אם לא אכפת לכם, אנסה לענות על....
שאלותיכם. כאשר מסתכלים על שיטה כמו התגוננות רחוב, למעשה לא יהיה ניתן לראות את הבסיסים השונים לתנועות (כאן אני מדבר מפרספקטיבה של לוחם מתחיל). אקח לדוגמא את שאלתך על האגרופים- בנוגע לאגרופים ולקרבות ידיים בכלל, הרוב הגדול מאוד של הטכניקה לקוח מאיגרוף. המבנה של האגרופים, צורתם, עניין התנועה ואמידת הטווח, כל אלה דברים שנלקחו היישר מאגרוף. אך עבודת הרגליים, אם אינני טועה, מבוסס ברובו על בעיטות של טאקוונדו. כאשר אנו לומדים לתת את הבעיטה, אנו מפרקים את הבעיטה לשלבים, וכך לומדים. כאשר תפרק בעיטה בהתגוננות רחוב, ובעיטה של טאקוונדו, תראה את הדמיון הבולט ביניהם. אך בכל הנוגע בקרב עצמו, ניהול הקרב דומה יותר לזה של איגרוף תאילנדי (זכורים לי כמה פעמים שהמאמן ביקש שנעבוד בדיוק כמו באיגרוף תאילנדי, כאשר הרגל הניידת היא הקידמית והנייחת היא האחורית). כך שבסופו של דבר, זה אכן סלט. אבל יעילות השיטה מוכיחה את עצמה. כשאחד מתמלמידיו של חיים החליט להצטרף לנבחרת ישראל בטאקוונדו (הוא בן 4 בהתגוננות רחוב, אם אינני טועה), מה רבה הייתה השמחה. כאשר הלך לאליפות אירופה בטאקוונדו, שנערכה בטורקיה אם אינני טועה, אותו תלמיד הביא את יריביו למצב שהם בורחים ממנו. ככה ירדו למסכן חצי נקודה בכל פעם שהשופט נאלץ להסיק את הקרב. טוב, איבדתי את קו המחשבה שלי (אל תגידו לי שזה לא קורה לכם....), אז אני מקווה שעניתי פחות או יותר על שאלותיכם. ד"א, עכשיו כשאני מסתכל על ההודעה, היא נראית כמו איזו פרסומת או משהו. לא פה הייתה הכוונה, אז נא לא למחוק את ההודעה הזו. תודה life is as heavy as a mountain, but death is as light as a feather- gangis kahn