ע"פ הבחנה מקצועית, טראומה זו מוגדרת בספרות הרפואית גנדרנגבעון - ציפורולנטינו. יש לטראומה זו השפעות שליליות עד למאוד על מערכת ההדמיה. היתקלות עם מאמין, מעלה בקרב הכופר אסוציאציות של דמויות ומפלצות מורכבות ומוזרות. דמויות המהוות כלאים של יצורים שנצפו על ידי הפר הכופר בהיסטוריה של המין האנושי בעשור השני של המאה עשרים ואחת.
מי שאומרת שחכם אחד יכול לבטל בשניה אחת את כל מה ש'רוצה לעזוב' כתב, היא בעיני בת יענה. כי במקום לחשוב על זה את אומרת שלחכמים יש תשובה. וכן, אני שמעתי ממך שכנוע. ציטוט: אלה לא סיבות שהייתי מגיעה בגללם לכפירה.אלה התסכולים שלך אדון יקר
את לא חושבת שיש אנשים שהגיעו למסקנה לאחר חקירות ודרישות שבראשית ברא האדם את האלוהים? אני מחפשת הרבה שנים את החכם שיש לו תשובות לכל הסתירות והטעויות בתורה ועדיין לא מצאתי, תרוצים יש תשובות אין.
אני כמובן כתבתי למאמינים מהסוג שלו. אין לי קנאה למאמינים שחיים בהרמוניה, מהסיבה הפשוטה שכל "חיים הרמוניים" מעידים, לרוב, על רדידות. אני מקנא באנשים מאמינים, שחווים מצוקות קיומיות, שמתמודדים עם האמונה שלהם בעיניים פקוחות, ולמרות זאת הם עדיין מאמינים, ויש להם ייעוד ויעד וכו' (בסגנון הרב סולובייציק). בצד הקנאה, אני גם יודע שהם מאמינים ככל הנראה בדברי הבל, ושמח שאינני לוקח ברצינות יתירה את כל השטויות שהם בגלל אמונתם לוקחים מאוד ברצינות.
יש כיף מסוים בלהיות מטומטם.שאתה בצרה הכי גדולה שאין לך מה לעשות אתה משקיע אנרגיות בדבר שטוטי שאתה מאמין בו זה תהליך פסיכולוגי שמביא מרגוע משו כמו שנותנים את כול תרופות הפלא שלא עוזרות אך זה מרגיע מרגישים שעושים משו בשביל החולה.וכבר אמר מי שאמר:הדת היא מופיום להמונים
אם למרות שאת מאמינה את מסתובבת בפורום הזה זה מראה משו. ואיך אומרים חכמיכם זיכרונם לקללה בפרקי אבות:הירחק משכן רע-שבנ`א נכנס לבית בשמים גםאם לא שיך לשם ריח הבושם דבק בו וכן להיפך. קחי בחשבון שלא תגידי שלא אמרנו לך
זה באמת שילוב בעייתי. גלישה מרובה באינטרנט אכן עלולה לחבל בזוגיות ולאו דוקא מטעמי דת. אני מאד הייתי רוצה להפחית באופן דרסטי את מספר השעות העצום שאני מכלה בגלישה ובצפייה, גם אך לא רק בגלל הפגיעהבזוגיות, אבל זה לא ממש בשליטתי.