חברים?

נועם1947

New member
חברים?

אין לי מושג אם זה הפורום המתאים, אבל התחושות שלי כרגע, הן כולן סביב אכזבה אחת גדולה. אז הסיפור הוא כזה, מאז ומתמיד אני זוכרת שהיינו קבוצה של חברים מאוד טובים... כמו בכל קבוצה של אנשים, יש כאלה שאתה מתחבר אליהם יותר וכאלה שפחות... אני בעיקר התחברתי לשניים: ליהי ותומר. תומר ואני, זה מאז ומתמיד ביחד. ליהי, במשך הזמן הפכה להיות ממש חלק מאיתנו. אפשר להגיד, שהיא היחידה שכמעט והצליחה להכנס לזוג שלנו ולהפוך להיות חלק בלתי נפרד ממנו... ואז הפכנו לשלישייה, כזאת "בלתי מנוצחת": אותו הסגנון מוזיקה, אותן האהבות, אותן המחשבות, ישנים אחד אצל השני והכל בקיצור. ככה... שלוש שנים בערך. הכל התחיל בשנה שעברה, כאשר נסענו לאילת, כל החברים. אני הייתי בחדר עם תומר ועוד חבר. וליהי הייתה בחדר עם עוד שני חברים. כל אחד ירד עם סכום מסויים של כסף... ושמנו לב, שליהי נוטה ללכת לשופינג מטורף ולבזבז הרבה כסף... במשך החופשה, נעלמו לתומר 100 ש"ח שהוא שם בארנק של ליהי, ש"תשמור לו". ובסוף החופשה, כשחישבנו כמה כל אחד בזבז, אחד מהחברים שהיה עם ליהי בחדר טען שנעלמו לו 200 ש"ח, אבל בהמשך הוסיף "פה הוצאתי... שם הלוותי... הגיע ל-200 ש"ח... מה זה כסף?... זה נזיל...". זמן עבר. מה שקרה באילת, נשאר באילת. יום אחד, אמרנו ליהי ואני שנלך לישון אצל תומר. לפני השינה שמענו דיסק אהוב. שמענו ונרדמנו... בבוקר, הלכנו כל איש לדרכו... רצוי לציין שרק אנחנו ישנו בבית... כשתומר חזר הבייתה, הוא רצה לשמוע את הדיסק, אך להפתעתו הרבה הוא ראה שהדיסק איננו במערכת. כשליהי שמעה על הסיפור, היא צחקה ואמרה "כנראה שהדיסק עושה לך This is how I disappear" [שזהו שמו של אחד מהשירים באלבום]. ליהי הייתה אצלי לביקור... וזמן מה אח"כ, לא מצאתי את הקופסא של האלבום שלי [אותו האלבום שנעלם לתומר]. ישר התקשרתי לתומר ואמרתי לו בצחוק "נראה לי האלבום שלך והקופסא שלי עשו מפגש אצל ליהי בבית...". חופש סוכות... ליהי שוב פעם, מבזבזת באותו השבוע הרבה כסף: שופינג בת"א, הופעה, מסעדות, פאבים... עבר שבוע מאז שהקופסא של הדיסק נעלמה, בינתיים, אמא שלי, אחי ואני חיפשנו את הקופסא כמו מטורפים. ליהי באה אליי... באותו השבוע הספקתי להיות אצל ליהי, בדקתי את הקופסא של האלבום שלה, היא הייתה קרועה בצד שמאל למטה, ככה שהבנתי שגם אם חשבתי ככה, זו לא היא שלקחה את הקופסא. אז ליהי באה אליי... היא הייתה כמה דקות לבד בחדר וכשאני חוזרת, על השולחן בצד [אפילו לא זרוקה מתחת למיטה או משהו... על השולחן!!!!!!!!!!!!!!!], הקופסא של הדיסק מונחת... ועם קרע בצד שמאל למטה, כמובן. אני, מופתעת, הגבתי "ווואוווו... הקופסא של הדיסק שליייייייייי!" ליהי- "מה? לא שמת לב? היא הייתה כאן כל השבוע..." אז אם היא הייתה כאן כל השבוע, למה לעזאזאל לא אמרת כלום כשחפרתי כל השבוע על זה שאני מחפשת אותה בנרות?! אוקיי, עדיין לא חיברתי בין כל החלקים של הפאזל. אחרי כמה ימים, ליהי באה אליי... היינו לבד בבית... ויש לנו כזה מקום בבית שיש שם כזה כסף נגיש אם נצטרך, הילדים. החברים בד"כ יודעים עליו... דגש על "היינו לבד בבית". בדיוק לפני שיצאנו, תומר התקשר... ורבנו כזה, אז ליהי הייתה חופשייה להסתובב בבית... היא הייתה איזה 10 דקות ככה חופשי... וכשיצאנו, עוד התנצלתי "מצטערת שהשארתי אותך 10 דקות לבד, פשוט תומר חפר לי ת'שכל...". בערב יצאנו שוב פעם, כל החברים לחגוג יומולדת. אמא שלי שולחת לי אס.אמ.אס "נועם, למה היית צריכה 300 ש"ח...?". לא הבנתי על מה היא מדברת. אח"כ היא התקשרה, אמרתי לה שאין לי מושג על מה היא מדברת... ואז אחרי איזה שעה ככה, שבה הם חיפשו, הם שלחו את ההודעה הבאה "נועם, נעלמו 300 ש"ח מהמקום... רק את וליהי הייתן בבית...". מממ... באותו הרגע הלכתי לליהי וסיפרתי לה... בתור חברה... אמרתי לה "מממ... תשמעי... בלה בלה בלה... אולי ראית או משהו?". והיא ישר סיפרה לי איזה סיפור, שאין לי מושג מאיפה היא הביאה אותו... על אבא שלה, על מישהו שנכנס להם הבייתה, כשהדלת הייתה פתוחה ועל זה שהוא לקח לאבא שלה את הארנק... "אז אולי הדלת הייתה פתוחה או משהו...? אתם צריכים להיות יותר ערניים". כאילו, להטיף לי גם? בלי בושה. חזרתי הבייתה... וההורים שלי "זו ליהי... את מבינה, נכון?". ירדו לי כל האסימונים והטלכרדים. והכל, פשוט הבנתי. החברה שלי, החברה הכי טובה שלי, חלק ממני... כמה ערבים, כמה חוויות, כמה רגעים, כמה שעות, כמה בכי, כמה פתיחות, כמה רגעי אושר... כמה, כמה, כמה... הכל הרסת ברגע אחד. ובשביל שטויות, בשביל דברים חומריים?!?! בשביל כסף?!?!? בשביל דיסק?!?! בשביל חומר?!?!? למה?!?!? הרסת לי את התמימות, חלק בלב. א כ ז ב ה-אין מילה אחרת. אני לא יודעת מה לעשות. לא אני ולא תומר. אנחנו שבורים. מה אתם אומרים?

Nielle

New member
עם כל הכבוד, עצה נוראית!

כן כי זה מה שעושים כשלחברים שלך יש בעיה, מתרחקים מהם וכמה שיותר מהם. כי הרי בשביל זה יש חברים לא? אני לא אומרת שתמשיכי כאילו לא קרה כלום, אני חושבת שאת צריכה לכתוב לליהי מכתב ולבקש ממנה להתוודות, להדגיש שאת אמנם כועסת ופגועה אבל את עדיין חברה שלה ולמרות הכל זה דברים חומריים(את אמרת בעצמך) והחברות שלכם שווה יותר מזה ושאת מוכנה לעזור לה לפתור את הבעיה שלה ולדבר על זה ואפילו לנסות למצוא לה איזה שהיא מסגרת שתוכל לעזור לה לפתור את זה. למרות הכל, אל תשכחי שהיא חברה שלך.

smagi

New member
ברגע שהחברה בהכחשה מוחלטת

זה לא משנה כמה ידברו איתה, היא כנראה לא ממש "מודעת" למצב. לדעתי הכי טוב לפנות להורים שלה ולנסות לדבר איתם, אם זה לא יעזור אין ברירה אלא לצמצם פעילות...

sh53

New member
../images/Emo45.gif

אם החברה לא רוצה לעזור לעצמה, איך אפשר לעזור לה? מותר ורצוי לרדוף אחרי חברים, אבל לא אחרי חברים שעושים ממך צחוק כשאתה מנסה להתעמת איתם על כך שגנבו ממך והופכים אותך לאסטרונאוט או פסיכי.

Nielle

New member
אתה מציע לסגת מראש

היא לא ניסתה ולכן אתה לא יכול לדעת אם היא תרדוף אחריה או אם היא לא רוצה הוא עושה צחוק. כמו שאמרתי שווה לנסות כל עוד את שומרת על עצמך ולא נפגעת!

גם לדעתי עצה גרועה........

נועם... תראה לפי מה שהבנתי הייתם חברים הכי טובים, וליהי מעלה באמון שלך... קודם כל אני מסיקה מכך שאתם בגיל ההתבגרות (גם לפי אופן הכתיב והטון וגם לפי התמימות) ואני רוצה להגיד לך שלפעמים דברים נראים כמו סוף העולם בגיל הזה אבל זה לא באמת הסיפור... ייתכן מאוד שליהי עברה או עודנה עוברת תקופה קשה וזה אולי מה שמשכיח ממנה את הצרות או נותן לה תחושת היי ואדרנלין..יכול להיות שאלה היו מעידות שהיא מתחרטת עליהן.. פשוט מאוד לשפוט אדם בעודו בשפל... אני יודעת שאני בטח לא מעניינת אותך אבל אני בכל זאת אספר לך מקרה אישי שלי... אולי זה לא אותו מקרה אבל יש מקום להשוואה... ב15 שנים האחרונות יש לי חברה אחת טובה שאנחנו חברות עוד מהגן.. (היום אני בצבא...) לפני 4 שנים הייתי מאוהבת עד עמקי נשמתי במישהו שלצערי לא "שם" עליי אבל הוא כן "שם" על חברה שלי... היא ידעה שאני מאוהבת בבחור ובכל זאת הייתה איתו.. אתה לא מסוגל לתאר את התחושה שהרגשתי שהדבר נודע לי... החברה שהכי אהבתי וסמכתי עליה בעיניים עצומות בגדה בי ואכזבה אותי... כשהבחור הזה שבר לה את הלב וזרק אותה היא ידעה למי לפנות ולמי לבכות ואני כמובן הייתי שם בשבילה... בידיעה שהיא תהייה שם עבורי... למדנו מהמקרה הזה ואף אחת משתינו לא תוותר על השנייה עבור בחור (ובטח לא בשביל כסף.....) הבנתי שבחיים צריך לקבל הזדמנות שנייה.. צריך להעניק הזדמנות שנייה...וככה מתגלה גדולתה האמיתית של החברות... החברה שלי לא חשבה על ההשלכות היא לא תיארה לעצמה שאגיב בצורה הזו ושלא אדבר איתה.. אבל היא מעולם לא חיפשה לפגוע ברגשות שלי... אומנם המצב אינו זהה אבל אולי גם ליהי לא חשבה על ההשלכות ולא הייתה לה כוונה לפגוע ברגשות שלך ושל תומר... לדעתי אם החברות באמת חזקה ובאמת קיימת בין שלושתכם אהבה אתם תנסו לתמוך בה ולתת לה הזדמנות לזכות חזרה באמונכם שנמעל.. אם תראו שליהי לא עברה סתם תקופה אלא באמת אכזבה אתכם שוב אז תדעו להתרחק ממנה (הפעם בלי התמימות שבדבר...) אם החלטת לעשות מעשה ולהתייעץ עם הפורום הזה כנראה שהחברות הזו באמת חשובה לך ועליך לנסות להציל אותה..... (למה לי לא היו ידידים כמוך כשאני הייתי בתיכון?????)

sh53

New member
לא יודעת למה היא גונבת

מה שמעניין יותר זה איך לא להיפגע ממנה, ואני חושבת שהתשובה היא רק להתרחק ממנה ולא ליצור מצבים בהם תוכל לגנוב לכם דברים. יכול להיות שזה מתוך מצוקה ורצון למשוך תשומת לב, כי הגניבות בוצעו כשהיא היתה עם עוד מעט אנשים באותו מקום כך שלא היו מיליון אפשרויות להבין לאן נעלמו הדברים. יכול להיות שמדובר בקלפטומניה - http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%9C%D7%A4%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%94- ולא את ולא אני צריכות לפתור את הבעיה שלה (אם זו הבעיה שלה).

CrazySheep111

New member
אולי זו מחלה נפשית כלשהי

אבל זה לא קלפטומניה. קלפטומניה מתאפיינת בגניבה של כל מיני חפצים שלאוו דווקא יש בהם שימוש תועלתני- אנשים קלפטומנים גונבים בשביל הרגשת הסיפוק שבאה אחרי זה- בתכלס הם לא עושים את זה לרווח כלשהו מעבר. אותה הבחורה שהיא מדברת עליה כן גנבה דברים שימושיים -בעיקר כסף-שאכן היא בזבזה...-זה לא מאפיין קלפטומניה. גם בקישור ששלחת בעצמך רשום במפורט מה שהסברתי.

מחלה נפשית....?

אולי קורה לה משהו בבית או שעוברת עליה תקופה קשה.... לא צריך למהר להסיק מסקנות מבלי להכיר את הבן-אדם... קלפטומניה זה באמת לא.... אבל תנסה לברר האם הדבר חוזר על עצמו שוב ושוב ותדע להתרחק.... אבל אם אתה אוהב את ליהי ככל הנראה היא לא אדם רע אלא אנושי כמו כולנו... כולם עושים טעויות בעיקר בגיל הזה... וחברות אמיתית היא לתת הזדמנות ולהיות שם בשביל האחר ברגעים קשים ולא לנטוש אותו....

amazone

New member
אם כך...

היא הייתה גונבת כדי לקנות לחם או בגדים או לתת להורים ולא בשביל פאבים ולרדת לאילת

enwhysea

New member
אם היא באמת חברה

אז את תנסי לעזור לה לפתור את "הבעיה" שלה. נכון שקל להתרחק כמו שהצעו כאן אחרים... אבל כנראה שהם לא יודעים מה זה חבר אמיתי.

smagi

New member
ואוו זה כאילו הסיפור שלי...

אמנם לפני 15 שנים אבל בדיוק אותו דבר! היינו חבורה של בנות ותמיד היו נעלמים לנו דברים מהבית, תכשיטים, כסף וכו' ותמיד אחת מהחבורה היתה מבזבזת בטירוף כספים על בגדים ואיפור סכומי כסף ממש אסטרונומים שאף פעם לא הבנו מאיפה יש לה. ערב אחד יצאנו לבלות היינו 20 חברה וסכום שהשארנו בפאב למלצרית היה משהו כמו 400 ש"ח (בזמנו המון כסף) אנחנו יצאנו מהפאב ואותה חברה אמרה ששכחה משהו ונכנסה שוב, ואז המלצרית רצה אחרינו ושואלת סליחה אבל מה עם התשלום??? מסתבר שהכסף קיבל רגליים! עדיין לא האמנו עד שאת אותה בחורה שיחררו מהצבא אחרי 5 חודשים בשל גניבה מהארנקים של החיילים (אחרי שהתקינו מצלמות) לא יודעת מה קורה איתה היום, אני יודעת שהיא ניסתה להתאבד, וההורים שלה שלחו אותה לטיפול. אנשים כאלה הם מסכנים, אבל הם לא שולטים על זה. תדאגו לא להשאיר אותה לבד בבית/בחדר או לדבר איתה או אולי עם ההורים שלה, הם צריכים להבין שזה לטובת הילדה. כיי אתם אולי סולחים, אבל אחרים כבר לא יסלחו ואז זה יהיה כרוך באי נעימויות גדולות יותר

amazone

New member
בטירונות שלי תפסו אחת מהמ"כיות...

אחלה שבירת דיסטנס

עצה חמה

היי נעם. לצערי הרב אני מבינה בדיוק מה את עוברת אך לצערי הבחורה שהחשבנו לחברה (אני ועוד אחת) הצליחה לסכסך ולהרוס חברות של שנים. לכן אני מייעצת לך בחום - נתקי את הקשר עדיף עכשיו מאשר אח"כ לאנשים כאלו יש תמיד תירוצים וכו.......... שימרי על עצמך ועל החברים הטובים שלך. ארנבת שרוטה

45רפי45

New member
היום החברים היחידים הם המזומנים

אין חבר נאמן כמו כסף מזומן.

ledaati...

im haval lah mama6 lenatek ke6er az dabri ita v im hahorim 6ela o ma6u.....aval ledaati hahi tov ze lenatek ke6er ki...im hi gonevet mimeh az hi lo havera v beemet tamid iyu la teruzim...!

enbalush

New member
היא כן חברה, אבל נערה דפוקה

וגם נערות דפוקות יכולות לדפוק לך את החיים ולהרוס אותן אפילו, גם אם הכוונות טובות או לא נשלטות, אני הייתי עוזבת אותה, היא לא תפתור את הבעיות של החברה הזו, כי היא צריכה פסיכאטר וכדורים, דיבורים לא יעזרו פה.

keren099

New member
בשום פנים ואופן לא לנתק קשר

מקרים מאוד דומים קרו בין אחותי לבין החברה הכי טובה שלה, שגנבה ממנה כסף ובגדים. לאחר שהחברה נתפסה על חם, לא הייתה לה ברירה אלא להודות. מכאן שתצרי מצב בו לא תהיה לה ברירה, וכך תוכלו לדבר על זה מבלי שהיא תכחיש, משום שלהכחשות אין סוף - זה כנראה פתולוגי. אני לא יודעת בדיוק לעומק איך החברות שלכן, אבל לפי מה שתיארת מאוד קרובה. את חייבת ליצור הפרדה בין העובדה שהיא גונבת לבין האהבה שלה אלייך והקשר ביניכן. אין שום קשר, למרות שזה נשמע מוזר, פשוט אין. זאת פשוט מחלה!!! מחלה לכל דבר, ואסור לך לנטוש אותה ברגעים כאלה אם את באמת אוהבת אותה. מה שקרה בין אחותי וחברתה התברר שלחברה לא הייתה בעיה כספית בבית או מצוקה כלשהי, אבל היא פשוט לא עבדה אז לא היה לה כסף משל עצמה. הייתה לאותה חברה אובססיה לדברים חומריים, הביטחון העצמי שלה מסתבר היה מאוד נמוך, ולכן היא קנתה בגדים בכסף לא שלה על מנת להעלות את הביטחון ולהרגיש טוב עם עצמה. למרות שלכאורה אין מצוקה, זה משהו נפשי שאי אפשר להתעלם ממנו. אחותי והחברה שלה עדיין חברות לא פחות טובות אחרי שהן שמו את כל הקלפים על השולחן, כי זה לא נבע אצלה מרוע ואנשים במצבים כאלה פשוט לא מבינים מה הם עושים, הם לא חושבים שיש אנשים שבאמת צריכים את מה שהם גונבים, הם רק חושבים על עצמם ועל כמה שהם צריכים את זה, אפילו אם זה סתם לעשות קניות. יכול להיות שהחברה שלך מקסימה ופשוט יש לה בעיה, תהיו יחד ותפתרו את זה. הסיכויים שהיא גונבת "סתם בשביל הכיף" מאוד נמוכים לדעתי, אולי זה גם נובע מביטחון עצמי נמוך ומרצון להראות טוב כלפי חוץ לכפות על כך. תחשבי על זה...

L o l e e t a

New member
עברתי את זה גם..

הייתי חברה של מישהי 7 שנים.ממש ממש חברות טובות. היא גנבה ממני כסף.כנראה שגם עוד דברים.. כשגיליתי את זה הייתי הרוסה.אני ממש מבינה אותך.. היום אנחנו כבר לא בקשר,בגלל עוד כמה סיבות. אבל ההורים שלה היו מעורבים..הם ידעו מה קרה,טיפלו בזה. היא התנצלה,וזהו.. קשה לחזור להיות חבר של מישהו שבגד באמון שלך[למרות שזה רק כסף..].

למעלה