אכן עברתי את הגבול, השאלה איזו
גבול עברתי. א. לא, כתוב "צדיק באמונתו יחיה", כמו שאת לא היית רוצה שמישהו יפרסם פאנפיק שהוא פרי עטך, כאשר הוא היה משנה שורה אחת, ואומר "מאתי", אזי אל תעשי זאת גם לתנ"ך הקדוש. הפורום אמנם ישראלי, אך בתור חלק ממדינה יהודית, וזו אכן מדינה יהודית, ואני מניח שאת יודעת זאת, אז לא, ההפרדה לא תתבצע. במיוחד, שאמרתי שמבחינה "חוקית" אולי אכן לא עשית שום דבר רע, אך מבחינה לאומנית - כאשר אתה חיה במדינת ישראל, ואכן ישראל משמעותו יהודית גרידא, ורק בדור הזה החליטו לעשות מעשה שלא ייעשה ולגנוב מושגים יהודיים ולעוות אותם, כמעט כמו שהנצרות עשתה ליהדות, אם לא באופן יותר גרוע - אז כן, כל שכן מבחינה הומנית, שמסתמא שאם זהו פורום ישראלי, אכן לחלק מחברי הפורום יהיו רגשות יהודיים. יש גם שנקרא "ואהבת לרעך כמוך" וזה צו מוסרי שגם את דוגלת בו, הלא כך ? כמו שאת לא היית רוצה שיתבדחו על דברים שרגישים אצלך (וראי הודעתי ליעל, דוגמת השואה) אז אל תעשי כך גם לאחרים, או כפי שנאמר ע"י הלל הזקן "מאן דשניא עלך לחברך לא תעביד", או בתרגומו החופשי, מה ששנוא עלייך - אל תעשה לחברך ! במיוחד שמעורבים רגשות בעניין, וזהו לא ויכוח פילוספי, מדעי או שאר ירקות. ב. אולי להפתעתך, גם אני חושב שבהארי יותר יש סממנים הומניים, אולם, זו גם מעט חצוף לחשוב שתנ"ך הוא רק "קודים-מוסריים" בשבילנו, ואם כך הוא בשבילך, אז לפחות תכבדי את אמונת האחר והזולת. אכן התנ"ך מלא בציויים מוסרים, בוא נגיד, שהוא ה.ה.ה.ה.ה.מוסר, ואמן וכיום היו מקיימים מאית מהפן המוסרי שטמון בו, ורוצה לדעת עוד משהו ? לא מבחינת הפן המוסרי במובנו הדתי, העמוק, הפנימי, האין-סופי, שטומן בתוכו אין-סוף חכמה אלוקית, אלא אפילו ע"פ פרשנות יבשה, שטחית וכו'. אבל אמרתי לך, בשבילנו התנ"ך הוא הרבה מעבר לקודים מוסריים, ובכלל, אפילו אם נדון רק על הפן המוסרי, גם להשוות את הארי פוטר, עם כל המוסר שבו, לתנ"ך, זה גם מעט חצוף. "ג. הכי חשוב- ביטויים כמו "חולני" לא ראויים כאן בכל מקרה." אכן, קבלי את סליחתי, זה נאמר בעידנא דריתחא, וכפי שאמרתי לך, אל תקחי זאת לפסים אישיים, כי זה פשוט לא הייתה הכוונה, זה לא נאמר ע"ל מנת לפגוע. ובכל אופן, אני במילא לא חושב שהבנת את הכוונה שלי כשהשתמשתי במילה הזו, לכן, באמת שאין לך כל סיבה, באשר היא, להיפגע.