רשמי טיול בתל אביב. itzm, בשבילך.
היום החלטתי לצאת לטיול בתל אביב, כהכנה לקראת החופש שלקחתי לכל שבוע הבא. אחרי שהשארתי את המכונית במוסך (מי המציא שצריך לעשות טסט באוגוסט?) צעדתי עד לרחוב העליה ברגל (!!!), כדי לבדוק מה חדש בחנות של וילנציק. ויש חדש! מסתבר שהם פתחו מחלקה חדשה של דגמי מכוניות 1:18, חלקן מדהימות במיוחד, במחירים של בין 120 ש"ח ל- 350 ש"ח. באמת יפה ומיוחד. מחלקת הרכבות החשמליות נאה כמו תמיד, במיוחד היה נחמד להציץ בקטלוג המלא של מרקלין. רק מישהו אולי יסביר לי, למה משלמים על בובה קטנה של איש עם מעדר 130 ש"ח? גם מדפי הקופסאות להרכבה שבחנות עמוסים, ובחרתי שני מטוסים להרכבה: מיג 29 ו- F16B בקנ"מ 1:72. נחמד ולא יקר. עוד קניתי דגם להרכבה מקרטון של הטיטאניק (1:400), שאורכו (כשיורכב) יהיה כ-70 ס"מ. הדגם הזה מתוצרת חברה ישראלית - קשת דגמי מחיפה. בהמשך היום התקשרתי לשם, ודיברתי עם האיש הנחמד שעושה את הדגמים. יש לו דגם נוסף מקרטון להרכבה של חצר תל חי (מישהו מעוניין?), ודגמים שמגיעים בגליונות של בתים וכו'. סיכמנו שנתאם פגישה בחיפה, שם הוא נמצא, כדי לראות מה עוד יש לו. סתם, איש נחמד. עכשיו צריך למצוא זמן להרכיב את הטיטאניק - לא יודע מתי זה יקרה, כי בשבוע הבא לקחתי חופש, אז אין לי זמן... אחר כך נפגשתי עם עוד איש נחמד, יורם אספן השחמט, שבא כל הדרך באוטובוס כדי לארח לי לחברה בארוחת צהריים. אכלנו באספהאן הקטנה -מסעדה פרסית (כמובן) בגודל של אפונה ברחוב לוינסקי, בין כל הריחות של התבלינים. גם זה היה סוג של חוויה, בהחלט מאוד נעימה וטעימה. דיברנו על בולים, סוחרי בולים, תצוגות (חברים - יש למה לחכות לתערוכת הבולים הבאה שבה יציג. עכשיו רק נשאר לי לגרום גם לניסים להתחיל להכין את האוסף שלו. אוף, איזה קשה הניסים הזה). במסעדה ניסיתי לשכנע את בעל הבית לתת לי את מחזיק המפיות שהיה על השולחן בצורה של פחית קוקה קולה עבור אורן, אבל זה לא הצליח. גם השוחד שהצעתי לו לא עזר. את הטיול סיימתי בחנות קסמים ברחוב עליה שבה קניתי קסם מיוחד - משהו שעושה מצב רוח טוב. אני כמובן לא יכול לגלות את הקסם, אבל אם מחזיקים אותו ביד הוא מיד עושה מצב רוח טוב. מאוד מומלץ. וככה, במצב רוח מאוד טוב, חזרתי הביתה. אפילו המכונית שלי מוכנה, ובערב אגש לקחת אותה.