מגי, שימי לב לטעותך החמורה...
כמו רבים מאיתנו, גם את מבלבלת שלא לצורך בין דתיים (לאמור: כל אדם המאמין באלוהים ומקיים מצוות) לבין חרדים (אדם המקיים מצוות באדיקות יתירה) לבין אנשים שנגדם שינוי נלחמת (כל אדם אשר מנצל את קופת המדינה יותר ממה שמגיע לו). נכון, שינוי לא שמה בסדר עדיפויותיה בנייה של מוסדות דת. אבל האם העלית על דעתך שזה בגלל שיש אנשים שחיים מצוין בלעדיהם?! חילוניות, מגי, היא לא שנאה של דתיים, אלא פשוט חיים על פי קוד מוסרי ותרבותי מסוים שלא כרוך בדת וקיום מצוות. לפיכך, אנחנו לא זקוקים גם למוסדות דת - אני אישית מרגיש את עצמי בסדר גמור גם בלי מניין שלוש פעמים ביום, ואלוהים שומע אותי לא פחות טוב. לשינוי יש מצע חברתי מפותח מאוד. לצורך הידע הכללי שלך, רק סעיף אחד מתוך כל סעיפי המצע (ויש בו בסביבות ה-20 אם לא יותר) עוסק בכפייה דתית. כל היתר - כלכלה חופשית, חברה ליברלית, הקלות על ציבורים חלשים (עולים, סטודנטים וכו´). הייתי שמח לדבר איתך על כל נושא אחר מלבד הכפייה הדתית, ואני בטוח שגם כל אחד אחר מחברי הפורום, אך לצערי אנשים כפייתיים שמבקרים כאן שוב ושוב רואים לנכון להפציץ אותנו בהודעות על כפייה דתית ועליה בלבד, ואנחנו נאלצים לענות, מה שדי מבזבז את הכוח שלנו. אם תרצי לשאול כל דבר אחר - תפ´דלי, אני אענה בכיף! שלך, מר אדוני