חג שמח, למה חוגגים

מלכה 5

New member
חג שמח, למה חוגגים

סוכות? מצרפת קישור נחמד בנושא, הקישור דורש הגהה אבל זה כבר לא אנחנו נעשה.

עמליה3

New member
שבת שלום וחג שמח

כמה נחמד לשבת בסוכה אצל הבת עם הנכדים. השיר המתאים לנו. "הנה מה טוב טמה נעים שבת אחים גם יחד" כל העיר מלאה סוכות אינסטנט אבל ראיתי הבוקר בצעידה שוכה אחת אמיתית שילדים בנו לבדם מקרשים סכך וסדינים ובתוך הסוכה מזרון ועליו ישנו חברה. טעם של פעם. בנותי גם הן נזכרו איך אבא היה בונה להן כל שנה סוכה והן היו ישנות בסוכה כדי שבלילה לא יבוא לגנוב להן את הקישוטים. איזה חג מרגש זה היה......

נורית44

New member
חג שמח../images/Emo140.gif

בוקר טוב שבת שלום וחג שמח מלכה עמליה ולמצטרפים אמש חגגנו את החג בחיק המשפחה הבעל הילדים וחברהם היה נעים ומהנה יום ניפלא שיהיה לכולנו מצרפת אתר- הפסטיבלים של סוכות
נורית

erika6

New member
בוקר טוב חברים שבת שלום וחג שמח

כמה כיף להיות אתכם לקרוא ולהנות מכל מה שאתכם כותבים ומעבירים. מעבירה לכם מצגת שקבלתי מרוקסאן ובקשה להעבירו לכם להנאתכם מילאנו

erika6

New member
לעמליה, מלכה, נורית אמרתי בוקר טוב

אז בוקר טוב לכן וחג שמח

erika6

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo218.gif

מצגת יפה מקסם שדות ירוקים

yaely2

New member
מנהל
שבת שלום וחג שמח לערים ולישנים../images/Emo199.gif

בוקר טוב וחג שמח לכוללללללללללללללללללם,
בוקר טוב למלכה, לעמליה נורית ואריקה כיף להיכנס ולראות אתכם פה. תודה רבה למלכה על הקישור, עמליה, אני כל פעם נהנהית מהמצגות של אחיך, יפות חדות וברורות. תודה לך. נורית חמודה תודה לך על המידע שהבאת. לאריקה ורוקסן תודה תודה. לעניין השאלה ששאלתי בקשר לקישור של מלכה: התלמוד מלא בוויכוחים בתחילה אין מקבלים איש את דברי רעהו וחולקים אחד על השני, בדיוק כפי שרואים בקטע שהבאת. זה היופי. מדוע היופי? כי אין הם מושפעים איש מדברי רעהו, כל אחד אומר בדיוק מה שהוא חושב לגבי הסוגיה מתוך מסקנת לימודו שלו ולבסוף כולם מגיעים למסקנה משותפת ויש רק הלכה אחת. (הלוואי עלינו). אני התכוונתי מדוע חג הנחגג לרגל העובדה שישבנו בסוכות בדרך לכנען ,ללא חשיבות לתאריך (כי כל הזמן ישבנו בסוכות), מדוע דווקא נחגג בתקופה לא נוחה. (הבאתי קישור מספר ויקרא להראות שאין חשיבות לתאריך) התשובה טמונה בעובדה שבתקופת התנ"ך ואף מאוחר יותר היו החקלאים (והיו רבים כאלה) בונים להם סוכות לגור בהם כדי לשמור על היבול, גם מפני גנבים על שתיים וגם מפני שודדים על ארבע. בעונת האסיף מפרקים החקלאים את הסוכות ונכנסים הביתה. אז, רק אז יוצא היהודי מביתו לבנות סוכה. כדי שלא תתערב סוכת שמירה בסוכת חג. קיראו מה כתבה אתמול אדזה: "היה מעניין לנסוע באזור השרון ולראות עוד סוכות מוארות,מראה ייחודי מאד." גם אם הייתה כותבת זאת לפני 2000 שנה גם אז זה היה מראה יחודי, כי כל הסוכות היו מוארות וכולן היו של היהודים. זה ההסבר לחג שנחגג לשם החג ולא לשם הנוחיות של האדם. לאלה שקראו עד הלום, בקשה. אני אשים הודעה מוצמדת (שאי אפשר להזיזה) בקשר לטיול לעכו. ממש מבקשת מי שלא בא שלא ירשם שם. רק מי שמתכוון לבוא. אלה שרוצים להסביר מדוע אינם באים, אנא עשו זאת בשרשור רגיל

נורית44

New member
חג שמח אריקה ויעלי../images/Emo24.gif

וכמובן לכל החברות והחברים שיצטרפו בהמשל סירטון מחול החרבות להנאתכם (רמקולים) נורית

שבת שלום וחג שמח לבנות ה../images/Emo82.gif

לכל החברות על כל הדברים הדברים היפים שהבאתם לפה, אני חולקת את זמני בין הסוכה
(אין שם מחשב
) לבין הבית, כמובן שגם לא וויתרתי את צעדת השחר שלי, בסוכה מבית אבא היו ספות וכריות שיהיה נוח לשבת כל היום, דיברו שם רק דברי תורה וזמירות של חג, היום בסוכה המודרנית שחתני ובני בנו לנו,שיחקו כל הלילה קלפים, אני הייתי עיפה וישנתי, זהו הסוכה של אז ושל היום,העיקר שיש סוכה, ואני מרוצה שאני נמנית על יושבי הסוכה,למה? השבוע שמתי לב שרוב גולשי האיטרנט בכלל לא בנו סוכה ולא מתכוונים לשבת בסוכה,ועוד מכריזים בכאילו אני לא דתי(ה)
אני חילונית ואני אוהבת חגים , "לא מתביישת" להגיד

שי1951

Member
חג שמח ושבת שלום לבאי ../images/Emo82.gif הפורום

חג שמח ושבת שלום לכל החברות והחברים שמבקרים ועוד יבקרו ב
הפורום שיר בביצוע שושנה דמארי - מפי אל - ומתאים לחג הסוכות אך בעיקר שרים אותו בשמיני עצרת - הוא היום השמיני של סוכות - וידוע בשמו העממי שמחת תורה

חיניה

New member
שבת שלום ומועדים לשמחה.שוש

לא התבלבלת קצת?אמנם הקירות בתמונה שלך יכולים להיות סוכה או סתם קיר עץ.אבל השולחן ערוך לסדר פסח עם מצות וכו. לא חשוב. העיקר הכוונה

יוהוו נכון חיניה ../images/Emo6.gif זה לא אני

אשמה
גוגל מוגל
עירבב את התמונות של הרגלים, התמונה/ציור כל כך יפה בעיני שמהרתי להדביק בלי לבדוק בציציות, כל הכבוד לך על ההבחנה שלך

yaely2

New member
מנהל
שבת שלום שי ותודה על השיר ../images/Emo168.gif

שלום שי וכולם,
השיר שהבאת הוא אכן פיוט לשמיני עצרת - שמחת תורה. חבל ששושנה דמארי לא סיימה את כל מילות השיר. אני מביאה את מילות השיר כי יש בהם דבר מעניין. שימו לב כל שורה לאחר המילה אין/ואין המילים מתחילות לפי סדר הא"ב, לקראת הסוף כדי שיסתדר בצורה שלמה בבתים הכפילו את הש' והכפילו את הת'. למשל אין אדיר כה', ואין ברוך כבם עמרם... רק רציתי שתדעו.

שי1951

Member
../images/Emo51.gifיעלי על האינפורמציה בקשר לשיר

יעלי על האינפורמציה בקשר לשיר אחרי מה שציינת בקשר לשיר (סדר ה - א-ב) הקשבתי שוב למילים ו ... נכון, לא שמתי לזה לב בעבר כשהקשבתי לשיר תודה על המידע !!!

yaely2

New member
מנהל
צדקת שי, מילות השיר לא עברו ../images/Emo10.gif

שלום שי וכולם, לא שמתי לב שתפוז חתך לי חצי הודעה. הנה השיר במלואו מִפִּי אֵל מִפִּי אֵל. יִתְבָּרַךְ יִשְׂרָאֵל: אֵין אַדִּיר כַּיָי. וְאֵין בָּרוּךְ כְּבֶן עַמְרָם. אֵין גְּדוֹלָה כַּתּוֹרָה. וְאֵין דּוֹרְשָׁהּ כְּיִשְׂרָאֵל: אֵין הָדוּר כַּיָי. וְאֵין וָתִיק כְּבֶן עַמְרָם. אֵין זַכָּה כַּתּוֹרָה. וְאֵין חמְדָה כְּיִשְׂרָאֵל: אֵין טָהוֹר כַּיָי. וְאֵין יָשָׁר כְּבֶן עַמְרָם. אֵין כְּבוּדָה כַּתּוֹרָה. וְאֵין לַמְדָנִים כְּיִשְׂרָאֵל: אֵין מֶלֶךְ כַּיָי. וְאֵין נָבִיא כְּבֶן עַמְרָם. אֵין סְמוּכָה כַּתּוֹרָה. וְאֵין עוֹזְרָהּ כְּיִשְׂרָאֵל: אֵין פּוֹדֶה כַּיָי. וְאֵין צַדִּיק כְּבֶן עַמְרָם. אֵין קְדוֹשָׁה כַּתוֹרָה. וְאֵין רוֹחֲשָׁה כְּיִשְׂרָאֵל: אֵין שׁוֹמֵר כַּיָי. וְאֵין שָׁלֵם כְּבֶן עַמְרָם. אֵין תְּמִימָה כַּתּוֹרָה. וְאֵין תּוֹמְכָהּ כְּיִשְׂרָאֵל:

למעלה