חג עצמאות שמח - חדש

kikoman11

New member
חג עצמאות שמח - חדש

שלום לכל חברי הפורום, אני מאוד נהנה לקרוא פה (דיי הרבה זמן), אני אוהב לקרוא את כל הניתוחים ולהבין משמעויות חדשות של השירים אני בן 15 וכבר מגיל קטן שמעתי פינק פלויד (אחי הגדול סחף אותי לזה) והשנה במיוחד התחלתי לשמוע באינטנסיביות וגם לנתח יותר את השירים אני גם מנגן על גיטרה ואוהב מאוד לנגן פינק פלויד אני מקווה להנות פה ולפי מה שהבנתי זה לא כל כך קשה נ.ב כמובן שיש לי כרטיס להופעה של רוג'ר :)

שלום קיקומן ../images/Emo24.gif

וברוך בואך לפורום
למרות שאתה כאן "די הרבה זמן", לדבריך. איזו תקופה של הפלויד אהובה עליך?

kikoman11

New member
תודה תודה

אני פחות מתחבר לשנים הראשונות שלהם, במיוחד לאלבום הראשון. אני אוהב יותר את התקופה של meddle והלאה, dsodm ענקק. wywh יצירת אומנות אין מילים. the wall.. אני אוהב כמה שירים, האלבום בכללי פחות טוב לדעתי לעומת זאת חברו the final cut אולי האלבום האהוב עלי ביותר. כמובן שאני אוהב את האלבומים שלפני גם.. אבל פחות אני יותר מתחבר לסגנון הרוק המתקדם שהתחילו לעשות..

FunkyMonk

New member
עזוב את ציף

היא לא אוהבת רוק מתקדם, אז היא מכחישה כל קשר של הפלויד לז'אנר הזה. (אם כי הפלויד ברוב שנותיהם עשו רוק מתקדם, משנת 71' עד 79' כמדומני. לפי מה שאני יודע ה"ליטוש הסופי" כבר אינו בגדר פרוגרסיב.) אז יש לי חבר לאי-האהבה לחומה? וו-הו! לא יצעקו רק עלי! ד"א, אתה ממש מפסיד, השנים הראשונות שלהם ממש טובות, PATGOD בסדר לטעמי, SOS מעולה ומשובח, בהחלט אחד האלבומים הטובים שלהם לדעתי.

N a V e

New member
על פלויד ורוק מתקדם ...

כדאי לקרוא באתר mitkadem.co.il של ברייטמן .

N a V e

New member
הלו

אני זכר ונתתי את האתר הזה סתם כדוגמא למישהו שחושב שפלויד זה רוק מתקדם.גם אני לא חושב שהם רוק מתקדם.

kikoman11

New member
שמי בישראל - עמינדב

כן אני יודע שם מוזר.. וציףציף אז איך מגדירים את סוג המוזיקה שעשו באלבום למשל dsodm? חשבתי שבגלל כל האפקטים שהכניסו זה נקרא מתקדם..

holo

New member
קוראים לזה פשוט רוק.

רוק עם קונספט, אם להתפלסף..

wish i was here

New member
אין כזה דבר "פשוט רוק"

יש אינספור תת סגנונות תת-תת סגנונות נגזרות שלוחות ושילובים..ככה שפשוט רוק אין. מה גם שאם יש אז זה הרוק של שנות החמישים....שזה לא פינק פלויד

itaikuskus

New member
לא ולא

הרוק בשנות ה50 שאתם מתארים לעצמכם קרוי- רוקנרול, או יש להקות שמנגנות סגנון בשם רוקבילי. "רוק" נגזר מהמונח רוקנרול בשנות ה60 כשלהקות התחילו לשבור את המסגרת ולנגן דברים קצת אחרת.

Shakty

New member
הרוק דווקא התחיל כנגזרת של פולק

ולא של רוקנרול או רקבילי (למרות השמות הדומים) אף אחד לא התעניין מה הדעות הפוליטיות\חברתיות של צ'אק ברי אלוויס פול אנקה או ניל סדקה... לעומת ג'ון באאז פיטר פול ומרי ואולי מי שהמציא את הרוק בעיני רבים : רוברט צימרמן. אולי הגיטרות וחטיבת הקצב מחברים את הרוק לרוקנרול אבל בעצם מה שיוצק את התוכן לרוק זה התוכן שלו. לא עוד I WANNA HOLD YOUR HAND אלא HOW MANY ROADS MUST A MAN WALK DOWN.

itaikuskus

New member
אמת.

אני חושב שזה התכה של הפולק עם הרוקנרול ה"מסורתי". הביטלס הושפעו מאוד מליטל ריצ'רד וריי צ'ארלס, אך גם מבוב דילן.

בערך...

אני יודעת שבספרות משנות השבעים היה נהוג לומר שהרוק נולד כאשר החלו לכתוב שירים על נושאים אחרים מלבד רומנטיקה, אבל זה לא מדוייק. ראשית, אי אפשר לשים את צ'ק ברי או אלביס, באותו משפט עם פול אנקה וניל סדקה. השניים האחרונים היו crooners בסגנון הישן, ולא היה להם שום קשר לרוקנרול (אך הם היו "פופ" במובן הרחב של המילה). במה שהיה לצ'ק ברי לומר, התעניינו אף התעניינו, ושיריו של ברי הם חשובים (וכך גם באדי הולי). הרוק כמו שאנו מכירים אותו התחיל עם הביטלס וה"פלישה הבריטית" ואולי כמה דקות לפני כן, אם להאמין לאמריקאים, עם ה-frat rock בתחילת שנות השישים (ואתם מכירים את Louie Louie של הקינגזמן), וסצינת הסרף של קליפורניה. סצינת הפולק באותם ימים היתה נפרדת לגמרי, מבחינה דמוגרפית ורעיונית. הפולקיטסים לא ירקו אפילו לכיוון הרוק. החיבור בין הפולק לרוק נעשה רק כאשר דילן עבר לגיטרה חשמלית, והפולק-רוק נולד, מתישהו 1964-1965. הפולק הוא חלק משורשי הרוק, אבל סצינת הפולק של אז, לאו דווקא.

itaikuskus

New member
אגב,

המעבר של דילן גרר הרבה מאוד תגובות נזעמות בקרב סצינת הפולק, ואף בהופעה הראשונה שהוא הופיע עם הרכב מלא, רצו להוריד אותו מהבמה.

למעלה