חברים שלום

Kodachi

New member
חברים שלום

שמי איתמר, אני טס בשבוע הבא לטוקיו לטיול באורך מתוכנן של חודש-חודש וחצי, הלו"ז שלי מתוכנן באופן חופשי ביותר וחשבתי לשטוח אותו בפניכם, המבינים יותר, ולקבל הצעות למקומות יפים\מעניינים לביקור ואולי הערות על דברים שלא חשבתי עליהם. בכל אופן, זאת התוכנית: אני מתחיל בטוקיו, שם אתאכסן ביומיים הראשונים בבית שלום טוקיו ולאחר מכן אלון באכסניית טוקיו אסאקוסה אננאקס (צרפתי קישור לאתר של האכסניה, אם מישהו מכיר אשמח להתרשמויות לגבי המיקום וכן הלאה). אני מתכוון להשאר בטוקיו משהו כמו עשרה ימים ומשם להמשיך לקיוטו שם מתקיים הgion matsuri ב16-17 ליולי לפי המקורות שלי, ושמעתי שזה פסטיבל ששווה לראות, גם יש טורניר סומו בנגויה בתאריכים בין התשיעי ל23 וחשבתי להזמין לי מושבים זולים לאחד הימים. ב29-30 הוזמנתי ע"י מישהי מיפן לפסטיבל זיקוקי די-נור בShizuoka (שלא ברור לי לגמרי איפה זה אבל אני מתכנן להגיע) ומעבר לזה אני מתכנן גם לראות את אוסקה ושם לסיים את הטיול. תכנית לא מדוקדקת מידי, כמו שאתם רואים. בכל אופן, אשמח לשמוע הצעות לדברים שכדאי לראות בטוקיו\קיוטו\אוסקה, וגם לטיולים יפים באתרים פחות אורבניים. תודה רבה איתמר

Kodachi

New member
אופס, לינק לאכסניה:

http://www.khaosantokyo.com/annex_framepage.html אגב, זה מזכיר לי משהו, לגבי כתובות ביפן, איך מפרשים אותם? כתובת האכסניה לדוגמה היא 2-2-5Higashikomagata Sumida-ku

Satou

New member
גיון מאטסורי

שמעתי שזה פסטיבל מדהים, תצלם הרבה תמונות.

Kodachi

New member
השאלה היא

איך אני מבין באיזה ku אני נמצא, ואם גם ככה העיר מחולקת לאזורים ראשיים (shibuya, ueno וכן הלאה) אז למה עוד חלוקה? והאם זו תת-חלוקה (טוקיו->אסקסה->סומידה-קו) או שהחלוקות חופפות כלומר שקו ספציפי יכול לעבור בשני אזורים, ואיך... נו טוב, ברור שאני לא אצליח להבין את זה מפה, נאלתר כשנגיע. אבל יש לי שאלה אחרת למי שבקיא, אני צריך מצלמה דיגיטלית ואני מתלבט אם לקנות בארץ דרך האינטרנט (זול), בדיוטי פרי (זול?) או באקיברה שם שמעתי ש...זול. עצות?

tals56

New member
ביפן כמובן!

אבל השאלה היא האם המצלמה תהיה באנגלית או ביפנית?

GnomeBubble

New member
בדרך כלל אפשר לשנות שפה בתפריט

אלא אם הוא יקנה מודל שמיועד ליפן בלבד, שלא כולל תמיכה באנגלית.

tals56

New member
נכון

אבל נראה לי שגם במודלים שהם רק ליפן יש תמיכה באנגלית.

ryurach

New member
לא תמיד זול באקיהברה

הרבה פעמים המודלים שהם לא ליפן בלבד הם הרבה יותר יקרים מאשר המודלים היפנים אנחנו קנינו מצלמת וידאו דיגיטלית באיזו חנות שם (לאוקס) וגילינו שאותה מצלמה , אותו דגם בדיוק, במחיר דיוטי פרי לתיירים יותר יקרה מאותה מצלמה בקומה בתחתונה של החנות שהיא מיועדת ליפנים ללא דיוטי פרי וגם גילינו שאותו דבר עם דיגמי מחשבים הצרה היחידה היא שהכל ביפנית , אבל מתרגלים

fwave

New member
המלצות קצת פחות "אורבניות".

ניקו - זהו אתר בו מקובצים הרבה מקדשים. מקום יפה אבל תיירותי מאד. מיטו - שעה וחצי נסיעה מטוקיו. ישנו גן יפייפה בשם קאיירקו-אן. דרומית לטוקיו: האקונה - מוזיאון "אוויר פתוח" נחמד ביותר. ובנוסף ישנם מספר מסלולים הכוללים רכבלים ושייט באגמים. אם יש מזל אפשר לראות את פוג'י. (לי לא היה מזל - גשם). לא רחוק מקיוטו שוכנת נארה. שם תמצא פסלי ענק והמון איילים. תהנה!

שרית(^_^)

New member
נשמעת תוכנית נחמדה מאד

הדבר היחיד שנשמע לי לא מתוכנן נכון הוא הסוף. אתה כותב שתתחיל את הטיול בטוקיו, ואז אתה מתכנן לנסוע מערבה לקיוטו ומשם לנגויה. עד כאן הכל בסדר. אח"כ כתבת שאתה מתכנן להגיע לשיזואוקה לפסטיבל זיקוקי דינור. שיזואוקה עיר יפה ויש ממנה תצפית מצויינת להר פוג'י (חלק ממנה נמצא למרגלותיו), וגם פסטיבלי זיקוקי דינור האופייניים לקיץ ביפן הם חוויה נפלאה שאסור להחמיץ. אבל - כדי להגיע לשיזואוקה, אתה צריך לנסוע חזרה מזרחה, לכוון טוקיו (המיקום המדוייק של שיזואוקה הוא באמצע, בין נגויה לטוקיו). אילו היית מסיים את הטיול בטוקיו, זה היה בסדר, אך כתבת שאתה מתכנן לסיים את הטיול באוסקה, מה שאומר שוב לנסוע חזרה מערבה. קח בחשבון שמדובר בנסיעות די ארוכות ובעיקר יקרות. במידה ותאריך ההזמנה לשיזואוקה לא ניתן לשינוי, אני חושבת שעדיף היה לשלב גם את אוסקה כשאתה כבר נמצא באיזור קאנסאי (שכולל את אוסקה, קיוטו, קובה ונארא - שמאד מומלץ לבקר גם בהן), ואז לחזור חזרה מזרחה - דרך נגויה ושיזואוקה - לטוקיו.

Kodachi

New member
שרית

את צודקת, ואני מודע לבעיה... בתכנון המקורי הייתי אמור להגיע לאוסקה בסוף כי ידידה שלי מגיעה לשם באוגוסט ואמור להיות לי איפה להתארח, אבל עכשיו חבר אחר שלי מגיע לטוקיו מאוחר ותכננתי לנסוע לפגוש אותו, וגם כבר סידרתי טיסות חזרה מאוסקה... בקיצור, קצת הסתבכתי. נו טוב.

Ryo

New member
האם אתה מתכוון לקנות את ה JR PASS?

נראה לי שזה ישתלם לך מאוד לפי הלו"ז שאתה מתאר פחות או יותר (טוקיו, אוסאקה, נאגויה, שיזואוקה ...)

semuelf

New member
אולי גם אני אקנה

התוכנית שלי כרגע היא שלושה שבועות בטוקיו, שבוע קיוטו\נארה, ושבועיים לחרוש את שאר יפן. חשבתי לקנות שני JR Pass אחד של שלושה שבועות ואחד של שבועיים, כי הבנתי שבקיוטו\נארה אין מה לעשות עם זה. נכון?

fwave

New member
קיוטו ורכבות

בקיוטו עצמה אין מה לעשות עם כרטיס הרכבת. במקום זה, ישנו כרטיס אוטובוסים יומי לכל האוטובוסים הפנימיים של קיוטו. הוא זול מאד (מחיר של 3 נסיעות רגילות בערך, לא זוכר בדיוק). אתה מכסה את העלות בקלות. קח בחשבון שנסיעה לנארה והסביבה כן דורשת את כרטיס הרכבות, כך שהוא לא מבוזבז לחלוטין. אפשר אפילו לקפוץ עם כרטיס הרכבות לאוסקה לטיול יומי ולחזור.

Tenguy

New member
עוד טיפים על רכבות לאלה שלא יודעים

בפעם הראשונה שלי ביפן - הכל הלך דווקא דיי חלק. חוץ ממקרה אחד, שכדאי שתהיה מודע אליו, וזה ללכת לאיבוד בתחנת רכבת (קיוטו, במקרה שלי). אני הלכתי לאיבוד בין הרציפים של חברות הרכבת השונות הנמצאים *באותה* תחנה, כי לא ידעתי אז שבאותה תחנה יש כמה חברות רכבת שונות, ולהן רציפים משלהן, כך שאם אתה צריך לחליף רכבת ליעד מסויים, אתה ממש צריך לצאת מן ה-sub-station של החברה בה הגעת (כמו JR) ולעבור ל-sub-station אחר (כמו kintetsu) שנמצאת בקומה אחרת באותו *בניין* התחנה !!!, ובמיוחד הסתבכתי כי השארתי את התיק-מזוודה ב-locker ברציף של החברה הקודמת... מה שקרה, שלא ידעתי על זה, נעלתי את הדברים שלי ב-locker, ולקח לי זמן להבין, להפנים ולמצוא את רציפי החברה השנייה, איתה נסעתי ליעד שלי וכשחזרתי לתחנה הייתי צריך לחזור לרציפי התחנה החברה הראשונה רק בשביל לקחת את המזוודה שנשארה ב-locker, למרות שלא היה לי כרטיס רכבת (שומרי הכניסה נתנו לי להכנס, אחרי שהתעצבנתי כי לא יכולתי לדבר יפנית, ולהסביר להם שאני רק לוקח את המזוודה ולא נוסע ברכבת...). מסקנה: חשוב לדעת איפה לנעול את הדברים שלך ב-locker הנכון ברציף הנכון וב-sub station הנכון. על מפתח ה-locker רשום ביפנית מספר הקומה ומספר ה-locker (כי אפשר שרציפי ה-sub-station יהיו בכמה קומות) - כך שכדאי לזכור טוב טוב איפה נעלת את הדברים שלך. עוד סיפור: "ללכת לאיבוד בתחנת הרכבת שיבויה, טוקיו". מסתבר שדברים שניראים ליפנים מובנים מאליהם, לא יעלו על דעתם של זרים, ובטח שלא ע"י ישראלים, שבאים ממדינה כ"כ מפגרת בתחום רכבות כמו ישראל. אז ככה: קרונות הרכבת במרכז יפן (טוקיו למשל) הם בד"כ מאד ארוכים, פי 5 עד פי 8 מהמקובל בארץ, ודיי חשוב לדעת לאיזה קרון להיכנס/לשבת, או לחלופין מאיזה קרון לצאת שאתה יורד מן הרכבת. 3 פעמים ירדתי מן הרכבת בשיבויה, ויצאתי לכניסה הצפונית (hachiko) במקום לכניסה הדרומית (איפה שתחנות האוטובוס), ודיי פחדתי להכנס שוב לתחנה הסופר-צפופה, אז הלכתי מסביב לתחנה כדי להגיע לתחנות האוטובוס. בפעם הרביעית, ניסיתי להבין איפה השגיאה שלי - והבנתי שלא הייתי בקרון הנכון (שהיה בצד האחורי של הרכבת), כך שיוצאים מן הרכבת, אתה זורם יחד עם נהר האנשים מבלי לחשוב ישר החוצה... מסתבר לי שכדי להגיע לכניסה הרצויה, הייתי צריך לצאת מאחד הקרונות שבצד הקדמי של הרכבת!! אח"כ שמתי לב שיש בד"כ מעל לדלתות הרכבת, דף המפרט (ביפנית) את מיקום המדרגות/הדרגנועים בכל רציף, יחסית למיקום קרונות הרכבת. כך שאתה יכול ע"פ המידע הזה - לתכנן או להיות מודע באיזה מדרגות לצאת מן הרציף כדי להגיע/לצאת בכניסה הרצוייה בתחנת הרכבת. ידע חוסך הרבה זמן ועצבים במהלך הטיול (אבל ללכת לאיבוד, זה גם יכול להיות חוויה לכל החיים
). ועוד משהו: בכרטיס הרכבת השמור שאתה מקבל, רשום מספר הקרון שאתה אמור לשבת. אתה בשום פנים ואופן לא "סתם" מגיע לרציף, ורק שמגיעה הרכבת שלך - אתה מתחיל לחפש את הקרון שלך, או שעולה לסתם קרון ומתחיל ללכת בתוך הרכבת עד לקרון שלך!!! זה דברים שאף יפני/מבין דבר לא עושה!! (אלא אם איחר להגיע ותפס ברגע האחרון את הרכבת לפני שהיא עוזבת). בכל תחנה יש סימון על רצפת הרציף, עם שלט קטן בצד עבור כל קרון עבור כל סוג של רכבת (אורך הקרונות קצת שונה בין רכבות ה-kodama, ה-hikari, וה-nozomi ושל שאר חברות הרכבת). אתה כבר תראה את היפנים כבר עומדים לאורך הקו המסומן על הרציף בהמתנה לקרון-הרכבת שלהם/שלך. דלתות קרון הרכבת שלך תמיד נעצרות *בדיוק* מול הקו המסומן. לאחר שכל הנוסעים מבפנים יוצאים מן הדלת של הקרון, אתה פשוט נכנס עם התור שלך, ישר לקרון שלך ומתיישב במקום שלך - פשוט, חלק ומהר...

למעלה