חברתי

• פותח הנושא noosh
  • פורסם בתאריך

gdisrael

New member
שיהיה, רק אם יורשה לי,

על איזה סעיף בתקנון זה בדיוק עובר ? הרי זה בשרשור חברתי. ועוד, לא דיברת הודעה קודמת על "כפייה דתית", מה עם חופש הביטוי במדינה דמוקרטית, במיוחד שזה חוקי, לא מזיק, לא פוגעני (כמדומני), ובטח שלא עובר את הנורמה. נ.ב מה זה, "מהסוג הזה" ? הבעת דעה אישית, דעה כללית, שלא נוגעת רק לדת, אלא לרעיון כללי, שכרגע, בגלל שכך רצה השם, דווקא נאמרו בהקשר לעניין דתי, כי פשוט חשבתי שהעניין שדיברתי עליו הופר על עניין דתי ?

gdisrael

New member
טוב, אני מניח שאת לא תרצי

לנהל על כך דיון בפומבי, כמובן, כאשר זה סותר את האינטרסים שלך, או את הדעות האישיות שלך, זה כבר לא תקין. את מוזמנת לענות לי לפרטי, אם תרצי בכך.

Fairywitch

New member
אויש, די. הפעם עברת את הגבול.

א. איש באמונתו יחיה. הפורום הוא ישראלי, לא יהודי, הגיע הזמן להפרדה. ב. הארי פוטר הוא התנ"ך שלי ביותר ממובן אחד- לא רק כי אני אוהבת את הספר, אלא כי יש בו לדעתי צווים מוסריים נפלאים (חברות נאמנה ואמיצה, אנטי-גזענות, קבלת השונה, אומץ לב לעשות את הדבר הנכון ועוד רבים). צווים מוסריים הם צווים מוסריים- גם אם לא כתובים בתנ"ך עצמו (ההוא המקורי, לא ה"פ). ג. הכי חשוב- ביטויים כמו "חולני" לא ראויים כאן בכל מקרה.

gdisrael

New member
אכן עברתי את הגבול, השאלה איזו

גבול עברתי. א. לא, כתוב "צדיק באמונתו יחיה", כמו שאת לא היית רוצה שמישהו יפרסם פאנפיק שהוא פרי עטך, כאשר הוא היה משנה שורה אחת, ואומר "מאתי", אזי אל תעשי זאת גם לתנ"ך הקדוש. הפורום אמנם ישראלי, אך בתור חלק ממדינה יהודית, וזו אכן מדינה יהודית, ואני מניח שאת יודעת זאת, אז לא, ההפרדה לא תתבצע. במיוחד, שאמרתי שמבחינה "חוקית" אולי אכן לא עשית שום דבר רע, אך מבחינה לאומנית - כאשר אתה חיה במדינת ישראל, ואכן ישראל משמעותו יהודית גרידא, ורק בדור הזה החליטו לעשות מעשה שלא ייעשה ולגנוב מושגים יהודיים ולעוות אותם, כמעט כמו שהנצרות עשתה ליהדות, אם לא באופן יותר גרוע - אז כן, כל שכן מבחינה הומנית, שמסתמא שאם זהו פורום ישראלי, אכן לחלק מחברי הפורום יהיו רגשות יהודיים. יש גם שנקרא "ואהבת לרעך כמוך" וזה צו מוסרי שגם את דוגלת בו, הלא כך ? כמו שאת לא היית רוצה שיתבדחו על דברים שרגישים אצלך (וראי הודעתי ליעל, דוגמת השואה) אז אל תעשי כך גם לאחרים, או כפי שנאמר ע"י הלל הזקן "מאן דשניא עלך לחברך לא תעביד", או בתרגומו החופשי, מה ששנוא עלייך - אל תעשה לחברך ! במיוחד שמעורבים רגשות בעניין, וזהו לא ויכוח פילוספי, מדעי או שאר ירקות. ב. אולי להפתעתך, גם אני חושב שבהארי יותר יש סממנים הומניים, אולם, זו גם מעט חצוף לחשוב שתנ"ך הוא רק "קודים-מוסריים" בשבילנו, ואם כך הוא בשבילך, אז לפחות תכבדי את אמונת האחר והזולת. אכן התנ"ך מלא בציויים מוסרים, בוא נגיד, שהוא ה.ה.ה.ה.ה.מוסר, ואמן וכיום היו מקיימים מאית מהפן המוסרי שטמון בו, ורוצה לדעת עוד משהו ? לא מבחינת הפן המוסרי במובנו הדתי, העמוק, הפנימי, האין-סופי, שטומן בתוכו אין-סוף חכמה אלוקית, אלא אפילו ע"פ פרשנות יבשה, שטחית וכו'. אבל אמרתי לך, בשבילנו התנ"ך הוא הרבה מעבר לקודים מוסריים, ובכלל, אפילו אם נדון רק על הפן המוסרי, גם להשוות את הארי פוטר, עם כל המוסר שבו, לתנ"ך, זה גם מעט חצוף. "ג. הכי חשוב- ביטויים כמו "חולני" לא ראויים כאן בכל מקרה." אכן, קבלי את סליחתי, זה נאמר בעידנא דריתחא, וכפי שאמרתי לך, אל תקחי זאת לפסים אישיים, כי זה פשוט לא הייתה הכוונה, זה לא נאמר ע"ל מנת לפגוע. ובכל אופן, אני במילא לא חושב שהבנת את הכוונה שלי כשהשתמשתי במילה הזו, לכן, באמת שאין לך כל סיבה, באשר היא, להיפגע.

gdisrael

New member
תיקונים ***

"דעלך סני לחברך לא תעביד" מסכת שבת דף לא\א ואכן המילה ישראל, משמעותה משמעות יהודית גרידא *** להפתעתך, גם אני חושב שבהארי פוטר יש סממנים הומניים ****

Fairywitch

New member
גם צדיק באמונתו יחיה מתאים כאן-

אני בהחלט צדיקה בהרבה הבטים. וזאת מדינת ישראל, לא מדינה יהודית- מזמן הגיעה העת לעשות הפרדה בין דת ומדינה, בפרט שיש המון|סדגש לא יהודים בארץ, וגם רבים שהם אמנם יהודים מבחינת לאום, אבל לא מבחינה דתית (כמוני, למשל, כאתיאיסטית). אבל זה כבר גולש הרבה מעבר לנושא הפורום, אז נעצור כאן. תנ"ך הוא לא רק קודים מוסריים, אני יודעת את זה- אבל גם הארי פוטר הוא לא רק קודים מוסריים. בשבילי התנ"ך הוא ספרות מיתולוגית מרתקת (ואהובה עליי מאוד!! לא בכדי ערכתי מחקר על משה רבנו והארי פוטר כגיבורי תרבות), וככזו היא לא נבדלת מה"פ- אלא שאת ה"פ אני בכ"ז אוהבת יותר. בכל מקרה כספרנית ותולעת ספרים ספר הוא בד"כ קדוש בעיניי

Fairywitch

New member
../images/Emo52.gif../images/Emo7.gif עכשיו ראיתי את הודעת

"זה נעצר כאן". צודקת
כבר אמרתי שגלשנו

ענבר המותק../images/Emo99.gif

("וזה ענבר, חשמל. חש-מל." כעבור חצי שנה: "וזו ענבר, סוללה. סו-ללה." הרפתקאות ענבר בעיר הגדולה)

Nash הרשמי

New member
למנהלים

איזו מן תמונה לפורום? של כלב?! תשלבו בתמונה של הפורום את עטיפות הספרים או משהו... כי הכלב הזה לא ממש קשור... סליחה אם פגעתי באחד מכם...
משובח ביותר=
חמוד?

Lord VoIdemort

New member
כי הוא הכלב שלי והוא שולט.

ויעל היא זקנה מגניבה. כולם, תסגדו לבוני ויעל.

למעלה