חברים יקרים

L7

New member
מיסטר א- מדוע המציאו דת

1- מפחיד להיות במצב בו אתה יודע יום יום שעה שעה כי סופך וסוף משפחתך להתפורר כזבל אורגני. תחושת הבטחון שיש לילד ליד הוריו- נעלמת בגיל מבוגר. וכתחליף להורה עליון שימשה הדת. הצורך הפסיכולוגי קיים מלידה והמצאת הדת מילאה אותו. כיצד התפתח הרצון: האדם כנמלה וכדבורה יעיל יותר בלהקה מאורגנת ולכן שורד יותר. אנשים בעלי דחפים דתיים התארגנו טוב יותר - משמעת אלוהית , חוק אלוהי וכו' ולכן התרבו, ונוצר יתרון אבולוציוני לאדם הדתי. 2.אינך סוגד לשמש או לאנטיביוטיקה. יחסי הגומלין עם האלוהים הם דיאלוג פיקטיבי והשגחה אישית פיקטיבית.

אׁ

New member
המממ

. לא ענית לי לגבי טיעוניו של דב שכול שלא היו במסגרת הצורך בעליון 2. אומנם ניסית לענות על שאלתי ואני מעריך זאת אבל שים לב למה שעשית שאלתי - מדוע ישנו את אותו פחד ויאוש מן העולם - הרי ענין זה הינו בעיה שרידותית אחת גדולה ענית לי - יש תועלת לצרכים דתיים הרי גם טענתך הקודמת היתה שישנה תועלת שכזו - אומנם מכיון אחר. אבל לא זאת היתה שאלתי. שאלתי היתה לגבי היאוש מן העולם בעקבות הידע על המוות וכו'. 3. לא הבנתי את התועלת בדבריך לגבי הילד והמבוגר - הרי הסכמתי אתך שישנו צורך שכזה אין צורך להרחיב על כך. 4. איני סוגד לשמש מכיון שאינן ישויות בנות בחירה - ואין להודות למוכרח - לבורא בר בחירה ובוחר בטוב אני סוגד - אם נשתמש במילים שלך - מכיון שאני מודה לו על כך שהוא בחר להיטיב לי ולא להרע או פשוט לא לעשות כלום א.

L7

New member
עוד על המצאת הדת........

מדוע ישנו פחד ויאוש? ההגיון הגיון אבולוציוני. כמו הכאב המגן עליך. מי שאינו חש כאב כלל- ימות מהר בתאונה . אם תפחד- תרחק מסכנה ותישרוד. כל מסלולי הבריחה מהיאוש - משפרים את השרידות האבולוציונית. אלוהים לא בחר להיטיב עמך. הוא מחלה אותך ואח"כ רוצח אותך. ובין לבין הוא עושה עוולות מפלצתיות לזולתך. אונס נשים ומפוצץ ילדים קטנים.

אׁ

New member
היום יום רביעי - מחר חמישי

(מצטער לא היה לי מה לרשום בכותרת) ראשית, אני מניח שעל מה שאינך עונה אתה מסכים לדעתי ועכשיו אומנם שוב התקרבת לענית תשובה לענין(דברת ישירות על פחד ויאוש) אבל שוב קרתה תקלה לא שאלתי מדוע אדם פוחד שאלתי איך נוצרה(לא סיבתית אלא פיזית) התיאשותו של האדם מן המוות, הרגשתו הרעה - זו המסוכנת, לדבריך, שאינה הפחד עצמו מסכנה. שזו לדעתך שגרמה לו להמציא את אלוהים שלו. וכמובן - תוכל להעביר את תגובותיך גם לגבי טענותי בהודעה שבשרשור אחר "אתה טוען טענות מעגליות" לכאן שלא נצטרך לעשות עבודה כפולה בקשר לטענותיך לגבי א-לוהים אז אם אתה מדבר כמו קודם על אלוהים שעזב את העולם ואין הוא מענין אותו - אז אין הוא גורם את המחלות ורוצח. ואין הוא אונס נשים ולא מפוצץ אוטובוסים - את הדבר הזה עושים החידקים והמחבלים. הטוב שנדבר עליו הוא היופי בבריאה, בבעלי החיים, בים, בשקיעה, באהבה כלומר בעצם קיומם של המושגים ועוד ארחיב אם תרצה במידה ואתה מדבר על א-לוהים של היהודים - וכן הולך על פי השיטה שישנה השגחה פרטית - תצטרך גם לקבל את שאר טענות היהדות עליו - והן שיש עולם הבא שהוא עיקר הבריאה - השכר והעונש האמיתיים נמצאים פה - החיים עלי אדמות הינן רק נסיון - המוות אינו הסוף ועוד ועוד טענות המישבות את קשייך שלעיל א.

L7

New member
המצאת הדת מפחיתה אימת מוות

הפחד - כמו הכאב הוא אמצעי אבולוציוני השומר עליך מפני המוות. חסרי תחושת הפחד כמו חסרי תחושת הכאב אינם מורישים תכונה זו לצאצאיהם , שכן הם מתעלמים מסכנות ולכן ניכחדים.

L7

New member
אלוהים מסוגל למנוע אונס נשים , אך

איננו מונע זאת. לא כן?

אׁ

New member
תקשיב

על פי החשיבה שאלוהים הזה שאתה מדבר עליו עזב את העולם - הוא אינו מתעסק איתו ואינו יודע מה קורה איתו - וגם אין לו שום חובה להיות שוטר עליו. ושוב אם אתה מתעסק עם הא-לוהים של התורה - תצטרך לקבל גם את שאר הטענות כדלעיל א.

L7

New member
אתה חייב להבין שאלוהים מרושע

אפילו אם תציין לעצמך שאינך מבין אותו( מה שכנראה נכון) ואז אתה עובד שטן . והדרך לבחירה בין סגידה לרע לבין האמת החילונית המרה סלולה.......

אׁ

New member
אתה שוב מתעלם מן הטענה שלי

לא טענתי דבר לגבי הפחד שאתה מדבר עליו אלא לגבי היאוש מן המוות - שהוא לטענתך גרם לכל הווארט הזה של יצירת האלוהים שלך. א.

sem hasoi

New member
אפשרות לכיצד זה התפתח :

בוא נגדיר קודם את מטרת הפחד : מטרת הפחד היא למנוע ולהרתיע אותנו ממצבים מסוימים שעלולים לסכן אותו ואף להרגו .. כיצד נוצרו פחדים אצל בעלי חייל ובני אדם בפרט ,ניקח כדוגמא את פחד הגבהים : בעלי חיים שהתחילו לפתח גנים שמכתיבים פחד והתסייגות מהליכה על קצות צוקים תלולים למשל העלו את כושר השרידה שלהם מכיוון שהגנים שלהם המשיכו להתרבות ולשגשג הלאה לעומת יצורים שלא פיתחו תכונות אלה שפחות שיגשגו מכיוון שהם נטו יותר להיהרג בעקבות נפילות מצוקים גבוהים . ככה גם לגבי הפחד מהמוות בכלל יצורים שפיתחו פחד מן המוות והתנהגות שמטרתה להימנע ממוות למשל על ידי התרחקות ממקומות מסוכנים, התרחקות מטורפים וכו ..נטו לשגשג לעומת יצורים שלא פיתחו פחד מהמוות שנכחדו מכיוון שלא היה להם פחד שיכתיב להם איך להתנהג במצבים מסכני חיים ואחרי שהאדם הבין שהוא ימות יום אחד ואין לו דרך למנוע את זה מכיוון שהוא הבין שסופו להיות כמו אבותיו (להתפורר ) באופן טבעי המשיכה הרתיעה מהמוות ואז נוצר הפרודקס ויאוש זה תגובה שהתפתחה מחוסר אפשרות להתמודד עם הפחד ומכאן התפתחות של אמונה בחיי נצח תעלה את הישרדות הפרט מכיוון שיצורים מיואשים יהיו יצורים פחות מוצלחים בדרך כלל תנסה קצת להפעיל את הדימיון איך זה המשיך מפה .. ולגבי אמונה העולם הבא זה לא מפתיע כלל וכלל איך זה הופיע : למשל קהילות שבהם לא היה את המושג שכר ועונש בעולם הבא וכו יטו להיות יותר אנוכים ופחות עוזרים אחד לשני לעומת קהילות שהאמינו בעולם הבא ונטו יותר לשיתוף ועזרה אחד לשני כדי לקבל שכר בעולם הבא (הנצחי לעומת כביכול הזמני ) אני לא אומר שזה מה שקרה אבל זו אפשרות .

אׁ

New member
שלום לך

ראשית אני שולח אותך לתגובתי לעיל לL7 שנית 'הבין שסופו להיות כמו אבותיו (להתפורר ) באופן טבעי המשיכה הרתיעה מהמוות ואז נוצר הפרודקס ויאוש זה תגובה שהתפתחה מחוסר אפשרות להתמודד...' מהי כוונתך תגובה שהתפתחה - הרי זהו כל הנושא שלנו מדוע שתתפתח - תגובה זו אינו רק הוספת אלקטרון בצורה מקרית במקום כל שהוא - זהו קודם כל אלגוריתם מתוחכם. ודבר שני אין לו כל תועלת. א.

sem hasoi

New member
יש תועלת

התוגבה שרשמתי הייתה להסביר את מקור הפחד אני לא כ"כ מבין את תמהיתך האם אינך מבין מדוע יש פחד מן המוות ? הרי הסברתי לך שיצורים שקיים בהם פחד כזה יפתחו תגובות שמתטרתם להדחיק ולדחות את המוות יטו לשגשג ולהתרבות לעומת יצורים שלא פיתחו תכונה זו אבולוציה כהתגלמותה . ואיזה יתרונות יש ??? הפחד מן המוות הוא מחסום פסיכולוגי שגורם לאדם לעשות הרבה דברים: רצון לחיות להימנע ממצבים מסוכנים התגוננות מפני סכנות וכו.. חסר יתרונות לתכונה זו ??

אׁ

New member
ידידי

לא שאלתי מדוע יש פחד מן המוות אלא מדוע פחד זה גורם ליאוש והרגשה רעה שלדעת L7 גרמה להמצאת האל.

L7

New member
שוב, האבולוציה מעודדת תכונות

משמרות חיים. מי שחונן בהן שורד משגשג ומעמיד צאצאים הדומים לו. מי שחונן בהן פחות, שורד פחות ולו פחות צאצאים- אם בכלל. תכונות הנותנות ייתרון אבולוציוני: פחד כאב חוכמה חיים בקבוצה אופטימיות

L7

New member
חבל שלא הבנת. נסה לנסח מחדש.

אולי אני לא הבנתי את שאלתך? לי העניין מאוד מאוד ברור והגיוני.

אׁ

New member
הענין הוא כזה

אתה טענת שיאוש מן החיים מוביל לצורך בא-ל ולהמצאתו. אני שאלתי - מדוע בכלל נוצר היאוש מן החיים הרי אין לו כל תועלת אתה חוזר וטוען שוב ושוב שיש תועלת בפחד מן המוות אבל לא על זה דברנו דברנו על היאוש מן המוות - שהוא לדעתך גרם להמצאת האל. כמובן שלא התיחסת לשאר השאלות ששאלתי אותך בנושא זה כגון מורכבות האלגוריתם של היאוש שלא הגיוני שהתפתח במקרה בטח שאין לכל "שורה" שבו תועלת וכל שכן כשאין למרכיב השלם תועלת א.

למעלה