חדשה. אפשר להציק?

CArlicK

New member
חדשה. אפשר להציק?

שלום בטח כבר שואלים אתכם מלא ודי נמאס לכם מחדשים שמציקים - אבל אני כבר ממש מבולבלת מרב אינפורמציה... רוצה להתחיל לרכב. עד שהאביב יהיה בפתח להיות כבר מוכנה לטיולים בהרים. מן הסתם - השלב הראשון זה לקנות אופניים... הסתכלתי בלוח ויש כמה שאפילו עומדים לי בתקציב אבל דבר שלא הצלחתי להבין - זה - כמה המידת שלדה זה קריטי? אם אני 1.62 (על סף גמדות) - איזה מידות אני יכולה להרשות לעצמי במידה ואקנה יד שניה? ואם אני לא אמצא יד שניה - יש חנויות מומלצות, ככה שלא יסתלבטו עלי וימקרו לי זבל במחיר מרשים? אשמח מאוד לטיפים קלים למתחיל המבולבל ותודות מראש!

iwcc

New member
לרוכבות נמוכות יש עזרה וייעוץ אמין

בחנות "סלאלום" ברחוב החשמונאים בתל-אביב עם מגוון רב של אופני הרים חדשים ומשומשים במצב מעולה, יחד עם מגוון חנויות של יצרנים סמוכות זו לזו כגון TREK, מצמן, וגם "כדורי התותח".

avitzurel

New member
תשובות...

דבר ראשון אני רוצה להגיד שנשמח לצרף עוד נשים לענף הנפלא שלנו. אני אישית אשמח שיהיו יותר פריריידריות (yeah right... dream on) אז ככה. מה התקציב שלך? לאיזה אופניים בדיוק את נמשכת יותר? ז"ק ש"מ (זנב קשיח או שיכוך מלא?) המידה של האופניים היא בהחלט קריטית זה יכול לקבוע בין אם הרכיבה תהיה עונג שמיימי או עינוי סיני ארוך שמתמשך ומשתמשך. את חייבת ללכת לחנות מקצועית או פשוט להסתובב עם מישהו שמבין באמת ושלא יעבוד עליך מקווה שעזרתי אבי צוראל

CArlicK

New member
אז ככה חזרה:

מה זה פריריידריות? 'מה התקציב שלך?' - עד 1500 כולל אביזרים. 'לאיזה אופניים בדיוק את נמשכת יותר?' - קודם תסביר מה זה הדברים האלה (זנב קשיח או שיכוך מלא) ואז אולי אני אדע לענות.... ומין הסתם....עינוי סיני לא ממש בסדר העדיפויות שלי. מתה לאופניים כבר!!!!

avitzurel

New member
תשובות

פרירייד - נו טוב כנראה שאת לא
אל תעלבי זו רכיבה מטורפת לרוכבים מנוסים או סתם לחולי נפש. ז"ק - זנב קשיח אופניים עם בולם אחד בלבד מקדימה בד"כ במהלך קצר כי השימוש שלו הוא מועט. שיכוך מלא - מתחלק לשני חלקים בולמי אויר או בולמי שמן מקדימה ובולמי אויר או קפיץ על בסיס שמן מאחורה. השוני נובע מייעוד האופניים עצמו. אבל אל תחפשי כאלה כי זה ממש יקר לך אופניים כאלה יכולות להגיע ל10000 ש"ח בלי יותר מדי קושי ועדיין לא התחלנו לדבר על אביזרים. אשמח לענות על עוד שאלות 164629148 - איי סיק יו אבי צוראל

CArlicK

New member
היבנתי אותך

פעם אחרונה שרכבתי על אופניים זה היה בגיל 8 בערך עכשיו אני רוצה אופניים כי הורידו אותי באלימות מהאופנוע (אחרי התרסקות) ואני צריכה משהו להטריף תאדרנלין לאן אני אגיע עם זה? אין לדעת. צריך להתחיל עם משהו, ואח"כ נראה לאן זה יסחוף אותי.... בכל מקרה - תודה על העזרה! אין לי ICQ (אני מהעבודה) אז אם אני אצטרך - אני אציק מפה. תודה!!!

tzurel

New member
הממ.. ככה

לפי דעתי התקציב שלך לא מסתדר עם מה שאת מחפשת כי אופניים ב1500 ש"ח לא יטריפו אנדרנלין הם יקחו אותך ממקום למקום גם בשטח. אופניים להטרפת אנדנלין זה ביג היט או כל אופני פרירייד אחרות. מה שאת מחפשת בעצם אלה אופניים לכושר לטיולים ולא לטירוף נכון? מצורפת תמונה שלי - פרירייד!!!

CArlicK

New member
מה מה מה ????

עם אופני הרים למתחילים אי אפשר להשתולל??? כמו בתמונה? (כזה אני רוצה !!!!) אל תבאס! בטוח אפשר.. רוצה אופניים לטיולים אבל לא לטיולי.... משפחות שכאלה טיולים שבסוף אתה גומר תיום הרוס שחוט מעוך גמור נשמע לי קצת יותר כיף...

tzurel

New member
תראי... תשמעי...

הדעות חלוקות בנושא... אני דוגל בזה שאי אפשר ואני צודק!!!! אם באמת נשתולל עם אופני מתחילים כמו שהשתוללתי באותו יוםרכיבה שתמונה זו צולה אנחנו נשמיד אופניים פשוט נשמיד. שום דבר לא יעמוד בעומד המעצורים לא יעמדו בעומס המהירות ובטח לא השלדה והבולמים.

CArlicK

New member
אני אבדוק את העניין

ואם אני אצליח להשמיד כיאות את הזוג הראשון שיהיה לי אני יעבור הלאה אבל אין סיכוי שאני קנה עכשיו משהו לשרוטים נתחיל בפשוט ואח"כ נראה...

bluesky13

New member
ב - 1500 אפשר וגם אפשר

הבעיה בפורום שאינך רואה עם מי את מתכתבת . רבו החברה כאן משוגעים לאופניים ואינם ברומטר מתאים למתחילים . אני אישית רוכב על הארו V1 ( פחות מ- 1500 ש"ח ) ונהנה לחלוטין ובחלט מתמודד בקלות עם מרבית המכשולים ברכיבת שטח.

CArlicK

New member
תודה! במצמן הייתי ולא התרגשתי

מהשרות זה היה בסגנון של 'יש את אלה ב1000, יש את אלה ב1400, תבחרי' ולא ממש התיחסו לשאלות כמו על גודל שלדה ומה ההבדל בין הסוגים אני אנסה גם את סלאלום! אולי הם יהיו יותר סמפטיים כי הם פחות ידועים... בכל מקרה - עבור יד שניה איזה גודל שלדה יכול להתאים?... או שזה כללי מדי ואני חייבת ללכת 'למדוד'?

iwcc

New member
לגובה זה של רוכב/ת אפשר להסתכל|בנדנ

על מידות שילדה של אופני הרים 14.5 עד 16.5 בתלות בהתאמה בין מבנה הגוף לגודל השילדה שאותו ניתן לבחון בחנות עם יחס אישי כגון "סלאלום" או שכנותיה ברחוב

CArlicK

New member
עוד שאלה קטנה...

הבנתי מה זה זנב קשיח ושיכוח מלא זנב קשיח יספיק לי? בהנחה שאני לא ממש מתאבדת שיעית אלה רוצה את הפאן שבעניין יותר מכל דבר... תודה!

mmor

New member
מסגרת!

מ165 ס"מ ועד 175 מידת מסגרת מדיום מ175 ל185 לארג"

timon1

New member
קודם כל, רצוי למדוד לכל מקרה

שנית, כתבתי לך הודעה אישית וע"מ לקרוא אותה עלייך ללחוץ על החיווי שלה בצד שמאל למעלה של המסך על הפס הכתום.

אופניים להתחלה..

היי ובהצלחה- בקשרלאופניים- חדשות מתאימות- merida mattspeed300 , אוליי גיאנט רינקון , בכל מקרה ממליץ על משומשות במצב טוב בתקציב שלך תוכלי להשיג: trek 4500' אוליי מרידה 500 ,ואוליי אוליי trek 4900 בכלל אם את יודעת "לסחור" תוכלי אפילו להשיג יותר. חשוב שהאופניים יהיו : קלות, מאלומניום, עם בולם "נורמלי" ( חשוב להרגשה שאחרי הרכיבה אם את לא מעוניינת בהרגשה של "פרקינסון") , מתאימות לגובה- לדעתי לגובהך תתאים מידה s,רצוי מאוד אופני 9 הילוכים, לדעתי בתקציב שלך לא תוכלי ללהשיג אופני שיכוך מלא ברמה מספיקה אפילו למתחילים, בכל מקרה תחפשי רק מותג ולא אופני מדבקה, ואל תתלהבי משמות מותג שנמצאים אצלך אי שם בזכרון מהילדות ( פיגו וראלי זה ממש לא "שמות" המילניום הנוכחי". בכל מקרה יש כתבות באתר האופניים של וואללה על אופניים ברמת כניסה לתחום. ד"א על איזה אופנוע שטח רכבת? תהני אמיר

CArlicK

New member
תודה!

לא רכבתי על אופנוע שטח רכבתי על אופנוע כביש (ER 5) בכוונה לעבור לשטח באופנוע הבא ולצערי זה לא קרה, וכנראה גם לא יקרה לעולם....

uribt

New member
סליחה על ההתפרצות אבל...

על איזו חנות של TREK מדובר? -מצטרף להמלצה על סלאלום, אחלה חנות, אחלה שרות!

למעלה