה את כותבת שאת מחפשת משהו חדש, עמוק יותר. אני ממליץ לך ללכת ישר על המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM). בזמן תירגול TM, נוצר מצב מיוחד ביותר של מנוחה. לא קיימת היום שיטה בעולם, לא שיטת מדיטציה, לא שיטת הרפייה ולא טכניקה רוחנית, שנבדקה מדעית, ואשר נותנת מנוחה שאפילו מתקרבת למנוחה שזוכים בה בתירגול TM. המנוחה העמוקה והמיוחדת הזו, יכולה לשחרר אותנו לא רק מעיפות, תשישות יומיומית אלא גם ממתחים, לחצים עמוקים שמושרשים במערכת העצבים. מתחים ולחצים אלו אלו אחראים לרוב הצרות בחיים. לצורך המתמיד שלנו לחפש משהו חדש, עמוק יותר. התשובה שלי יכולה להראות אולי "אינטרסנטית" כי אני מורה מוסמך למדיטציה הטרנסנדנטלית. היתרונות של מדיטציה זו הן בולטים: 1. היא מאוד פשוטה וקלה לתרגול וללימוד. התוצאות שלה מתחילות מיד מהתחלה (מהמדיטציה הראשונה), וככל שעובר הזמן, הן מתרבות ומצטברות. 2. הגוף (האגודה הבינלאומית למדיטציה) שמלמד אותה קיים בעולם המערבי כמעט 50 שנה ובארץ (כאגודה רשומה) כ - 35 שנים. פירושו שזה לא משהו שהיה ונעלם. 3. למדו אותה בארץ למעלה מ-50,000 איש ואשה - יותר מכל המדיטציות האחרות ביחד. 4. התוצאות שלה מוכחות על ידי מאות מחקרים מדעיים אובייקטיביים ביותר. 5. מלמדים אותה רק מורים מוסמכים , שעברו הכשרה קפדנית ביותר אצל מהרישי מהש יוגי, מייסד המדיטציה הטרנסנדנטלית. לא מישהו שקם בבוקר ומרגיש שהוא גורו ענק ויכול ללמד איזו מדיטציה שהמציא ערב קודם. 6. כל אחד יכול לתרגל אותה. 7. היא (בצדק) מאוד לא זולה (to say the least). אבל מי שמתרגל אותה באופן סדיר, יכול לומר רק שהיא שווה כל שקל. במידה ואת חושבת שזה עשוי לעניין אותך, אפנה אותך להרצאת מבוא, לא מחייבת, על מדיטציה זו, באזור מגוריך. אני יכול רק להמליץ. כל טוב וחיפוש נעים דניאל גליקר

תמר20

New member
תודה על התשובה המפורטת

אני אשמח אם תוכל להפנות אותי ספציפית לאתר כזה תודה תמר

אשכר

New member
כמה הערות והמלצה

המלצה: קחי שבועיים חופש ותלכי לעשות ויפאסנה www.dhamma.org.il הערה: יש תכונה מעניית לטראנסצנדנטליים, לקחת המון כסף על מנטרה. מנטרה היא מילה שחוזרים עליה שוב ושוב. יש הטוענים שרצוי בעלת שתי-הברות. זה יכול להיות ג'יבריש, וזה יכול להיות "שמע ישראל". זה לא ממש חשוב. הבעיה מתחילה כשגובים ממך כמה מאות שקלים (כמו ששמעתי שקורה בעולם ובארץ) כדי לקבל "מנטרה מותאמת אישית", ומקבלים שתי הברות, שנבחרו מתוך אוסף של 20 או 12 רחמנא ליצלן
אז זהו. מנטרה מתאימה, אולי, לכל מני אנשים מסוימים, אבל חראם על הארנק. אני אומר - לכי על וויפאסנה. BY FAR אחת השיטות הכי "נקיות", יסודיות ורציניות ללמוד מדיטציה. (אגב - ללא תשלום. אם תרצי, ורק אם תסיימי 10 ימים רצופים, תשלמי. אחרת, הם אפילו לא ירצו לקחת ממך.) ויש גם זן-בודהיזם, וגם דברים שפשר לעשות לבד ..

hary_i

New member
הערות להערות

המדיטציה הטרנסנדנטלית אמנם משתמשת במנטרה אבל החשוב הוא איך משתמשים במנטרה, מי שחוזר עליה שוב ושוב אינו ואני חוזר אינו עושה מדיטציה טרנסנדנטלית. לגבי וויפאסנה, יש כחמש דרכים שקוראות לעצמן וויפאסנה אז מהי הדרך? כיצד אתה קובע שוויפאסנה היא דרך נקיה, יסודית ורצינית ללמוד מדיטציה? העובדה שיש חמש טכניקות שקוראות לעצמן וויפאסנה כבר עושה עלי רושם לא רציני. גם שמעתי שמועה שהעמותה לוויפאסנה נזקקה לשירותיו של פסיכולוג לאחר שכמה תלמידים שלהם איבדו את שפיות הדעת, האם זוהי מדיטציה רצינית? לגבי כסף, מה לעשות שדבר רציני עולה כסף. בוא נגיד שהיא הייתה צריכה ללכת לאורטופד והאורטופד היה מבקש ממנה 500 שקל לטיפול, עדיין היית אומר שתלך למעסה שלא יקח ממנה כסף? הרי אי אפשר להשוות אורטופד מומחה למעסה. כך הדבר עם מדיטציות, אינך יכול להשוות מדיטציה טרנסנדנטלית שהינה טכניקה רפואית שנבדקה כמו כל תרופה ויותר מכך. לטכניקה אחרת. אין זה אומר שאין מקום לטכניקות אחרות בדיוק כמו שיש מקום למעסים ולאורטופדים. לגבי זן בודהיזם, זו לא רק מדיטציה אלא דרך חיים. דבר מאד רציני אבל לדעתי מתאים למנזרים בהודו או סין. יחד עם זאת החוכמה של הזן בודהיזם היא דבר חכם מאד וחבל שאין בפורום יותר אנשים שכותבים על זה.

אשכר

New member
הא?!

1. בשביל לתת לך מנטרה "מותאמת אישית" (שנלקחת ממבחר של 12 או 20) לוקחים כמה מאות שקלים או דולרים. זה קצת טיפשי. 2. כל מורה טוב למדיטציה יוכל להכווין אותך להשתמש במנטרה כמו שצריך. 3. זן בודהיזם מתאים גם לחיים "מערביים". מנסיון. לא צריך להקצין שום דבר. 4. לא אכפת לי איך מכשירים מורים, או כמה סוגים של ויפאסנה יש או אם אוכלים שם אורז בטעם סחוג או האם יש לגואנקה חצ'קונים על הגב. מה זה הטפלות הזאת? בוויפאסנה לא משתמשים בשום עזרים חיצוניים (אפילו לא במנטרות) - ולכן אני קורא לה "נקייה". מה גם שהסדנאות של גואנקה אינטנסיביות ומנתקות אותך - לתקופת זמן מוגבלת - מהעולם החיצון, ונותנת לך להתבונן על עצמך בשקט. (וכו'). 5. אני לא "גרופי" של וויפאסנה, ולדעתי היא לא תורה שלמה - אלא חלקית בלבד. אבל זא דרך מוצלחת להתחיל ללמוד על מדיטציה. 6. אני אישית מלמד כל מיני דברים בחינם. לא בתור פרנסה. והאיכות של הלימודים שלי עפ"ר לא נופלת מקורסים בתשלום.

hary_i

New member
ניסיון להסביר

לתת מנטרה מותאמת אישית וללמד כיצד להשתמש בה כמו שצריך, זו הטכניקה. חשוב מאד שהטכניקה תישאר נקייה וללא סילופים כמו שקורה בטכניקות אחרות. ציינתי את העובדה שיש מספר סוגי ויפאסנה בשביל להראות מה אני מתכוון סילופים. אגב מנטרה אינה עזר חיצוני יותר מאשר הנשימה בה משתמשים בויפאסנה. הסדנאות של גואנקה אינטנסיביות מדי להרבה אנשים והן עומס יתר על מערכת העצבים. שמעתי על מספר רב של אנשים שנזקקו לטיפול פסיכולוגי אחרי סדנה כזו גם שמעתי שהעמותה לויפאסנה בישראל ביקשה לשכור את שירותיו של פסיכולוג בגלל מצבים כאלו. בשביל זה חשוב שהמורה יוכשר, הכשרה אינטנסיבית על מנת שהתלמידים שלו לא יזדקקו חס וחלילה לפסיכולוג או רופא לאחר הלימוד. מדיטציה היא דבר עדין שעובד על הרבדים העדינים ביותר של הנפש ולכן לא הייתי ממליץ ללכת לכל מיני מורים שאיננו יודעים עליהם דבר. בדיוק כמו שאם חס וחלילה היה לך משהו בלב, לא היית הולך לסתם רופא אלא לרופא הטוב ביותר שאגב היה גובה ממך מאות שקלים לביקור, רק בשביל לשמוע את הדופק שלך (דבר שאני יכול לעשות בחינם...)

אורג

New member
שורו הביטו וראו

מה גדול החור הזה. הארי מדוע אתה מתעקש כל כך לבקר איזו מושג שלא ראית , לא חווית לא הבנת ולא הכרת? מה זאת הווכחנות החולנית הזאת? על מה ולמה? אין חמש דרכים לתרגל ויפאסנה. אני מכיר עשרים , בטח יש יותר. ויפאסנה זאת לא דרך , ויפאסנה זה מצב. להגיד יש חמש דרכים לויפאסנה זה בערך כמו להגיד שיש חמש דרכים להפחית במשקל. יש המון. מה לא רציני בזה ? מה מסולף? אולי הראש שלך.

hary_i

New member
כנראה לא הבנתי

אני עד כה מתייחס לויפאסנה כטכניקה אתה מתייחס לזה כמצב, לא ידעתי שזה כך. הצורה בה זה מוצג בכל הפירסומים, זה טכניקה.

אורג

New member
זאת טכניקה , למעשה כמה טכניקות

שמטרתן להגיע למצב מסויים. אני גם יכול להבטיח לך שאף אחת מהטכניקות שמוצגות היום אינה אותה טכניקת ויפאסנה מקורית. שוב , זה לא שייך. בהתחלה פיתחו טכניקה אחת מסויימת להגיע למצב הזה ואחר כך עם השנים קמו עוד כמה טכניקות שאמורות להביא לאותו המצב. אני יודע על הרבה טכניקות כאלו אבל ניסיתי לא יותר משש , אני חושב שרובן מאוד מוצלחות אם כי לא כולן מיועדות למתחילים. כתבתי כבר מה דעתי על הויפאסנה של גוואנקה , אני חושב שהויפאסנה של אושו היא טובה מאוד , כנ"ל הויפאסנה של טיוהאר ושל אשיטה. אני לא מכיר את זו של עמותת "תובנה" לכן אני מעדיף לא לחוות עליה דעה.

hary_i

New member
נראה לי שיש כאן סתירה

מצד אחד אתה אומר שזה מצב, מצד שני אתה אומר שזו טכניקה. טכניקות יכולות להיות עשרות אבל שכולן יקראו לעצמן באותו שם, זה נראה מוזר ועד כמה שאני מבין ממך הן גם דומות אז האם זה לא מביא כאן מין תחושה של ידע שהלך וקיבל מספר צורות עם השנים? ואולי הסתלף הידע המקורי? איך אתה מוודא שאין כאן סילוף של ידע? ושוב, על תתיחס לדברי כאל השמצה של הטכניקה אלא כשאלה לגיטימית לדיון לגיטימי.

אורג

New member
אין שום סתירה

ויפאסנה זה מצב. אני לא מכיר את כל הטכניקות , אבל אלו שאני מכיר אינן מסולפות ולא רק מכיוון שהן עובדות , כלומר מביאות למצב של ויפאסנה. הידע לאו דווקא הסתלף אלא ההפך , נעשה משוכלל יותר ויעיל יותר ולכן היום ניתן לבצע חלק משיטות הויפאסנה בבית , כשבמקור זו הייתה טכניקה שיועדה למנזרים.

hary_i

New member
תקרא בעצמך

לפני שתי הודעות אמרת זה מצב ולא טכניקה עכשיו אתה חוזר שזה מצב. אם הידע נעשה משוכלל, איך אתה מסביר את מספר השיטות שקוראות לעצמן באותו שם? כיצד אתה קובע שהידע נעשה משוכלל? איזו דרך יש לך להוכיח זאת? זו בדיוק הסיבה שהאגודה הבינלאומית למדיטציה טרנסנדנטלית מדגישה את הלימוד אצל מורה מוסמך שלא יהיה ספק כלשהו של סילוף הידע וגם לשם כך מעודדת את המחקר האוביקטיבי גם זאת שלא יהיה ספק של סילוף הידע. למה הפחד הגדול הזה מסילוף הידע? שלא יגיע המצב של הודו שמצד אחד יש להם את הידע הנעלה ביותר מצד שני, אנחנו רואים באיזה מצב הם היום. ושוב, אני שמח על הדיון כאן ואל תיקח את דברי כאנטי אלא כשאלות לגיטימיות לדעתי.

אורג

New member
זאת הכוונה בשכלול

שכן ככל שהידע מעמיק ומצטבר ניתן לפתח שיטות שונות כדי להגיע לאותו מצב והסיבה שמכנים את כל השיטות בשם "ויפאסנה" פשוט מתארת את המצב אליו ניתן להגיע באמצעות הטכניקה. אפשר להשוות את זה להתפתחות האנטיביוטיקה , ככל שהידע העמיק , כך פותחו יותר שיטות של תרופות אנטיביוטיות. בהתחלה הייתה אחת. אני לא יודע מדוע האגודה למדיטציה טרנסטנדלית מדגישה את הלימוד אצל מורה מוסמך. אני לא נמנה על ראשי האגודה הזאת ולכן קשה לי לדעת מה מניע אותם. אם תבקש ממני לנחש , אני יכול רק להגיד שלדעתי דרך מורים מוסמכים האגודה מקבלת כסף ואילו במקרים אחרים לא. הגישבה הזאת מזכירה את הפרסומות של ב.מ.וו שמזהירות אנשים מפני חלפים לא מקוריים. לאבא שלי הייתה פעם מכונית ב.מוו שנת 78 , הוא קנה רק חלפים מזוייפים והיא נסעה כמו טיל. אני לא יודע אם זה ממש דומה , לא זה מה שמעניין אותי. רוב שיטות הויפאסנה שאני מכיר , מאוד מוצלחות. אני לא יודע כמה זמן היית בהודו , אני שהיתי שם יותר משנתיים (לא רצוף) ואני חושב שזו מדינה מרתקת , נעימה ומאוד נוחה גם לתושביה וגם למטיילים. אבל בכל אופן , אם אתה לא אוהב את המקום , זכותך לא לבקר בו וזכותך גם למתוח עליו ביקורת. דעתי שונה.

new_chance

New member
מתעניין

אני מתעניין במדיטציה ובפרט בויפאסנה. האם תוכל להסביר בקצרה מה ההבדלים בין הטכניקות השונות של ויפאסנה? אני חשבתי שאולי יש הבדל בשיטות הלימוד, אך הטכניקה עצמה אמורה להיות אחידה.

אורג

New member
אהלן

ניתן לומר כזה דבר. בסופו של דבר הויפאסנה מובילה לאיזה מצב שמכונה nave בלשון המקצועית והוא מצביע על פעולת מיינד חסרת מושגים וחסרת שפיטה. כלשון קצת יותר קונקרטית , יושבים בעיניים עצומות והעולם הנתפס מאבד את ממשותו שכן פעולת המיינד כבר אינה מסוגלת להפוך אותו למובן מעליו. זה מביא לחוויה ישירה של היקום בלא תיווך של המערכת מיינד אגו. המערכת הזו קיימת אך היא אינה מהווה חוצץ בין המתרגל לבין ההתקיימות של עצמו. אם הבנת מה שאמרתי , כל הכבוד לך , כיוון שהסאטורי של אתמול גורם לכושר ההתבטאות שלי להתפתל בדרכים שטרם יצא לי להכיר. במקור הייתה טכניקת הויפאסנה , טכניקה אנליטית וכך גם היא מוגדרת במקורות העתיקים. כלומר המתרגל היה מעלה בדעתו ספל ומנסה לפענח את מהותו של הספל כלומר "הוא כלי? הוא זכוכית? הוא מוצק? הוא מכיל נוזלים?" ובסופו של דבר הייתה מתקבלת במסקנה שאין ספל או שהספל הינו כל הדברים או משהו בודהיסטי בסגנון. היום עושים את הויפאסנה בצורות אחרות לגמרי. בדרך כלל מתחילים במעקב אחרי בתחושות הגוף שכן התחושות מועברות אל המוח ומצד שני המוח הוא גם העוקב ולכן נוצר כאן היזון חוזר בו המיינד מאבד את השליטה שלו על מעברי האנרגיה בין האדם ליקום. יש שיטות שמתחילות במעקב אחרי הנשימה.

אשכר

New member
אה, ועוד

1. בעיות פסיכולוגיות יש בכל מקום. גם באוניברסיטה. 2. בכל מקום בו יש מדיטציה רצינית - יש גם הפרה של איזון של ההגנות העצמיות של הבנאדם. ולכן אנשים חלשים יותר (או מופרעים יותר) (או סתם יציבים פחות) נואים להתפרק רגשית ואפילו פיזית בשלבים מתקדמים. גם בוויפאסנה וגם בטרנסצנדנטלית וגם בצבא. (אני משמיץ? בוא נשמור על אוביקטיביות, ופרופורציות. מה את/ה אומר/ת?) 2. קיבלתי טיפול מעולה מכירופרקטור, ובחינם. מה זה אומר?

barak001

New member
ויפסאנה

אני לא יודע מה הטכניקות שמלמדים, אבל השיטה כולה בראייתי היא חלק מהתפיסה הבודהיסטית. יש תאוריה ויש "הדרך" וזה החלק של התובנה בדרך. הארי, מצד אחד אתה תומך בחוכמת הבודהא ומצד שני שולל ויפסאנה. מבחינתי יש דרך אחת והיא זו שכתובה במקורות ודרכה בודהא הגיע להארה. עד כמה שאני ראיתי, הדברים ברורים מאד וקל לי לראות איך מיישמים את השיטה, אך היא בהחלט דורשת אימון רציני. אני מאמין שגם מTM התפתחו כל מיני שיטות ואם לא, לא ברור אם זה מעיד על דבר טוב או רע. אני ממליץ לבחון את כל השיטות. לא להאמין לאף אחד. פשוט לנסות ולראות למה את מתחברת.

hary_i

New member
מי אמר שאני שולל?

האם אמרתי שאני שולל ויפאסנה? העלתי תהיות לגבי הטכניקה אבל לא שללתי. לגבי התפתחות שיטות מ TM זה בדיוק הנקודה שבגלל האגודה הבינלאומית מדגישה כל כך את הלימוד ממורה מוסמך שלא יהיו סילופים של הידע. זו גם הסיבה לעידוד המחקר האוביקטיבי, על מנת לוודא שאין כאן סילופים. לגבי לבחון את כל השיטות כבר דובר כאן בעבר, סכנה רבה בדבר. וכאן אחזור על עוד משפט שאהבתי: חכם לומד משגיאות של אחרים, טיפש לומד משגיאות של עצמו. ואולי זו הסיבה למחיר הגבוה של TM האגודה הבינלאומית אינה רוצה שיבואו ללמוד את הטכניקה כדי לנסות עוד טכניקה, זו לא עוד טכניקה. אלא שיבואו אילו שבאמת, באמת מעוניינים לקבל את מה שהמחקרים מראים, את מה שמדווחים מאות אלפי המאושרים שכבר למדו את הטכניקה. אם אתה באמת מעוניין לקבל את זה תלך על זה אם אתה סתם מעוניין לנסות אז עדיף שלא תלמד את הטכניקה הזו. אף אחד לא מכריח אותך.

למעלה