חגורה, מתי כן/לא?

the polish girl

New member
חגורה, מתי כן/לא?

קוראת אתכן כבר כמה שבועות ומאוד נהנית

אין ספק שמאוד מחכימה מכל הבנות המעלפות פה.
רציתי לשאול לגבי חגורות.
מתי כן או לא שמים חגורה?
אני מניחה שזו שאלה רחבה מידי אז אנסה לצמצם.
אני רואה פה הרבה תמונות יפיפיות של שמלות עם חגורות (דקות/עבות).
יש, נגיד, גזרות מסוימות של שמלות שלא מתאים לצוות אליהן חגורה?
או נגיד, צבעים מסוימים שלא מקובל לצוות חגורה?
אם יש לי שמלת A, בגווני שחור לבן, אני יכולה לצוות חגורה אדומה צרה?

תודה רבה מראש!

efroch99

New member
ברוכה הבאה!

שמלה שיש לה גזרה עם קו רוחב שאינו במותן, לא מתאים (באופנה הנוכחית, כן?) לציוות חגורות. לדוגמא, שמלות כאלה שנחתכות מתחת לחזה. גם שמלה בגזרת מעטפת לא מתאימה (לרוב) לחגורות. שמלות בלון זה גבולי - יכול לעבוד ויכול לא לעבוד, תלוי.

השמלות הרי טובות לחגורות הן שמלות שאו שהגזרה שלהן בעצמה נחתכת במותן, ואז החגורה עולה על קו החיתוך, או שאין חיתוך אבל גם אין חיתוכים אחרים לאורך השמלה.

מבחינת צבעים, אין ממש חוקים בעניין הזה כרגע - לכל שמלה אפשר למצוא צבע חגורה שתתאים. זה יכול להיות צבע דומה, קונטרסטי, צבע שמשולב כבר בדוגמת השמלה. אפשר להתאים את צבע החגורה לנעליים, אם רוצים...

מקווה שזה ברור? אם לא, אתאמץ לחפש דוגמאות...

MistreatedLo

New member
מבחינתי, תמיד!

אני מתה על חגורות, אבל קשה לי להגדיר מתי זה מתאים ואיזה סוג חגורה. לטעמי זה משתנה משמלה לשמלה, אני משתדלת לנסות כל פעם סוג/צבע אחר. ניסיון וטעייה

לי וולף

New member
מסכימה כמובן עם אפרוח

וכן, שחור ולבן עם נגיעה אדומה זה שילוב די קלאסי.

שימי לב

שמי שיש לה גזרה נערית (בניגוד לקימורים), חגורה נראית די אסון. הייתי נמנעת במקרה כזה.

the polish girl

New member
תודה למשיבות! מנסה לחדד

אפרוח, נראה לי שרק דרך דוגמאות חיות אצליח להבין...
אבל את בהחלט בכיוון המחשבה שלי.
הכוונה שלי הייתה האם יש מקרים שבהם אין צורך בחגורה? שאם אוסיף אותה, כל ההופעה תהפוך למגוחכת?
לדוגמא, חולצה מכופתרת רגילה. אפשר לצוות לה חגורה?
אי הוודאות שלי נובעת מחוסר ביטחון. רק בשנה האחרונה החגורה נכנסה לארון הבגדים שלי.
עד אז, בתור מלאה ולא במקומות הנכונים, הנחתי שהיא רק תיצור לי מראה שמנמן עוד יותר.

strangebrew

New member
דוגמאות

לדאגתי עם חולצה מכופתרת חגורת מותן דקה יכולה לעבוד נהדר..מצרפת לך לדוגמא שתי אפשרויות דומות אחת עם חגורה ואחת בלי, לדעתי האפשרות עם החגורה יפה יותר.

באופן כללי, בתור בחורה מלאה בעצמי, אני מאוהבת בחגורות מותן ולא יודעת מה הייתי עושה בלעדיהן... הן המון פעמים מאוד מחמיאות, בתנאי שהן דקות. ולא צמודות בטרוף. חגורות מותן עבות אני לא אוהבת כי הרבה פעמים אני מרגישה שנשפך ממני מהצדדים וזה לא לוק מחמיא.

strangebrew

New member
חוץ מזה, הכי פשוט זה לשים על עצמך

להסתכל במראה ולראות אוהבת לא אוהבת :) גם השילוב הכי יפה אם לא תרגישי בו בנוח או שתרגישי בו שמנה או מכוערת לא יעשה עימך חסד..

the polish girl

New member
תודה על התגובה

למדתי הרבה.
החגורה הופיעה לראשונה בחיי רק בהקשר של חולצות מכופתרות ולפני כמה שבועות מישהי זרקה לי בעבודה שזה לא הולך טוב.
ולכן פחות התלהבתי לצוות ביניהם וכשחשבתי על שמלות, אז בכלל לא האמנתי שיש מצב לחיבור.
אין ספק שהתמונה ממחישה יפה את ההבדל.
ונכון, אכן ניסוי וטעייה זו השיטה הכי טובה

efroch99

New member
שמלות עם חגורה

שמלות שבאופן מובהק יש להן חיתוך במותן, כמו שמלות של חלק עליון צמוד וחלק תחתון מתרחב (גזרת A)
שמלות שהחלק העליון והתחתון שונים מאוד ("כאילו" חצאית וחולצה)
שמלות שמובנות עם לולאות, כמו פעמים רבות בסגנון "שמלת חולצה" (שמלה עם כפתורים לכל האורך)

efroch99

New member
שמלות ללא חגורה

שמלות שנחתכות מתחת לקו החזה - חגורה תיצור עוד חיתוך אופקי, וזה לא יפה
שמלות שיש להן חגורה מובנית בגזרה, לדוגמא בשמלות קשירה
שמלות שיש להן אלמנטים באזור החגורה, אשר "יתנגשו" עם חגורה
שמלות שיש להן אלמנטים אורכיים מודגשים, והוספת חגורה תמעך אותם

efroch99

New member
שמלות גם וגם

שמלות "נייטראליות" שיכולות לעבוד עם חגורה ובלי
שמלות חלקות יחסית מבחינת הגזרה, שאין להן אלמנטים מיוחדים באזור המותניים, בעיקר בסגנון ישר או בלון.

the polish girl

New member
וואו, אפרוחית המעלפת!!!!

איזה חתיכת פרויקט עשית

השמלות שלי הן בעיקר נחתכות מתחת לחזה אבל לא כמו בדוגמא של "שמלות בלי חגורה".
אני מנסה למצוא את השמלות ברשת ולא מצליחה...

הן משהו באמצע.
נחתכות אבל בלי הרצועה העבה מתחת לציצים.
תודה רבה על כל העזרה!
שיחקת אותה

z o e 2 7

New member
בהחלט השקעת!

תודה רבה על ההשקעה והדוגמאות

רק לאחרונה התחלתי לרכוש חגורות ולהתאים לשמלות שלי, וההסברים המפורטים בהחלט עוזרים.

למעלה