חדירה לפרטיות

אנני19

New member
שמתי לב למשהו מענין כאן בפורום

בכל פעם שמישהי מתלוננת שנפגעה מבעל\חבר שהסתיר ממנה בחורות בין אם הן וירטואליות ובין אם לא אתם ישר קופצים בשם ה"נאורות" ומבטלים את רגשותיה במחי יד. כן צריכה או לא צריכה להפגע-זה לא הוויכוח. העובדה היא-שהיא נפגעה. אצלה זה קו אדום. ומי אתם שתקבעו לה היכן הגבולות?? נכון שהיא לא היתה צריכה לחדור לפרטיות... אבל כנראה שהוא נתן לה להרגיש על הקנטים אם היא הגיעה לכזה מצב.

seeyou

New member
לא כול מי ש"נפגע" הוא "הקורבן"

בחיים אין מושג "צדק" האמת שלה או שלו או של מי שקורא זה לא אותו "אמת" לכן גם האמת...מת
, Never did two men make the same judgment of the same thing; and 'tis impossible to find two opinions exactly alike, not only in several men, but in the same man, at diverse hours. , ה"אוביקטיביות" של המשתתפים בפורום הוא "בע"ם"
-בהתאם להתנסותו או הבנתו ואין לדעתי שום אינטרס לבטל את רגשותיה במחי יד. יוסי

chenby

New member
העובדה היא

שהיא חיטטה לו בדברים, בפרשנות שלה היא נפגעה. פגיעה היא לעולם לא עובדה - היא דעה. כל רגש- הוא תוצר של פרשנות למחשבה מסויימת - שמגיע מגירוי מסויים - או מגיע סתם. למשל - היא חיפשה לתפוס אותו, היא ראתה משהו, מיד עלתה המחשבה- הוא בוגד בי - מיד עולה הרגש של הפגיעה. כשאנחנו מחליפים פרשנות אנחנו מגיבים אחרת. אולי היא היתה אומרת לעצמה- אוקי, הוא מחפש בנות ברשת, אולי זה סימן בשבילי שהקשר הזה לא מתאים לי - הרגש שעולה מתוך זה- קודם כל הערכה עצמית, ודבר שני, יש בהירות המעשה הוא אותו מעשה- איך היא מגיבה למעשה- פה האחריות שלה. אף אחד לא קובע לה גבולות, אנשים מביעים את דעתם. ובעיניים של הרבה, לחפש בנות ברשת לא פחות גרוע לחטט בפרטיותו של אדם אחר ללא אישורו. הוא לא נתן לה להרגיש כלום. הם שניהם יחד אחראים למצבם. היא אחראית לאיך שהיא מגיבה אליו, הוא אחראי לאיך שהוא מגיב אליה, הם שניהם אחראים להתקרב או להתרחק. אז הם החליטו להתרחק - הוא לאינטרנט, והיא למחשבות שלה ולחיטוטים שלה בהמשך. כל מצב בחיים שקורה לי, אני הבאתי אותו לחיים שלי. האחריות שלי תמיד לבדוק מה חשבתי אתמול שדרכו נוצר היום, ובעיקר מה אני חושבת עכשיו שדרכו אני איצור את מחר. ובטח שלא הוא מחזיק במפתחות לאושר שלה. כשהיא תבין את זה באמת, היא לא תיפגע משום דבר. וכשאנחנו בוחרים לא להפגע (כי זו בחירה כמו כל דבר אחר) אנחנו יוצרים בהירות - למצוא את מה שאנחנו באמת רוצים - ולהתחיל לעשות משהו בשביל זה. ואז גם לא יהיה אף אחד ש"ייתן" לנו להרגיש בקנטים. כי אנחנו מחליטים איך אנחנו מרגישים.

התשובה לפי לוקס

וגם-אני אמר לכם שאלו וינתן לכם דרשו ותמצאו דפקו ויפתח לכם: כי כל-השאל יקבל והדרש ימצא והדפק יפתח-לו: ומי בכם האב אשר ישאל ממנו בנו לחם ונתן-לו אבן ואם-דג היתן-לו נחש תחת הדג: או כי-ישאלנו ביצה היתן-לו עקרב:

למעלה