חברי פורום נכבדים.....

haleth

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo6.gif

o603

New member
עקרונות ....

אני לא בטוח שירדתי לסוף דעתך והבנתי מדוע הית מתבלבל. בכל מקרה אנסה לענות לדוגמאות שנתת . בעיטה גבוהה : למרות שבטקוונדו ישנן בעיטות גבוהות ומאוד וירטואוזיות ביצוע הבעיטות ( והמכות בכלל ) הוא בהתאם ליכולת של הלוחם. לוחם לא גמיש יבעט נמוך וזה מצוין. תסכים איתי שאם בארסנל שלך קיימת גם בעיטה גבוהה, שבהינתן ההזדמנות (ידיים מורדות למטה, חוסר תשומת לב וכד. ) תפגע בראשו של היריב היא יתרון. אגרוף מהמותן: למיטב ידיעתי, אין בהתגוננות רחוב אגרופים היוצאים מהמותן וגם אצלנו המרפק אינו עובר את קו חוץ הגוף ( עבור אגרוף ישר ). לדעתי, אי הוצאת מרפק מקו הגוף אינו עקרון אלא טכניקה מסויימת למתן אגרוף ישר. כמובן שעבור אגרופים אחרים ( מגל לדוגמא ) המרפק חייב לצאת מקו הגוף ולכן מרפק בקו הגוף אינו עקרון של שיטה אלא טכניקה. אם בטכניקה עסקינן, אזי לימוד של טכניקות שונות לא מהווה סתירה. השאלה המתבקשת היא מהן העקרונות ? לדוגמה, עבודה משוחררת : הן באגרופים, בבעיטות (וגם בעבודת קרקע ! ) לדוגמה, עבודה מהמרכז : העוצמה של המכה מגיעה מסיבוב המותן, מתנועת הרגליים . לא לפגוש כח בכח : הסטה של המכה או התחמקות [ בנושא זה יש לי הסתייגות והיא ספיגה - חיזוק יכולת הספיגה מחליש את עקרון הכח בכח אך מצד שני כאן נדרשת פשרה מאחר וגם ספיגה וגם התחמקות הן תכונות נדרשות ויש לעבוד על שתיהן ] . בידידות O603

magic goldfish

New member
אם לא אכפת לכם, אנסה לענות על....

שאלותיכם. כאשר מסתכלים על שיטה כמו התגוננות רחוב, למעשה לא יהיה ניתן לראות את הבסיסים השונים לתנועות (כאן אני מדבר מפרספקטיבה של לוחם מתחיל). אקח לדוגמא את שאלתך על האגרופים- בנוגע לאגרופים ולקרבות ידיים בכלל, הרוב הגדול מאוד של הטכניקה לקוח מאיגרוף. המבנה של האגרופים, צורתם, עניין התנועה ואמידת הטווח, כל אלה דברים שנלקחו היישר מאגרוף. אך עבודת הרגליים, אם אינני טועה, מבוסס ברובו על בעיטות של טאקוונדו. כאשר אנו לומדים לתת את הבעיטה, אנו מפרקים את הבעיטה לשלבים, וכך לומדים. כאשר תפרק בעיטה בהתגוננות רחוב, ובעיטה של טאקוונדו, תראה את הדמיון הבולט ביניהם. אך בכל הנוגע בקרב עצמו, ניהול הקרב דומה יותר לזה של איגרוף תאילנדי (זכורים לי כמה פעמים שהמאמן ביקש שנעבוד בדיוק כמו באיגרוף תאילנדי, כאשר הרגל הניידת היא הקידמית והנייחת היא האחורית). כך שבסופו של דבר, זה אכן סלט. אבל יעילות השיטה מוכיחה את עצמה. כשאחד מתמלמידיו של חיים החליט להצטרף לנבחרת ישראל בטאקוונדו (הוא בן 4 בהתגוננות רחוב, אם אינני טועה), מה רבה הייתה השמחה. כאשר הלך לאליפות אירופה בטאקוונדו, שנערכה בטורקיה אם אינני טועה, אותו תלמיד הביא את יריביו למצב שהם בורחים ממנו. ככה ירדו למסכן חצי נקודה בכל פעם שהשופט נאלץ להסיק את הקרב. טוב, איבדתי את קו המחשבה שלי (אל תגידו לי שזה לא קורה לכם....), אז אני מקווה שעניתי פחות או יותר על שאלותיכם. ד"א, עכשיו כשאני מסתכל על ההודעה, היא נראית כמו איזו פרסומת או משהו. לא פה הייתה הכוונה, אז נא לא למחוק את ההודעה הזו. תודה life is as heavy as a mountain, but death is as light as a feather- gangis kahn

../images/Emo6.gif מה היה נשאר מהפורום הזה,

אילו הייתי צריך למחוק כל הודעה שבה מישהו משבח את השיטה שהוא לומד? (רמז: מעט!)

magic goldfish

New member
טוב, אני לא בטוח מה לחשוב על השאלה

אבל,ניחא, אני אקח סיכון- כן, אני בן 16 (עוד חודש ו-17 יום, ליתר דיוק). אכפת לך רק אם אשאל למה אתה שואל? life is as heavy as a mountain, but life is as light as a feather- gangis khan

אני אגיד לך, בהתחשב ברמת הכתיבה,

אני נאלץ למחות. זה בן 16 זה?! איפה שגיאות הכתיב? איפה הבעיות בניסוח? למה יש לך סימני פיסוק במקום? נראה לך הגיוני?!

COGAN BENY

New member
דוקא מה שנאמר נכון

זוהי שיטת התגוננות, שפותחה עי חיים כהן ומיקי הר געש,בשיתוף עם יובל יוניוב ודוד ישי(בשלבים מאוד מוקדמים). לאנשים אלה רקע נכבד בטאקוונדו ובקרב מגע, שם השתיקו הרבה פיות . הם באמת עשו קרבות עם ערבים גדולים וללא רקע שהסכימו לקבל כמה גרושים, וכולם בהתחלה קיבלו מכות, וזה גרם לשאלות על צורות האימון. הפנקסריון היא תחרות יוונית שאחד מחניכי שיטה זו ניצח, בתחרות היו מספר תותחים , בינהם קרלוס ניוטון, אבל הרבה לא משהו. וכל הכבוד לישראלים שהביאו תוצאות. התחרות דומה לג´ודו וקיוקושין יחד: אין מכות ידים לפנים,ויש ניקוד לריתוק ג´ודו של 25 שניות ואז קמים שוב. דווקא חיים כהן בחור חיובי ונחמד

o603

New member
../images/Emo45.gif

בתחרות הפנקרטיון העולמית לשנת 2002 זכו במקום ראשון למשקלם שניים מחניכיו של חיים כהן וחניך נוסף במקום השלישי ! ( אכן נכון שבשנת 2000 זכה במקום הראשון חניך יחיד של התגוננות רחוב וראוי לציין שהיו עוד זוכים ישראלים - ועל כך
) O603

magic goldfish

New member
אכן, הצדק בידך.....

אלדד שיף ויוסי בכר במקום הראשון, ודודו שאינני זוכר את שם המשפחה במקום השלישי.

אני דוקא זוכר גרסא אחרת...

ממה שאני זוכר, מורים לאמנויות לחימה בירושלים, בזמן האינתיפאדה הראשונה, ראו שתלמידים שלהם שהותקפו לא הסתדרו טוב מול תוקף שבאמת מתכוון להרוג. לכן הם פתחו סגנון חדש. לא שמעתי על "קרבות עם ערבים גדולים" - יש הבדל בין יהודי גדול לערבי גדול לאמריקני גדול לפורטוגזי גדול? מריח ריח לא טוב, הענין הזה...

סגנון בדואי(ערבי)

אכן קיימת שיטת לחימה בדואית! והסגנון הוא לחימה בעזרת ענף עץ ארוך כמעט באורך של "הבו" היפני. הסגנון התפתח ע"י הרועים הבדואים שהגנו על עדריהם מפני טורפים ומגנבים. בחתונות ובארועים שמחים ניתן לראות בדואי מבוגר שאוחז במוט העץ ורוקד לצלילי מוסיקה כשהוא מניף את המוט בתנועות לחימה מרהיבות ביופיין. קיים סיגנון נוסף שמקורו במצריים גם שם הלחימה בעזרת מוט קצר יותר המשמש להליכה,בקצה המוט מגולף ראש כדורי ושמו של המוט "נבוט".

מאוד מעניין

אתה יודע אולי אם יש איזו מסגרת שבה ניתן ללמוד יותר על שיטת הלחימה הזו? לצפות בה או לקרוא עליה?

זה יותר פולקלור

כך שאין אני יודע אם ניתן ללמוד בצורה מסודרת מהבדואים. אך אפשר לברר בבאר-שבע ישנו מרכז למורשת הבדואית כך שאולי להם יש הצעות. אפשר גם דרך שגרירות מצריים לבקש חומר בעיקר סרטים ישנים, כי משהוא מסודר לא קיבלתי מהם.רצוי לדבר איתם על פולקלור וריקוד של"פלחים" ודייגים ולא על אומניות לחימה.

למעלה