חברים שלום

semuelf

New member
השאלה היא האם זה שווה

התוכנית כרגע היא כדלקלן: שלושה שבועות בטוקיו, שבוע בקיוטו, יום בנארה, ואז הירושימה והאי המפורסם הזה שלידה, ומפה עוד לא תכננו. עכשיו אמרו לי שבטוקיו הכרטיס לא שווה. גם בקיוטו. (ראה שתי הודעות למעלה של fwave) אם זה כך, אני אקנה כרטיס רק לסוף הטיול, כשאנחנו חורשים לכיוון הירושימה. האם כך זה יצא הכי זול?

Kodachi

New member
ובכן...

נסיעה מטוקיו לקיוטו = 13,500 ין קיוטו להירושימה = 11,000 ין שתי נסיעות וזה כבר כמעט ומכסה את העלות של הJRPass השבועי (28,000 בערך) אני מניח שזה תלוי בתכנון שלך. אני קניתי לשלושה שבועות מתוך מחשבה שאני אהיה חופשי להשתמש ברכבת כמה שאני ארצה במשך שלושת השבועות האלה, יכול להיות שבסופו של דבר אני לא אשתמש בה הרבה ואצא בהפסד... מי יודע. רק תזכור שאתה יכול לקנות אותו רק בארץ.

fwave

New member
בטוקיו הכרטיס מאד שווה.

רק על הנסיעות בימנוטה אתה יכול לחסוך המון! הכרטיס מומלץ בחום!

Ryo

New member
יקר, אבל שווה אם אתה מתכוון לטייל

לאורכה ולרוחבה של יפן במשך 3 שבועות..או שבוע. בכל מקרה, בהצלחה.

semuelf

New member
אוסקה?

מה בדיוק יש לראות באוסקה? אני שוקל אם לשלב גם את העיר הזאת בטיול או לדלג. יש משהו מיוחד שבשבילו כדאי לעבור שם?

RoiSan

New member
בקשר לאוסקה..

יש מה לראות! יש את הטירה של הקייסר וכמובן את אזורי העסקים והבילויים UMEDA ו NAMBA מאוסקה אתה יכול להמשיך גם לKYOTO, NARA ו KOBE שהם ערים מדהימות וגם שם לא חסר מה לראות! חוץ מיזה שהאוכלוסיה באיזור KANSAI היא הרבה יותר נחמדה ומיודדת מ TOKYO! ולא לשכוח את האוכל של KANSAI!! TAKOYAKI, OKONOMIYAKI, YAKI-SOBA! בקיצור, לדעתי שווה.

דנה Dana

New member
המלצות ליפן בהוצאה כספית זעומה

להלן שני קישורים שאני ממליצה בחום לקרוא, לתכנן בעזרתם, להדפיס ולקחת לנסיעה. מנסיוני, הפסטיבלים השונים הם חויה רב-חושית, מהנים וממומלצים מאד.

ToHrU

New member
אויש אני כל כך מקנאה ../images/Emo99.gif

החלום שלי זה לרדת בנמל התעופה ביפן, להתקשר לחברים הטובים ולצעוק להם בטלפון: "אני ביפן!!!!" אני לא מכירה מקומות רבים ביפן כמו אנשים שבאמת היו שם או סתם חקרו לעומק, אבל אני מפנטזת על הר פוג'י ועל רובע שינג'וקו . . . חוץ מזה, המורה שלי ספרה לי שיש מן "רכבת" מתחת למים בין הוקאידו להונשו (אם אני לא טועה)- כמו מן צוללת כזו שמהווה כלי תחבורה בין שני האיים . . . היא אמרה שזה נורא יקר והיא נראה לי לא נסתה אותה, אבל אם אתה יכול למממן את זה - אני בטוחה שזו חוויה ^_^

Satou

New member
מי יתקשר לחברים?

אני אנשק את הריצפה וזו הבטחה.

Ryo

New member
חחחח.. אנשים פה טיפה נסחפים .. ../images/Emo13.gif

קודם כל תבואו לגור פה, ודגש על לגור! לא לטייל, אח"כ תנשקו את הרצפה אם בא לכם
(מה שכן, ביפן הרצפה בד"כ נקייה) ולא, אני לא אומר שיפן זה לא כיף, אבל כבר ראיתי מספיק אנשים שגם היו משוגעים ליפן, אבל אופי החיים פה ואופי האנשים פשוט שבר אותם. אם מישהו חושב שזה גן עדן, אז כדאי לבצע עושים חושבים עוד פעם אחת (לפחות). בהצלחה לכולם. ד"א דווקא שינג'וקו ופוג'י.. זה מאוד "מיין סטרים" הייתי אומר. אחד מהמקומות שאני פשוט אוהב (בטוקיו) זה לדוגמא או-טאקה נו מיצ'י אם מישהו מכיר (אולי ג'ון מכיר? אני חושב שהוא למד באיזור קוקבונג'י). בכל מקרה, מקום קטן וקסום לעניות דעתי. אני אוהב לקפוץ לשם כדי להרגע מהעיר הגדולה לפעמים. יש עוד אין ספור "מפלטים" כדוגמת או-טאקה נו מיצ'י בטוקיו :)

Tenguy

New member
או-טאקה נו מיצ'י: דרך הבמבוק הגדול?

אם אתה ממליץ מאד על מקום ביפן, רצוי שתכתוב את שמו ביפאנית. כדי שלא יהיו אי-הבנות... זה נשמע לי מקום מעניין, כך שאתהה על קנקנו בביקור הבא שלי בטוקיו. בכל מקרה רשמתי את דבריך - תודה
.

Ryo

New member
מקבל את ההערה

בכל מקרה, דרך הנשר הגדול. זה נמצא בקוקבונג'י. מקום קטן אבל לדעתי קסום. במרכז ה"עיר" יש מעין אואזיס של מקדשים, מעיינות, נחל עם סרטנים וכו. 40 דקות פחות או יותר משינג'וקו (מערבה) על הצ'ואו ליין. אפשר לשאול מה מביא אותך ליפן?

Tenguy

New member
אמנות!! בעיקר ציורי מכחול וקליגרפיה

אני חובב ציור וקליגרפיה בפרט ואמנות הכלל. הייתי בהרבה מקומות בעולם, ולדעתי, אין שום מקום בעולם משופע וספוג כל כך באמנות כמו יפן. האמנות היא חלק מן התרבות, וניכרת בכל דבר ביפן. העיצובים, האסתטיקה, המינימאליזם, אהבת הטבע, ה"ספונטאניות" הממושמעת, הירידה לפרטים - כל אלה מדהימים אותי מחדש. גם שימור האמנויות העתיקות לצד האמנות, הארכיטקטורה והעצובים הסופר-מודרניים ביפן זה מאד מרתק אותי... אם לסכם במעט פיוטיות: בסוף הגעתי ליפן, והפסקתי לחפש עוד... כי מצאתי את שלוות הנפש...

Tenguy

New member
עוד משהו חשוב : זן

מיהרתי ושכחתי להסביר... שלמדתי ציורי דיו יפאניים לפני 6 שנים, הגעתי לסומי-אה 墨絵, ומן הציור הגעתי לקליגרפיה 書道, התעמקתי, למדתי וגיליתי את עולם ההסטוריה הפילוסופיה הסינית-יפאנית שמאחורי האמנויות האלה, וכך הגעתי לזן ושילבתי הכל במעגל אחד... היום אני מתרגל, מלמד ומציג תערוכות ציור וקליגרפיה ברוח זן. ואם תרצה להציץ לאתר שלי : www.brush-way.org , תבין מה לא רק מה מביא אותי ליפן, אלא גם מה יפן הביאה לי... גיא

ToHrU

New member
טוב, אני לא הייתי

מנשקת את הרצפה . . . (למרות שאני מכבדת את מה שכל אחד היה עושה . . .) אבל בואו נגיד שהייתי ממש מאושרת. ודרך אגב - לא הייתי רוצה להיות יפנית - הכי כיף לגלות את יפן, ללמוד את השפה ולגלות עוד ועוד על התרבות. ואני גם מכירה אנשים שחיו שם ואני יודעת שלוקח שנים, אם בכלל, כדי שהיפנים יקבלו אותך חבר . . . ואלו שנים קשות שצריך להיות די חזק כדי לעמוד בהן (אבל נראה לי שמי שמצליח, כמו אחות של מישהי שאני מכירה, בסוף נהנה ממש)

מיכל אה

New member
גרתי גם גרתי

גרתי ארבע שנים ביפן באזור טוקיו ובדרום יפן. תמיד בכפר ליד עיר גדולה...וכן אני אנשק את עפר שדה התעופה כשאשוב ליפן...אין כמו יפן נכון קשה אבל........אין אין כמו יפן.

Satou

New member
שטויות

כן לפעמים קצת קשה להתחבר ליפנים בגלל שהם מטבעם לא פתוחים (ואני יכול להגיד את זה גם על עצמי) אבל כל עוד את מראה להם שאת מכבדת אותם ומנסה להשתלב בחברה שלהם אז אני מאמין שלא תיאלצי לחכות "שנים" כדי שהם יקבלו אותך כחברה. אני אנשק את הריצפה בשדה התעופה בכל זאת

למעלה