חג שמח לכולם!

זוריקה

New member
חג שמח לכולם!../images/Emo20.gif

כפי שרובכם פה יודעים, היום התאריך ה21.12, בתאריך זה נחגג אחד החגים הפגאנים ה"יול" או בשם אחר:"אלבאן ארתואן". זוהי היממה בה הלילה הוא הכי ארוך, וזהו החג בו נולד האל מחדש לאחר מותו בסמהיין-(עוד אחד מהחגים הפגאנים),זהו החג שבו האור גובר על החושך והימים מתחילים להתארך, בכל מיקרה, רציתי לאחל לכולכם חג שמח, (כמובן שההודעה מכוונת בעיקר לקהילה הפגאנית, אבל בכל זאת חג שמח לכולם!) אני אישית עוד לא יודעת מה אני מתכננת להיום, אבל כפי שאני מכירה את עצמי,אז בטח עוד כמה דקות אני אתכנן את הטקס הכי "מסודר" ו"מושקע" בעולם! אז חג שמח!

itai90

New member
יול שמח לכולם

לצערי הרב השנה אני לא יחגוג את יול בגלל שלפי דעתי אני לא מבין את החג מספיק בישביל לחגוג אותו אולי שנה הבאה בנתיים לכול מי שחוגג יול שמח בברכת האור פם

Pagra Baleben

New member
חג שמח../images/Emo13.gif../images/Emo185.gif

גם אני לא אחגוג את החג, כי אני גם עדיין לא מבינה מספיק את המשמעות והכל. רציתי לחגוג עם אנשים שיודעים, אז הייתי אמורה לחגוג עם חברות שלי, אבל בסוף התבטל-_-

זוריקה

New member
אמנם זהו היום..

הקצר ביותר, אבל ע"פ התאריך המדוייק (21.12), החג היה אמור להיחגג אתמול.

L e s t a t

New member
אנחנו לא חוגגים על פי התאריך הקבוע

אלא על פי הטבע. על פי הטבע, אתמול היה היום הקצר ביותר בשנה. אנחנו לא חוגגים תאריך מכני רק כי זה המכנה המשותף, אנחנו חוגגים את הטבע, אי אפשר לחגוג את השמש אם אין שמש.

זוריקה

New member
...

נכון, אבל התאריך ניקבע במיוחד כי זה לרב באמת התאריך של היממה בה הלילה הכי ארוך, וזה גם לא כ"כ משנה כי יש כאלו החוגגים את היול במשך שבוע שלם. בארצות סקנדינביה למשל, כל הזמן מחג המולד עד לראש השנה ניקרא מבחינתם JULE, והם חוגגים אותו במשך כל הזמן הזה. אז כל אחד נוטה לחגוג את החג ע"פ המסורת שלו. שלך אסתי.

L e s t a t

New member
צודקת אסתי

אבל עדיין, אנחנו חוגגים את היום הקצר ביותר בשנה וזה היה השנה ב22 כמו כמעט בכל שנה. שימי לב גם, שלפעמים מציינים את החג כמתקיים בין ה20 ל-22 לחודש (יענו, נופל על שלושתם).

זוריקה

New member
צודק טל

אבל עדיין, התאריך ניקבע מסיבה מסוימת,אז אני חושבת שצריך\אפשר לחגוג גם אותו, אני חגגתי את החג בצורה כזו: ב21- טקס לכבוד בוא היול הקרב, ב22-טקס לכבוד היול שהגיע. שלך אסתי.

מי אגם

New member
אני לא חושבת שפעם ידעו

את היום המדויק שהוא היום הקצר ביותר בשנה... חוץ מזה שלדעתי ראוי לפרוס את החג על פני כמה ימים, כמו שעושים עם ימי הירח המלא.

דווקא חישובים מתמטיים בעבר

היו מדוייקים להפליא, יחסית למה שהיינו מצפים. אך בכל מקרה בתרבויות רבות לקחו טווח בטחון (רק לדוגמא, ראש השנה היהודי הוא יומיים ולא יום כדי לא "לפספס" ויש עוד תירוצים). היום עם הכלים שעומדים לרשות האדם, אנחנו יכולים לדעת בדיוק מתי הירח מלא (עד לדיוק של אלפית השניה, אבל את מי זה מעניין) ומהו בדיוק היום הארוך, הקצר וכו´ ביותר. הדברים הללו גם משתנים לעיתים עם הזמן. בעבר קבעו תאריכים קבועים (לרוב) כדי שכולם יהיו "מסונכרנים". כיום ניתן לבדוק, מי שמעוניין בדיוק רב - לבדוק באתר של הצי האמריקאי שמספק שעות שקיעת השמש, זריחתה, זריחת הירח ושקיעתו, מתי הירח מלא וכו´ באופן מדוייק ביותר (כמובן, שצריך להתאים את זה לשעון ישראל). אולי גם בארץ יש מקום שבו זה רשום וכיום ניתן להזמין לוחות שנה שכל הנתונים האלה מצויים בהם לשנים מראש. גם בעיתונים מפרסמים שעות זריחה ושקיעה, מצב ירח וכו´... כך שהיום זה קל יותר

למעלה