חברת אמפה

lfigo

New member
חברת אמפה

האם ניתן לעצור תשלומים לחברה שפשטה את הרגל? עשיתי עיסקה של 12 תשלומים בויזה- ביטוח לשמונה שנים למכונת כביסה שקניתי עברו חודשיים.. מתברר שהחברה על סף קריסה האם ניתן לעצור תשלומי ויזה לאלתר..?

תשובה

קודם כל צריך לברר בדיוק מה ההליכים שנפתחו נגד החברה. למיטב ידיעתי הוגשה בקשת פירוק נגד החברה. אם זה נכון, תודיעי לחברת האשראי. על המקרה יחול סעיף 10א לחוק כרטיסי חיוב שנוסף לחוק לא מזמן: "הפסקת תשלום בשל חדלות פירעון 10א. (א) בלי לגרוע מהוראות סעיף 10, הובא לידיעת מנפיק כי נעשתה עסקה בין ספק לבין לקוח באמצעות כרטיס אשראי וכי הוגשה לבית משפט בקשה למתן צו לכינוס נכסים, צו פירוק או צו פשיטת רגל, נגד הספק, וכן הומצאה לו בקשת הצו האמור, יפסיק המנפיק לזכות את הספק בשל אותה עסקה החל במועד שבו נודע לו על הגשת הבקשה עד למועד ההחלטה בה (בסעיף זה – תקופת הפסקת הזיכוי); ניתן צו כאמור, ישיב המנפיק ללקוח, בהקדם האפשרי אך לא יאוחר מעשרה ימי עסקים מיום מתן הצו, את התשלומים שגבה ממנו בשל אותה עסקה במהלך תקופת הפסקת הזיכוי. (ב) בית משפט הדן בבקשה למתן צו כאמור בסעיף קטן (א), רשאי לקבוע כי המנפיק יחזור ויזכה את הספק בשל אותה עסקה, אם שוכנע שהנכס שנרכש בעסקה סופק ללקוח או כי אין במתן צו כאמור כדי לפגוע בלקוח; בית המשפט רשאי לשמוע לעניין זה את עמדתו של הממונה על הגנת הצרכן והסחר ההוגן, כמשמעותו בחוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981. (ג) אין בהוראות סעיף זה כדי לגרוע מזכותו של המנפיק לחזור ולזכות את הספק בשל אותה עסקה, אם נוכח שהנכס שנרכש בעסקה סופק ללקוח; המנפיק ימסור ללקוח הודעה המפרטת את הנימוקים לזיכוי הספק, לפחות חמישה עשר ימים לפני הזיכוי בפועל, וימסור ללקוח, לפי דרישתו, עותקי מסמכים שבידו לעניין זה. (ד) לעניין סעיף זה יחולו הוראות סעיף 10(א2). (ה) הוראות סעיף זה יחולו על המנפיק, גם כלפי אדם אחר שאינו הספק שהתקשר בעסקה עם הלקוח, אם אותו אדם הציג למנפיק את המסמך המעיד על העסקה באמצעות כרטיס אשראי." לפי מה שאני מבין מהסעיף, אם את מודיעה לחברת האשראי ובסופו של דבר יינתן צו פירוק, חברת האשראי תצטרך להחזיר לך את התשלומים שבהם היא חייבה אותך מהתאריך שהודעת ועד לתאריך שבו ניתן צו הפירוק. יתכן שבסופו של דבר לא יינתן צו פירוק אלא למשל שהחברה תירכש על ידי חברה אחרת וכך תמשיך לתת את השירות המגיע לך בגין האחריות. במצב כזה ברור שאין סיבה לעצור את החיוב.

עיישה1

New member
פשיטת רגל ??

אני בחובות גדולים עלי ואני בדרך לפשיטת רגל אינני מבינה מה המשמעות כל כך.. מישהוא יכול להסביר לי? תודה מראש

למעלה