חג שמח לכולם.

MOOLKI

New member
חג שמח לכולם.

רציתי לשאול 1. מה הביא אתכם לפצפיזם? 2.האם אתם לא רואים שזהו אקט לא מוסרי בעליל?

חג שמח

1. מה הביא אותי לפצפיזם.... האמת שתמיד הייתי נגד אלימות, נגד לפתור סכסוכים באלימות... ככה אימא שלי לימדה אותי, ואני חושבת שבעצם ככה אימא של כולנו לימדה אותנו.... "לא לאלימות כן לסובלנות"-- הססמה בערוץ 6.... ואני באמת האמנתי בכל ליבי, שאפשר- כן, אפשר לפתור דברים בלי אלימות, בלי הרג בלי רצח בלי דם כאב בכי וצער... רק שתדע שהתחזית לעולם שלנו היא שיום אחד תפרוץ מלחמה והעולם ייחרב... פצצת אטום אחת ועוד אחת נגדה... ונגמר העולם. אלא אם כן מתישהו אנשים יפסיקו עם הרדיפה הבלתי נשלטת שלהם לעוצמה כוח והרס של האחר- ויסכימו על הסכם פריקת נשק. כל כך הרבה מדינות מפתחתות להן נשק גרעיני... והכל מתחיל מזה שהטכנולוגיה בכלל תומכת בייצור נשק חדש ופיתוח נשק... בזמן שיש מליוני אנשים רעבים, ילדים יתומים, זיהום אויר... בני האדם מחפשים להם עוד דרכים כיצד להרוס את עצמם ואת הסביבה שלהם... נשק- זו לא הגנה. נשק זה תקיפה. מי שמשתמש בנשק פוגע בצד האחר... הגנה זה מגן, זה קסדה... זה מגן עליך מלהפגע. ברגע שיש לך נשק, אתה בעצם תוקף את מי שתוקף אותך... מה שמביא ליותר הרס מוות וכ'ו... תסכים איתי שבמדינה שבה יש 20 אנשים אלימים תהיה פחות אלימות מבמדינה שבה יש אלף אנשים אלימים? אחרי הכל אלימות היא עניין יחסי, וכן, אני חושבת שאת תרומתי לעולם פחות אלים אני עושה בכך שאני לא מוכנה לשתף פעולה עם ההשמדה העצמית וההדדית של בני האדם... לא, אני לא רוצה להחזיק בידיי דבר שנוצר בכדי לפגוע באחר, ואני לא אתרום לגוף התומך בשיטה זו ל"הגנה" ו"פתרון סכסוכים". 2. אני לא רואה מה לא מוסרי ברצון שלי לא להזיק לא להרוג ולא לשתף פעולה עם נורמות אלימות... האם אתה לא חושב שהעובדה שאתה תומך באלימות היא לא מוסרית?

MOOLKI

New member
תגובה

גם אני נגד אלימות. עולם בלי אלימות זו אחלה שאיפה אבל יש לעשות הפרדה בין שאיפות לבין מציאות בשטח. """"""""נשק- זו לא הגנה. נשק זה תקיפה. מי שמשתמש בנשק פוגע בצד האחר... הגנה זה מגן, זה קסדה... זה מגן עליך מלהפגע."""""""""" על איזה חומר את?נשמע לא רע... נשק זה לא תקיפה. תקיפה זה מה שעושים עם הנשק. אם לך יש רובה ואת מנסה להרוג אותי אז גם אני ארכוש רובה ואזהיר אותך שבפעם הבאה שתנסי גם את תחטפי. מה את מצפה?שאני אסתובב כל היום עם אפוד מגן בתקווה שתפספסי את הראש שלי? אני יכול להחזיק בנשק גם בלי לפגוע באף אחד. קצת לחשוב לפני שכותבים לא יזיק... הרצון שלך לא לפגוע ולא להרוג הוא מאוד מוסרי. הצעדים שאנשים נוקטים עקב כך הם לא מוסריים. לא לשרת בצבא זה לא מוסרי. אנחנו חיים בחברה ולא אינדיווידואלים מפוזרים וכמו שאני שירתתי את המדינה ובכך איפשרתי לך לחיות כך גם את צריכה לתרום את חלקך. צריך לעשות הפרדה בין משאלות לב לבין מציאות. מי שלא עושה את ההפרדה הוא לא מוסרי.

הפרדה

ההבחנה בין הגנה להתקפה היא הבחנה בין אלימות מוצדקת לאלימות לא מוצדקת. מבחינתי כל אלימות היא לא מוצדקת. הגנה ברוב המקרים זה הרבה יותר התקפה מהגנה. ההבחנה בין אלימות לכלי שמשמש לאלימות סבירה, אבל לא במקרה שמדובר בכלי שמטרתו העיקרית והכמעט בלעדית היא הפעלת אלימות (בלי קשר למוצדקת או לא). אקדח, רובה, רעל, תותח, פצצה, מטוס קרב, טנק, מקלע, וכולי, זה נשקים ותו לא ואין מה להכנס בעניינם לשאלה של כוונת המפעיל, כי כוונת היצרן היא ליצור כלי השמדה וזה השימוש היחידי שלו. ובבקשה תוציא מהרפרטואר שלך את ההתנשאות השקרית שהפעילות שלך במפעל ההרג וההשמדה איכשהו מאפשרת לאנשים אחרים לחיות.

bimbambam

New member
בכלל לא צריך

לעשות הפרדה. אם יש לך משאלת לב אמיתית וכנה, הדבר הכי נפלא שאתה יכול לעשות הוא ללכת בעקבותיה ולהפוך אותה למציאות שלך. אם משאלת הלב שלך היא לשרת את המדינה ולקחת חלק בגוף אלים כמו צבא, זאת זכותך. אני לא רוצה לשרת "מדינה". אני מעדיפה בהרבה לשרת אנשים, וזה גם מה שאני עושה. ואני לא מרגישה שום פחד כשאני מסתובבת בעולם ולא שום צורך להסתובב עם נשק. ונדמה לי ששנינו חיים על אותו כדור. ככה שהכל תלוי בך :)

כמה דרמה

2. אקט לא מוסרי? אני מוכן להסכים שאני מבין איך לפי אמות המידה שלך, ששונות מאוד משלי, אתה חושב שזה לא מוסרי "להפקיר" אנשים לחסדי אלימות אחרים. דבריך מעידים על השטחה במקרה הטוב או בורות במקרה הרע ביחס למה זה פסיפיסם. ומה פה בעליל?

למעלה