חברת ההשמה, לאחר שהיא משבצת אותך לתפקיד, גובה מהמעסיק סכום כסף שווה ערך למשכורת אחת שלך ובזה נגמר הרומן שלך איתם. בניגוד לחברות אאוטסורסינג וכוח אדם - כשאתה מתקבל לעבוד דרכן אתה בעצם נחשב עובד שלהן, מקבל את המשכורת+התנאים דרכן והן בעצם "המעסיק" שלך.
חברות ההשמה מחזיקות מאגר של מועמדים וכאשר מגיעה פניה מחברה מגייסת הן מבצעות סינון רציני ומעבירות לחברה מספר בודד של מועמדים. זה חוסך הרבה זמן וטרחה לחברה המגייסת (פרסום מודעות, מיון קו"ח, ראיונות ראשוניים וכו') ולכן חברות שיכולות להרשות לעצמם ושאין להם מערך גיוס, יעדיפו דרך זאת. רוב חברות ההשמה מתעסקות במשרות בכירות (או לפחות לא במשרות זוטרות) ולכן חסרי ניסיון לא יקבלו הרבה פניות מהם. חברות השמה אחרות מתמקדות בנישות כמו המגזר הציבורי (ושם המשכורות נמוכות בהרבה מההייטק). קשירת יחסים עם חברת השמה טובה דווקא יכולה מאד לעזור במציאת עבודה.
כשחיפשתי עובדים, חברות ההשמה הציפו אותי בקורות חיים ללא קשר לדרישות, ועם המון מחמאות למועמדים - כולם היו רציניים, אינטליגנטיים, עובדים טוב בצוות... כעקרון העדפתי לגייס לא דרך חברת השמה, כי לא היה נראה שהם נותנים שרות הולם לכסף שהם מקבלים.
הענין הוא שהרבה חברות לא רוצות היום להתעסק עם הגיוס והסינון וכל כאב הראש הזה, ופונות לחברות השמה. מבחינתך כמחפש עבודה? עוד דרך למצוא... יש להם מאגר משרות שהרבה פעמים לא מתפרסם בשום מקום... לא נעשה פה רווח על גבך בסיום התהליך אם מצאת, וזה לא ישנה את תנאי העסקתך. יש נטיה חזקה היום בשוק לעבוד עם חברות כאלו, ולך זה לא רע... אני מניחה שיש פה לא מעט אנשים שאת העבודה הנוכחית שלהם סידרה חברת השמה, כולל אני
אני שלחתי קורות חיים דרך חברת השמה וחזרו אליי מהרבה מקומות מכובדים... ישנם חברות שפשוט מעדיפות שחברות ההשמה יעשו להן את הסינון הראשוני... אני מניח שאלו בדרך כלל חברות שמחפשות אנשים עם ניסיון וכך הן מונעות מעצמן אלפי פקסים ומיילים של קורות חיים לא מתאימים.. ואולי בכל מקרה הם מעדיפים להשאיר את הסינון הראשוני לחברות ההשמה. בסך הכל אני מצאתי עבודה דרך חברת השמה ואני לא רואה בזה שום פסול אלא דרך מצויינת לחיפוש עבודה... הייתי גם ממליץ על אחת אבל אני לא בטוח אם זה מותר כאן בהצלחה