חברים תתפכחו!

רועי10

New member
דרור, רד מזה! אתה מגיב בקיצוניות

ואני לא מתכוון להיגרר לדברים הנובעים מגישה קיצונית ולא עניינית
תגיד תודה שמצאת בכל מקרה (ולא משנה איך) את הדרך ״החוצה״.

Gameboy4

New member
כדאי לנסות את הטיפולים המקובלים...

מניסיון של 15 שנה כדאי לנסות את הטיפולים המקובלים שזה שילוב של טיפול תרופתי וטיפול התנהגותי ביחד. גם את הטיפול התרופתי צריך לדעת להתאים כהלכה מבחינת תרופות, מינונים ואף שילובים שונים. לעתים ייקח מס' תרופות או שילובים או מינונים שונים עד אשר יימצא ההרכב התרופתי המתאים, ולעתים יהיה צורך במשך הזמן לשנות או להחליף תרופות. ביחד עם טיפול התנהגותי כמו שדרור תיאר יש סיכוי טוב להחלמה. זה בכלל לא פשוט, אני לא אומר שזה פשוט, אבל המשאבים שלנו מבחינת כסף, זמן, מאמץ ואנרגיות מוגבלים ולכן כדאי ללכת על טיפולים שיש להם בספרות הרפואית ניסיון ויעילות מחקרית, גם אם לא לכולם, וגם אם לחלק מהאנשים באופן חלקי (לצערנו). אגב, במקרים קשים מאוד ועמידים מאוד בהם שילוב של טיפול תרופתי עם טיפול התנהגותי לא הביא לשיפור, יש מקרים שמגיעים ל-DBS שזהו ניתוח שמשתילים קוצב חשמלי במוח. יש עם זה גם הצלחות יחסיות

רועי10

New member
דברי מכוונים יותר לכיוון הכללי עקרוני

ופחות לכיוון האישי פרטני.
אני לא מתמצא כל כך בטיפולים הקונבנציונאליים, בין אם אלה תרופתיים ובין אם פסיכולוגיים מכל סוג ומכל אסכולה.
״פעם״ התעניינתי בטיפול הקוגניטיבי התנהגותי, כי ממה שמשתמע מהספרות המקצועית שקראתי זה נשמע יעיל
אבל ברמת היישום, ראיתי (מעדויות ששמעתי ומהתנסות אישית) שהטיפול הזה לא מיושם נכון, ולכן בפועל כאן במדינת ישראל גם טיפול זה שאמור להיות יעיל, אינו יעיל.
מה שאתה מציע גימבוי, ייתכן והוא טוב איני יודע.
בעיקרון שום טיפול אינו פסול.
פסילה של טיפולים היא ברמה המעשית ולא העקרונית.זאת מכיוון שמה שחשוב זה הרמה המעשית, אז בפועל רוב הטיפולים המקובלים אינם יעילים לרוב האנשים.

מה עושים?
לכך אני קורא לאנשים הסובלים מאוסידי הרבה שנים, להתעשת וליצור קבוצה של סיעור מוחות כדי להגיע למסקנות יעילות, כאשר המנחה בסיעור מוחות זה הוא רעיונות אינטואיטיביים המנותקים מהמקובל בספרות האקדמית בתחום.

Niv s

New member
OCD היא בעיה ט כ נ י ת ולכן הפתרון הוא תרגול טכני

התבחבשות בסיפורים וברגשות לא תביא לכלום ורק תוסיף סבל על סבל! יש עוד חיים בחוץ וההתפתלויות האלה הן בזבוז זמן יקר.

למעלה