חברימים

I am a freak

New member
להאט מה../images/Emo35.gif

את המהירות שהוא נופל או את המהירות שהוא מתקדם קדימה
יש הבדל....

Nizzan Cohen

New member
להאט...

את מהירות תזוזתו קדימה. לצורך הדיון אין כזה דבר "נופל" אלה "מיתנגש". לצורך הסבר נלך כולנו למיקרוקוסמוס
כשמחממים מים, התנועה של החלקיקים גדולה יותר ולכן הם מיתרחקים. כשמקררים את המיים הם נעים לעט יותר ולכן מיתקרבים. הכוח שמושך את הירח לכדה"א הוא "כוח המשיכה" - גוף נימשך לגוף. זה עיניין של מסה. הירח שמסתו קטנה באופן יחסי לכדה"א נימשך לכדה"א. מצד שני ישנו סיבוב הירח סביב כדה"א שאני לא יודע ממה הוא נובע (דביר....). ומה שקורה כאן זה כמו הבגדים במכונת הכביסה שנימשכים לצדדים. איך ניתן דוגמה ליחסי הכוחות.... הממממממממ....... אוקי. תלה מישקולת קטנה על גומי. וסובב אותו, סובב חלש יחסית, וראה כמה הגומי נימתח, כעת סובב יותר חזק ותיראה שהוא נימתח יותר. זה בגדול יחסי הכוחות. עכשיו, התיאוריה שלי אומרת, שאם תסובב את המישקולת מהר, רדיוס הסיבוב יהיה גדול והמהירות תהיה גדולה, לכן הוא ישלים את הסיבוב בזמן X. אם תסובב את המישקולת לאט, אז גם רדיוס הסיבוב יקטן בהתאם ולכן עדיין זמן הסיבוב ישאר X. אני לא בטוח בכך.... אבל יש לי הרגשה. דביר אולי יוכל לענות על כך יותר טוב.

true fate

New member
אם היית לומד פיזיקה

היית יודע כמה התשובה הזאת נשמעת טפשית, אבל מכיוון שאתה לא היא הגיונית ביותר. קודם כל הירח לא נופל לכדור הארץ במהירות קבועה אלא בתאוצה קבועה והוא גם לא נע במהירות קבועה אלא בתאוצה קבועה, זה נקרא תאוצה רדיאלית ומשיקית אבל נעזוב את זה לבנתיים. בקשר להקטנת מהירות הירח זה זכון זה יקטין את המסלול אבל זה מסובך מדיי להסביר את זה, זה חומר בפיזיקה שהייתי גרוע בו ולא למדתי אותו לבגרות כי לזמלי הוא ירד... נתתי לכם רק את הבסיס כי לא חשבתי שתעשו מזה דיון אבל אני רואה שכבר אין ברירה. כדיי לשנות מסלול של לווין (במקרה הזה ירח) צריכים לעשות חישובים מדויקים ביותר ואני מתכוון ממש מדויקים אם תרצו אני אחקור את הנושא הזה בשבילכם, אבל ממש אין לי כוח, סיימתי את מכניקה עם ציון 97 בבגרות ואני מעדיף שזה ישאר ככה.

I am a freak

New member
אנימוכן לשלם כדי להיות "טמבל" כמוהו

אבל, אני משער, שגם שושנה זה מספיק טוב.
what ever

peter Wi

New member
כן, היה מדהים.

בואו רק נקווה שזה לא יביא איתו מלחמות.

Flame

New member
לא בדיוק.. ../images/Emo13.gif

אולי כן, אבל בכל מקרה, שינוי כלשהו, שהו רק עוד חלק מתוך השינוי הענקי המתחולל על פני הפלנטה..

Nizzan Cohen

New member
יש לי בעיה קלה עם אסטרולוגיה...

היות ואני מאמין בקיום חיים מחוץ לכדור הארץ, אני נוטה ליראות באסטרולוגיה נושא בעייתי, כיוון שהוא נכון רק מכאן ולכן לא הגיוני שיעבוד בכוכב אחר. דוגמה לכך אתן בחישוב של תאריך הלידה של הגילגול הקודם שלך. במידה וגילגולך הקודם היה מחוץ לכדה"א (וזה דווקא נישמע הגיוני), כל רעיון החודשים שמבוסס על סיבוב כדה"א מסביב לשמש יהיה שונה. ולכן החישוב פסול מבחינתי.... אבל זו דעתי

I am a freak

New member
אני לא מסכים איתך.

כיוון שאנחנו חיים בכדור הארץ, אנחנו מחשבים את התאריך לפני מונחים ארציים. אם נחיה במאדים ונלמד על השנים שם, נוכל לחשב ע"פ מונחים מאדמיים (המצאתי את זה כרגע
) בכל אופן, תמיד תוכל למצוא יחס בין השנים והחודשים בין הכוכבים השונים לבין כדור הארץ
הפריק, שעדיין מנסה לחשב.

Candytuft faery

New member
אמממ כן אבל הוא לא יהיה קרוב לכד''א

היום כמו שהוא היה אז.. הוא מתרחק..

למעלה