חגיגות ה-25

Forum User

New member
חגיגות ה-25

"25 ארוחות מלאות ב-25 שקלים או פחות": פרוייקט מיוחד של TimeOut (עמוד 38). שלא תגידו שלא אמרתי לכם

meravbr

New member
WOW ../images/Emo70.gif

בכלל איזה מגזין מעולה
והסקירה גם מעניינת, תודה!

ננה f

New member
האמת חייבת להאמר מירב,

חלק גדול מהמאמרים שם נראים כמו כתבות פרומו שיצאו מטעם מעודדי מכירות, ההתלהבות שבה נכתבים חלק מן הקטעים , אפילו על המסעדות החדשות , נראים כאילומ מישהו הכתיב אותם. כמה שמחה וששון, על מקומות חדשים שחלקן עדיין בהרצה, ואנחנו כולנו פה, או לפחות מי שניסה, יודע שאין הדברים כהוויתם. אני עדיין, וכמעט תמיד, מעדיפה ביקורות של קהל, לא מקצועי, שיודע מה טעים לו. -:)

meravbr

New member
ברור,

אי אפשר למצוא רק ביקורות "עוקצות" בעיתון שרוצה להימכר ושרוצה להתקיים - כן, גם מפרסומות (את יודעת, בעולם שלנו זאת בכ"ז לא מילה גסה) אני התפעלתי מאד מהפורמט ולכן נעצתי, גם אם זה מספק להם שירותי יחצנות ליממה (כולנו פה מכירים את רוב ערוצי האוכל השונים - שרובם מפרסמים לא מעט מן הסתם - בארצנו הקטנטונת, לא?)

ננה f

New member
וגם בהחלט ווי אר יונונומוס .....

בלוז לכחולת השיער... רק שלזכור שב-25ש"ח לארוחה או לצלחת גדושה, זה בעייתי מבחינת האיכות, לפחות. יש מתח רווחים מינמלי נידרש, אחרת אין עסק. וכן, זה היה בסדר לולא הטייםאאוט היה כולל ב-100 הנבחרות רק את הטובות באמת, ולא המשלמות באמת. שלא לדבר על ההדגשות והפירוטים הקטנים,ש חוברו על ידי מי? ננחש נא?...

Forum User

New member
איבדתי אותך אחרי ה"לולא"

מה השורה התחתונה: ב-100 יש רק את הטובות באמת או את המשלמות באמת? אני אוהבת פרוייקטים מיוחדים, שבהם, כקורא, אתה נחשף לכל מיני מקומות שממש לא סביר שהיית למד עליהם בדרכים אחרות. לא תמיד בא לי אוכל מתוחכם ויקר, לפעמים דווקא מנת הפלאפל או המסבחה הפשוטה והלא יומרנית עושים לי את זה.

ננה f

New member
-:) לא איבדת אותי כלל וכלל

והמיוחדים ב-25 זה בסדר גמור כל זמן שמבינים את המיגבלות של זה. זה הכל.

meravbr

New member
אני זוכרת (לגבי ה-25) ואכן אני

לא מפוקדי המסעדות העממיות כמעט בכלל, ככה אני. לגבי טיים אאוט - שוב, זה מגזין, הוא צריך להתקיים ובשביל לדעת איזו מסעדה טובה ואיזו פחות יש לנו אחד את השני כאן, לא?

Amoureuse

New member
אלו פשוט חומרים אחרים

כמה כבר צריכה לעלות צלחת של תאלי? אורז ועדשים הם מאד זולים, ובקארי ירקות לא יופיעו הירקות הכי יקרים בשוק באותו יום. לגבי הסושי הזול שמופיע שם (ג'פניקה) - ועוד עם טונה - פה כבר הייתי נזהרת יותר, אבל באמת פרט לה כמעט כל האחרות היו מסעדות ביתיות/פועלים. אכלתי השבוע באחת ממסעדות אור יהודה - צלחת של קוסקוס ועליו כמות די נדיבה של קובה סלק (נדמה לי 6 כדורים גדולים), והיה מאד טעים ועלה 20 ש"ח. לא היו לי שום טענות על האיכות, אבל זה בסה"כ קובה וקוסקוס. (בעצם יש לי טענה אחת, קוסקוס נהיה הרבה יותר אלוהי עם חמאה... חבל שכל הביתיות העממיות האלו הן כשרות ולא מבינות את זה... אולי בפעם הבאה אעשה טייק אווי ואוסיף את החמאה בבית? או אולי עדיף שלא, המנה לא היתה דיאטטית במיוחד גם כמות שהיא
)

ננה f

New member
אם אני זוכרת טוב כבר התלוננת על זה

פעם. ובכל זאת הקוסט של החומרים פלוס העבודה והבישול משאיר מתח רווחים די קטן. מסעדה זה מקום של אוכל. אוכל דבר הנוטה להתקלקל. חייבים להשאיר מרווח די רחב כדי לשרוד, או למחזר.

Amoureuse

New member
מה זה בכלל הקינואה הזו??

יש כל מיני דברים שפרצו פה לתודעה כשאני לא הייתי פה, ופתאום כולם מדברים עליהם, ואין לי מושג ירוק על מה הם מדברים!!! מה זה?

פ ו ל ק ע

New member
סוג של דגן

ביא, טעים ובעיקר טרנדי. גם במסעדות הוא תפס מקום נאה. יכול להחליף בכיף אורז בתור תוספת.

ננה f

New member
קינואה= ממש לא דגן

יש בטח מיליון קישורים.כמה לאו דווקא מייצגים...

מיצמיצ69

New member
הסבר על קינואה- למעוניינים

גרגרי הקינואה (QUINOA ) נחשבים בטעות לדגן, על שום צורת הבישול שלהם, אולם למעשה מדובר בזרעים של צמח בשם חנופודיום קינואה, השייך למשפחת הסלקיים ומוצאו בהרי האנדים. החנופודיום נקרא בעברית כף האווז ואכן עליו של השיח דומים לכף רגל של אווז. הקינואה, המכונה "דגן – על" וגם "אם הדגנים" עשירה מאוד בחלבון זמין ואיכותי, בסידן, ברזל, סיבים תזונתיים, אשלגן, אבץ, ו-ויטמינים (B, E). היא איננה מכילה גלוטן כך שהיא מתאימה לחולי צליאק.

מקבלת :) ראיתי הבהרה

זהו בעצם פרי של צמח ממחוזות האנדים. אבל הכנתו וטעמיו מזכירים דגן. ובכל אופן- מומלץ המלצה חמה להכנה בבית. כיף של אוכל, אם בוחרים מתכון מתאים.

בפירוש דגן , גם בקישור הראשון

שהבאת. זה כל העניין :) במחלקות הטבע נמכרת לצד דוחן או אמרנט . אמרנט = המיטב שבדגנים, גם במחירו הגבוה. והנה עוד קישור. גללי לסעיף: פעילות רפואית, ומצאי הגדרתה כדגן :)

למעלה