חברים יקרים

chriswinter

New member
Actually...

Well, I am not a judge by profession, so I don't think you will. I do wonder why you added the phrase "without judging" before actually judging me. There is no need for sugar coating, I don't waste my time with it either.

Quite a few of the things I saw in Israel that impacted my view on the country negatively were not done to me. While I did feel a second rate citizen in many respects, I was a highly paid Expat with huge apartments in snazzy neighborhoods in Herzeliyya and Haifa, company cars, computers, frequent travel and more money than I could spend. It's one of the benefits of running a DINKY household with two people from the high tech industry.

So yes, I chose to leave the country for political and cultural reasons, and those are multi faceted, but not because of something that was done to me explicitly. For instance, one of the reasons for leaving the country is the complete lack of respect for public space. The fact that you can find rubble, garbage, old grills and filth in cities, nature areas and beaches alike was highly disturbing to mention one thing. While nobody ever dumped garbage on my balcony, I do find the garbage, rubble and chaos everywhere to be distasteful. I don't like living in an environment that radiates poverty.

And if you think I only spoke to friends in Israel you're very much mistaken. I did consultancy and training work all over Israel. I spoke to colleagues, customers, random people on airplanes and trains.... I do get around much. The notion that I got these ideas in some bubble is not truthful either.

אילת72

New member
actually

I do agree with some of the criticizm you have here... and some of these things do disturb me very much as well. I was talking about the attitude towards palestinians/arabs and that is really a whole different issue...

chriswinter

New member
Well, I am happy

you don't like garbage on your beach either.

However, my last point was to clarify that I have seen many people from many layers of society during my time in Israel, and my claim about the colonial attitude towards Arabs/Palestinians/Muslims and even to a degree Jewish Mizrahi are not exactly out of nothing either, you know. I even understood more Hebrew than people realized toward the end. ;)

אילת72

New member
Sorry,

but I cannot appreciate the cynical direction your responses take... and definately not the generalizations you choose to employ... and therefore, joining ROW123 and Moshe... and wishing you all the best... got to get on with my own work..

Have a wonderful week

chriswinter

New member
And to you

Personally I can say I will be enjoying some of London's finest curries as I have a business trip. Now I don't like sleeping in hotel beds much anymore, but curry in the UK does make up for quite a few things.

Row123

New member
הסיבה שכעת הרחוב בישראל

לרוב יאמר לך את מה שאתה כל כך אוהב להגיד על הישראלים משום שהם התייאשו. אנחנו מנהלים מלחמת התשה בלתי פוסקת בארגוני פושעים ובמדינות שמפעילות את אותם פושעים מאחורי ולפני הקלעים.
אם כל הכסף ההומניטרי שנשלח לפלסטינאים היה מגיע אליהם או לחלופין משמש לשיקום חינוך למה שהמערב כבר סובר כהתנהגות של חברה אז לא היינו פה מדברים על הנושא ולא היו נוצרים כל יום עוד ועוד שונאי פלסטינאים ומוסלמים בכלל בישראל.

להזכירך כשרבין חתם על הסכמי אוסלו חצי מאוכלוסיית ישראל היתה מאחוריו. במדינה דמוקרטית יש לאנשים זכות להביע את דעתם ולשלטון שנבחר בצורה דמוקרטית יש את ההחלטה הסופית על סוג הפעולה אותה המדינה תנקוט. הבעיה היא שמאז היו אינסוף פיגועים ואין סוף מהלכים של המדינות שאינם מעודדות את השלום באיזור בלשון המעטה למנוע מצב כזה.
עם זאת אין זה אומר שכל מי שחי בישראל ומחוצה לה רוצה כעת בהשמדת הפלסטינאים בפרט והערבים בכלל והמוסלמים עוד יותר בכלל. זה רק אומר שאנחנו רואים כעת באופן בהיר יותר את התמונה ואנחנו כבר לא נאיביים. גם אם באופן היפוטתי כל פלסטינאי היום (לא הפושעים ששולטים בנשק ובכסף) היה אומר שהוא תומך בשלום ובדו קיום של שתי מדינות זו לצד זו הסיטואציה לא ואני מדגישה לא תיווצר משום שיש כוחות שמפעילים את הבובה הגדולה הזו לכיוון של פתרון אחד ויחיד- העלמת מדינת ישראל בפרוט והיהודים בכל העולם בכלל מהמפה.

אם מישהו היה אומר לך שמה שהוא רוצה זה להשמיד אותך ואין מקום לדיון או שהאבא שלו ששולט בכל מה שהוא עושה רוצה לעשות את זה האם אז גם היית ממשיך לחלום על הפתרון האוטופי שלך?
אני בטוחה שאתה אינטליגנטי מספיק כדי לענות על התשובה הזו.
ֿ
אני פה בהולנד בין השאר כי אני יודעת שאין בשום פנים ואופן סיכוי שהמצב שם ישתנה וזה לא בגלל מדינת ישראל. לאט לאט גם במדינת ישראל לא ישאר אף אחד כמוני שהיה מוכן לשנות את הדברים אם היה סיכוי.

בעצם בגלל מדינות מוסלמיות שמממנות את החתירה להשמדת ישראל יש יותר ויותר קיצוניים ישראלים שאולי בעוד מספר שנים כן ילחמו עד חורמה כולל אונס ורצח כי הם התייאשו והם נהפכו קיצוניים כמו האוייב שלהם

אבל עכשיו אנחנו עוד לא שם

הסיבה הנוספת שאנחנו לא שם היא שגם אם באופן נסתר היו לחיילי צה"ל חלומות על אונס רצח וביזה הם לא יכולים לבצע את זה כי יש להם מפקדים שממונים עליהם ולמפקדים שלהם יש בוס שהוא ראש הממשלה ולראש הממשלה יש תפקיד. הוא פוליטיקאי והוא חייב להשיג את הסכמת הולנד למהלך צבאי ואת הסכמת ארה"ב שמספקת לו נשק וכסף להלחם והוא לא יכול לעשות מה שבא לו כי אם הוא יאפשר אונס ורצח הוא יפסיד במלחמה כי אנחנו כלום בלי הכסף וההסכמה של המערב.

אז אנחנו מספיק חכמים לא לעשות את זה. הנה עוד טיעון ממש פשוט מדוע זה לא היה קורה גם תיאורטית

וכמו שכולם הגיבו פה, בכל כלל יש יוצאים מהכלל אבל כמדומני אתה יכול להבחין במשך ההסטוריה מי נהג בצורה כזו כחלק מגישה של הכלל ומתי היו מקרים שלא היו נחלת הכלל

אני כן מסכימה שאם ניקח את התנ"ך ונתייחס אליו בצורה הסטורית אז עם ישראל אכן עסק ברצח אונס וביזה כחלק מהכיבושים של ארץ ישראל אבל זה היה בתקופה שבה אלוהים אומר ואנחנו עושים.
גם היום יש עמים כאלה (שכולנו יודעים מי הם ומה דתם) שפועלים בצורה הזו.

המסקנה- בכל ההסטוריה אנשים הרשו לעצמם להתנהג כמו חיות ללא מעצורים בשם הדת (המעוותת והשקרית שהם יצרו על מנת להמליך חבורות פושעים על אוכלוסיות שלמות).

ישראל המודרנית עוד לא שם אבל אם המצב ימשיך כמו שהוא באיזור ההוא יכול להיות שהיא תחזור לשם. בינתיים אנחנו לא שם

chriswinter

New member
What?

Interesting that you mention Rabin. Rabin was killed by a Jewish extremist.

Your whole post is a gut-driven emotional reaction that in no way, shape or form has anything to do with any relevant fact. As such I cannot argue for or against you, because there is simply no argument put forth here.

Although I must say I found your mention of a god interesting. I've said it before and I'll say it again: There is no god. Referring to a deus ex machina as an explanation or rationalisation of any action is a non-argument.

Row123

New member
i pitty the way you react to people

its a shame that you disregard my views by saying they come from the gut. On the contrary and here stops my debate with you over any kind of subject because i know that you would discard it as some form of lack of knowledge. Thus, letting me feel i have no idea what i talk about i end this argument session

Row123

New member
are we on the same planet?

and speak a language known to us both?
i am beginning to doubt that
i am very happy not to encounter people who share your opinion. that probably wouldn't have convinced me to come and live here
fortunately the vast majority of people i meet dont share the same opinion on me and my opinions, especially cause they dont put them rudely out of context like you do

from what i read you have no clue what my opinion actually is and i dont think you give a d@#$m which is more than fine

chriswinter

New member
Indeed

I don't have a clue about your opinions, because you don't manage to actually be coherent about them. The fact that other people's opinions only affect my opinion a fraction of the time doesn't mean I am not curious or interested in them.

Nobody in this forum has so much as come up with a single statistic, book, author or wiki I could go off and read to persuade me. Mind you so far I'm the only one who has disclosed some of the sources for the opinions I hold.

Sot no, we are not from the same planet, and we don't speak the same language at all. But then I wasn't put on this planet to be everyone's friend so that's quite OK. I never suspected we'd be taking any hot showers together anyhow.

azardevlieger

New member
אני הפנתי בפוסט הקודם לשני ספרים

קוממיות ונכבה של יואב גלבר - ותש״ח של יורם קניוק.

תבדוק בעצמך מה הרמה של שני הספרים האלו וחוץ מזה אני שאני מתכוון לקרוא את בני מוריס.

http://www.haaretz.co.il/literature/1.1211132

בביקורת על הספר של בני מוריס בהארץ מוזכר הספר של יואב גלבר.

Trixie rulez

New member
תראה מה זה

אשתך אהובתך פותחת דיון בו היא מלינה על אי הנוחות שלה מהדיון הקודם בו לקחת חלק מאוד פעיל בגרימת אי הנוחות שלה - והיא בפירוש מבקשת להפסיק לדון בעניין - והנה - לא רק שאתה לא מפסיק - אתה אפילו ממשיך ומלבה את אותו הדיון כהמשך ישיר להודעת אי הנוחות שלה.

לא נעים לי לראות את זה מהצד. מצטערת.

Etnozam

New member
חנה

אני פשוט הפסקתי להגיב כי אני מוצא את הטיעונים שלך ושל כריס מגוחכים ביחס להקשר שאתם מנסים להעניק להם.
אתם מדברים על רצח עם ואונס כאילו שמדובר במספרים שמעידים על איזה שהוא דפוס התנהגותי. מדובר בכמות מקרים שבכל מלחמה תתפס כזניחה ומקרית לחלוטין. אני לא בא בטענה שכל היהודים שהיו כאן היו צדיקים ישרים, ובטוח שהיו גם כמה חסרי מוסר קיצוניים שבחרו לעשות דברים כאלה בפרטיים. אבל להגדיר עם כאכזר על בסיס כמה מקרים בודדים שקרו במערב הפרוע של 48 זה סימן ברור להשפעות אנטי ישראליות מכוונות, במיוחד לנוכח המציאות הישראלית של היום.
מעניין שכריס קורא את כל הספרות השקרית והמכוונת הזאת ומקבל אותה אל תוך המשוואה ההומנית שלו. אולי כדאי שיאזן את זה קצת ע"י קריאת ספרות "שקרית" ומכוונת שמסבירה בדיוק מה מטרתם האמיתית של כל העמים הקיצוניים האלה.
כריס מקנה לפלסטינאים כאלו מעלות נשגבות, שהופכות את ישראל לעם ברברי ואכזרי ברמה שהערכים ההומנים שלנו נחשבים לחרפה בעיני העולם.

אין טעם להתדיין איתו בנושאים כאלה.
אני מציע לו לקחת את הפילוסופיות הנהורות שלו בכל מה שקשור לשוויון וערך אדם וללכת להסביר אותם לתיאו ואן גוך ולג'וליאן מר. אולי הם יוכלו להסביר לו עם מי יש לו כאן עסק משותף.

orez17

New member

לא טרחתי לקרוא את הדיון עד עכשיו כי אין לי הרבה סבלנות לרוב להיכנס לויכוחי פוליטיקה,
אבל סורי חנה, הטענות של כריס ושלך פשוט לא נכונות.

כן, היו מקרים בודדים של אונס ב48, וכן לאצ"ל וללח"י היו מאפיינים של אירגוני הטרור של היום.
האצ"ל אפילו סרב להתפרק מנשקו כשהוקמה מדינת ישראל וכמעט נהפך לגרסה הישראלית של חיזבאללה - אירגון צבאי בלי ממשלה שתפקח עליו.

אבל מכאן ועד לטענות שצה"ל של 2012 הוא צבא שאונס על בסיס קבוע?
האנשים האלה שאת קוראת להם אנסים ורוצחים הם אני והחברים שלי. ב6 שנים שהייתי בצה"ל לא שמעתי על מקרה אחד של חייל שאנס פלסטינאית.
ואם היה קורה כזה מקרה - החייל היה מועמד לדין. כל פעם שאיזה חייל ערס מעלה לפייסבוק תמונה שלו עם פלסטיני כפות יש רעידת אדמה.
את באמת חושבת שחייל שאנס פלסטינאית זה משהו שיעבור בשתיקה?

חנהר

New member
אורז, כדאי שתקרא את הדיון כולו

אף אחד לא טען או כתב את מה שאתה כתבת: "שצה"ל של 2012 הוא צבא שאונס על בסיס קבוע". אני ממליצה לך לקרוא את כל הדיון לפני שאתה מסכם אותו במשפט השגוי הזה.
אין לי בעיה שתחלוק על דעות, אך לפני שאתה מגיב כדאי שתבדוק יסודית מהן הטענות.

orez17

New member
חנה, קראתי כל הודעה והודעה

שהופיעה בדיון הזה בעיון ולעומק.

מתוכן ההודעות של כריס ניתן להבין שהוא בהחלט חושב שצה"ל של היום אונס על בסיס קבוע, ושהוא גם לא מבין את משקלן וחומרתן של ההאשמות האלה.

Trixie rulez

New member
הלוואי וכולנו יכולנו להפסיק דיון בגלל שהוא לא

נוח לנו, או משפיע לנו על החיים הפרטיים או שאנחנו מתביישים במה שכתבנו בו...
היה יכול להיות אידילי ממש.

את בהחלט מוזמנת לדבר בשם עצמך, אבל אם אני אדבר בשם עצמי הסיפור יהיה קצת שונה:

לפני שעזבתי את ישראל לא היה לי רע שם. אפילו היה לי טוב מאוד. בגיל 28, הייתי גרושה טריה מאיש מקסים שנשאר אחד מחברי הקרובים, התחלתי עסק עצמאי שבדיוק תפס תאוצה, ובתקופה של רווח קטן בין עבודות החלטתי לצאת לחופשה קטנה, לראשונה בחיי בחו"ל ובחרתי באמסטרדם.
ב 10 הימים של החופשה הזאת התהפך עולמי, ולא בגלל שפתאום גיליתי כמה שישראל נוראית והולנד מדהימה... פשוט הכרתי מישהו שתפס לי את הלב... זה קורה. זה קרה לי 8 שנים לפני זה בתל אביב עם בחור רוסי צעיר... זה קורה לכולם מתשהו, זה קורה כל יום, וזה קורה בכל העולם והכי חשוב - זה לא משהו שמתכננים שיקרה.

השיקול לעבור לחיות בהולנד היה שיקול של פרקטיקה של חיים יומיומיים.
לא היו בשיקולים האלה גורמים כמו צבע העיניים של ראש הממשלה, הסטוריה מלחמתית זו או אחרת או מי השכנים. רק אני, הוא ומה תהיה הדרך הכי קלה ומהירה של שנינו להיות ביחד.

הולנד היא לא מקום אידאלי. החל משנה הבאה היא אפילו תהיה מקום בלתי נסבל מהרבה בחינות, אבל את זה אני אשאיר לך לחוות בעצמך.
וגם ההסטוריה של הולנד לא יותר מחמיאה לה מההסטוריה של ישראל.
להיפך.

אז דברי בשם עצמך. ואם לא נוח לך עם דיון מסויים - את לא חייבת להשתתף בו. במקביל - גם כריס לא חייב להמשיך את הדיון - במיוחד לא בשרשור לפוסט שלך שמספר כמה לא נוח לך עם הדיון הזה...

כשאני הולכת עם בעלי ברחוב ושומעת "בום" שבא מאיזה אגזוז עצבני או סתם מזה שמישהו זרק משהו כבד ברחוב, ומגיבה בקפיצה, רעד ודמעות בעיניים, בעלי מחבק אותי ומרגיע אותי ומחזיק לי את היד. כשאני רואה חדשות עצובות מישראל, הוא עושה את אותו דבר. והוא לא מספר לי כמה כל זה באשמתי או באשמת משפחתי לדורותיה בישראל או באשמת החברים שלי. הוא לא שם ערמת ספרים מצהיבים מול העיניים שלי ואומר לי "אם תקראי את זה אולי תביני מה קורה אצלך בבית".

למעלה