חברי פורום נכבדים.

Drunk Bullet

New member
...

אבל אחרי דור או שניים הם נטמעים לגמרי ומאבדים כל שייכות לעם היהודי. לזה הגבתי, אז אולי לא התנסחתי טוב, הכוונה לא לחרדים שכולנו מכירים מפה, אלא להדוקים הקונסרבטיבים והרפורמים.

אנטוליו ! מסכימה עם חלק מדבריך

גמני לא אוהבת את הממסד הרבני ומתקוממת על המונופול שלו. אבל זה המצב. אני בעד יהדות חילונית כי אני חילונית אבל בתוך תוכי אני יודעת שאם היהדות לא הייתה שמרנית העם הזה היה נמחק מזמן. היא נשמרה ולא נעלמה כמו דתות קטנות אחרות רק בגלל שמרנות הממסד הרבני במשך כל הדורות. היהדות היא לא דת חילונית היא שמרנית וקשה. אבל לא בחרתי בה נולדתי לתוכה. בשנים הראשונות לקום המדינה, ישראל הייתה יותר חילונית, ליברלית גם הדתיים היו פחות קיצוניים, אבל לחיים יש דינמיקה שלהם, והדתיים מוכיחים שרק שמרנות ולחימה על עקרונות מביאה לנצחון. תראה מה קורה במדינה מ-5% דתיים בקום המדינה יש היום כ-20% דתיים. גם הערבים ממיעוט של 5% עם קום המדינה מונים כיום כ-20% וכך משתנה הדמוגרפיה, החילונים היהודיים יורדים במספרם היחסי כי החינוך החילוני נכשל. ואם בתי הספר החילוניים היו מחנכים טוב יותר נותנים השכלה כללית רחבה יותר לתלמידים היו גודלים כאן חילוניים משכילים, אינטליגנטיים עם תרבות אירופאית. אבל בגלל הזנחה של החינוך החילוני החינוך הדתי היהודי והאיסלמי פורחים במדינה. חולשת החינוך החילוני, כאילו רק כדורגל ומועדונים יש לנו בראש, עוזרת למחזירים בתשובה לשכנע שהחינוך החילוני/אירופאי הוא ריקני וכך גודל השפעתם וכוחם של הרבנים וזה מעגל שראשי המדינה לא משכילים להבין ולטפל בו.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אם היהדות לא היתה שמרנית העם לא היה נמחק אלא להיפך, הוא היה מתחנך לערכים ליברלים וקוסמופוליטים ומפתח חינוך איכותי ולא חינוך קלוקל כמו זה שאנו מכירים היום, היינו מתחנכים לערכים טובים ולהישגיות ואולי היינו הופכים לאימפריה. עלייך גם לזכור שהיהדות מעולם לא הצילה חיי אדם אחד אך היו אנשים שאיבדו את חייהם בגלל יהדותם, אז מה שקרה למעשה הוא ההיפך מטענתך, השמרנות של היהדות גרמה למעשה למחיקת חלק מהעם.

beatman

Member
נו הנה בבקשה:

"השמרנות של היהדות גרמה למעשה למחיקת חלק מהעם." אתה מאשים אותנו ואת הדת שלנו בכך שרצחו אותנו בשואה. אם זאת לא אנטישמיות אז מה זה ???

SupermanZW

Well-known member
זאת לא אנטישמיות

איני מצדיק את מעשי הנאצים כלל ורצח היהודים בשואה מעורר בי חלחלה, אך לא תוכל להתעלם מכך שכעובדה השמרנות של היהדות הקלה על הנאצים לאתר יהודים ובכך הקלה עליהם להשמידם, לכן ברור שהדת תרמה למותם של יהודים, עצוב, כואב, אבל נכון.

SupermanZW

Well-known member
התמודד עם העובדות

אינך יכול להפריך את טענתי ולמרות שכתבתי באופן מפורש שאני מתנגד לאידיאולוגיה הנאצית, לכל גזענות ולכל רצח על רקע גזעני או דתי כינית אותי אנטישמי, אז בפעם האחרונה, או שתפריך את טענתי או שתשתוק, לא אסבול השמצות אישיות.

beatman

Member
סליחה אבל אתה מקלל את ההלכה

היהודית,זאת אנטישמיות ! לא אמרתי שאתה פוגע פיזית ביהודים אבל הטענות שלך הן נגד הדת ופוגעות ביהדות.זה גם סוג אנטישמיות. תתמודד עם העובדה.

beatman

Member
טוב סתכל,בא נפסיק עם הויכוח

כל אחד ימשיך להאמין בדעות(עובדות...) שלו. סוף שבוע טוב.

SupermanZW

Well-known member
אתה לא יודע מהי אנטישמיות

אנטישמיות היא שנאת הגזע השמי והטפה להשמדתו, אני לא שונא שום גזע ולא מטיף להשמדתו של איש, לכן איני אנטישמי.

Vrock

New member
זה טיפשי שבליברליות כולם צריכים

להיות אותו דבר. חוצמזה, בדיוק כשהיהודים נהיו חילוניים ועזבו את היהות פחות-או-יותר התחילה להתפתח הרדיפה של היהודים כגזע. אז הדת לא קשורה לעניין. (כשהם היו יהודים דתיים רדפו אותם בגלל הדת. כשהם הפסיקו את הדת רדפו אותם כי הם היו יהודים). אם לא הייתה יהדות היינו בדיוק כמו עובדי האלילים באזור. הם נמחקו בפלישה האשורית ולא שמעו עליהם. תפסיק להשלותא את עצמך.

beatman

Member
../images/Emo45.gif

אם כולנו נהיה כמו שסופרמן מציע אז לא יהיה הבדל בין בני האדם,היהדות תמחק פשוט. כדי לשמור על היהדות צריך שיהיה לנו כבוד לאומי,שלא ניתן לאף אחד לפגוע בנו ולרדת עלינו,פטריוטיות,ציוניות ואהבת הארץ,מוסר יהודי הוגן.

SupermanZW

Well-known member
לא נכון

הבדל בין בני האדם תמיד יהיה, אך אם יפסיקו כל הגזענים להיות גזענים העולם יהיה מקום טוב יותר לכולם. מוטב שהיהדות וגם כל הדתות האחרות ימחקו, ואז יעלם מן העולם העיוות המוסרי שגרמו הדתות למאמיניהן. לשמור על דת גזענית זה רעיון רע. אפשר להיות פטריוט ציוני גם ללא דת כלשהי, כפי שמוכיחים חלק מחברי הפורום מבלי שהם מאמינים בדת כלשהי.

SupermanZW

Well-known member
אל תקצין את דברי

לא אמרתי שכולם צריכים לחיות אותו דבר אלא שלכולם אסור להיות גזענים, יש עקרונות הומאנים שכולם צריכים לאמץ, אך ברור שלא כולם צריכים לאמץ את אותה מערכת עקרונות בדיוק ושקיימים עקרונות (אשר לא ציינתי בהודעותי בשרשור זה כי אינם רלוונטים לנושא השרשור) אשר לא חובה לאמץ אותם. הרדיפה של יהודים כגזע החלה מהנאציזם, והתחלנות מעולם לא היתה סיבה לרדיפת יהודים, אפילו לא עבור שונאי היהודים הגדולים ביותר.

beatman

Member
../images/Emo45.gif

ורבים מעולי רוסיה התאימו את עצמם למסגרת של מדינת ישראל כמוני

למעלה