אנטוליו ! מסכימה עם חלק מדבריך
גמני לא אוהבת את הממסד הרבני ומתקוממת על המונופול שלו. אבל זה המצב. אני בעד יהדות חילונית כי אני חילונית אבל בתוך תוכי אני יודעת שאם היהדות לא הייתה שמרנית העם הזה היה נמחק מזמן. היא נשמרה ולא נעלמה כמו דתות קטנות אחרות רק בגלל שמרנות הממסד הרבני במשך כל הדורות. היהדות היא לא דת חילונית היא שמרנית וקשה. אבל לא בחרתי בה נולדתי לתוכה. בשנים הראשונות לקום המדינה, ישראל הייתה יותר חילונית, ליברלית גם הדתיים היו פחות קיצוניים, אבל לחיים יש דינמיקה שלהם, והדתיים מוכיחים שרק שמרנות ולחימה על עקרונות מביאה לנצחון. תראה מה קורה במדינה מ-5% דתיים בקום המדינה יש היום כ-20% דתיים. גם הערבים ממיעוט של 5% עם קום המדינה מונים כיום כ-20% וכך משתנה הדמוגרפיה, החילונים היהודיים יורדים במספרם היחסי כי החינוך החילוני נכשל. ואם בתי הספר החילוניים היו מחנכים טוב יותר נותנים השכלה כללית רחבה יותר לתלמידים היו גודלים כאן חילוניים משכילים, אינטליגנטיים עם תרבות אירופאית. אבל בגלל הזנחה של החינוך החילוני החינוך הדתי היהודי והאיסלמי פורחים במדינה. חולשת החינוך החילוני, כאילו רק כדורגל ומועדונים יש לנו בראש, עוזרת למחזירים בתשובה לשכנע שהחינוך החילוני/אירופאי הוא ריקני וכך גודל השפעתם וכוחם של הרבנים וזה מעגל שראשי המדינה לא משכילים להבין ולטפל בו.