בתור "רוסיה"- תגובה
נראה לי שהמאמר הזה שקישרתם כאן, נכתב בטון סאטירי.... כבכיכול בקטע של הקצנה לסטיגמות שעדיין קיימות בחברה על רוסים...
בכל מקרה, אם יש אמת בכתבה הזו, אז היא מאד מנופחת מעבר לפרופורציה, ובכל מקרה, פחות מתייחסת לחבר'ה שעלו מרוסיה בשנות ה 90 , ועכשיו כבר ברובם יותר ישראלים...
נכון, על חשיבות הטיפוח האישי נראה לי שרוב הבחורות שמעו מאימא שלהן כבר מגיל צעיר, אבל אני מאמינה שלא פחות מבנות עדה אחרת... ועובדה שיפייפיות ומטופחות יש לנו תודה לאל מכל הגוונים. כנ"ל לגבי החשיבות של היכולת לבישול.
לגבי השתייה- בולשיט. נכון שנחשב שברוסיה יש מספר רב של אלכוהוליסטים , אבל:
א. ברובם גברים. (שפיזיולוגית, לרוב מצליחים לשתות יותר מנשים)
ב. פחות בארץ, הרבה יותר ברוסיה , שם זה נחשב קטע של "מי שיותר גבר שותה יותר" נשים לא מתחרות מי שותה יותר.
ג. שם זה גם מצב של אבטלה ועוני באחוזים גבוהים בהרב איזורים, ושתיה מוגזמת היא תופעה חברתית שבאה שם הרבה פעמים יד ביד עם מצב כלכלי קשה. אין הרבה דרכים אחרות לבלות, אז שותים.
אגב, המצב הזה שבו לא מעט גברים ברוסיה נכנעים להרגל המגונה הזה , היא בחלקה הגדול הגורם לזה שגברים לא מאריכים חיים במיוחד , או שקשה להם להישאר במסגרת של משפחה(מכאב הקטע של לא מעט משפחות עם אמא וסבתא)
אז הגברים שכן בסדר, שעובדים, מפרנסים, ומסוגלים להיות בעלים ואבות למופת זה "מצרך" מאד יקר ערך- וככה אפשר להסביר את המסירות ואת "החינוך השוביניסטי" שמתואר בכתבה .
והקטע של ה"קוד" או יותר נכון, התפיסה , ש" אם אני נראית טוב ומשקיעה בעצמי זמן, כושר וטיפוח אז הגבר שאיתי חייב להרוויח את הזכות להיות איתי"
זו גישה שהיא יותר עניין של אופי מאשר של השתייכות לעדה. ואני חייבת לציין שראיתי אותה דווקא יותר אצל ישראליות מאשר אצל בנות ממוצא רוסי, בטח ובטח כאלה שכבר יותר מ 5 שנים בארץ....