חברי פורום נכבדים.....

magic goldfish

New member
חברי פורום נכבדים.....

ראשית כל, בוקר טוב לכם. כבר הרבה זמן שאני מעיין בפורומכם, ועליי לציין שיש פה כמות אדירה של מידע, והאנשים פה יודעים הרבה באמנויות לחימה. אני עוסק בשיטת לחימה ששמה התגוננות רחוב, שיטת לחימה מעניינת כשלעצמה, אבל אני גם מאוד מתעניין באומניות לחימה מזרחיות. כפי ששמתי לב, רובכם הגדול עוסקים באומניות לחימה, כך שמן הסתם שתדעו הרבה. אני רוצה איזשהו מנוע חיפוש מהימן או משהו בסגנון, שעוסק באמנויות לחימה מזרחיות. אני באמת אודה לכם. ד"א, מישהו מכם שמע אי פעם על אומנות לחימה בדואית? כי אני יודע שיש דבר כזה. בכל מקרה, תודה מראש. life is as heavy as a mountain, but death is as light as a feather- gangis khan

WhiteBear

New member
יש קישור למנוע חיפוש ב

קישורים - שונות. ברוך הבא

magic goldfish

New member
בוודאי ובוודאי

התגוננות רחוב היא שיטה שפותחה לפני למעלה מ-10 שנים, ע"י המאמן חיים כהן. יש המשווים אותה לקרב מגע, ועליי להסכים כי ישנו דמיון רב ביניהם. אבל בהתגוננות רחוב ישנו דגש רב גם על הקטע הקרבי (קרבות וכדו´), דבר שלמיטב ידיעתי לא מופיע בקרב מגע. מלבד הדברים האלמנטריים, כמו עבודת קרקע, קרבות ידיים ורגליים, אנו גם עובדים על הגנות מסכין, מקל ואיומי אקדח. לעין המיומנת, בהתגוננות רחוב ניתן למצוא גם אלמנטים של איקידו, טאקוונדו, קראטה, פאנקרטיון, איגרוף תאילנדי ואיגרוף קלאסי. כמובן, הכל בסלט אחד גדול כך שאני לא אוכל בדיוק להצביע מה קשור למה. הסיפור שהמאמן חיים כהן מספר על החלטתו לפתח את השיטה מעניין כשלעצמו, אם כי אינני יודע את כמה הוא אמיתי. היכן שהוא בשלהי שנות השמונים התארגנו כמה אלופי הארץ\עולם בשיטות כגון טאקוונדו, איקידו, קונג פו ודומיהם ואספו חבורה של ערבים מכפרים שונים, חסרי כל ידע קודם באמנויות לחימה. קבוצת הלוחמים העשויים ללא חת גילו כי שנים של עבודה בדוג´וים למיניהם לא הפריעו לחבורת הברברים לכסח להם את הצורה. בגלל זה חיים החליט שיש לפתח שיטה שמוותרת על כל עניין האסטתיות והיופי, ומתמקדת ביעילות גרידא. כך נוצרה שיטת ההתגוננות רחוב, כשמה כן היא "התגוננות רחוב". למען האמת, לא מצאתי אתרים בנושא, כך שאני לא אוכל להפנות אותך לאתר. צר לי. אך אני מקווה שהסברתי כראוי את טיבה של שיטה זו, וכל אחד מוזמן לחלוק עליי. life is as heavy as a mountain, but death is as light as a feather-gangis khan

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifמחקתי הודעה פוגעת,

(ובלית-ברירה) גם את התגובות עליה. אנשים נמאס לי למחוק...

Raffael

New member
אוי, אוי, אוי כמה חבל ... ../images/Emo10.gif

שגינגי חאן לא פה כדי להגיב על הסיפור הזה.

אני יכול לנחש מה היה התוכן של

ההודעה שנמחקה... אני חושב שיפה לראות שסיפורי פולקלור נוצרים בכל מקום, לא רק אצל טאואיסטים עוורים על הר גבוה בסין. כל זה, כמובן, בתנאי שמבינים את היסוד האגדתי בסיפורים האלו. רק דבר אחד אני רוצה להבין: מכל הסלט לא יוצא בלבול גדול?

Tyrials Will

New member
על זה אני יכול לענות..

לשם שינוי... ממש במקרה גם אני עושק בהתגוננות רחוב, אבל אני רק חגורה צהובה... לאדם שלא לומד אמנות לחימה אחרת (כמוני) שסלט הזה לא אומר שום דבר, רק דברים חדשים שלא ידעתי לפני או שידעתי ואני משפר. אני משער שלאדם שלומד טיקוונדו, לדוגמא, או קראטה, ורגיל לקאטות ולפומסות, יהיה קצת קשה להסתגל לשיטת לחימה חדשה, אבל ככה זה בכל שיט\אמנות לחימה חדשה שלומדים...

magic goldfish

New member
חחחחח חיים יא אידיוט.....

אתה לא ´עושק´ בהתגוננות רחוב, אתה ´עוסק´ בהתגוננות רחוב.... אני לא אכחיש את העובדה שיש לך ילדות עשוקה, אבל זה כבר משהו אחר. גם אני, שאני דרגה די בכירה (כחולה 4 בהתגוננות רחוב, חומה בפאנקרטיון וכחולה בטאקוונדו), גם אני לא ממש מבדיל מה לקוח ממה. זה הכל נלקח ונבנה בשביל מיטב היעילות, וייתכן שתנועות שהבסיס שלהן היו מאומנות לחימה זו או אחרת שונו, בשביל להפיק את המיטב מהתנועה. אני רגע צריך להבהיר את עצמי: בסיפור הזה שסיפרתי ממש לא התכוונתי לזלזל באף אומנות לחימה, באמת שלא. רק סיפרתי מאיפה בא הרעיון לפיתוח השיטה, זה הכל. אני מצטער עם פגעתי בכבודו של מישהו (שזה נראה לי טיפה אינפנטילי, אבל לא משנה). בכל מקרה, סליחה. life is as heavy as a mountain, but death is a light as a feather- gangis khan

אתה מרגיש שפגעת במישהו? ../images/Emo13.gif

אני אגיד לך למה אני שואל: אני מעולם לא הייתי מעורב בקטטות, גם לא בתור ילד, ולפני 6 שנים התחלתי ללמוד את מה שאני לומד עכשיו. כתוצאה מזה כל תנועות הגוף שלי שואבות משיטה אחת מסוימת. השאלה שלי, אם לחדד אותה, היא: האם יש אלמנטים וטכניקות שהם כביכול מנוגדים אחד לשני בחומר שאתם לומדים (עמידות רחבות לעומת צרות, אגרופים שמכים בזוויות שונות מאוד) וכיצד אתם מסתדרים עם השוני?

magic goldfish

New member
שאלה לעניין.....

טוב קודם כל, סתם מתוך סקרנות, במה אתה עוסק? ולשאלתך.... חלק מהגאונות של שיטה זו, לדעתי, שמייסדי השיטה לקחו את התנועות השונות של השיטות השונות ושינו אותן ליעילות מוחלטת. כך שגם לוחם איקידו מנוסה ביותר, ייתכן שחא יזהה את התנועות, שמבוססות על תנועות מאיקידו. גם אני לא יודע איזו תנועה שייכת למה, כיוון שלא עסקתי מספיק באומנויות לחימה (אני עוד חודש בן 16, כך שמן הסתם לא הספקתי לעסוק בהרבה). אז לענות על התשובה שלך- לא, הטכניקות והלאמנטים השונים אינם מנוגדים, להפך ,הם משלימים אחד את השני. מקווה שעניתי, ואם לא, אז תגיד. אני אנסה לענות יותר בביהרות (אני כרגע בשיעור מחשבים ואני לא בדיוק מורשה להכנס לאתר, אז דעתי די מוסחת). life is as heavy as a mountain, but deat is as light as a feather- gangis khan.

o603

New member
סלט עם פטרוזיליה ושמן זית ...

ת´אמת, לא הצלחתי להבין אף פעם מדוע עירוב של שיטות הוא סלט. באומנויות לחימה רבות העקרונות זהים ( ראה אימון פורום 4 ). כל זמן שהעקרונות - אבני הבסיס של שיטת הלחימה לא סותרים אחד את השני (ובמאמר מוסגר, גם אם הם סותרים אחד את השני אבל נלמדים היטב ומבוצעים בהתאם למצב ולצורך ) אזי כמו כל שיטה, זהו פשוט צרוף של תרגילים. תרגילים דומים ניתן למצוא באומנויות שונות ( לדוגמא, בריח על שורש כף היד : ג´ודו, ג´וג´יצו, צ´ינה, טאי-צ´י, קרב-מגע, איקידו ועוד ) . היום, לשום שיטה אין זכויות יוצרים על התרגילים והם נחלת הכלל. בקרבות הזירה ( UFC , PRIDE ... ) אנו רואים יותר ויותר לוחמים המשלבים שיטות. עבודת קרקע, עמידה, בריחים וכדומה. לא נראה לי שלוחמים אלו "מתבלבלים" ותוהים באמצע הקרב באיזו שיטה להשתמש בתרגיל הבא
. בחיים, לקבוע היכן אתה עושה את הפשרות זו ההחלטה הכי קשה: לוחם מואי- טאי יודע נהדר קרבות עמידה אבל חלש בקרקע. לוחם גודו מצוין בקרקע אבל חלש בעמידה. מאחר והזמן המוקדש לאימון (ולחיים בכלל ) קצוב, אימון בקרקע הוא חוסר אימון בקרב עמידה ולהיפך. כאן מגיעה הפשרה כמה זמן ואיזה חומר לומדים. כל שיטה (ומורה ) מחליטים היכן למתוח את הגבול. לגבי התגוננות רחוב, למיטב ידיעתי התרגילים לקוחים מהאומנויות הבאות : גודו\גוגיטסו ( הפלות וקרקע ). אגרוף\אגרוף תאילנדי\טקוונדו ( קרבות עמידה ). קרב מגע ( טכניקות הגנה עצמית ). בידידות O603 .

תשמע, הכל עניין של פרספקטיבה...

אם בזמן האימון בשיטה שאני מתאמן בה הייתי צריך ללמוד לבעוט בעיטות גבוהות לא הייתי מסתדר, כי האוריינטציה של השיטה שאני לומד מאוד רחוקה מבעיטות גבוהות או ממרכז כובד שמתאים לבעיטות כאלו. אם במהלך האימונים בשיטה הזו, שוב, הייתי צריך לשלב גם אגרופים שמוצאים מהמותן (בדומה לתנועה בשוטוקאן) הייתי מסתבך, כי העקרון הבסיסי בשיטה שאני לומד לא מאפשר הוצאת מרפקים מחוץ לגבולות הגוף ברוב המקרים. לכן אני יכול לדמיין התנגשות; אני מתאר לעצמי שמי שחיבר את הטכניקות ביחד היה יותר חכם מזה, ולכן אני מתעניין.

yanivtil

New member
סליחה שאני קופץ...

אוהד,אם בעיטות גבוהות והוצאת אגרופים לטווח יישור יד אינם ב"ארסנל" של גש"ד,אז אכן קיים הבדל ע-צ-ו-ם,בין בסיס סגנונכם לבסיס שיטות אחרות. אולם,האם לחלוטין אין אצלכם מהלכים כאלה? אגב,היכן למרות הכל אתה רואה דמיון בין גש"ד לאמנויות אחרות,אם בכלל? יניב.

לחלוטין. מה זה לחלוטין?

אין הגבהת רגל, אין הוצאת אגרוף מאיזור המרפק. יש הוצאת אגרוף אבל בצורה מעגלית (אראה לך מחר). איפה אני רואה דמיון? ווינג צ´ון ופאק מיי פאי, בלי ספק.

למעלה