חבר,ה- שמתם
...

גופמן

New member
דבר טוב

במחשבה שנייה מצאתי דבר טוב המשותף לשתי המדינות (ומוזר איך הפכת את גרמניה לאירופה כך פתאום. חלומם של הגרמנים, אם כי אני בטוח שהבריטי, הצרפתי, הסקנדינבי ((הידעתם ששבדיה לא הצטרפה ליורו?)) לא ממש יאהבו אותך, אבל אנחנו כן. אין כמו להתחנף לבוס): בשתיהן חייב אדם לרומם, לפאר, להלל, לשבח, לעלה, לקלס, לברך (ואני תמיד שוכח את האחרים) את מדינת ישראל ומדיניותה אם הוא יודע מה טוב לו. במחשבה שנייה שוב כל כך שלילי תמיד.

טוב אז ככה

דבר אחד נפלא שיש לי כאן ואין לי בארץ (לא, לא הכסף) - מים!!, והרבה, המון, המון המון המון מים - מפלים, אגמים, נהרות, מה לא. מים נהדרים בכל מקום. הדבר הכי רע כאן לדעתי היא השטחיות הנוראה, הראש בקיר, מחסור בערכים ומסחור בלתי רגיל של כל דבר יפה.

עדי, את יכולה לתת דוגמאות?

זה כמו שאנחנו מיסחרנו את יום המשפחה? ומה זה אוקסימורונים שסירפד אמר?
:-

גופמן

New member
OX

אם זכרוני אינו מטעני, ובגילי המתקדם במת שאיני יכול לסמוך עליו יותר מדי, ויכול להיות שגם סרפד אמר את מה שאמר, ובכל זאת חוששני שהיה זה אני שהשתמש בביטוי אוקסימורון. לא הייתי עושה מזה ענין גדול, אילולי טעות זו הרחיקה גאולה מן העולם. ובכל זאת, לא הביישן למד (ולכן סחתיין על השאלה) ולא הקפדן מלמד, ולכן החלטי להצטרף לשמש העמים, אחד העם ושאר מחנכי הדור ולהסביר מה זה אוקסימורון. ואלה מכם שזכרונם צעיר ורענן משלי וחושבים שאני טועה, אנא עזרו לי. ובכן אוקסימורון הוא מטפורה ניגודית או צירוף הסותר את עצמו. הדוגמא של מורתי לספרות מכיתה י"א (וכאמור שנות דור עברו מאז, אם לא חמישה דורות) היתה: פנינים שחורות. (זה היה לפני שגילו שאכן יש בטבע פנינים שחורות). כלומר צירוף שמילותיו סותרות האחת את השנייה כמו למשן ישראל הנורמלית או התרבות האמריקאית. בתקוה שעזרתי. וכיון שהבנת הספרות והעולם תלויות בהבנת מושגים אלה הרי (הודעה זו היתה במסגרת פינתינו החדשה לכל שאלה תשובה ולכל איש יש שם)

גופמן

New member
ויש הרבה דגים על העץ

ולכן אל תבלבל מין שאינו מינו, ולא לחינם הלך הזרזיר אצל העורב שבן מינו הוא. בניגוד לביטוי שהבאת. שאפילו פתגם לא הייתי טורח לכנותו. סתם גיבוב מילים. לא שכל שכן רחוקות המילים כארץ מהשמש מבחינת קרבתן של המילים לאוקיסמורון. (רציתי להשתמש ברחוק מזרח ממערב אך כיון שהם נושקים האחד לשני וכיון שהסיר והמכסה נושקים אחד לשני הרי שלא יכלתי להשתמש בביטוי זה) ורק להזכירך, אם לא תסיר את המכסה מסיר הלחץ סופו שיתפוצץ, ומכאן שאפילו אם לכל סיר יש מכסה, לעיתים ראוי לא להפגיש בינם.

גופמן נכבדי, תלמד לקרוא../images/Emo8.gif

הסיר והמכסה התיחס ל"לכל איש יש שם" שלך (או שהתכוונת לזה של זלדה? אני מסופק) ובענין סיר הלחץ - רואים שאתה לא מצוי בַּרזים - לסיר לחץ יש שסתום ביטחון כך שהוא לא מתפוצץ כל כך מהר ואם אתה לא יודע להשתמש בו אז אולי כדאי שפשוט לא תעשה את זה. ובענין ביטויים וקלישאות - זה לא ממש קשה למצוא או להמציא אוקסימורונים ודיון מפורט בענין חשיבות המונחים הספרותיים, ערכתי כבר בפורום תרבות עברית לפני איזה זמן. אם אתה מעונין בו גש לארכיון פורום 372.

גופמן

New member
קטונתי

אין ספק. עפר לרגלייך. או אולי אפר. בענין הסיר. ובענין הלכל איש יש שם. קשה לי להאמין שאני המצאתי את הביטוי, אם כי מובן שלא ידעתי שהשיר הוא של זלדה כך שלא קרבתי גאולה לעולם, אם כי דומני שהביטוי מצוי כבר במקורות. פשוט, אני לא זוכר כל ביטוי, פתגם, או גיבוב של מילים שאני משתמש בהם בכותבי במקומות אלה, (ומכאן שהנטייה של אנשים ומנהלים שונים לקחתם ברצינות יתירה מופרזת משהו) ולכן ממש לא זכרתי שהשתמשתי בביטוי לכל איש יש שם. בעיה שרואים רק הודעה אחת אחורה. עצלנות. אחת התכונות היותר חיוביות שלי. והבודדות שבהן. וכיון שלי ולתרבות אין שום קשר, הרי שלהיכנס לפורום שבשמו מופיעה מילה זו הרי זה מעבר לכוחותי הדלים.

נירנברג

New member
עוד כמה...

אינטיליגנציה צבאית IDIOT-SAVANT (המוגבלים בשכלם ש יכולים לפתור בעיות מתמטיות מסובכות בשניות או לנגן יצירות מוזיקליות) אני אישית הייתי מוסיף גם בישול אנגלי

גופמן

New member
פרדוקס

צר לי חביבי אך חוששני ש"אני משקר" אינו אוקסימורון. זהו כמובן פרדוקס לוגי אולם אין כאן שום מטפורה ובודאי לא ניגודית. מכאן למדנו שלא כל פרדוקס הוא אוסימורון אם כי כל אוקסימורון מכיל בחובו פרדוקס. ומכאן למדנו שגם מטעויות אפשר ללמוד. או לחלופין שתיקה רועמת היא מצוינת. ו"אני משקר" ובכן למעשה מבחינה דקדוקית טהורה גם הפרדוקס הלוגי אינו כה כביר, אבל מעולם לא סבלתי לשון והעדפתי פרדוקסים.

הדוגמא שהכי כאבה לי - אסון התאומים

הטרגדיה הגדולה ביותר של האנושות שהתרחשה בשנות חיי (לדעתי, לא נתחיל ויכוח על זה, זו רק דעתי האישית), והיא מוסחרה באופן שמזעזע אותי כל יום שעובר. במקום להתמודד עם הכאב, למשל, בחרו האמריקאים להפוך הת הכבאים לגיבורי הדור האלוהיים, להוציא סטיקרים, למרוח את הדגל שלהם על כל דבר שרק אפשר, למכור מזכרות, תמונות, חולצות מיוזעות של כבאים גיבורים, ומה לא. ולהיכן נעלמו המשפחות עם הכאב הפרטי שלהן?? להיכן נעלמו הקורבנות עלומי השם?? ה-11 בספטמבר הפך מטרגדיה לסמל פטריוטי של גאווה לאומית ולגבורת כוחות הכבאות והמשטרה. לי זה כואב.

Else

New member
עדי, את מה שאת מציינת כאן

לא קרה כסתם ביטוי לטיפשיות האמריקאית. אני ממניחה שהעם האמריקאי באותם ימים הזדעזע לא רק מעוצמת האירוע אלא גם עורערה האחדות שלו, התחילו מאבקים פנימיים בין קבוצות אתניות ודתיות שונות וההבדל בינהן נהיה חד יותר. לכן אני מניחה שהרשויות (הרי הכל בא משם!) נקטו צעדים של הרמת הפטריותיות בין האוכלוסייה על מנת למנוע פילוג קבוצתי פנימי (לדוגמא אני אזכיר את המשפט המפורסם אך גם המטופש של קנדי "אל תשאל מה המדינה עושה בשבילך אלא תשאל מה אתה עשית בשביל המדינה". למשפט היו אותן מטרות - להרים את רמת הזאווה והפטריוטיות הלאומית). ואולי בגלל שהכבאים הם עשו חתיכת עבודה הם הפכו לגיבורים לא פחות מאשר קורבנות עצמם. עוד יבוא יום ויצא סרט "נפילת התאומים" של ארבע שעות עם סיפור אהבה ברקע.

זה עדיין לא עושה את זה נכון לדעתי

וזה עדיין כואב לי, ולא משנה הסיבה שבגללה זה קרה. הם לא עשו דבר כדי לשנות את זה גם הרבה אחר כך. באותו הטון שהממוריאל דיי שלהם זה יום שופינג וחגיגות...

עדי, לדעתי המכה שהאמריקאים קיבלו

הייתה כל כך קשה שהם היו חייבים לעשות משהו כדי לרכך אותה.הם הרגישו איזה שהוא סוג של נחמה בפטריוטיות, בביחד הזה. וחוץ מזה עדי אל תקחי ללב את הצרות של האמריקאים. כל הכיף של הגירה לארץ אחרת הוא להסתכל על הבעיות שם מהצד, בעיניים ישראליות אם תרצי.אבל אם את מתרגזת אז בשביל מה נסעת? להתרגז את יכולה גם בבית ובחינם. לא צריך לנסוע לארה"ב בשביל זה.

אהבתי את המשפט

"אם את מתרגזת בשביל מה נסעת". אז קודם כל נסעתי בגלל בעלי, וככל שאני מתרגזת כאן יותר כך אני מעריכה את הבית יותר, מה שאומר שהחזרה תהיה בלב שלם!!

למעלה