חבר,ה- שמתם
...

roy269

New member
מודה ומתוודה..

אז ככה למרות שהיום אני בארה"ב של אמריקה (גם כן מצב זמני) היה לי קצת עבר בגרמניה במסגרת חילופי סטודנטים שהיתי שם 3 חודשים באיזור השוורצוולד - בעיירה ציורית בשם ווילינגן ולמרות השקט, השלווה, הנוף והבתים המצוירים לא הצלחתי להתקשר למקום ובטח שלא ללמוד את השפה מן עכבה פנימית שמנעה ממני אפילו לנסות בכל המגעים שהיו לי עם המקומיים הבוגרים ניסיתי לחשוב איפה הם היו לפני 50 שנה היו אלה 3 חודשים מאד קשים - מאז לא חזרתי לגרמניה וזה היה לפני הרבה מאד זמן רק אזכיר שכאשר הייתי שם הייתה האולימפיאדה במינכן עם י"א הספורטאים שלנו

Le Parisien

New member
נכון, אבל בכל זאת אומר איזו מילה

טובה על ארה"ב של אמריקה. את זה למדתי מקווין, הבר-טנדר החביב עליי בניו-יורק. שלושה דברים שאמריקה תרמה לתרבות המערבית: 1. כדורסל 2. ג´אז 3. מרילין מונרו אני גם הייתי מוסיף bourbon

גופמן

New member
נו במת

אם נתחיל למנות את הדברים הטובים שאמריקה תרמה לאנושות ולתרבות המערבית לא יהיה לזה סוף. לכן אתרום רק את הדברים הבוערים: W - מאז שנבחר רק טוב קרה. ומבחר ציטוטים שלו יחזקו את דבריי (ושוב אם החברה הטובים מהFBI או הCIA קוראים, אני רציני לגמרי, חף מציניות חברה) "enough is enough" בהתייחסו למזרח התיכון. משפט חובה בכל שיחת סלון או שיחת בארים. "i got planty hot" בעקבות הידיעה שהטרוריסטים קיבלו הארכה של הויזה. משפט חובה בכל אינטראקציה חולפת. "G-D" כן ככה כותבים את זה באמריקאית. הדמות החביבה על W בכל הנאומים. אפילו קתולים מפחדים ממנו כשהוא משתמש בזה. קונספט חובה בכל ויכוח סוער לאחר שניים או שלושה גיניסים. אז בואו לא ניתפס לדקדוקי עניות של מה במת תרמה אמריקה לעולם התרבות שכן לא נצא מזה. כמו שכולם יודעים שכולם שונאים את הצרפתים, כך כולם יודעים שאמריקה היא בור ללא תחתית בכל הקשור לתרבות. ועם סטריאוטיפים אי אפשר להתוכח. (כי הם פשוט נכונים)

Yaniv-DC

New member
ואיך שכחת את הביטוי

שאפילו ג´יני מוס הגדולה עשתה עליו כתבה של 2:46 ד´ כולל צילומים מהמילון - Evil Doers.

גופמן

New member
evil doer

אכן צודק. מודה ועוזב ירוחם. וכאות לכך שאכן אני מצר על כך מעמקי נשמתי הרי עוד אחד. the axis of evil ובואו נודה שהרשימה עוד ארוכה כגלות.

Yaniv-DC

New member
Does our childern learning?

הבעייה הייתה שאמריקאים לא מעטים לא זיהו את הטעות בשאלה זו ששאל בוש, שאף פורסמה בספר שיצא לפני כמה חודשים על אימרות השפר שלו.
Make no mistake about it We´ll smoke´m down​
הן עוד שתי דוגמאות למה שמכיל מוחו הגדול. הדוגמה הראשונה אגב, אומצה על ידי פוליטיקאים ישראלים רבים שמגיעים לכאן לארועים שונים בארגונים היהודים וגם לראיונות ב-NPC. כשביבי אומר את זה, זה עוד נראה איכשהו בסדר. אבל כשסלי מרידור, יותר מיצי מאחיו, לא רק אומר את זה אלא גם מוסיף תנועות ידיים מכות קלות על הפודיום, זה כבר קצת מגוחך.

גופמן

New member
ילדה אדומה

אני אנסה להיות חיובי. ואני לא טוב בזה. אבל אני מניח שעבודתך כסוכן מוסד/CIA/FBI (מה שמסביר את החופש שאתה נוטל לעצמך להשמיץ את הנשיא והעם בלי חשבון ובלי פחד מסוכנויות אלה שיגרשו אותך) הם אלה שחייבו אותך ללכת להרצאות אלה. נו שוין מילא BB, אבל סלי מרידור??? כן, זה ההסבר היחיד שאני יכול להעלות על דעתי שאדם שפוי ואדם לא שפוי כאחד ילכו לשמוע את סלי מרידור. שום אדם לא יילך לשמוע אותו מרצונו החופשי. אני מקווה שמשלמים לך מספיק, כיון שלדעתי שום הון שבעולם או קיי הון גדול שבעולם יכסה הליכה לנאום שכזה.

יניב, זהו , עלו עליך

אתה יכול להגיש את התפטרותך, סמוי אתה כבר לא. מדינת ישראל איבדה את אחד הסוכנים המוכשרים ביותר שלה.

Yaniv-DC

New member
אתם יכולים להבין שלא הלכתי להקשיב

לסלי... הוא בס"ה היה הנאום המקדים (אחד מיני רבים מאוד, רבים מדי) לנאומו של פרס ב-GA האחרון.

גופמן

New member
אם

הייתי יודע להשתמש בפרצופים המצחיקים כאן, הייתי משתמש בפרצוף המגחך. אז אתה במת חושב שבגלל שהלכת להקשיב לפרס, ובדרך הקשבת לסלי מרידור, נסלח לך? נלעג משהו. הרי מובן שנגחך ונשאל וכי למה הלכת לשמוע את פרס? ואני עדיין חושב שאתה עובד עבור המוסד. אין הסבר אחר. וכידוע ככל שאדם מתחיל לשקר כך שקריו מתעצמים. ראה סלי ופרס.

Yaniv-DC

New member
לא, מצטער...

המוסד לעולם לא יזכה להנות משרותי המעולים. פשוט היה צריך להכין כתבה על ה-GA שגולת הכותרת שלו הייתה פרס, והיות והבוס סיקר באותו זמן את העצרת הכללית של האו"ם בניו יורק, הפרולטריון נאלץ להסתפק בפרס. לפחות היו מלא חמודים...

Mariguella

New member
LOL אבל... (משהו קצת רציני)

לא נמאס לכם כל הזמן לדון ב"תרבויות שולטות"? (זאת לא הפעם הראשונה מאז שהגעתי לפורום, ואפילו לא השנייה) אין דבר כזה תרבות "טובה יותר" מאחרת. העובדה שאין לכם הבנה בסיסית בתרבות התורכית (למשל) לא אומרת שהיא לא מעניינת, מגוונת וחביבה. אם בכלל, אז הדבר היחיד שמרגיז ב"תרבות האמריקנית" היא העובדה שהיא חונקת תרבויות אחרות - תרבות של "ילידים אמריקניים" הופכת להיות איזה קוריוז ניו-אייג´י ממוסחר; התרבות האפריקנית מיוצגת (שוב בצורה ממוסחרת) ע"י ה"קוואנזה"; ואני כבר לא מדברת על זה שמי שמוזן רק ע"י תרבות המיינסטרים האמריקנית לא שומע על הרבה תופעות ושפות שקיימות בעולם (ונראה כי רבות ייעלמו בגלל האימפריאליזם התרבותי הזה). אין שום דבר "רע" מוטמע ומולד בתרבות האמריקנית כמו שאין שום דבר רע במרבית התרבויות - כפי שיצאו מאמריקה היריות בבתי הספר ובריטני ספירס, יצאו ממנה גם ג´וליארד ופרינסטון. אבל האמת היא שמרבית הנאום הזה מיועד ללוו שכל פעם מנסה להעביר אותנו על דתנו. אין דבר כזה "התרבות האמריקנית" (או הכלכלה, או משהו) "טוב יותר", כי זה לא דבר מדיד.

נירנברג

New member
אבולוציה

כמו שאני רואה את זה- התשובה טמונה באבולוציה... ניתן לראות את השרידות או הכחדות של תרבויות כתוצאה של אבולוציה - אבל של תרבות. תרבות אחת תשרוד על חשבון תרבות אחרת בגלל כל מיני סיבות שונות ומשונות (שהן לא בהכרח מדידות או ניתנות לשחזור) המבחן האמיתי הוא מבחן התוצאה. וכאן אין מה לעשות האמריקאים מנצחים. למה שאר העולם לא מתעניין בהאבקות טורקית בשמן? אבל בפוטבול אמריקאי מתעניינים בכל העולם? אין לי מושג - אבל זה ככה. הרבה אנשים מפתחים את הנטייה של "חזרה למקורות" או הנסיון להאחז בתרבות אחרת כאילו היא טובה יותר או שלמה יותר רק בגלל שהיא לא התרבות הפופולרית. המבחן היחיד הוא הזמן. מצטער על הפילסוף - אבל זו דעתי...

למעלה