חברים יקרים

וודאי, זה התחביב שלי.

1. מהיכן הצורך להתנהג יפה (אם איננו דנים על השלטונות) ? 3. אף לא אחת מהדוגמאות שהבאת משמשת כסמל לא-ל. וגם אם כן, אתה מביא דוגמא הפוכה, הרי הדברים הללו התפתחו לאחר הדת, ואילו אנו דנים על מונותאיזם מתוך פוליתאיזם - כלומר, אתה צריך להוכח את התפתחות האלילות מהאפס המוחלט. 4. דרישות מנהיגות מטבע ברייתן הן פיזיות. איך אפשר לכפות אמונה ? ומהיכן היה ידע על כחות עליונים ? 5. א. ההפסד כולו שלך... - תגיד, אתה באמת חושב על מה שאתה אומר (שנפש היא פיזית) או שזה לשם הויכוח (לא שיש לי התנגדות לכך) ? 6. בארה"ב יש מערכת קהילתית (קרי: מדינית) אתאיסטית בעקרונותיה. 7. כן. הניסוח היה שגוי. - מנין שהאמונה ביחסים עם א-להים נתמכת בתצפיות ? אני, למשל, סבור אחרת.

neko

New member
גם שלי.

1. למה לא של השלטונות? האם הדת הומצאה ע"י שוטה הכפר? 3. לך לך לשבטים באפריקה וראה את מערכת האלילות שלהם. לא קיימת חברה אנושית שאין לה: א. מיתולוגיה ב. כוחות עליונים אלו או אחרים ג. טקסים 4. "ידע" על כוחות עליונים? יוסף קם בבוקר, וגילה כי בנו מת. מי הרג את בנו? אין סימן חיצוני, ולכן ברור שכוח שאינו אנושי\חיה הרגו. מכאן שקיימים כוחות עליונים. משל. נו, זה היה פשוט. האם לא ברור לך כיצד הופיעו כוחות אלו? איך כופים אמונה? פתח נא את הספר הקרוי בפיך "תנ"ך" וראה כיצד כופים אמונה לאורך מאות עמודים. 5. האם הנפש פיזית? ניתן להשפיע על הנפש באמצעים פיזיים עד לשינוייה המוחלט, מכאן שהנפש פיזית. אמת או שקר? 6. לא נכון. ONE NATION UNDER GOD. בארה"ב (כמו בכל העולם) רוב אדיר של מאמינים בכוחות עליונים (אולם בניגוד לרוב העולם - באל יחיד). העקרונות של ארה"ב אינם אתאיסטים, אלא פלורליסטים. 7. אם אינה, לא ניתן להוכיחה, ואין טעם להתייחס אליה.

רואים, רואים...

1. OK, חשבתי שאנו דנים לפי הסדר של L. 3. אי לכך ובהתאם לזאת ? 4. מנין כושר ההמצאה המופלא ? כל בעלי החיים מתים, אולי פשוט אין להם סיבה להמשיך לחיות ? התנ"ך הוא הוכחה מעגלית לדעתך ממש כמו לדעתי 5. לא. כשם שלא תוכיח מתוצאות עקירת דוושת הבלמים מריצפת הרכב - לכך שהיא-היא הגורמת באיזושהי צורה לעצירתו. ברור שהנפש משפיעה על המח הפיזי, והשפעות פיזיות על המח מפריעות ואף משליכות עליה. אך אין כל קצה חוט מדעי להסביר את הנפש עצמה (למשל, תבונה, זיכרון, אופן קבלת החלטות) ועוד אי-אלו זוטות מתחומי הפראפסיכולוגיה. אגב, המשל על דוושת הבלמים - מנספח בסוף הזמנה לפילוסופיה של י. שטייניץ. 6. שוֹין, לא זו הנקודה. קיימות מדינות בעלות חוקה אתאיסטית, או שאינה נוקטת שום עמדה ביחס לאמונה. 7. האם עדות אופי של פסיכולוג קבילה בבית-משפט, למרות מוצקותה-המוטלת-בספק ?

neko

New member
אני מתחיל לאבד אותך לגמרי...

1. מי זוכר? 3. כל עם המציא לו כוחות עליונים וכתבים. היהודים הם עם. מכאן שגם היהודים המציאו כעו"כ. האלילויות וכתבים של היהודים הם אלוהים והתנ"ך. מכאן שאלוהים והתנ"ך הומצאו. מ.ש.ל. 4. האדם חי. בנו היה חי. כל חבריו חיים. אחד לפתע מת - משהו גרם לזה. 5. המשל לא מדוייק לטעמי. ההשפעות של חומרים מסויימים על נפש האדם עמוקות מאד וקבועות. חוצמזה - הבלמים אכן עוצרים את הרכב, ואף אחד לא יטען שהם רק מפעילים רוחות רפאים שעושות זאת. 6. ולמה שמדינה תנקוט עמדה לגבי אמונה? קהילות דתיות מתקיימות בתוך מסגרות שונות, ואין דבר כזה "קהילה אתאיסטית", למעט אולי חברי אגודת האתאיסטים האמריקאית. אפילו חברי "חופש" לא כולם אתאיסטים (להערכתי, לא בדקתי), וחלקם אף אגנוסטים או מאמינים. 7. ?

ואתה מודאג מכך ?

1. אני הקטן והעניו. 3. בסדר, אז אין כל הוכחה שהענין התחיל בהמצאה (ייתכן, אך לא מסתבר). מהו 'מ.ש.ל.' ? 4. אהה, אתה מדבר על מקרה המוות הראשון בעולם (שהיה, אם אינני טועה, הבל) ? הצחקתני ואצחק. 6. בקיצֶר. קיימת התארגנות יעילה עד-מאד גם ללא איזכורו של א-להים או ישויות כחניות אחרות. 7. אם א-להים אכן ברא את העולם, יש הגיון שתהיה לו איזושהי מטרה בכך, לא ? (במיוחד כשהוא עצמו נטע את המוסכמה הזו במוחנו). נ.ב. עיין קצת בשרשור הזה (אם יש לך חודש-חודשיים פנויים...)

אה, שכחתי.

העניין עם הבלמים מתייחס כמובן לדוושה בלבד - ללא עקירת כל המערכת ההידראולית. ואם תרצה - אפשר לעבור למשל אחר. זה, לשם שינוי יהיה קצת מעניין.

למעלה