חברים

dreamt

New member
חברים

שלום לכולם, נתקלתי בסימפטום בעיתי ביותר.. כשאני מדליק את המחשב נשמעים ציפצופים ללא הפסקה, ארוכים. בדרך כלל הציפצופים בסגנון זה אמורים ציין בעיה בזיכרון RAM לא? ניסיתי להחליף זיכרון , המדובר על לוח אם של 586, אמרו לי שיכול להיות שזאת בעיה של זוגיות בזיכרון או משה, אשמח אם תוכלו להסביר לי..ואולי להעלות תמונה? תודה.:)

הראל

New member
מתוך נסיון ...

1. רצוי שהזכרונות יהיו תואמים את מהירות הלוח. 2. רצוי שהזכרונות יהיו מאותו יצרן ואף מאותו תאריך ייצור. 3. רצוי שהזכרונות יהיו תואמים האחד לשני. כלומר, שיהיו באותה קיבולת, וסיכומם יהיה תמיד בכפולות המתאימות - 32 - 64 - 128 - 256 - 512 וכו´ ... ולא כל מיני שילובים משונים. 4. תנסה להוציא את הזכרונות, לנקות אותם עם מחק (כן, זה עוזר), לנשוף לתוך העריסה בלוח האם, לנסות לנקות בלי לפגוע ... 5. כדי לבדוק שהעריסות תקינות. הכנס זיכרון שאתה משוכנע שהוא תקין, ותבדוק אם מצפצף.

ללא הפסקה

לפעמים זו הגדרה של אחד שנבהל... גם כרטיס מסך דפוק, או שזז ממקומו, גורם לציפצופים... בדוק שכל כרטיס במקומו.

פשוש2K

New member
יכולות להיות מספר בעיות

היי, למחשב יכולות להיות מספר בעיות שבגללן הוא לא "מניע" וחלקן הוא זכרון, כרטיס מסך או CPU. על מנת להתריע על סוג הבעיה משתמש ה- Bios של המחשב בסט ציפצופים שונה עבור כל בעיה. זה אולי ישמע לך הזוי אבל לכל לוח-אם (או לכל סוג של Bios) יש טבלת צפצופים שמסבירה בדיוק איזה צפצוף שייך לאיזו בעיה. אם לא תצליח לאתר את הבעיה בצורה אינטואיטיבית (ע"י ניסוי וטעייה) נסה לאתר את הטבלה הזו ולמצוא את הבעיה דרך סוג הצפצוף. לגבי כרטיס מסך: תוציא את הכרטיס, נקה את החיבורים עם מחק כמו שהמליץ ידידי הראל ואם הוא PCI אז תוכל גם להעביר אותו לחריץ אחר. לגבי הזכרון: בדוק שמותקן מספר זוגי של זכרונות ושהראשון מביניהם נמצא בכתובת הנמוכה ביותר. אם יש בלוח 4 חריצי זיכרון השתמש במספר 1-2 (בדוק בתעוד של לוח האם). לגבי ה- CPU: שחרר אותו מהתושבת והחזר למקומו. אל תנסה לנקות את החיבורים כיוון שזה יסתיים ברגל שבורה... בהצלחה.

dreamt

New member
שוב

תודה לכולם על התגובה, אינני חושב לרגע שהדבר הזוי כי למעשה האוא נכון בהחלט, ואני משוכנע שהבעיה הינה בזיכרון הפנימי - לפי הציפצופים של הלוח, וגם כי זה מחשב השני שעושה ליאת זה כשאני מנסה לשים זיכרון פנימי. בקשר לעניין הזוגיות - ניסיתי לבטל אותו בכך ששמתירק שבב אחד של 64, וכשזה לא פעל שמתי שבב אחר של 64, ואז עוד שבב. וגם זה לא עזר, החלפתי בין המקומות..אולינו...גם לא. מכאן אני מניח שייתכן ואני פשוט לא מחבר אותם נכון, אבל זה די מוזר, כי אני טכנאי. ולחבר דברים כאלו עשיתי 1000 פעמים ויותר, אבל האמת..לא במחשבים 586...:)

ezaton

New member
רכיבי זיכרון ישנים

חיבים לבוא בזוגות. אם הלוח תומך ב SIMM, כלומר, ב DRAM, מהסוג הישן, אתה חייב זוגות. אם אתה יכול להכניס SIMM, זיכרון מהסוג המודרני, אתה יכול לעבוד עם בודדים. שים לב שלוחות אלו לא תומכים בשילוב בין רכיבי SIMM ו- DIMM, כלומר, לא תוכל להכניס 2X32MB ב SIMM, ועוד 64MB ב DIMM. לא יעבוד.

פשוש2K

New member
יעבוד.....

באחד המחשבים שלי יש 2x16 מסוג simm ועוד 1x32 מסוג dram ובסה"כ הוא מציג 64Mb. זה P166 עם לוח שהיה בין הראשונים עם usb ותכונות של APM. מוזר ביותר אבל עובד....

antidot

New member
תלוי בלוח

יש לוחות שמאפשרים לערבב ויש כאלה שלא. Antid0t

אברם2

New member
תקשיב , ותקשיב טוב!!!!

הבעיה שלך היא בקרטיס המסך !!!!!!! תחליף סלוט או קרטיס, זה יעבוד!!!!!!!

dreamt

New member
זה בסדר חברים

יניב קיבל את השיעור בקשר לזיכרון:)

תמר,

New member
מה כל כך מצחיק?

אמנם לא נראה לי שהבעיה בכרטיס המסך, אלא בלוח אם, אבל בכל-זאת יש מקרים שבהם החלפת סלוט עוזרת. (לדוגמה, כאשר יש התנגשות בין שני כרטיסי pnp) והכוונה כמובן להכנסת הכרטיס לסלוט אחר, לא החלפת הסלוט עצמו.

ezaton

New member
למיטב זכרוני

רובם המכריע של לוחות האפ לפנטיום 1 כוללים אפילו פחות חריצי AGP. נגיד, 0. כרטיסי מסך בימים ההם היו PCI בלבד. מה מצחיק עכשיו?

ezaton

New member
אוקי, אני מקבל את התיקון

טרם נתקלתי באחד כזה. בכל אופן, מאוד נדירים, לדעתי. בקשר לציפצופים, יש באינטרנט מקורות מידע שבהם רשום במדוייק מה כל ציפצוף אומר. זה תלוי ב BIOS, ויספק לך מידע רלוונטי לעניין. תוכל ככה לפתור את הבעיה שלך במינימום זמן, אלא אם אתה רוצה לקבל המון עצות של אנשים שלא ראו את המחשב הספציפי שלך. ציפצופים יכולים לנבוע מתקלות בלוח האם, כרטיס המסך, זיכרון, או רכיבים אחרים. הם יכולים להעיד על התנגשות התקנים, הם יכולים להעיד על זיכרון דפוק, או שלא הותקן כשורה, ועוד על אלף דברים. הכי פשוט זה לחפש את משמעותו המדוייקת של הציפצוף, ולפתור את התקלה על פי זה.

למעלה