חברימים

Flame

New member
חברימים ../images/Emo13.gif

מרס מרס ומרס! "היום" בשעה שתיים עשרה וחצי טיפסתי לי להנאתי בהרים יחד עם מספר חברים, הגענו לפסגת ההר, ופשוט צפינו במה צפינו? במרס! הרי, היום בשעה שתיים עשרה וחצי מרס התקרב לכדוה"א מאוד, בואו נגיד שזה קורה בערך פעם ב-50,000 שנה
.. בקיצור, עמדנו שם.. וצפינו בכוכב האדום.. היה פשוט יפה!! אני מקווה שגם אתם ראיתם
זה היה פשוט נחמד לחשוב על זה שאני כאן בזמן כדי לראות את זה קורה...
לצערי הרב את הטלסקופ שכחתי בביתי הקט
... עוד מישהו צפה בזה?

tslil sabag

New member
היי לין..:)

גם אני ראיתי אותו אמנם לא הרחקתי לכת (תרתי משמע) וטיפסתי על הרים בשביל לצפות בו אבל הקדשתי לו כמה דקות בטלסקופ בטיילת. זה מגניב לדעת שאני יודעת מיקום של כוכב ועועד כזה כוכב.. ממש התרגשתי.. מודה..

Flame

New member
הו צלילי ../images/Emo9.gif

את עוד כאן?
את צודקת לחלוטין, גם אני התרגשתי
והקטע הנחמד הוא ש-א-נ-ח-נ-ו כאן כדי לצפות בזה..

I am a freak

New member
אני לא צפיתי במאורע.....

אני הייתי מעדיף שהירח שלנו יתקרב הרבה הרבה יותר לכדור הארץ, כי- אני בן מזל סרטן ואני מושפע ממנו
(כנראה, זו סיבה מספיק טובה לכך שאני לא אובייקטיבי
) תודה על השיתוף.... שמח שהתרגשת, ושמח בשביל כולנו שיש לנו הזכות ואת האפשרות להיות כאן ברגע של מאורע כזה גדול. לכולם. הפריק, שממש ממש מקווה שהירח יהיה מספיק קרוב, כדי פשוט אוכל לקפוץ ולעבור אליו

Flame

New member
יאאאאאא שוש ../images/Emo9.gif

גמני סרטנית!! הירח... ווווי... דבר מדהים... פשוט מהפנט!
אפשר לעבור יחד איתך אליו?

I am a freak

New member
כןןןן ../images/Emo13.gif

נחזיק ידים ונקפוץ לאויר לאור הירח, המסוונר (כי הוא ממש קרוב), נשתדל לא לפול ובסוף... כשנגיע, נשמע את השעון המעורר ונקום.
הפריק, שחולם על היום הזה, רק בלי השעון המעורר. THE MOOOOOOOOOOOOOON

true fate

New member
בתור אחד שלמד פיזיקה

אתה לא רוצה שהירח יתקרב יותר מדיי לכדור הארץ בוא נאמר שעכשיו לזמלנו הירח משמש כלווין, למעשה הירח נופל כל הזמן לכדור הארץ, הוא נופל אליו במהירות קבועה, רק שבאותו הזמן הוא גם מתקדם קדימה, ולכן הוא עושה תנועה מעגלית, או יותר נכון אליפסית, אם נקטין את מהירות הירח (שהיא גבוהה מאד אגב) הוא ינתק מכדור הארץ ואם נקטין אותה הוא יפול אלינו בתנועה סיבובית (ספירלה) ואז תאמין לי אתה לא תאהב את העובדה שכל יום הוא מתקרב אלינו יותר ויותר ומאיים להתנגש בכדור הארץ. רק לידיעתך. דביר, הורס פנטזיות מוכשר

דביר... אם היה מקצוע כזה....פששש

היית כבר מיליונר... חחחח אתה נהנה מזה לפחות?!?! חח בכל מקרה... אם הירח יתקרב יותר מדי לכדור הארץ.. לא יהיו שטפונות עצבניים!?...
הרי כשהוא מתקרב... יש גאות.. כשהוא מתרחק... שפל... אם הוא יתקרב יותר... המים יעלו יותר....
חח סתם תיאוריה...

Nizzan Cohen

New member
אם אני לא טועה...

המסה של הירח מושכת את המים וככה נוצרת הגיאות. ע"ע כוח המשיכה.

I am a freak

New member
בגלל זה טוב שאני מזל סרטן.

מזל סרטן מושפע מהירח והוא אחד ממזלות
המים
זה לא נותן לי אפשרות לשחות יותר טוב
הפריק, שמחליט להירשם לחוג שחיה צורנית
looooooool

Nizzan Cohen

New member
יש לך שגיעת הקלדה...

"אם נקטין את מהירות הירח (שהיא גבוהה מאד אגב) הוא ינתק מכדור הארץ" זה אם נגדיל את המהירות.

true fate

New member
אתה צודק

לא שמתי לב, אם נגדיל הוא ינתק בצורה ספילרית עד שהוא כבר בכלל לא יהיה במסלול. אם נקטין הוא יתקרב בצורה ספילרית עד פגיעה

I am a freak

New member
גם אני למנדתי אסטרונומיה....

התופעה שאתה מתאר קיימת גם בכל שאר הכוכבים במערכת השמש שלנו. כל כוכב מתקדם אל השמש במהירות. הדבר היחיד שמונע מהכוכב שלנו, למשל, לפגוע בשם הוא העובדה שאנחנו גם מתקדמים קדימה באותו הזמן שאנחנו "נופלים לשמש". נוצר מן יחס כזה: (מהירות ההתקדמות קדימה):(מהירות הנפילה לשמש) במקרה שלנו, אם היחס יישמר (בין כדור הארץ לבין הירח) הוא עדיין יוכל להיות ממש ממש ממש קרוב אלינו, אבל הוא עדיין לא יפגע בנו. רק הבעיה בתאוריה הזו היא שההתקדמות של הירח קדימה תהיה עצומהההההההההה.... ככה שגם אם נרצה לקפוץ, רוב הסיכויים שנחמיץ אותו
הפריק, שאוהב לפתח תאוריות.

true fate

New member
זה נכון חלקית

נכון שאם מהירות הירח תגדל אז הוא עדיין יקיף אותנו בצורה אליפסית, אבל לא עד כדיי כך קרוב, בשלב מסוים הוא פשוט ינתק

I am a freak

New member
כדור הארץ עגול....

והוא נכנס בדיוק בחלק העגול של האליפסה שהירח יוצר כשאר הוא מסתובב סביבינו. אם זה לא היה ככה, לא משנה מה הייתה המהירות שלו, עדיין היינו הופכים לאבק כוכבים (כתוצאה מהתנגשות
)
הפריק, שסיים לכתוב את ההודעה.

Nizzan Cohen

New member
למעשה, על מנת שהירח יתקרב אלינו...

עליו להאט. אני לא יודע למה........ אבל יש לי הרגשה מצחיקה שאם הירח יאט הוא יתקרב אלינו, כך שעדיין סיבוב אחד שלו סביבינו יהיה שווה חודש. דביר פיזקאי - אשר או הפרך את חששי

Nizzan Cohen

New member
*הבהרה*

אם הירח יאט הוא בטוח יתקרב אלינו. ההשארה שלי זה שהיחס בין המהירות לקירבה יהיה כזה שיקח לו אותו הזמן לבצע את כל הסיבוב - משמע חודש.

למעלה