חגורה - כלי נשק
?

erezinna

New member
אגב - על זה דיברתי

לא על זה שעושים שנתיים טכניקות עם חגורה ואח"כ עוד שנתיים עם האבזם... לדעתי - וזה היתרון הגדול ביותר של מי שלמד נינ' (ויסלחו לי כל אלה שאני לא מכיר כמובן) הוא אותה גמישות מחשבתית. בראש עדיין יש לי אותה גם היום, אבל איני יודע האם גם באינסטינקטים כיום עדיין הייתי מגיב בניצול מיידי של הסביבה הקיימת כמו שלמדתי. נניח במשרד או בבית קפה יש כל כך הרבה כלי נשק, פשוט צריך להסתכל... ארז.

מיומנות שימוש בחגורה.

אני רוצה לדעת להשתמש בזה לא בשביל רחוב אלה סתם בשביל לדעת. איפה אני יכול ללמוד? איפה אני קונה שוט? M.B

SVS1

New member
אולי תנסה?

אני לא חושב שיש מקום מיוחד שילמד אותך איך להשתמש בשוט או בחגורה.... אתה תמיד יכול לנסות את השיטה הכי ידועה שקיימת זה שנים. קח שוט/חגורה תתחיל לעבוד איתה לאט, למד להכיר את הנשק ונסה לפתח סגנון עבודה בטוחה איתו. כמו שהיו עושים כל אלו שרק פיתחו את אומנויות הלחימה. יצירתיות, רצון, התמדה וקצת שכל:)

ש מים

New member
חגורה - רק אצל מורה

לא תוכל ללמוד הרבה לבד. ואם אתה באזור ת"א אז יש לי כמה המלצות בשבילך: 1. מועדון סמוראי בגבעתיים (ג'ו-ג'יטסו). 2. כל מי שמלמד בודו-טאיג'יטסו (נינג'וטסו). 3. בפ"ת: אייל כהן (ג'ו-ג'יטסו). 4. בכ"ס: רונן אליהו. כנ"ל.

sansara

New member
שרשרת וו-שו...

בסרט הזה ג'ט לי השתמש בידע מעמיק שלו בתחום וו-שו ולפי צורת התנועות רואים שהוא משתמש בחגורה בסגנון של שרשרת וו-שו - Jiu Jie Bian - נשק גמיש ידוע למתאמנים בתחום. אני זוכר איך המורה שביקר עצלי, סון סואמן, באחד השיעורים פשוט לקח את החגורה מהחליפה הרגילה שלו וישר התחיל להדגים תנועות לוחמה איתה. כלי נשק מסורתיים שלו התעקבו בנתב''ג והוא ניסה להדגים לנו שכל דבר ניתן להפעיל כנשק על בסיס התכונות שלו שאפשר לקשר לכלי נשק מסורתי מסויים. להלן הקלטה מאחד המומחים בתחום וו-שו, חבר נבחרת בייג'ין, סו טונגיון.

למעלה