חברת חשמל

רובו

New member
חברת חשמל

ברצוני לחזק את ידי מר פורז ולהודיע כי אני בחור דתי ( כיפה סרוגה) הולך להצביע לשינוי עקב המצע הכלכלי וגם החברתי

מגי35

New member
רובו. כבחור דתי עליך לקחת בחשבון

שלשינוי יש אולי מצע חברתי מה זה מעולה מה זה פותר את כל בעיות המצוקה. מה זה יוצא לקראת העניים. מה זה מטיב עם העשירים. מה זה מחלק נכון את התקציב. אולי. או שכן או שלא. אבל אם אתה כדתי תצביע עבורם, אתה צריך לקחת בחשבון את מלחמת החורמה שלהם נגד כל מה שמריח דת-דתי-דתיים-חרדים. אתה צריך לקחת בחשבון שאם יש לך ילדים משהו צריך לדאוג לחינוך מתאים- וזה לא שינוי. אם תרצה מוסדות דת- זה לא שינוי. אוטוטו יבואו כולם ויגידו לנו: שינוי ודת? רק דת? מה פתאום. שינוי זה הכל. NADA. סקירה קצרה בפורום הזה מוכיח שלפחות 80% מההודעות והתגובות נוגעות לדת-דתיים-חרדים. בקיצור: אל תתלהב מאיזו הצעה במצע החברתי שלהם. כולו מכוון למיגזר מסויים בתוך החברה ובעיקר לאליטה שבהם. בדוק את המצע של שינוי על כל פן ופן שלו ולא רק כלכלי...

מגי, שימי לב לטעותך החמורה...

כמו רבים מאיתנו, גם את מבלבלת שלא לצורך בין דתיים (לאמור: כל אדם המאמין באלוהים ומקיים מצוות) לבין חרדים (אדם המקיים מצוות באדיקות יתירה) לבין אנשים שנגדם שינוי נלחמת (כל אדם אשר מנצל את קופת המדינה יותר ממה שמגיע לו). נכון, שינוי לא שמה בסדר עדיפויותיה בנייה של מוסדות דת. אבל האם העלית על דעתך שזה בגלל שיש אנשים שחיים מצוין בלעדיהם?! חילוניות, מגי, היא לא שנאה של דתיים, אלא פשוט חיים על פי קוד מוסרי ותרבותי מסוים שלא כרוך בדת וקיום מצוות. לפיכך, אנחנו לא זקוקים גם למוסדות דת - אני אישית מרגיש את עצמי בסדר גמור גם בלי מניין שלוש פעמים ביום, ואלוהים שומע אותי לא פחות טוב. לשינוי יש מצע חברתי מפותח מאוד. לצורך הידע הכללי שלך, רק סעיף אחד מתוך כל סעיפי המצע (ויש בו בסביבות ה-20 אם לא יותר) עוסק בכפייה דתית. כל היתר - כלכלה חופשית, חברה ליברלית, הקלות על ציבורים חלשים (עולים, סטודנטים וכו´). הייתי שמח לדבר איתך על כל נושא אחר מלבד הכפייה הדתית, ואני בטוח שגם כל אחד אחר מחברי הפורום, אך לצערי אנשים כפייתיים שמבקרים כאן שוב ושוב רואים לנכון להפציץ אותנו בהודעות על כפייה דתית ועליה בלבד, ואנחנו נאלצים לענות, מה שדי מבזבז את הכוח שלנו. אם תרצי לשאול כל דבר אחר - תפ´דלי, אני אענה בכיף! שלך, מר אדוני

אדוני ../images/Emo151.gif ...

זו בדיוק הבעיה. הבחור הוא בחור דתי, ומגי הבהירה לו שכשיצביע לשינוי - שלא יבוא אליהם אח"כ כדי לקבל תקציב לבנית בית-כנסת או מקווה באזור מגוריו (גם אם יהיו שם אנשים שלא יכולים לחיות בלי זה) כי אפ´חד לא יקשיב לו! וזה לא ישנה כמה צבא הוא עשה (כאמור לעיל, כיפה סרוגה..)

מופע הדמגוגיה הגדול של מגי ../images/Emo31.gif

הדבר היחיד שמראה סקירה קצרה בפורום, זה הצפה דתית חרדית של הפורום הזה, המנסים השכם וערב לנגח את באי הפורום החילוניים. את וחברייך - אהרן טהרן ואפגניסטן לא מסוגלים לעבור את היום מבלי לשפוך מעט ארס פה בפורום, ואחר כך כמובן עולה מצידך הטענה שהפורום דן בעיקר בנושאי דת-דתיים-חרדים, בעוד שמי שמעלה את הנקודות האלה הם את וחבריים. ><>

מגי35

New member
אתה איש רע!!!

מה לי ולאירניים? מה לי ולארס? אני מאמינה שמבחינת נתינה למדינה- אתה קטן עלי!!!!!

לא סתם רע - עמלק.

ונניח שאני איש רע, זה משנה את בעובדה שאת מעלה פה טענות משוללות כל בסיס? ומה זה קשור לתרומה למדינה? אני מבטיח לך שאני תורם למדינה הרבה יותר ממך, ולא רק זאת - העמדת אנשים כמוך במקומם אני עושה "בהתנדבות", זה לבטח תורם למדינה יותר מכל דבר אחר. ><>

מגי35

New member
שום טענה שלי אינה משוללת מכל

יסוד. רק מי שקשה לו עם אותם טענות יקפוץ כנשוך נחש ויטען שהכל שקר. מה קל מזה....

מסתבר שכל אחד רואה את מה שהוא

רוצה לראות. את ראית את מה שמשקף את ראיית עולמך, כאשר למעשה המציאות קצת אחרת. תעברי שוב על ההיסטוריה של הפורום, ותנסי לראות איפה אני צודק. בעניין הנחשים - ממך לא הייתי לוקח תפוח. ><>

פלסטיק

New member
הוא לא חרדי, הוא דתי

לכן הוא מבין את ההבדל בין ממסד חרדי ודתיים (מה שאם 30 הסברים לא הצליחו את כנראה לא מסוגלת להבין). הוא יכול להיות נגד הממסד החרדי ובעד הדתיים, לא בגלל שדתיים אלא כפרטים תורמים לחברה ולעצמם (תואם את מצע שינוי). האמת לי נראה שהאינטרס של הדתיים הוא להתחבר לשינו כדי להבדיל עצמם מנצלנים/בטלנים (חרדים ושאינם חרדים, הדת היהודית איננה בטלנות).

טוען רב

New member
אכן יש יחסים מיוחדים בין ´שינוי´

למפד"ל, ובפרט בין מודי זנדברג לנחום לנגלטל, הם אף נוהגים להציע הצעות חוק משותפות.

שר ההסברה אמר פעם

שר ההסברה של היטלר אמר פעם "תחזור על דבר שקר מספר רב של פעמים ויחשבוהו לאמת" אין שום מחשבה או רמיזה על השוואה כל שהיא בין יהודי או אדם הגיוני לחלאות המין האנושי, רק חבל שאת חוזרת על דבר שקר כל כך הרבה פעמים!

אילו רק ידע...

אילו רק ידע גבלס שיהודים אדוקים ומאמינים משתמשים בשיטות שיווק שלו, היה בוודאי מתהפך בקברו. הבעיה היא, שהוא לא יכול להתהפך כי גופתו נשרפה על-ידי חיילי הצבא האדום.... גיכי-גיכי

טוען רב

New member
זו כבר הסתה

חזרה על שקר אינה שיטה ייחודית לגבלס, ועכשיו להשוות כל תעמולן סוג ג´ לתעמולה הנאצית לא ראוי.

מגי35

New member
לא מגיבה על ההשואה לראשי הנאצים

כי מי שסיגנונו הוא כזה, מי אני שאתווכח איתו??.

Anne4

New member
מגי היקרה

אני חברת "שינוי" וברצוני להסב את תשומת לבך לכך כי אנו נאבקים בזכות של כל אדם להאמין במה שלבו ומצפונו מורים לו. אנחנו בעד חופש דת וחופש מהדת ונגד כל כפיה שהיא! אנחנו בעד הפרדת מוסדות הדת מן המדינה, אך איננו חלילה נגד הדת, לא כל שכן הדת היהודית, שהיא כמובן המורשת של רובנו. גם אני כמוך מאמינה כי המדינה הזאת היא למען כל היהודים - אלה הרוצים לשמור את מצוות הדת בדרך ההלכתית, ואלה (כמוני) אשר הקשר שלהם ליהדות הוא בעיקר מתוך כבוד אל מורשת העבר, דרך היותי אזרחית נאמנה, תורמת (במידת האפשר למדינה), משלמת מסים, עובדת, אחראית וכיוצ"ב - וכמובן ציונית ומאמינה בזכות כי כל יהודי רשאי וצריך לעלות לארץ-ישראל. אז אנא... (אני כבר מתחילה להישמע כתקליט שחוק!)

מגי35

New member
וזו מהות המחלוקת ביני לבין אנשי

שינוי. הפרדת הדת מהמדינה!!!! למעשה, היה אפשר לסיים בכך את הויכוח. כל אחד לשיטתו וכל אחד לדעתו. אני מרשה לעצמי לכתוב בפורום זה- אחרת היה פה משעמם, הלא כן?- ולכתוב את דיעותי. לא לצורך השיכנוע. לא לצורך כפיית דיעה. אני באה מבית דתי לאומי וציוני. אין לנו ויכוח לגבי מספר עמדות של שינוי. הן לגבי גיוס כככככלללל המשתמטים- כולל אילו שאינם דתיים- הן לגבי חלוקת נטל המיסים בצורה שווה -שיחול על ככככלללל המיגזרים במשק. הן לגבי העובדה שהמדינה הוקמה עבור היהודים- מה שפה בפורום באו לידי ביטוי דיעות אחרות ומתנכרות לעובדה זו- עד כדי שלילת הלגיטימציה של מגילת העצמאות...ובענין זה לא ראיתי תגובות לגבי עליית כמליון לא יהודים לארץ....(טוב לבחירות למפלגות מסויימות)בשנה האחרונה. אבל, אלחם עד כלות, בדה-לגיטימציה שעושים לחרדים בין אם יש בהם תועלת (ומי בעצם מחליט על כך? ) ובין אם אין תועלת מישיבתם פה בארץ... על מלחמת החורמה שמובילה שינוי בכל מה שנקרא בישראל: דת וחרדים. לא קונה את המשפט: אני בעד הדת אני נגד העסקנים - המוסדות הדתיים...לא. בשום אופן לא. דת(קרי: החרדים) זקוקה למישהו שיעזור לה להתקיים. יעזור למוסדות החינוך המפוארים שלה. אף מפלגה לא קמה ואמרה: הבה נפריד את הדת מהמדינה ונעזור להם כפי יכולת המדינה לעזור (אגב, מה שממשלת בריטניה עושה עבור המיעוטים בארצה- ראה קהילת החרדים בסטמפורד היל בלונדון) ואפשר- ואני לא רואה טעם בכך- להאריך מכאן ועד הודעה חדשה- אבל אסתפק בכך. אני בכל מקרה, עוברת לזירה הכלכלית מאחר ואני מואשמת כי אני גורמת לאנשי הפורום לכתוב רק על נושאי דת....הללויה..

פלסטיק

New member
תיקון קטן

את בעצמך אומרת שאת לא כותבת את דעותייך אלא מצטטת דעות של אחרים. קצת לא נוח שאת חוזרת על אותן מנטרות שחוקות ומופרחות וכשמראים את חוסר נכונותן את מודיעה שזו לא דעתך אלא רק ציטטת או שאין לך זמן (כי את עובדת). באיזשהו שלב אנשים פשוט עונים לך שזו אותה בדיה כמו קודם...אז במחילה ממך אל תכעסי זו פשוט תגובה טבעית, הרי כמה פעמים אפשר להגיד לך שיש סתירה בדעה שכולם בלי יוצאים מהכלל צריכים לעבוד ולשלם מיסים אבל זה בסדר שחרדים לא...

מגי35

New member
הוי, פלסטיק. מה יהיה הסוף?

קודם כל אני מקדמת בברכה את העובדה שאתה מזכיר לי שאני אשה עובדת. כן. כן. עובדת. והיום, מה לעשות, לקחתי חופשונת. אבל זה בסדר. תמשיך. אתה, למרות שטוען שאני מננטרת את דיעותי, שים לב לתגובה שלך עד כמה היא חוזרת וחוזרת על עצמה. אבל זה בסדר. תמשיך. דיעותי על החרדים- אם היה לך בעיה להבין אותי: אני בעד גיוס של 80% מהחרדים והיתר שימשיכו ללמוד. זו דעתי.(שמירה על הגחלת) אני בעד שאותם 80% לאחר הצבא יכנסו למעגל המובטלים- אופס, סליחה סליחה. למעגל העובדים (מחכים לכם חרדים יקרים בלשכות העבודה, אוצו רוצו). אני בעד גיוס כל המשתמטים המצחיקים מהמגזר הלא דתי (זה משוגע, זה נפגע בגבו, זה אמא שלו לא מרשה לו...) אה כן. וגם גיוס מלא ליגאל ענטבי מהפועל תל-הביב, וכו וכו. מכאן, אתה למד- אולי, שאין שום סתירה בדיעותי המשוננות הלוך וחזור. ומכאן אתה למד, שלמרות הכל, אני מגניבה פה ושם גם משהו מדיעותי ואני מקווה שאתה לא כועס. ו...עיקר העיקרים. הודעה זו אינה אישית אליך- זה בכללית....

למעלה