חגורה - כלי נשק
?

חגורה - כלי נשק../images/Emo12.gif?

האם מישהוא מכיר כלי נשק כגון הכלי נשק שבתמונה? הנשק בתמונה : חגורה. האם חגורה נחשבת לכלי נשק? מה זה בכלל כלי נשק? האם גם עיפרון/עט (וכ'ו) יכולים להיחשב בבכלי נשק? בקשר לחגורה,מצד אחד היא די חזקה,מצד שני גמישה. מצד אחד לא נונצ'קו מצד שני לא חוט רגיל. האם יש עוד נשקים שדומים לחגורה? אני בעיקרון מחפש כלי שאפשר לקחת לכל מקום, ולהוציא אותו בתוך שניות מתי שצריך, רק כשצריך (מקווה שלא יהיה צריך) וחשוב שהוא לא יהיה מאיים. וגם מעניין אותי ללמוד להשתמש בזה (בחגורה לדוגמא), איפה אני יכול ללמוד את זה (אולי ללמוד על כלי נשק אחר, אבל שהתנועות יהיו כמו עם חגורה). B.B

כלי נשק

כלי נשק הוא כלי משחית או כלי מלחמה שיעודו העיקרי הוא בתגרות ומלחמות בין בני אדם, כמו גם בציד בעלי חיים והגנה מפניהם. ההסטוריה של כלי הנשק כנראה ארוכה כהסטוריה של האדם הנבון, שהבין שהוא יכול ליצור כלים, שיתנו לו עדיפות על הזולת ויקלו על תנאי קיומו. כלי הנשק הם רבים ומגוונים, ויש להם מטרות רבות ומגוונות - סוף ההגדרה. לכן במצב של קטטה (שממנה כמובן עדיף לך להמנע) כל כלי יכול לשמש אותך ככלי נשק,כאשר אתה משתמש בו ככלי משחית. חגורה,עפרון/עט (ראה את הסרט ניקיטה בהקשר הזה)מחזיק מפתחות,מגאזין קשיח,בקבוק,אפילו נעלי עקב של אישה עם שפיץ,בעקרון כמעט כל אביזר יכול לשמש כנשק.

chooselife

New member
נעלי שפיץ

"דרושה שותפה רווקה" אחחח כמה שהסצינה הזאת כואבת.

usr

New member
אכן כן

כשיוצא לי להסתובב באזורים מפוקפקים , תמיד אני מחזיק את צרור המפתחות שלי ביד , כשמפתח אחד בולט מבין אצבעותי.

../images/Emo13.gif אגב,אפרופו נשק

יש פתגם צרפתי שאומר, שהנשק העיקרי של האישה הוא לשונה, והיא לא תיתן לה לעולם להחליד

אממ...

"כלי נשק הוא כלי משחית או כלי מלחמה שיעודו העיקרי הוא בתגרות ומלחמות בין בני אדם, כמו גם בציד בעלי חיים והגנה מפניהם. ההסטוריה של כלי הנשק כנראה ארוכה כהסטוריה של האדם הנבון, שהבין שהוא יכול ליצור כלים, שיתנו לו עדיפות על הזולת ויקלו על תנאי קיומו. כלי הנשק הם רבים ומגוונים, ויש להם מטרות רבות ומגוונות - סוף ההגדרה." " לכן במצב של קטטה (שממנה כמובן עדיף לך להמנע) כל כלי יכול לשמש אותך ככלי נשק <נמחק> חגורה,עפרון/עט (ראה את הסרט ניקיטה בהקשר הזה)מחזיק מפתחות,מגאזין קשיח,בקבוק,אפילו נעלי עקב של אישה עם שפיץ" האם קראנו אותה הגדרה שהבאת?

Panthalaimon

New member
חגורה כנשק

יצא לי להתנסות באימוני חגורה כנשק, למעשה אתה כבר יודע שכל דבר יכול לשמש כנשק וכך גם חגורה - אך כמו כל נשק, שימוש בחגורה במקרה הצורך מצריך מיומנות, רק שבחגורה צריך מיומנות מאוד-מאוד גבוהה כדי לקבל תוצאה. תחשוב: מקיפים אותך מינימום 3 אנשים אם לא יותר, איך תעזור לך חגורה? (שוב, אלא אם אתה סופר-מיומן עם אחוזי מזל גבוהים...) תעשה אתה את החשבון מבחינת זמן-השקעה מול קבלת תוצאות. אני לא אומר שמיותר לדעת להשתמש בחגורה, טוב לדעת ולו רק בשביל האימון ו"לכל מקרה שלא יבוא", אבל באופן אישי לא הייתי מסתמך על חגורה להגנה עצמית, אולי בתור סוג של שוט או כלי תפיסה, וגם זה בספק. אבל למרות הכל זה לא בלתי אפשרי, פשוט... לא סביר כל-כך שזה באמת יעבוד ברחוב... דרך-אגב, במקום לנסות לחפש פתרונות שחוקיותם מוטלת בספק (נהדר שדקרת מישהו עם עט/סכין לשם הגנה עצמית, עכשיו לך תסביר את זה לשופט למה בכלל הסתובבת עם זה ברחוב...), למה לא לנסות פשוט להשתמש בנשקים חוקיים? יש סוגים של שוקרים לדוגמה, ספריי פלפל וכו'... אל תזלזל, ברמת מיומנות גבוהה גם ספריי פלפל יכול לתת לך מרווח זמן לברוח/להחזיר התקפה. אני לא ממליץ להסתובב עם נשקים לא חוקיים, ראה הוזהרת.

erezinna

New member
ואני אומר - לך תלמד נינג'יצו

שם כבר ילמדו אותך לחשוב ולתפוס כל דבר ככלי נשק אפשרי. לבירורים נוספים נא פנה למומחי הנינגי'צו כאן לרבות ש מים והבחור הנחמד מאתר אקב"ן ששכחתי את כינויו. בתור מורה אני ממליץ כמובן על מר יעקב חזן אבל אני לא יודע האם הוא מתאים לאיזור מגוריך. באיזור תל-אביב - נא פנה למוטי נתיב (יצא לי חרוז). תודה ארז.

ש מים

New member
תודה על ההפניה והמחמאות אבל...

בעברי (וואלה?? זה נשמע ממש מזמן וזקן!
) למדתי ג'ו-ג'יטסו אצל אמיר ברנע (wjjkf) וגם שם "לא חסר" השימוש באמצעים שונים ככלי נשק לעת מצוא. ההבדל היחידי אולי הוא "הגמישות המחשבתית".

למעלה